Rahim ağzı yaraları, tedavi ve tercübesi olanların paylaşım alanı..

Yara cocuk olmAsina engelmis ama çok büyük olursa bunu öğretmen bir arkadasımdan duydum kendisi 47 yasında ilk evlendiğinde kizkenden yarası varmış Dr gitmiş yaran çok büyük demiş cocuğun ondan olmuyor demiş yakmış 40 gün sonra hamile kalırsın demiş ve hamile kalmi 2 tane cocuğu var. Bende Dr sordum yakilinca hamile kalinmiyormus diye su İnternet'e bakıp durmayın kim diyor bunu diye kızdı bana Dr. Paticik benim Dr Prof. Ası muhakkak ol dedi sen elhamlisin ol dedi. Prof. Derin Prof. Süleyman Akhan onlara da tel. Den ulaşıp sordum asiyi muhakkak ol dediler Amerika'da 5 milyon kadın aşılandı hiç birsey olmadı dedi.

geçmiş olsun canım gerçekten iki doktora gittim ikisi de bu yaraların gebeliğe engel olmadığını söyledi ben bu yaz dondurmaya karar verdim allah isteyen herkese hayırlı evlat nasip etsin inşallah..

Merhaba Herkese,

Geçtiğimiz hafta yine yara için kontrole gittim fitil ve antibiyotik kullanmama rağmen yara geçmemiş.Doktor tekrar smear aldı ve smear'de değişken hücreler çıktı doktor yaradan kaynaklı olabileceğini söyledi,içinizde yaradan dolayı smear sonuçlarında farklılıklar çıkan varmı?Şu an adetliyim adetim bittikten sonra doktorum gel ve yakalım dedi.Fakat ben spekulum aletinden çok rahatsız oluyorum ve canımı çok acıtıyor acaba yakma işlemi sırasındada acı duyuluyor mu?

Marmelat seni korkutmak değil niyetim ama eğer hücre degisikligi varsa yara yakılmaz sakın yaktirma jinekolog onkolaga gitmen gerek bir daha simir aldir ve sıvı bazlı simir aldir hpv DNA baktirdim ve kolposkopi ile baktir sonra bide rahim ağzından parça aldirip biyopsi yaptir bunların hiç biri acılı bir işlem değil korkma sakın ve biyopsiden cikan sonuca göre leep yapacaktır Dr ama sakın yaktirma ve Dr değiştir. Benden tavsiye ben 1 yılda 2 normal sımir bir sıvı bazlı simir yaptırdım şükür temiz cikti hatta kolposkopi ile de baktirdim sonra yaktirdim yaramı simir normal çıkarsa yara yakılır eğer hücre degisikligi varsa buna sebep hpv ve kesinlikle tip tayini yaptir leep yapar Dr ve erken tanı ile kurtulursun. Evlimisin? Sakın sakın yaktirma ve dediklerimi yaptir iyi bir Dr bul kendine

Evet 5 aylık evliyim,yanlız benim doktorum Marmara üniversitesinde dekan aynı zamanda Marmara Üniversitesi başhekimliği yapmış bir prof.Doktoruma çok güvendim yanlız smaerda atipik hücresel değişiklik çıktı ben doktorumla bunu açık açık konuştum ve bana söylediği laf şu oldu.Sende ne kanser nede kanser başlangıcı lezyon yok dedi patalogla kendimlede konuştum dedi,yaradan kaynaklı değişiklikler olurmuş yara yakma işlemini yapacak ve beni Haziran sonu tekrar görecek yani smear alacak durumu bu şekilde değerlendirdi...
Sende buna benzer bir sorunlamı karşılaştın?

