Rahim ağzı yaraları, tedavi ve tercübesi olanların paylaşım alanı..

slm kızlar bendede yara varmış doktorum dondurma işlemi yaptı pazartesi çok korkmuştum ama inanın duymuyosunuz bile korkanlar varsa yardımcı olmak isterim dondurmada acı duymadım sadece adet sancısı gibi bişi oluo o anlık zaten geçio sonra. şu an akıntım var 3 gün oldu devam edio biyandanda suda eritmeli bi antibiyotik içiyorum iğrenç tadı.kızlar fitilim var bu fitili doktor 10 gün sonra kullanıcaksın dedi sizde öylemi kullandınız 1 tanemi kullanıcam yoksa 7 tane var hepsinimi acaba.

aa size antibiotik de vermişler bana vermedi doktorum sadece fitil ve krem verdi acaba yaktırdım diyemi

bende 23 yaşında 3 yıllık evliyim.henüz çocuğum yok.rahim de büyük bi yara ve çok fazla intihap varmış.simir testi yaptı doktor.testin sonucunda yakıcaz yada dondurucaz dedı.internetten araştırdım yarayı yakınca ilerde hamıle kalmada problem yaratırmış.dondurmada yaşanmazmış.ben çok korkuyorum rahimden müdahale görünce ilerde hamile kalmama engel olur diye.benım durumuma benzer problem yaşayan arkadaşlar benı aydınlatırsa çok sevinirim.

23 yaşındayım hiç doğum yapmadım.rahimde büyük bi yara va çok fazla intihap varmış.doktor ya yakıcaz yada dondurucaz dedı.ama ben korkuyorum hem işlemden hemde bebek düşündüğümüzde ona bi sakıncası olmasından.benım durumumu yaşayan arkadaşlarım benı aydınlatırsa sevinirim

Canım benim de yaram vardı ve bende senin gibi yara yakmanın bebeğin olmasına engel olabiliceğini okudum ve doktoruma sordum öyle birşey olmaz dedi.Bu iş düzgün yapıldıktan sonra bi zararı olmaz dedi.Ayrıca dondurma işleminin maliyeti daha çok olduğu için doktorların bu yöntemi yaptırdığını söyledi...Bi kaç doktorla daha görüştüm bir sorun olmaz dedi.Ve yaktırdım dün bakalım inş bi sorun oluşturmaz

bende geçtiğimiz pazartesi dondurdum canım ilk defa burda duydum çocuğa engel olduğunu bence doğru yapıldığı takdirde bişi olmaz çünkü annem kardeşime yaradan sonra hamile kalmış ve kayınvaldemdede öle olmuş daha bisürü kişi var bence her söylelene inanma sağlığın daha önemli bence daha sonra yaranın sarması daha kötü.

ben yaklaşık 8 ay önce başkent üniv. hastanesinde yaktırdım yaramı. çok kötüydü son raddedeydi emzirdiğim içinde pek ilaç veremediler. neyse şu son 10 güne kadar sorun yoktu rahatlamıştım. doktorum toplu iğne başı kadar var dedi son kontrolümde ve her hangi bir akıntın olursa kanlı dedi bu ilaçlara hemen başladı. yani önceden reçete yazdı:)). neyse başlar başlamaz hemen ilacı kullanmaya başladım sonra adet oldum. 1 gün oluyor adet biteli sanki hala kanama var gibi. pazartesi tekrar randevu aldım doktordan gidicem. 1 yıl neler çektim ben o yara yüzünden eşimle aram bozuldu resmen. bu arada medipol yara dondurmak için 250-300 tl isterken ben 9 tl ye başkentten yaktırdım ve dumur oldum fiyatı duyunca. siz ne kadara yaktırdınız?

bende de yara var arkadaşlar galiba aslında kesin gibi birşey ilişkide yanma sonrasında 3-4 gün kanlı akıntı ve sürekli akıntı oluyor aslında bugün randevu almışdım ama gidemeyeck gibiyim bakalım hafta kaldıı artık

