Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Merhaba arkadaşlar..Bayadır yazamıyorum, ama mutlaka hergün girip gelişmeleri okuyorum...Yağmurcn ve Boncuk çok sevindim haberlerinize..Allah sağlıkla kucağınıza almak nasip etsin inşallah..

Biz de kızımla yalnızız artık..Annem eve döndü, kızım gündüzleri uyuyor..Ben de onu izliorum :)..Melek ve Kelebek sizler nasılsınız, bebişler nasıl..

Twikscim az kaldı canım..Biraz daha sabret ve bol bol enerji depola..İnan bebişin geldikten sonra çok ihtiyacın olacak..

Rhn arkadaşım, prensesinin iyi olmasına çok sevindim..1 ay uzun gibi görünse de, bebeğinin sağlıkla yanına geleceği günü düşündükçe daha kolay geçecektir..İlerde bu günleri bebeğine anlatır, senin için nelere katlandım dersin..Allah kolaylık versin canım..Süt için yazdıklarımı denedin mi..Ben de işe yarıyor bu yazdıklarım..İnşallah sen de faydasını görmüşsündür..

Ne güzel yaaa maşallah..

benim meleklerim de 2 ay daha benle olsalardı yaşarlarmıydı acaba....:çok üzgünüm: :çok üzgünüm: senağlama senağlama

Şu rahim ağzını zamanında dikseydi dr lar ne olurdu ya ne olurdu.................senağlama

Kızlar bu bir mucize doğal yola hamileyim ben bile inanamıyorum
Rabbime şükürler olsun... İnşallah sağlıkla alırım bu sefer kucağıma
şoktayım ya

kaydirigubbakcemile2canım benim öyle cok sevindimki allah tamamına erdirsin .azmı aglattın beni bebişlerine yazdığın mektuplarla ama inşallah hepimiz mutlulukla sonlandıracagız hamileliklerimizi önce allahın izniyle.

salihas merhaba, sen kaçıncı haftandasın şimdi? raporlumusun, kaçıncı haftanda aldın?
ben şuanda 9+6dayım canım.daha rapor almadım ama haftaya rapor alacagım.doktorda izin verirse haftaya izmire gideceğim ve orada kalacagım.umarım bir terslik olmaz .sen nasılsın neler yapıyorsun.

canım kızının iyi olmasına cok sevindim canım:ecrin_bebek:.hep güzel haberlerinizi alırız inşallah.

tiwikscim sen dikişlerini ne zaman aldıracaksın.doktor kontrolüne kac günde bir gidiyosun canım.bu arada martın 2.haftasında doğacaktı dimi oğluşun balık burcu oluyo canım.bende balığım baya bir duygusal olacak herhalde oğluşun.pek inatcıda değildirler.

canım benim dikişlerim sezeryan sırasında alınacak kontrollere ayda bir gittim son haftalar da 2 haftada bir oldu ama hep aradım drumu ...evet benim oğlumda babası gibi balık burcu olacak zaten ailecek mart doğumlu olduk .kaydirigubbakcemile3

evet az kaldı canım ama zaman geçmiyor gibi ...bol bol uyuyorum başıma gelecekleri düşündükçe herşeye razıyım ama yeter ki artık kucağıma gelsin...

melekin oğlu hastanedeymiş burnundan kusuyormuş cumaya kadar müşade altında olacakmış inşallah iyileşir çabucak....

rhncim ne zamandır haber bekliyorduk ama zaten iyi haberler geleceğini biliyordum maşallah prensesine hergün dua ettim edeceğim de şu 1 ay belki de daha da kısalacak Allah yardımcınız olsun öpüyorum sizi :1hug:

ben henüz beklemedeyim canım.

Sizlerin güzel haberlerini takip ediyorum burdan. Allah kolaylık versin sana.

Yani sen bugüne kadar çalıştınmı arkadaşım hiç izin almadan?

Seni yoruyorum ama bir sorum daha olacak progestan kullandınmı, fitil olarak?

yok canım ne yorması.zaten ögrendikten hemen sonra ara tatile girdik iki hafta calısmadım.okula basladıgımız hafta hafif kanamam oldu 1 haftada rapor aldım.iki haftadır calışıyorum canım.aslında rapor alıp izmirde kalacaktım ama sonradan heyet almak falan zor olursa diye şimdi normal raporlarımı cok kullanmak istemedim canım.umarım heyet raporu almak cok zor olmaz.bu arada progestanı ilaç olarak kullanıyorum günde 3 tane.
sen nekadar bekleyeceksin canım.

biz de deniyoruz ama henüz bir gelişme yok canım.