anladım ama senin ki hücre değişikliği değil ki sen öyle yazdığın için yazdım ben atipik benim bildiğim kadarıyla cinsel yolla bulaşan hastalıktan kaynaklanır ve buda rahim ağzında yaraya sebep olur. şimdi şöyle bir durum var rahim ağzındaki yara cinsel yolla bulaşan hastalıklar( gonero, klamidya bir kaçtane daha var isimleri aklımda değil bunlar atipik değişiklikle rahim ağzında yara yapar birde hiç bir nedene bağlı olmayan yara var birde çocuk doğumu kullandığın doğum kontrol hapı cinsel ilişki sırasında ki tranvadan oluşur. seninkini dr açıklamıştır. benim demek istediğim ise rahim ağzı kanseriyle ilgili bir konuydu sen hücre değişikliği dediğin için hücre değişikliğinde lezyon durumunda da rahim ağzında yara varmış gibi görünüyor ama o zaman yakılmıyo leep yapılıyor. bende cinsel yolla bulaşan hastalık yok yani a tipik yok hpv yok aklına gelebilecek cinsel anlamda hastalık yok hatta aids frengi hepatit a,b,c de yok benim ki ya hiç bir nedeni olmayan yara yada çocuk doğumundan sonra oluştu. ben bu testlerin hepsini yaptırdım sıvı bazlı dna(pcr) simir kolposkopi kan testleri gibi yaptırdım sonra gittim yaramı yaktırdım. öyle işte. ama istersen netten araştır atipik değişiklik diye bulursun neden olduğunu.

Araştırdım dediğin gibi cinsel ilişkiden,kullanılan prezervatif gibi ürünlerden,yada ilişki sırasında travman,hormon değişikliklerinden oluşabilen bir şeymiş.Doktora iyice sordum herhangi bir sorun varmı diye hayır sende o tarz bişey ama ama takip etmemiz gerekiyor dedi.Öyle olsa zaten benim seni hastaneye yatırmam gerekiyor endişelenecek bir durum yok dedi.Yara atipik değişikliklere neden olurmuş o yüzden yakacağım dedi yaktıktan sonrada haziran sonu tekrar smaer alacağım dedi.Kafama o kadar taktım ki bu durumu zaten lezyonlar smearde çıkarmış doktorun dediği bana bu şekilde.
Şu an adetliyim adetim bitince gidip yaktıracağım fakat çok korkuyorum yaktırma işlemi ağrılı acılımı bir işlem mi?

Bide bu arada bu yara doğum yapan,kürtaj olan yada düşük yapan kadınlarda sıkça rastlanan bir durummuş ben ocak ayında kürtaj olmuştum düşük nedeniyle acaba ondan mı kaynaklandı diye düşünmüyor değilim.
Bu arada senin smaer'inde ne çıkmıştıda sen bu işlemleri yaptırdın?

