Rahim ağzı yaraları, tedavi ve tercübesi olanların paylaşım alanı..

bende bebek gelişmediğinden kürtaj oldum. kürtajdan sonra doktora gittim yara varmış. benimde ilk gebeliğimdi yara gebeliğe engel değil doğumdan sonra tedavi edelim dedi. ilaçlarla geçmiyo galiba..

bende bebek gelişmediğinden kürtaj oldum. kürtajdan sonra doktora gittim yara varmış. benimde ilk gebeliğimdi yara gebeliğe engel değil doğumdan sonra tedavi edelim dedi. ilaçlarla geçmiyo galiba..

Doktor bana fıtıl ve antibiyotik verdi onları kullanacağım dün bende sordum bebek olmasına engel olurmu diye fakat olmaz dedi.Ayrıca benim yumurtalıklarım polikistik yapıya sahip bakalım ben tedavi olacağım ben yara olduğunu bilmiyordum dün kontrole gittiğimde tesadüfen öğrendim Rabbim hepimizin yardımcısı olsun sağlıklı bebekler kucağımıza almayı nasip etsin...

korkmanı gerektircek bi durum yok. benim de bebeğim yok henüz. bu ayın 10unda yaktırdım. doktoruma çok güvenirim. 40 yıllık doktor. yaradan kurtulamamak gibi bi durum söz konusu değil bi kere. yalnız şöyle ki; eğer acemi bi doktor tarafından yakılırsa rahim yolunda tıkanma yapabileceğini söyledi doktorum. güvenebileceğin tecrübeli bir doktora gitmeni tavsiye ederim. ayrıca yaranın varlığı hamile kalmaya engel değil. riske atmiyim diyosan yaktırmayadabilirsin bebeğin olana kadar. bana da söyledi doktorum yakmasak da olur die ama ben akıntı yaptığı için rahatsız oldum yaktırdım.

tanem1977 büyük geçmiş olsun allah bir daha göstermesin. birşey sormak istiyorum sana. düzenli yani en az senede bir smear test yaptırıyormuydun?

Bugun genetik testlerimi almaya (düşük nedenini araştırmak için) ve yaramın fitilden sonra ne durumda olduğuna baktırmak için gittim yaranın iyileşmediğini fakat fştşln azda olsa etki ettiğini söyledi doktorum ve bende kan pıhtılaşması çıktı bebeğim bu yüzden ölmüş öncelikle yaktırma yada dondurma işlemi yapmadan önce sağlıklı bir gebelik düşünelim daha sonra onu yaranı dondururuz dedi ama hemen gerekte görmedi inşallah kendiliğinden iyileşir...

kızlar bendede doktor kontrol sırasında görüştü yara tam 3 kere simir aldılar hastanede üçüde yetersiz çıktılar simir sonuçları gelmeden yakamayız dediler bende kadın sağlık merkezine gitttim simir vermek için bana yara falan yok geçmiş dediler simiride verdim ve koskoca hastanenin yapamadığı simir bir seferde burada sonuç verdi sonuç temiz yarada kendiliğinden geçti
demem o ki yara kendiliğinden bile geçebiliyor sıkmayın canınızı

kızlar iyice kafam karıştı ben de bebek düşündüğüm için özel kadın doğum uzmanına gittim geçen gün doktor yaran çok büyümüş dedi yakılması lazım böyle yaraların dedi ama çocuk düşünenleri asla yaktırmıyoruz dedi kısırlığa yol açıyormuş fitille geçmez bu yaralar dedi düzenli smear gözetiminde olmak gerekiyormuş ama diğer türlü kesin yaktırılmaması gerekmiş:44:

Kızlar doktorlar yaranın gebeliğe engel olmadığını söylüyorlar gebelilten sonrada tedavi edilebilecek bir durummuş ve kadınların çoğunda oluşabilen bir durummuş ama yinede smear testlerini her 6 ayda bir yaptırmayı ihmal etmeyin.

merhaba. yaklaşık 3 ay önce şeffaf, sulu bir akıntı başaldı. 2 ay önce dr. ye gittim rahim ağzında küçük bir yara olduğunu söyledi. smear test yapıldı temiz çıktı. enfeksiyona bağlı olduğunu söyledi. antibiyotik ve vajinal fitil verdi ama akıntı geçmedi.bu arada şeffaf sulu akıntı bazen sarı bir akıntı halini alıyordu ve kaşıntı oluyordu. tekrar dr. ye gittim. yaranın durduğunu söyledi. yaranın küçük olduğunu ve dondurma işlemi ile tedavi önerdi. sonuç olarak dondurttum yarayı. 3-4 dakika sürdü acı hissetmedim sadece adet sancısı gibi kramplar oluştu . akıntım olabileceğini söyledi. bir kaç gün sonrada vajinal fitil kullanacağım. büyük ihtimal geçmiş olacak yara ama tekrar kontrole gideceğim. herkese geçmiş olsun.

cnm acaba ne kadara mal oldu sana bu olay

merhaba sizlere bişey sormak istiyorum geçen sene rahim ağzında yara vardı yaktırdım 5 ay öncede kontrole gittiğimde küçük bi yara çıkmıştı ilaçtedavisi gördüm ilaçlar bittikten sonra kontrole gitmedim ve ağustos ayında bebek düşünüyoruz eğer hala yaram varsa küçükte olsa bu hamilelikte sorun olur mu

Kızlar bende yaramı 30 Mart'ta yaktirdim ilk basta su gibi akıntı geldi sonra o akıntı koyulasti şimdide 2 gündür hafif pempe renkli kanlı akıntı geliyor yaktirali 10 gün oldu. Ben hpv virüsü için gitmiştim Dr smer temiz cikti hpv DNA yapıldı o da negatif cikti rahim ağzını kolposkopi denen aletle bakti bende görüyordum rahim ağzını boyadı şükür on dada bisey çıkmadı ama çok büyük yaram olduğunu söyledi yakılması gerek dedi başka bir Dr gitmiştim daha onceden kolposkopiyle bakmadığı için yaran var kucuk demiş ilaç vermişti tabi fitil ve antibiyotikli geçmedi kolposkopiyle bakan Dr yaran büyük yakılmadan geçmez dedi tanıya da erozyon dedi bu erozyon iliski sırasında mı oluyor birde suan pembe renkli akıntı gelmesi normalmi?

Canım jinekoloji.net te güzel açıklanmış bu konu istersen bir bak. Arama motoruna 'servikal erozyon 'yazarsan çıkar.
[/B]

Canım jinekoloji.net te güzel açıklanmış bu konu istersen bir bak. Arama motoruna 'servikal erozyon 'yazarsan çıkar

Allahını seven biri yardım etsin bana yaramı yaktirdim 8. Güne kadar su gibi 8. Günden sonra yaklaşık 4-5 gündür hafif pembe bir kanamadan koyü kahve kanamaya dondü böyle sorun yaşayan oldu mü normal mı böyle olması ne olur biri birsey yazsın gunde 2 ped değiştiriyorum birde ayın 14 gibi adet olmam gerek ((

canım internetten biraz araştırırsan durumunun normal olduğunu göreceksin panik yapma bence.

canım internetten biraz araştırırsan durumunun normal olduğunu göreceksin panik yapma bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…