Rahim ağzı yaraları, tedavi ve tercübesi olanların paylaşım alanı..

selam kızlar.bende de yara var 3 yıldan beri..
geçen hafta dr. gittim smear yaptık temiz çıktı ama yakalım dedi..özel hastane olduğu için güvenemedim yani adam ameliyatları başka yerde yapıyorum falan deyince para peşinde diye düşündüm..zaten "genel anestezi" yaparım dedi ve devlet de bunu karşılamıyor kendin ödersin deyince bu düşünce yayıldı bende
yakma işlemi genel anestezi ile yapılıyor mu?
ayrıca yakma ile dondurma arasındaki fark nedir lütfen bilgilendirebilir misiniz

canım benim bendede vardı 150 tl yaktırdım canım acımadı hiç acısız yani öyle korkulucak gibi bişey degil özel muanede doktorum yaktı yara yüzünden çocuk olmazmış ben 40 gün bir araya gelmedim yasak etti doktorum yarayı yaktı 20 gün sonra çagırdı baktı 20 sonra daha baktı iyileşmiş dedi olumunekankayizsmile korkulucak bişey yok yani acımıyo bile aletleri özeldi benim doktorun garentisini verdi adam sigortaya gidersen stajlerin eline geçersin iyi yakamazlar bu işin erbabına git derim ben yardın ettiysem ne mutlu bana

yakma rahim ağzının yapısını , o ortamın neticede bir bakteri ortamı var, etkileyebiliyormuş. buradaki arkadaşlar da yazmıştı, spermin gitmesini engelleyebiliyormuş vs vs. bunlar herkeste olacak diye bişey yok ama tedbiri elden bırakmamak gerek.
benim doktorum da smear aldı, sonucu pzt çıkacak. temiz çıkarsa yakma değil de gümüş nitratla durduruyorlarmış yarayı. acaba dondurma denilen mevzu bu mudur bilemiyorum. ama onu tavsiye etti henüz hiç doğum yapmadığım için.

bu arada, çocuk olmasını engellemiyormuş yara. ben ilk çocuğum, annemde benden sonra yara olmuş, benden sonra 2 kardeşim daha var. bayanların yüzde 90ında yara oluyormuş, bi çok bayan yara olduğunu bilmiyormuş bile.

pztden sonra tecrübelerimi paylaşıcam arkadaşlar. umarım smear testim temiz çıkar..

insallah canım güzel haberlerini bekliyoruzzzzzz

cevap veren ark. teşekkür ediyorum..
cuma günü devlet hast. gittim.ordaki doktor yaranın hala geçmediğini ama yakacak kadar da büyük olmadığını söyledi.18 fitil verdi.onların kullanımı bitince geçebilir dedi.eğer geçmezse "dondurma" işlemi yapmak daha mantıklı dedi..yakma işlemi daha büyük yaralar içinmiş..
ama doktor bey , maalesef ki bursanın en ünlü hastanesinde "dondurma "işlemi yapan makinesinin çalışıp çalışmadığını bilmiyormuş!!!! demek ki bu işi orda yapmıyor...
burda yapmıyor musunz dediğimde de "cevap vermemeyi" tercih etti..
herhalde özeline çağıracak!!

ayrıca arkadaşlar bu yara bende 3 senedir var..ve hamile kalamazsın demelerine rağmen oğlum bugün 2 yaşına girdi:)
yarayla hamile kalınmaz diye bişey yok...sakın inanmayın..kişiye göre değişiyor..

kızlar benim yaram baya büyüktü yıllardır çekiyordum ne fitiller kullandım en sonunda dondurdum ama oda geçirmedi.suan hamileyim hamile kalamazsın demelerine rağmen 5 aylık gebeyim.herkese nasip etsin tanrım .normal doğum yapmayı düşünüyorum kısmetse belki ozaman rahim kendini yeniler ve bende bu yaradan kurtulurum.

herkese geçmiş olsun

inşallah canım , verdiğin bilgiler içinde çok teşekkürler çok faydası oluyor..... a.s.

arkadaşlar,ben de 2500 e özelde yaktırdım,devletteki ciddiyetten şüphe ettim açıkçası. ay sonunda parasız pulsuz kalma pahasına önce sağlık dedim. inşallah doğru yapmışımdır?
aynı zamanda rahim ağzı kanserine karşı ilk aşımı da yaptırdım. inşallah etkili olur??
yakmadan 2 hafta sonra kanamam başladı 15 gündür devam ediyor
kontrolde doktorum kanamanın normal olduğunu 3 ay sonunda tertemiz olacağını söyledi ama hergün kan görmek üzmeye başladı??
ilk iki aşılamam galiba bu sebepten başarısız oldu...
yara düzelirse..3.aşılamamızı gerçekleştiricez...
inşallah herşey hepimizin gönlünce olur...

ne demek canım sen de sağol, pazartesiden sonra gelişmelerden haberdar edeceğim. hepimize geçmiş olsun.. opuyorumnanaktan

merhaba arkadaşlar,
sonuç pzt çıkacaktı ama işlerden dolayı bugün arayabildim doktoru. smear testim tertemizmiş çok temiz dedi doktor acayip mutlu oldum. insan sağlıklı olduğunu duyunca ne kadar seviniyor değil mi alkisalkisalkis
dondurma işleminden önce bir ilaç daha verecekmiş, enfeksiyonun tamamen geçmesi için. sonra da işlemi yapacak sanırım.
gelişmeleri yine yazacağım..herkese sağlıklı günler.. a.s.

çok geçmis olsun canım senin adına çok sevindim a.s.

kızlar benim iş yılan hikayesine döndü:)) yine kanamam var.doktorum en olmadı rahim içi temizleme yapacağız dedi.korkuyorum nedir hiç bilmiyorum araştırdım korkutucu geldi.rahim ağzı yarası olanlar hiç korkmasın hiç bişi değilmiş(

merhaba hanımlar ben bu siteye yeniüye oldum. 8-9 ay önce yara dondurma işlemi geçirdim.. şu anda bi problem yok ama bazı sitelerde dondurma işleminin kısırlığa neden olabileceği yazıyoo. henüz çocuğum yok 3aydır düşünüyoruz ama olmadı henüz acaba yara dondurmaktan olabilirmi bilgisi olanlar cevaplasın lütfen

yok canım yakma bi derece tüplerde daralma yapabiliomuş ama dondurma işleminin bi sakıncası oldğunu duymadım.ben de yeni evliyim 2 kez yaktırdım kanamalarım hala devam ediyor...bir senedir sürekli bu hastalıkla boğuşuyorum.gebe kalmana bi engel olmadığını biliyorum doktorum bilgilendirmişti bu konuda beni...

:teytey: çok teşekkür ederim rahatlattın beni sagol

Nnurdancım geçmiş olsun kanamalarının geçmemesine üzüldüm. kadın olmak ne zor iş ya, bi de böyle sorunlar olunca insanın psikolojisi de düzgün olmuyor. umarım en kısa zamanda iyileşirsin. ankarada istanbulda kadın doğumda usta bir uzmana profa vs git bence, rahim içi temizlik neymiş hiç duymamıştım. malesef bazen taşradaki doktorlar teşhisi düzgün koyamıyorlar ve tedaviyi de doğru yapamıyorlar. ben bu konuda ankara ve istanbuldan özellikle bir üniversite hocasına görünmekte fayda olduğunu düşünüyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…