canım benim eşimde genital siğil dedikleri şey çıktı ben bunun üzerine 1 senede 3 defa simir yaptırdım ve bunun dışında cinsel yolla bulaşan hastalıkların testlerinede yaptırdım ama benim testlerimin 2 si normal biri sıvı bazlı pcr testiydi ve 3 de aynı çıktı normal hiç bir sorun yoktu genital siğilde yok tipleme filanda yaptırdım yok negatif çıktı. zaten kadınların %95 bu virüsü atarmış yada bağışıklık güçlü ise virüs vücüda girdiği an yok edermiş benim ki öle bir durummuş. bunun yüzünden gittim benim dr da prof tabi kolposkopiylede baktı rahim ağzını boyadı hücre değişikliği varmı diye bende tv den görüyordum çok net bir şekilde hiç bir değişiklik olmadı ve lezyonda yoktu zaten simirimde normal geldi belki biliyorsundur sıvı bazlı simir normal simirden daha kesin sonuç veriyor %99 gibi. bende a tipi filan çıkmadı lezyonda yoktu normal bir kadının sonucu gibi çıktı yara simirde belli olmuyor güzelim dr baktığında belli oluyor benim kolposkopiyle bakıldığında bende gördüm çok büyük bir yaraydı benim doğumum zor olmuştu galiba ondandı dr ilaçla geçilmez dedi yakılması gerekiyor dedi ve yaktı çok çok acı olmuyor öyle kürtaj olduysan buna dayanırsın acı hissetmiyorsunda sadece yandıktan sonra parmağın kesilirde üzerine tuz basarsın ya onun gibi bir acı oldu bende 2 gün kadar sonra geçti benim yakılalı 22 gün oldu hala benim kanama devam ediyor çok azaldı ama bende kanama oldu normali nasıldır bilmiyorum kanama normalmi değil mi bilmiyorum ben izmirde yaktırdım şuan ığdırdayım o yüzden kontrolede gidemiyorum burda başka dr gideceğim. sen bence dr nevra diye biri var onun internet sitesi var ben az önce baktım simir testini yorumlamış atipik hücre filan diye yazmış ne anlama geldiğini yazmış bak sen bence başka bir dr daha git ben orda okudum ama atipik le ilgili öyle şeyler yazmıyor birde sen bak oku sana kolposkopi ile baktımı bu dr ordan parça aldımı patalojiye gönderdimi bu dediğim simir değil başka birşey bu lesin sonuç koyar eğer başka bir durum varsa ve yakılırsa iyi olmaz ben çok araştırdım bunu 2 ay boyunca kafaımı netten kaldırmadım. bütün tetkiklerini yaptır kendini garantiye al sonra yaktır yakılacaksa sadece simir yeterli değil bunun için ki senin simirde atipi çıkmış bence bi daha düşün ve başka yerleri oku yada simir sonucunu dr derin kösebay var ya ara ona aynen simir sonucunu söyle yada mail at ona cvp veriyor kesinlikle o dr jinekolok onkologdur. yada imkanın varsa bence direk ona git kendini garantiye al. ben ist. olsam ona gidecektimde ne yazıkki olmadı. iyi bir prof o dr ama sen bilirsin tabi.

Ben bu doktordan önce 3 doktora daha gittim en sonunda istanbulda bu adamı buldum ben bu adama güvendim. kitapları falanda var.Hepsi aynı şeyi söylediler atipi hücrelerin oluşması yaradan kaynaklı oluırmuş kimisi donduralım kimiside yakalım dedi en sonunda bu adama yaktırmaya karar verdim.Adam çok kadın takip ediyor.Ama dediğinde çok haklısın yaktırdıktan sonra takiplerimi yaptırmaya devam edeceğim,korktuğum için gitmek istemiyordum ama korkunun ecele faydası yok.Bu arada bana kürtajı genel anastezi vererek yaptılar.Bide o söylediğin adama nasıl mail atabilirim?Adresi varmı?

dila82 cim okuduğum kadar kanaman hafif devam ediyor. bende bi kaç gün önce adet olduğumu sandım baya birden fazla bir kanama geldi.sonra durdu. sonra bir gün temiz kaldı .daha sonra khaverengi leke tarzında bişeyler oldu sonra çok açık pembe bişeyler geldi. anlayamadım. şimdide 2 gündür adet gibi ama az az ve adetten daha açık renk bir kanama var. varya oranın dengesi tamamen bozulmuş bende. off ne gıcık birşeymiş bu yara ya. eskiden beri oluyordu bende ama kendiliğnden geçiyordu. bu sefer geçmedi akıntıya nedne oldu. ha birde sonradan anımsadım bendede sağ bacağıma ağrı vuruyordu. şu kanama bitsin doktora gitcem. hadi herkese geçmiş olsun

Canım sen yaktirdim mı dondurdun mü? Kac gün oldu yakilali yada dondurali? Benim az az geliyo eskiye oranla azaldı ama koyü kahve sekilde geliyo pihtilasmis gibi geliyo 25 gün oldu ben hiç anlamadım ya gecsede kurtulsam Dr 1 haftayada geçmezse ara beni tekrar dedi. Çok sıkıldım ben bu durumdan yaa sen Dr gidince benim durumuda sorabilirmisin kan gelmesi normal mı diye gerçi sende de olmuş ne bu kadınların çektikleri yarabbim

cnm ben dondurdum 27 gün oldu. bugün eminim adet olmuşum. belki ilk günler tam dondurulan yerden hafif kanama gelmiş olabilir çünkü rahim ağzı açılıyor biraz adet başlangıçında. neyse cnm gidince doktora sorarım mutlaka. tam 3 aydır pedlerle geziyorum . 3 ay sonra tekrar smear yapalım demişti dr. gerçi 1 ayı geçti. yazarım yine. bb

