Rahim ağzı yaraları, tedavi ve tercübesi olanların paylaşım alanı..

slm arkadaşlar bende geçen gün doktoruma gittim muayene için yara olduğunu ve iltihaplardan kaynaklandığını söyledi ama yaakalım donduralım gibi bişey demedi smear testi yaptı çarşambaa alcam sonuçları bakalım ne çıkcak

Merhaba arkadaslar ben kadınlar kulubüne az once uye oldum ve bu konuda sizi bilgilendırmek istiyorum.

Bundan yaklasık bir 3 sene once cok unlu bir doktara gittigimde (acıbadem hastanesinde bir profesör) bana rahmimde yara oldugunu söyledi ve hemen yakılması gerektigini soyledi.
aslında yakılırsa senin için daha ıyı olur fakat ılaclada denıyebılırız dedı.ben yaranın yakılmasından yana deıldım hıcbırzaman cunku bu yaralar genelde gebe kaldıktan ve dogurduktan sonra gecıyor.ilaç kullanmayı tercıh ettım ve ilaç kullanırken ilişkiye girmek yasak diye de birsey yok ilişkiden sonra gece yatarken kullanıyorsunuz ilaçları..bakın arkadaslar hepımız bazen yanlıs bılgılere maruz kalıyoruz.bırbırımızın sozlerınden kendı hayatımızı tehlıkeye atmayalım.Daha sonra bu ilaçları kullandım ve doktor kontrolune dahi gitmedim.Yaklasık 1 haftadır bı agrım vardı bunun için bu sefer acaba yara varmı yokmu die tekrar bi doktora gitmek istedim ama bu gittim doktor cok ii olmalıydı cunku bende artık panikledim. Amerikan hastanesinde turkıyenin en iyi doktorlarından birine gittim ve kontrolumde asla yaramın olmadıgını soyledı ve herseyım cok temiz cıktı.Ve doktor bana su acıklamayı yaptı bazı doktorlar para almak ıcın yara oldugunu soyluyorlar cunku nerden baksan yara yaktırmak veya dondurmak 400 -500 mılyon.maalesef bazı doktorlarımız bunu yapıyorlar ve bu bızım cocuk dogurmamızı bıle engellio olabilir.Siz siz olun lutfen bırkac doktor gezmeden hemen karar vermeyın küçük bir yara bütün hayatınızı etkileyebilir.

canim cok haklisin ne yazikki mesleginden maddi rant kazanmayi ilke edinmis hekimlerimiz var hem insan sagligini hice sayiyolar olmayan hastaliklari varmis gibi gosterip maddi kazanc kazanmaya calisiolar keske tum doktorlarimiz maddiyattan once insan sagligina onem verse

krem ve fitil verdi fitiili kreme sürüp o şekilde kullancakmışım.ne gibi etkisi oluyor bilgisi olan varmı

Bende de ilk önce ilaç tedavisi yapmıştı sanırım yarayı kurutmak ve iltihabı geçirmek için veriyorlar o fitil ve kremi..Daha sonra tekrar doktora kontrole gidiceksin ve geçmemişse dondurma olayını yapıyorlar yani benim doktorum öyle yapmıştı geçmiş olsun bende pazartesi gidicem kadın doğuma akıntım var kahverengi şekilde umarım yara tekrarlamamıştır....Smear de vercem ama çok korkuyorum kötü bişey çıkarsa diye

arkadaşlar sol tarafımda çok hafif bi ağrı vardı kontrol için gittim istanbulda sağlam bi doktora doktor çok küçük bi yara olduğunu söyledi hatta kameradan kendim de gördüm.smeara gerek duymadı fitil ve antibiyotik verdi kullandım.beni rahatsız eden bi durum normalde yok ancak ilişki sırasında normal pozisyonun dışında bi durum olduğunda sanki o kısma bi hançer saplanıyomuş gibi ağrı oluyo,bu dediğim gibi her zaman olmuyo hatta o yüzden değişik pozisyonllara hiç kalkışmıyoruz.bi de rutin zamanlarda hiç yokmuş denecek kadar hafif ve beni rahatsız etmeyecek şekilde ağrılar oluyo.tekrar kontrole gitmem lazım ama gitmek istemiyorum,malum hoş bi an yaşamıyoruz çekiniyorum ve korkuyorum acaba yaradaki durum ne olmuştur.

