- Konu Sahibi AnlamadanDinlemeden
-
Merhaba arkadaslar ben kadınlar kulubüne az once uye oldum ve bu konuda sizi bilgilendırmek istiyorum.
Bundan yaklasık bir 3 sene once cok unlu bir doktara gittigimde (acıbadem hastanesinde bir profesör) bana rahmimde yara oldugunu söyledi ve hemen yakılması gerektigini soyledi.
aslında yakılırsa senin için daha ıyı olur fakat ılaclada denıyebılırız dedı.ben yaranın yakılmasından yana deıldım hıcbırzaman cunku bu yaralar genelde gebe kaldıktan ve dogurduktan sonra gecıyor.ilaç kullanmayı tercıh ettım ve ilaç kullanırken ilişkiye girmek yasak diye de birsey yok ilişkiden sonra gece yatarken kullanıyorsunuz ilaçları..bakın arkadaslar hepımız bazen yanlıs bılgılere maruz kalıyoruz.bırbırımızın sozlerınden kendı hayatımızı tehlıkeye atmayalım.Daha sonra bu ilaçları kullandım ve doktor kontrolune dahi gitmedim.Yaklasık 1 haftadır bı agrım vardı bunun için bu sefer acaba yara varmı yokmu die tekrar bi doktora gitmek istedim ama bu gittim doktor cok ii olmalıydı cunku bende artık panikledim. Amerikan hastanesinde turkıyenin en iyi doktorlarından birine gittim ve kontrolumde asla yaramın olmadıgını soyledı ve herseyım cok temiz cıktı.Ve doktor bana su acıklamayı yaptı bazı doktorlar para almak ıcın yara oldugunu soyluyorlar cunku nerden baksan yara yaktırmak veya dondurmak 400 -500 mılyon.maalesef bazı doktorlarımız bunu yapıyorlar ve bu bızım cocuk dogurmamızı bıle engellio olabilir.Siz siz olun lutfen bırkac doktor gezmeden hemen karar vermeyın küçük bir yara bütün hayatınızı etkileyebilir.[/QUOT
canım öncelikle hepimize geçmiş olsun ama şunları demeliyimki bir yanlış anlaşılma var burda sadece ilaçları kullanıyorsanız bu durum senin dediğin gibi ilişkide yada su kaçması yasaklanmaz. ama arkadaşımızın anlattığı gibi yara dondurulup aynı zamandada ilaç tedavisine başlanırsa 1 ay boyunca cinsel ilşki aynı zamanda vajınaya bişeyinde girmesi kesinlikle yasak . bu yanlış bilgilendirme değil arkadaşlar . ve dediğin gibi yara dondurmakta öyle 400-500 milyon falanda değil 1 kez yapılıyor arkadaşlar 50 milyon 1 ay sonra adet bitimi kontroller yapılıyor egerki gerekirse 2. bir seans daha yapılır. arkadaşlar bazı yaralar vardır sizi pek rahatsız etmediği gibi hiç bir zararıda yoktur. ama bazılarıda mağlesef çok sinsice yerleşen ve böyle rahim ağzında küçük lezyonlarla başlayan ve çok uzun süre sonrasında ortaya çıkan 5-10 yıl kadar sonra rahim ağzı kanserleri ortaya çıkar . bu riski almamak için ne olursa olsun belki çok az bir acı ile hayatınızı tehlikeye atmamış olursunuz. hiç bişey olmasa bile belirli zamanlarda bir smear testinizi mutlaka yaptırın şuan bütün devlet hastanelerinde ve ana çocuk sağlığı sağlık ocaklarında ücretsiz yapılmakta dır. ya bişey diyeceğim demissinki amerikan hastanesine gittim ordaki dr yaramolmadığını söyledi demissin ama diğer dr meslektaşınıda aynı zamanda suçlamış belki de senin oo amerikan hastanesine gittiğin doktorun yanılmış olamazmı ....
Sana katılıyorum ilaç tedavisi görürken ve dondurma işleminden sonra ilişkiye girilmemesi lazım kesinlikle düşünün orda bi yara var ve siz her ilişkiye girdiğinizde eşinizin cinsel organı oraya değiyor kurumuyor yarada!Her insanın cilt yapısı nasıl farklıysa rahimdeki o bölgede farklı oluyor kiminki daha hasas kimin ki değil!İhmal edilmemesi gereken bir diğer konuda smear testi!Hanımlar yılda 1 kez yaptırın erken teşhis için çok önemli allah korusun rahim ağzı kanseri falan!Özel muaynanelerde dondurma işlemi için 200 Tl verirsiniz ama bu işlemi yapan özel hastaneler var devlet kurumlarıyla anlaşmalı
Arkadaşlar ben de bugün jinekolojik muayene oldum.İlişki esnasında bende hafif pembe renkte bir kanama olmaya başladı son 6 aydır bu beni endişelendiriyodu,ve adet kanamalarımdan önce ve sonra 2-3 gün kadar kahverengi lekelenmeler oluyodu.Doktoruma bunları anlattım çatala geç bakalım dediönce smear testi için doku aldı lab.a gönderdi.Sonra kamerayla baktı yumurtalıklarda kist falan yok gayet güzel rahim ağzında da yara görünmüyor dedi.Bir de hormon testi istedi.Kan verdim onun için de.Perşembe günü sonuçları göstermeye gidicem tekrar.Ama içimde bir korku var anlatamam sizlere.Muayeneden sonra eve geldiğimde yine kahverengi bir akıntımın olduğunu gördüm.Oysa adetime daha 6 gün var.Sonuçları endişeyle bekliyorum.bu arada smear için doku alırken acı hissettim bu normalmidir?