Sana simir yapmamismiydi Dr neden bı daha sımir yapacak simirde birseymi çıkmıştı. Bana öyle birsey demedi bida simir yapılacak diye ben 1 senede 3 defa yaptırdım 3 de normal cikti. Ama hala devam ediyo rengi koyu kahve oldu çok garip ama azaldı izmiri gitmeme daha 1.5 ay var off ya

merhABA bayanlar bende bu gün hsg çeilmeye gittim çekemedile sıvı gitmeyince doktoruma koştum hemen baktıki kocaman yara kanalı tıkarcasına büyümüş bu yüzden filmin çekilememiş dedi p.tesi akşam dondurcak yakma yada dondurma arasında ne fark var sizler hangisini tavsiye edersiniz bide ben anestezi alacağım çünki acıya dayanma gücüm pek kalmadı bu gün çok canım yandı spekulüm takıldı 2 kez ve şuanda yaradan kan geliyor adet değilim normalde korktum bebeğim olsun diye çabalarken neler çıktı başıma şaşırdım

Yaktir benim Dr büyük yaraların yanması gerekiyor demişti dondurma etkili olmuyormuş büyük yaralar için tabi karar senin

PAticik Nerdesin kimse yokmu ya benim kanama bitti gibi 2 gün olacak bugün ama akıntı var gibi hafif sarı beyz karışık gibi çok az ama nOrmal mı? Sendede oldu mü ? Normalde kadından akıntı gelir degilmi? Benim genc kizligimdan beri böyle akıntım çok gelirdi sarı beyaz çok gelirdi o yüzden normali nasıl oluyor bilmiyorum ben. şimdi bide vajinal kültür yaptırıyorum sonuc çıksın bakalım cuma gittim Dr sende enfeksiyon var dedi kullanmadığım ilaç kalmadı ne enfeksiyonmus anlamadım izmirde ki Dr enfeksiyon var demedi bana. Sendede varlığına enfeksiyon bu yaktirmaktan dolayı oluyor olamaz mı ki ?

canım hiç korkma..bende bebeğim olsun diye uğraşırken çok büyük yaran var dedi doktor..3 kez dondurdu geçen hafta muayeneye gittim geçmiş..inşallah bu ay bebişimiz olur..henüz bebeği olmamamış olan bayanlarda yakma işlemi uygun değilmiş.rahimde yapışıklık yapabiliyomuş çünkü.bana kalırsa dondur derim spekulum takarken acı hissediyosun sadece dondururken biraz kasıklarda ağrı oluyo okadar..

mrb arkadaşlar..bendede yara çıktı dr çok küçük dedi ama akıntım bayağ bi fazla geliyr.enfeksiyonda war..dr doğum yapmadan yara üzerinde hç bir işlem yaptırma dedi..başka bi dr daha gitsm mi acaba?

Yaktir benim Dr büyük yaraların yanması gerekiyor demişti dondurma etkili olmuyormuş büyük yaralar için tabi karar senin

dün akşam yaktırdım ve dondurdum.... doktorum bana çok kıymet veriyor sağolsun anestezi aldım uyudum uyandım hemşire kızlarla çok samimiyim dedim ki nasıl geçti önce yaktı sonra dondurdu çok konforlu bişi oldu dedi umarım bi daha yaşamam şimdi evdeyim işe gidemedim çünki bi sıvı akıyo pedler falan zaptedemiyor kociş sen kal bu gün dedi izin verdi ağrım fslan yokta şu sıvı akması ne zaman geçecek acaba kızlar yaktıranlar kaç gün sürüyo 1 ay böyle olmayacak değil mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…