Slm ben 4 yıl önce dondurdum 200 milyon vermiştim o zamanın parası o zaman spral vardı çıkarıldı ve dondurttum 1 gün akıntı oldu ve geçti hiç can yakıcı bişi değil merak eden arkadaşlara.Ama yeniden spiral taktırdım 1 sene oldu sanırım tekrar yara var (beaberlikten sonra kanamam ve adete 10 gün kala kanamam az az başlıyor.Yani ben nerdeyse 20 gün adet ( dr gitmem lazım üff hep kadınlar madurkaydirigubbakcemile

a.s.
Geçmiş olsun canım yarayı dondur bende 1 yıl korunmasız hamile kalamamıştım dondurduktan ,iyileştikten sonra hamile kaldım .Yara hamileliği engelller.Hamile kaldığını düşün yara varken hasta bi ortamda gelişen bebek ne kadar sağlıklı olur?düşme tehlikesi de olabilir .Önce tedavi ol sonra hamilelik derim ben

arkadaşlar, benim en yakın arkadaşımda rahim ağzı yarası ve rahim içi iltihaplanması vardı. Hatta bu yüzden yumurtalık tüplerinden bir tanesi de tıkanmıştı. Yarayı dondurma yöntemiyle durdurdular, antibiyotikle de iltihabı gidermeye çalıştılar. Bu dondurma işleminden 2 ay sonra -1 tüpü tıkalı olduğu halde!!- hamile kaldı:))) yani dondurma işlemi hamileliğe engel değil. Aksine o yara orada dururken hamile kalmak çok sakıncalı zaten o şekilde hamile kalmak da oldukça zor. Çünkü o yara içerdeki pH dengesini bozduğu için spermlerin yaşamasını zorlaştırıyor. Herkese geçmiş olsun...

işte insan sağlığını ticaret amacı yapanların halt etmesi ilk yaktırdığımda kuruş para vermedim 2.de 25 tl muayne ücreti vermiştim.200-300 verenlere acıyorum sömürüolar insanların korkularını.

valla kızlar benim çocuğum olursa bilinki herkezin çocuğu olur.yaktırmadan bi ay geçirmedim doğru dürüst.hep kanama hep kanama:))benim tüpler tıkanmazsa siz hiç korkmayın:)))

çok teşekkür ederim cnm verdiğin bilgiler için en kısa sürede dondurmam gerek benimde anlasılan belki bebisim olur sonra.......

valla kızlar benim çocuğum olursa bilinki herkezin çocuğu olur.yaktırmadan bi ay geçirmedim doğru dürüst.hep kanama hep kanama:))benim tüpler tıkanmazsa siz hiç korkmayın:)))

aman Allah korusun Nurdancım, Allah hepimize doğal yolla bebişler versin inş. :Saruboceq:

ben de bugün tekrar kontrole gittim, aynı doktora, enfeksiyon geçmiş dedi ama yara hala duruyor. çok kanamaya müsait bir yara demişti ilk gittiğimde, zaten dokunur dokunmaz kanamıştı da. bu sefer en azından kanamadı dedi. smear testi aldı, pazartesi sonuç çıkacak ona göre de tedavi yapıcak. yakmayı tavsiye etmedi, gümüşle yakma (sanırım dondurma oluyor bu) yapabiliriz dedi,gümüşle yapılan işlemde sadece kanayan yerleri ufak ufak yakıyorlarmış o da zarar vermiyormuş.
yara hamileliğe engelmidir dedim, hayır dedi enfeksiyon varsa o engel olur zaten bunlar geçici rahatsızlıklardır kısa sürede tedavi edilir dedi ben de mutlu oldum yani çok takacak bişey yok arkadaşlar. önemli olan enfeksiyonu halletmek ve yarayı kontrol altında tutmak kontrollerle.
umarım smear testi de tertemiz çıkar.. ben de sonra bebiş düşünmeye başlarım

insallah bluebottle hersey gönlünce olur .sende bilgilerinle bizi aydınlattığın için çok teşekkür ederim canım.geçmis olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…