Rahim ağzı yaraları, tedavi ve tercübesi olanların paylaşım alanı..

kizlar selam,
özellikle iliski de kanama yasayanlara bir sorum olacak ; nasil bir kanama oluyor..?cok mu, az mi, rengi ne renk..agri oluyor mu?baska ne gibi sikayetler oluyor.yara dondurulduktan sonra, ne kadar süre sonra gebelik tevsiye ediliyor?Bilgi verirseniz sevinirim.Tskler..

Son düzenleme:
merhaba arkadaşlar
Bende yeni evli sayılırım. 2 defadır ilişki anında kanamam oldu.adetim de gecikinde biz bebek haberimi acaba derken şuan canım biraz sıkkın.test yaptık birşey çıkmadı.randevu aldım yaın doktora gideceğim,inş. can sıkıcı bir cevap almam.
suur'un sorusuna gelince ;kanama geldiğini ilişki sonrası anladık herhangi bir ağrı veya acı olmadı yani.normal kan rengiydi parlaktı.bir koyuluk falan değildi yani...bir de öyle aman aman çok bir kanam değil ama yine de insan tedirgin oluyor..

merhaba cnm,
ben de gecen sene sistit diye dr a gittim ve kontrol sirasinda dr bana yara var , adet sonrasi donduralim dedi.smear aldi,temiz cikti.yaranin fotografarini da elime tutusturdu.neyse ben cok tedirgin oldum ve baska bir dr a daha göründüm.o da bana yara nasil olur, acti tip kitaplarini resimlerle bana teker teker anlatti.bende olanla, fotograflarla alakasi yoktu.sonra muayene etti, dondurmaya vs gerek yok, gebe kalmaya engel degil, icini rahat tutu dedi.bende rahatladim.2 ay sonra da hamile kaldim.subatta bebegimi kaybettim.gebe kalmaya engel degildi demek ki benim erozyonum.sadece rahim agzi normale göre kizarik görünüyor resimlerde.... gecen sene de, bu sene de hicbir sikayetim yok.beni meraklandiran adetimden birkac gün önce, iliskiden sonra cok acik pembe bir su gibi birsey geldi, daha sonra adetim bittikten birkac gün sonra ayni sekilde yine oldu.bende meraklandim.böyle birsey yasayan oldu mu , yarada kanama nasil oluyor diye merak etmistim..

canım benim de öyle başlamıştı sonra da adetten 1 hafta kadar önce kanamalara döndü. yani ne adetim ne değilim arada bi durum oluyordu. adet olup geçince de bitiyordu o renklenmeler. enfeksiyonun ve yaranın etkisiyle oluyor dedi doktorum. smear testi temiz çıktı çokşükür. enfeksiyon için antibiyotik ve fitil kullandım. henüz yara için bi işlem yapmadı. bi posta daha antibiyotik kullanıcam sonra donduracak. ama o kanamalar geçti gibi. yani bu ay mesela bugünlerde adet olmam lazım, çok çok az geldi o renkli akıntı. yara öyle hemencecik kendi kendine geçen bişey değil benim anladığım kadarıyla. yara varsa tedavi şart.

rabbim herkese şifa versin
bende en son dondurdum
sonra spıral taktırdım,görünüşte bir problem yok ama 2 sene oldu
aslında gitmek lazımopuyorumnanaktan doktora

Az önce geldim doktordan,şükürler olsun hiçbir problem yokmuş.kanamam için korkmamam gerektiğini söyledi,yine de ultrasondan baktı rahimde ve yumurtalıklarda herşey normalmiş...bizde evimize mutlu mesut döndük...inş. hiçbirimiz sorunlar yaşamayız..yaşarsakta lütfen geciktirmeden doktorumuza danışalım...Sevgiler..öpüyorum hepinizi kocaman...

Arkadaşlar, daha önce gittiğim kadın doğum doktoru rahim ağzında kızarıklık var demişti, şimdi kokulu bir akıntım da var. Kadın bi fitil verdi. O anlık durdurdu, sonraki ay sil baştan yine aynı akıntı. Doğru dürüst ilgilenmedi. İzmirde oturuyorum. Bana önerebileceğiniz, iyice uzman bir bayan doktor var mı acaba sizlerin de memnun kaldığı, bana acil öneri bekliyorummmeyvahedigeldismile

merhaba arkadaşlar,
smear testinin temiz olduğunu doktorumdan telefonda öğrenmiştim o da bir posta daha enfeksiyon için ilaç yazacağını söylemişti. iş yoğunluğundan dolayı dün gidebildim. antibiyotik ve fitil verdi yine. bunlardan sonra yine adetten önce lekelenmeler olursa yakma da değil dondurma da değil gümüş nitratla sadece kanayan yerleri durduracağını söyledi. bu işlem yapılırsa tatil planımı etkiler mi denize girebilir miyim dedim, hiç bi zararı olmaz hatta iyi bile gelir dedi. ayrıca hamile kalmam için de bir sakınca yokmuş. sadece ilaçlardan sonra bir süre dinlenmeni tavsiye ederim dedi. yani bi kaç ay sonra bebiş düşünmeye başlıcam inş. Allah hayırlı evlat nasip etsin..

merhaba arkadaşlar, bende bugün doktora gittim yara var dedi, fakat daha önce gittiğim bir doktorda sadece küçük bi kızarıklık dedi önemli değil dedi. bu doktor ise yara olduğunu söyledi simir aldı onun sonucuna göre donduracaz yada yakacaz dedi. bende pek böyle şeyler yaptırmak istemiyorum. ve bebek düşünüyorduk. ankarada özel bir muyaeyenehaneye mi gitsem yada böylece hamilemi kalsam karar veremedim

bebek düşünüyorsan yakma ya da dondurma tavsiye etmiyorlar. bir de iki doktor farklı şeyler söylemiş, bence bir başka doktora daha gitmende fayda var.

bu arada yara hamileliğe engel değil. engel olan yaradan kaynaklı enfeksiyon..burası çok önemli. enfeksiyon varsa da kesinlikle antibiyotik tedavisi gerekli hamilelikten önce.

yakma ya da dondurma yerine bir önceki mesajımda bahsettiğim gibi gümüş nitrat tedavisinden söz edebilirsin doktoruna. rahim girişinin yapısını ve oradaki bakteri yapısını bozmayacak bir tedavi imiş.
ama bence tecrübeli bir doktora daha gitmelisin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…