Heyet raporu almanın zor olacağını sanmıyorum, zaten dikiş atılırsa o halde çalışmak mümkün olmaz diye düşünüyorum.

yeni hamileler hayırlı olsun.Allah tamamına erdirsin.

tiwiks sezeryan olmak zorunda mısın sonradan iyileşmesi zor oluyor.doğum esnası kolay ama sonrası.nede olsa bıçak yarası.

reyhan Allah kızına ve sana güç versin.İkinizde bu sıkıntıları atlatacaksınız inşallah.

kelebek,nery,melek... doğum sonrası kilolarınız nasıl?

haklısın canım zorunda değilim ben ve drum istemiyor o acı olaydan sonra normal doğum yapabieceğimi sanmıyorum umarım çabuk toparlanırım .......

bı de doktorun progestanı sana herhangı bı dusuk tehlıkesı oldu da mı verdı, yoksa ne olur ne olmaz dıye mı arkadasım?

boncuk26 -yağmurcn çok sevindim gözünüzaydın
allah hayırlısıyla kucaklarınıza almayı kısmet etsin

ooooh hamileler çoğaldı
kızlar hepinizi toptan tebrik ederim
şimdi siz hangi ay annesi oluyosunuz
hepiniz nerdeyse aynı aya toplandınız
tebrikler tebrikler tebrikler
bu arada darısı başımızaaa

bademcim üzme kendini
şu an tabii çok normal düşündüklerin
zamanla kabulleniyor insan ve sorgulamıyor
hani hep dedikleri şeyi ben sana söylemek istememzdim
ama doğru
dünyada ömürleri olsa yaşarlardı arkadaşım
çok kaderci bir söz biliyorum
ben çok kızıyodum böyle dediklerinde
benim dikişim 2 gebeliğimde de atıldı
ilk acil atıldı
ikizlere 11. haftada
ama olmadı işte
vardır bir hikmeti
üzme kendini

reyhancım prensesine sevgiler
var mısın yok musun da bir yarışmacının bebeği 900 gr doğmuş
şimdi kocaman ve çok sağlıklıydı
çok etkilendim izlerken
sen aklıma geldin
ve belki ilerdeki ben dedim
çok mutlu oldum
kızını sağlıkla kucağına alıp doya doya koklaman için dua ediyorum arkadaşım

kızlar teşekkür ederim hepinize allah razı olsun
allahım olmayan arkadaşlarımızada biran önce nasip etsin inşallah...
ve hepimiz inşallah bu sefer sağlıkla alalım yavrularımızı kucağımıza
edamecrin canım benim cetvelim 5 hafta görünüyor ama o adete göre döllenmeye göre dahada küçük sanırım onun için tam bilmiyorum ama ekim sonu kasım başı gibi nasipse doğum zamanı
nerdeyse tam 1 yıl önce bu zamanlar hamile kalmıştım bende melek oğluma

haklısın canım zorunda değilim ben ve drum istemiyor o acı olaydan sonra normal doğum yapabieceğimi sanmıyorum umarım çabuk toparlanırım .......

doktorvdedikten onra akan sular duruyor.bide korkumuzdan evet diyoruz.hayırlısı olsun.normal doğumda kolay değildir mutlaka.bende normal doğum olursa çocuğuma birşey olur diye korkmuştum aslında.insan bu kadar geldikten sonra risk istemiyor.tarih belli mi

Ben miyom ameliyatı olduğum için karnımda sezaryan gibi ameliyat izi var..Ama buna rağmen kendi başıma evde iki normal doğum yaptım...Sanırım bebeklerin kilosu çok çok az olduğu için pek zorlanmadım...Değilse normal doğum yapmamın imkanı yoktu aslında....benneyaptımki

Badem sen bebeklerini kaybetmeden 2 gün önce doktora gittiğini ve herşeyin yolunda olduğunu söylediğini yazmıştın. Bu olaydan sonra tekrar gittinmi doktoruna en azından hesap sormak için. Çünkü yaşadığın şey 1 günde gelişecek bir olay değil. Doktorunun bunu fark etmesi gereekirdi. Üstelik ikiz gebelijk bu risk daha fazlaydı. Neden ihmal etmiş sordun mu??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…