Rahim ağzı yaraları, tedavi ve tercübesi olanların paylaşım alanı..

Demek ki bu yara tesadüfen ögreniliyor.Belirtisi yok.Sebebi de yok gibi ...Dr hormonal olabilir,yeni de olmus olabilir demisti...

bayanlar tek çare donduralim kurtulalim))

bayanlar tek çare donduralim kurtulalim))

aynen bence de sonunda dr.umda dondurmaya karar verdi cuma günü inşallah bir daha karşılaşmamak üzere bu yaradan kurtulacağım.. bu sıra çok fazla aksilik yaşıyorum inşallah bu konuda yaşamam sizlerden ricam benm için dua etmeniz..

arkadaşlar sonunda dondurdum yaramı çok şükür inşallah sonrası da ii olur.
ama birşey öğrenmek istiyorum daha önce yara dondurmuş arkadaşlar ilgilenirsenz sevinrm..
dr.um işlemden sonra akıntın olacak demişti ama bu sabah kalktığımda sanki altıma yapmışım gibi ( :ecrin_bebek: ) bir manzarayla karşılaştım. bu kadarı da normal mi??

tabiri caizse su gibi geliyormus. orkid koymak gerekiyor. baya da doluyor annemin soyledigine gore. aman gelsin zaten. vucudunuz ordaki olu yarayi atiyor iste ne guzel. bir haftaya yakin surebilir korkmayin. sik sik orkidi degistirin ki iltihapli akinti tekrar iltihapa sebebiyet vermesin. bize doktorun soyledigi buydu. bir de 20 gun sonra basalamak uzere ilac verdi. ama dondurma isleminden sonraki en onemli sey genel temizlik kurallarina dikkat etmek.

gunde 1 kere sabunlu suyla vajina disi (asla ici degil) yikanacak
gunluk pedler ve regli donemindeki pedler her tuvalete cikista degistirilecek. belki normalin iki kati ped kullanicaksiniz ama saglik bu...
her gun camasir degistirilecek.

bunlara dikkat edilirse, her turlu mantar, yara vsden max koruma saglarsiniz. eslerinizin de hijyene dikkat etmesi lazim tabi...a.s.

çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için. yalnız kafama takılan bir şey var. bana da fitil ve krem verdi ama hemen o gün başlamamı söyledi. size 20 gün sonra demiş. neden acaba??

çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için. yalnız kafama takılan bir şey var. bana da fitil ve krem verdi ama hemen o gün başlamamı söyledi. size 20 gün sonra demiş. neden acaba??

bize krem ve fitil vermedi cnm. Ketoral ve Piyeloseptyl diye iki tane hap verdi. ikisi de enfeksiyona karsi biri mantar/enfeksiyon digeri de idrar yollari antiseptigi... hatta soyle dedi bunlarin kullanim sekli normalde gunde 2 tanedir ama siz 1 tane alin cunku biz tedavi amacli deil pekistirici onlem olarak kullanicaz bunlari. neden 20 gun bilemiyorum cnm. belki yaranin vucuttan tamamen atilip canli hucrelerin gelisini beklemek icindi... ama sizin doktorunuzda krem ve fitili uygun gormus demekki... kafana takma.

bu yaralar neden oluomus?mantar dan sonra yarami meydana geliomus merak ettim yaradan korunmak icin ne yapilabiliur

yaranin bircok sebebi olabilir, ya da sebebi tanimlanamayabilir de... kesin bir ifade yok onunla ilgili... ama muhtemel birkac sebep; tedavi edilmemis enfeksiyon,sik cinsel iliski,hormonal degisiklikler ve bazi kimyasal faktorler(prezervatif uzerindeki kremler, kayganlastirici jeller vs) ve sik vajinal dustur. yani doktor zaten rahim agzindaki erezyonu gorur gormez smear testi istiyor. smear temiz cikarsa genellikle tedavi sekli uc asagi bes yukari ayni. antibiyotik hap ve kremlerle once enfeksiyon tedavi ediliyor. enfeksiyon mevcutken mudehale etmek imkansiz. sonra da dondurma ya da yakma islemi.

okuduguma gore ise, rahim agzi yaralasinin varligi mantar olusumuna davetiye cikartabiliyormus. cunku yaranin sebep oldugu akinti vajinanin asit dengesini bozuyormus bu da mantar olusumuna sebep olabilirmis.

korunmak icin en onemli etken hijyen ama buna ragmen de rahim agzi yarasina sahip olabilirsiniz. aslinda ismi cok dogru kullanilmiyor bu hastaligin. uzmantvyi izlerseniz doktor orda bunun bildigimiz anlamda yara olmadigini anlatiyor. hatta akinti ve agri sikayetleri yoksa tedavi edilmesi bile gerekmez diyor.

ya benim 3 kezbaşıma geldi bıktım.1 kez yaktırdım,1 kez dondurdum.en sonda tüp ameliyatı için doktora gittim rahim agzında küçük bir yaran var dedi.ama ameliyattan sonra bakarız dedi halen gidemedim.okadarda dikkat ediyorum niye oluyorki anlamıyorum.

yaranin bircok sebebi olabilir, ya da sebebi tanimlanamayabilir de... kesin bir ifade yok onunla ilgili... ama muhtemel birkac sebep; tedavi edilmemis enfeksiyon,sik cinsel iliski,hormonal degisiklikler ve bazi kimyasal faktorler(prezervatif uzerindeki kremler, kayganlastirici jeller vs) ve sik vajinal dustur.

ben de şüphelendim biz prezervatif kullanmaya başladıktan sonra yara ortaya çıktı bende. bunu dr.la (hatta iki doktorla) paylaştığımda prezervatiften değil dediler. şimdi siz buraya etkenlerin arasına prezervatifi de yazmışsınız. bu bilgiyi bir yerde mi okudunuz yoksa dr.unuz mu söyledi?

canim bunlari netten okudum ben... siteyi yapistirayim sen de bak ve hepsinde soyluyor zaten. prezervatifteki latex maddesine karsi alerjen olabilirsin. zaten bikac yillik evli,tek esli, hijyen aliskanligi yillardir ayni olan bir insanda yara aniden beliriyorsa hayatinizdaki degisikliklere bakmalisiniz. siz prezervatif kullanmaya baslayinca olmus olabilir. mumkundur... yapistirdigim linke bakin lutfen...

Rahim Ağzında Yara (Servikal Erozyon),Rahimde Yara, Rahim Yarası,Rahim Ağzı Yarası Yara Tedavisi Yakma Dondurma Lazer Rahimağzı yarası

evet çok teşekkür ederim tekrar. dediğinz gibi cinsel açıdan hijyen açısından tek değişiklik prezervatifti. bu durumda yine doğum kontrol hapına dönmek en iyisi sanırım.risk almamak lazım.a.s.

bende de sanırım prezarvatiften oldu ben de prezarvatifi bıraktım doğum kontrol hapı kullandım ama onuda aralıklarla kullandım bünyemi alıştırmadım 3 ay kullandım bıraktım tekrar başladım falan...

ben yarayı yaktırdıktan sonra doğum yaptım.spiral taktırdım,şimdi yine yaralıyım.doktor spiral yara yapar çıkarttırıp yaktırmalısın dedi.yani yara her şekilde oluşabiliyor.herkese geçmiş olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…