sağol cnm walla dondurma ve yakılmaayı burdad duydum doktorum bana öyle bişey demedi.bebiş istediğim için kontroller yapıyorum artık.smear testi fln yaptı inş.tabiiki kötü bişey çıkmıcak ve tekrarlanmaz umarım kafaana takma herşeyin başı sstress unutma

bu arada cnm benimde çoooooooooook fazla akıntım oluyor düşün günde 3 kere günlük ped değiştiriyorum.sanaa da çook geçmiş olsun inş.hayırlı haberlerle gelirsin.bu arada benimde sonuçlarım çarşambaa alıcam bakalım ne çıkcak

bence doktora gitmelisin ccnm ihmal etmemek lazım böyle şeyleri git ki ne derecede olduğunu gör gör ki ona göre tedavi ol.allah korusun ilerde daha kötü şeylere yol açabilir

Bayanlar Öncelikle Hepinize Geçmiş Olsun,

bende benzer sorunlar yaşadım ve henüz kimseyle paylaşamadım.
birilerine anlatmam gerekiyor paylaşabilmek için en uygun bu forumdu.

bir kac hafta önce vajnada mantar olustu.

2 gündür de akıntım cok ve kanama oluyordu.

bugün rahim agzında sigil yada kist oldugunu fark ettm ...

hemde 1 tane degil yayılmıs durumda..

biraz netten arastırdım rahim agzı kanseri belirtisi oldugu söylniyor..

moralim cok bozuk

not: hiç ilişkiye girmedim bekarım

kafamçokkarıştı rahim ağzı yarası yüzünden yaklaşık 2 yıldır her birliktelikte kanama ve koku sorunu yaşıyorum, herşey rahatsızlık verecek düzeyde 3 ay önce yaramı yaktırdım fakat iyileşmedi hala aynı sorunları yaşıyorum. Bu hafta içi başka doktora gitmeyi ve yaramı dondurmayı düşünüyorum inşallah bu sefer bu illetten kurtulurum kafamçokkarıştı

Merhaba arkadaşlar bende de yara var büyük hemde. Doktor yakmak istedi ama ben hiç doğum yapmadğım için dondurtmak istiyorum. Birde geçenlerde bi arkadaşla konuştum o da benim gittiğim doktora yaktırmış çok acıdığını ve geçmediğini söyle fena korktum (zaten zor kabul ettim tedavi olmayı korktuğum için) şimdi ise anestezi ile yaptırmak istiyorum bunu.
Anestezi ile yara yaktıran arkadaşlar var mı? lokal mi yoksa genel anestezimi oluyor? birde ne kadar zaman sonra anesteziden çıktınız? sonrasında acı oluyor mu? cevap veren arkadaşlarıma şimdiden çok teşekkür ederim.

merhaba sevcan, benim de yaram oldukça büyüktü ve hiç doğum yapmamış olmama rağmen cesaretimi zor toplayıp gidip yaktırdım buna mecburdum çünkü dediğim gibi her ilişkide kanama ve berbat bir koku vardı ama yakma işleminde canım hiç acımadı sanıyorum ki dondurma işleminde de acı yok, için rahat olsun acı konusunda yeterki o yaradan kurtul ilerledikçe çekilmez bir hal alıyor... geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum ve lütfen ihmal etme, korkma bir an önce tedavini ol... hoş kal...

canım ben de yaramı yaktırmıştım ben çatala yatmaktan aşırı korkuyorum diye doktorum sağolsun beni anesteziyle uyutup yaramı yaktı Allah razı olsun ondan çünkü çoğu doktor hastanede yapılan bir işlem olduğu halde 300-400 liraya muayenehanesinde yapıyor benim doktorum hem hastanede yaptı hem de korkuyorum diye uyutup yaptı. ama yaktıran arkadaşlarımla konuştuğumda ise öyle çok fazla bir ağrı hissetmediklerini söylemişlerdi.
sadce biraz cesaret bize gereken de bu :)))
tüm arkadaşlara şimdiden geçmiş olsun dileklerimi gönderiyorum :enbuyukkk:

moralini bozma canım yaa, alerjik bir reaksiyon vs de olabilir, hemen en kötüsünü düşünme lütfen ve ihmal etmeden derhal bir doktora muayene ol, acil şifalar diliyorum

Canım ihmal etme git mutlaka senin dondurma işlemini yaptıralı ne kadar oldu?ben yaptırdıktan sonra ayakta duş al su falan girmesin demişti.1 ay ilişkiye girmeyin demişti

1.5 ay oldu yaptıralı, regl dönemimdeyim biter bitmez gidicem inşallah muayeneye
ben de dikkat ettim duş alırken vs ama sanırım işe yaramadı(

Canım o ilişki sırasındaki ağrı iltahap ve yaradan kaynaklanıyor bence ihmal etmeantibiyotiğin bittiğinde doktora tekrar gittin mi?

Umarım sonuçların iyi çıkar tatlım!Bende bugün gittim ilthap varmış küçük birde yara görüyorum dedi:çok üzgünüm:
Smear almadı iltahap olduğu için cuma tekrar gitcem pöfff

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…