- Konu Sahibi AnlamadanDinlemeden
-
- #1.681
Merhaba
Ben yaklaşık 6 hafta önce ölü bebek nedeniyle kürtaj oldum kürtajdan önce yaram yoktu sanırım steril değildi kullandığı aletler ve yaram olumus dun doktor soyledi bana fıtıl ve antıbıyotık hap verdi kullanmaya başlayacağım ama ben çok korkıuyorum bu yaradan tamamen kurtulma şansı yok gibi bişeyler okudum ve bebeğim yok henüz bu yüzden çok korkuyorum
bende bebek gelişmediğinden kürtaj oldum. kürtajdan sonra doktora gittim yara varmış. benimde ilk gebeliğimdi yara gebeliğe engel değil doğumdan sonra tedavi edelim dedi. ilaçlarla geçmiyo galiba..
Merhaba
Ben yaklaşık 6 hafta önce ölü bebek nedeniyle kürtaj oldum kürtajdan önce yaram yoktu sanırım steril değildi kullandığı aletler ve yaram olumus dun doktor soyledi bana fıtıl ve antıbıyotık hap verdi kullanmaya başlayacağım ama ben çok korkıuyorum bu yaradan tamamen kurtulma şansı yok gibi bişeyler okudum ve bebeğim yok henüz bu yüzden çok korkuyorum
öncelikle sizede geçmiş olsun.bakın ben rahim ağzı kanser başlangıcından yakın bir dönemde ameliyat oldum.birkaç sayfa öncede detaylı bir şekilde anlattım.dünyada serviks kanserinin HPP denilen bir virüs sonucunda oluştuğu konusunda ciddi araştırmalar yapılmış.sizinde dediğiniz gibi..çok eşlilikten oluşan bir virüs olarak kabul ediliyor.serviks kanserinin HPP ile ilişkisini tıp dünyası akciğer kanseriyle sigaranın ilişkisine benzediğini söylüyor.yani buda demektir ki..bugün dünyada hiç sigara içmemiş birçok kişinin akciğer kanserine yakalanıp hayatını kaybetmesi gibi bir durum.ve bu hastalıkta rahim ağzında lezyon(yara)olmasıyla birlikte birçok kişidede siğil denilen durumun yaşandığıda bilinir.(fakat tıp siğil oluşmasında ,cinsel yol ile bulaştığını kesin olarak ortaya koymuştur).ve net te araştırdığınızda,günümüzde hiç cinsel ilişki yaşamamış bakire olan birçok genç kızda, serviks kanserinin yada öncesi lezyonların göründüğünü göreceksiniz.cinsel yolla bulaşmayan kişilerde buna neden olacak çok faktör vardır.mesela;sigara kullanımı,düzensiz beslenme,bağışıklık sisteminin zayıflaması ve tadavi olmayan enfeksiyon(akıntı)yara gibi..uzun yıllar kimseyle bir birliktelik yaşamadığım halde ve smear sonuçlarımda HPP kelimsenin bile geçmemesine ve siğil gibi görünen hiçbirşey olmamasına rağmen..dediğim gibi bu hastalıktan yeni ameliyat oldum.sonuç olarak demek istediğim şudur.artık bu hastalığı önleyecek aşılar var.böyle bir durum yaşayan arkadaşların,kesinliğini ortaya koyacak bir tetkik(eşinizin ve kendinizin HPP tetkiki)yaptırmadan,suçlamak yersiz olur düşüncesindeyim.ve yapılan hpp virüsü tetkikinde,ne zamandır olduğu da ortaya çıkacaktır.bilinçli olan herkesin bu aşıyı yaptırıp tedbir almasında fayda var.
korkmanı gerektircek bi durum yok. benim de bebeğim yok henüz. bu ayın 10unda yaktırdım. doktoruma çok güvenirim. 40 yıllık doktor. yaradan kurtulamamak gibi bi durum söz konusu değil bi kere. yalnız şöyle ki; eğer acemi bi doktor tarafından yakılırsa rahim yolunda tıkanma yapabileceğini söyledi doktorum. güvenebileceğin tecrübeli bir doktora gitmeni tavsiye ederim. ayrıca yaranın varlığı hamile kalmaya engel değil. riske atmiyim diyosan yaktırmayadabilirsin bebeğin olana kadar. bana da söyledi doktorum yakmasak da olur die ama ben akıntı yaptığı için rahatsız oldum yaktırdım.