Umarım sonuçların iyi çıkar tatlım!Bende bugün gittim ilthap varmış küçük birde yara görüyorum dedi:çok üzgünüm:
Smear almadı iltahap olduğu için cuma tekrar gitcem pöfff
Arkadaşlar ben de bugün jinekolojik muayene oldum.İlişki esnasında bende hafif pembe renkte bir kanama olmaya başladı son 6 aydır bu beni endişelendiriyodu,ve adet kanamalarımdan önce ve sonra 2-3 gün kadar kahverengi lekelenmeler oluyodu.Doktoruma bunları anlattım çatala geç bakalım dediönce smear testi için doku aldı lab.a gönderdi.Sonra kamerayla baktı yumurtalıklarda kist falan yok gayet güzel rahim ağzında da yara görünmüyor dedi.Bir de hormon testi istedi.Kan verdim onun için de.Perşembe günü sonuçları göstermeye gidicem tekrar.Ama içimde bir korku var anlatamam sizlere.Muayeneden sonra eve geldiğimde yine kahverengi bir akıntımın olduğunu gördüm.Oysa adetime daha 6 gün var.Sonuçları endişeyle bekliyorum.bu arada smear için doku alırken acı hissettim bu normalmidir?
evet arkadaşlar sonuçlarımı aldım küçük bir iltihabın dışındaa herşey normal çok şükür adet olmayı bekliyorum artık tekrar gitmek için YÜCE RABBİM inş. tez zamanda nasip ader anne olmayı
Kızlar smear ile ilgili deneyimlerinizi yazdığınız için çok teşekkür ederim içim rahatladı yalnız hani demiştim ya perşembe çıkıcak sonuçlar diye hala çıkmamış bu smear sonuçları bu kadar uzuyor mu p.tesi gitmiştim doktora,nasıl da ters oldu tam taşınma evresindeyiz il dışına taşınıyoruz c.tesi çıkar sonuçlar dediler bu sabah aradığımda ,bizde taşıma şirketiyle anlaşmıştık şimdi benim yüzümden bütün planlar alt üst oldu yaa.Ama sonuçlarımı doktoruma göstermeden de bi yere gitmek istemiyorum aklım kalır sonra.
bu arada bişi sorucam ben özel bi hastanede gittim muayeneye smear ve hormon testi için 127 ödedim devletle anlaşması olmasına rağmen bu fiyatı çıkardılar biraz pahalı geldi ama sağlık dedik verdik,her yıl yaptırmak gerekiyomuş hani önümüzdeki yıllarda da yaptırırsam diye soruyorum bunu daha ucuz yoldan halledebileceğimiz bi yerler var mı arkadaşlar mesela devlet hastaneleri gibi ama temiz ve güvenilir olur mu?Fikri olan yazarsa sevinirim,bekliyorum...
canım bende özel hastaneye yaptırmıştım 20 tl ödedim senin hormonlar felan fazla tutmuştur birde benim 1 hafta sonra çıktı hemen biriki günde çıkmaz inş temiz çıkar..
SAğol güzelim bilgi verdiğin için ben sorayım bari yarın sonuçları alırken hangisine ne kadar almışlar, sonuçlarım çıkmış yarın sabah alıyorum bakalım ne olacak
Evet kızlar sonuçlarımı aldım bugün smear temiz çıktı Allah'a şükür.Hormonlarda da bişey yokmuş öyle dedi doktor ama şöyle bişi var FSH hormonum 3,74 değerinde normal değerler 4,00-13,00 aralığında olmalı yani benimki düşük dr. bey dedim düşük olması önemli diil yüksek olmasın yeter bize dedi.Ama ben yine de korktum sizce varmı benim bu değerde bi tuhaflık.Başka bi dr.'a daha göstersemmi sonuçlarımı.
Bu arada a.şahin güzelim sende iltihap vardı ya onu nasıl anladı doktorun bana hiç iltihapla ilgili bişi demedi acaba ben de yok mu, yoksa iltihapa bakmadı mı merak ediyorum.Sormak da aklıma gelmemiş orda çıkınca hatırladım.yazarsan sevinirim canım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?