kızlar iyice kafam karıştı ben de bebek düşündüğüm için özel kadın doğum uzmanına gittim geçen gün doktor yaran çok büyümüş dedi yakılması lazım böyle yaraların dedi ama çocuk düşünenleri asla yaktırmıyoruz dedi kısırlığa yol açıyormuş fitille geçmez bu yaralar dedi düzenli smear gözetiminde olmak gerekiyormuş ama diğer türlü kesin yaktırılmaması gerekmiş:
aynen öyle canın ama büyümeye devam edersede başka hastalıklara dönüşebiliyormuş ve yarattığı iltihap nedeniyle döllenmeyi zorlaştırıyormuş lakin yaktırırsanda yaktırılan alanda bebiş tutanamadığından bebk zor oluyo diye duydum bide dondurmak diye bişe var onu araştır bakim belki aynı etkiyi yaratmıyodur bu arada ilişkide jel kullan daha kötü olmasın
merhaba. yaklaşık 3 ay önce şeffaf, sulu bir akıntı başaldı. 2 ay önce dr. ye gittim rahim ağzında küçük bir yara olduğunu söyledi. smear test yapıldı temiz çıktı. enfeksiyona bağlı olduğunu söyledi. antibiyotik ve vajinal fitil verdi ama akıntı geçmedi.bu arada şeffaf sulu akıntı bazen sarı bir akıntı halini alıyordu ve kaşıntı oluyordu. tekrar dr. ye gittim. yaranın durduğunu söyledi. yaranın küçük olduğunu ve dondurma işlemi ile tedavi önerdi. sonuç olarak dondurttum yarayı. 3-4 dakika sürdü acı hissetmedim sadece adet sancısı gibi kramplar oluştu . akıntım olabileceğini söyledi. bir kaç gün sonrada vajinal fitil kullanacağım. büyük ihtimal geçmiş olacak yara ama tekrar kontrole gideceğim. herkese geçmiş olsun.
cnm acaba ne kadara mal oldu sana bu olay
Kızlar bende yaramı 30 Mart'ta yaktirdim ilk basta su gibi akıntı geldi sonra o akıntı koyulasti şimdide 2 gündür hafif pempe renkli kanlı akıntı geliyor yaktirali 10 gün oldu. Ben hpv virüsü için gitmiştim Dr smer temiz cikti hpv DNA yapıldı o da negatif cikti rahim ağzını kolposkopi denen aletle bakti bende görüyordum rahim ağzını boyadı şükür on dada bisey çıkmadı ama çok büyük yaram olduğunu söyledi yakılması gerek dedi başka bir Dr gitmiştim daha onceden kolposkopiyle bakmadığı için yaran var kucuk demiş ilaç vermişti tabi fitil ve antibiyotikli geçmedi kolposkopiyle bakan Dr yaran büyük yakılmadan geçmez dedi tanıya da erozyon dedi bu erozyon iliski sırasında mı oluyor birde suan pembe renkli akıntı gelmesi normalmi?
Kızlar bende yaramı 30 Mart'ta yaktirdim ilk basta su gibi akıntı geldi sonra o akıntı koyulasti şimdide 2 gündür hafif pempe renkli kanlı akıntı geliyor yaktirali 10 gün oldu. Ben hpv virüsü için gitmiştim Dr smer temiz cikti hpv DNA yapıldı o da negatif cikti rahim ağzını kolposkopi denen aletle bakti bende görüyordum rahim ağzını boyadı şükür on dada bisey çıkmadı ama çok büyük yaram olduğunu söyledi yakılması gerek dedi başka bir Dr gitmiştim daha onceden kolposkopiyle bakmadığı için yaran var kucuk demiş ilaç vermişti tabi fitil ve antibiyotikli geçmedi kolposkopiyle bakan Dr yaran büyük yakılmadan geçmez dedi tanıya da erozyon dedi bu erozyon iliski sırasında mı oluyor birde suan pembe renkli akıntı gelmesi normalmi?
Allahını seven biri yardım etsin bana yaramı yaktirdim 8. Güne kadar su gibi 8. Günden sonra yaklaşık 4-5 gündür hafif pembe bir kanamadan koyü kahve kanamaya dondü böyle sorun yaşayan oldu mü normal mı böyle olması ne olur biri birsey yazsın gunde 2 ped değiştiriyorum birde ayın 14 gibi adet olmam gerek((
Allahını seven biri yardım etsin bana yaramı yaktirdim 8. Güne kadar su gibi 8. Günden sonra yaklaşık 4-5 gündür hafif pembe bir kanamadan koyü kahve kanamaya dondü böyle sorun yaşayan oldu mü normal mı böyle olması ne olur biri birsey yazsın gunde 2 ped değiştiriyorum birde ayın 14 gibi adet olmam gerek((
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?