Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Canım ben toplamda 12 kilo almıştım..Şu an 7 kilo vermiş durumdayım..Göbek de kalmadı..Emzirme döneminde kilo vermek zor olacak gibi, rej,m yapmak zaten doğru değil..Sen ne alemdesin..

Bu arada ben epidural sezeryanla doğum yaptım..O gün yardımcı hanım vardı evde, kendisi evi kafasına göre düzenler...akşam sancılarım başlayınca evi göremeden doğuma gittim..2 gün sonra eve geldiğimde evimi kendim düzenledim..Zaten 4-5 saat sonra hastane de ayağa kalktım, bir daha da yatmadım..Hemşireler gelip "yatsanız iyi olur artık" dediler :):)..Zaten o hafta evi silip süpürdüm, dikişlerde acı falan olmadı hiç:..Yani belki acı eşiğiyle alakalıdır ama, epidural sezeryan eşittir sıfır acı diyebilirim..İyileşme süreci de hemen hemen normal doğumla aynı..Bir tek kilo konsunda şüphelerim var, belki normal doğum yapabilseydim daha fazla kilo verebilirdim diye..O konuya da sağlık olsun demekten başka çare yok, yavaş yavaş veririm artık...

nery cim epidural sezeryanla ilgili deneyimlerin içimi rahatlattı sağol arkadaşım hata mı yapıyorum diyordum şimdi rahatladım :1hug:a.s.

Selam arkadaslar tıwıks arkadasımız yazmıs bıkac gundur gırıyorum ama yazamıyorum moralım bıraz kotu.. Oglum hastanede bence bıseyı yok ama yıne de tetkıkler yapılıyor yenı hamıle arkadaslarımız cogalıyor cok sevınıyorum.:)Darısı edamercın yaren arkadaslarımızın basına dıyelım.

Reyhan bebegım Goztepe ssk da yenıdoganda yatıyor. Ve orda o kadar cok erken dogan bebek var kı. Daha bugun emzırme saatınde gıttıgımde 6.5 aylık dogan bır bebegı annesıne teslım ettıler taburcu oluyordu. Lutfen uzulme.Insallah saglıcakla bebegını alacaksın kucagına..

Tıwıkss bızım zamanımızdan sen kaldın dogurmayan :)

Kızlar bebeklerde burundan kusma hakkında neler bılıyorsunuz?

Optum hepınızı arada ugramaya calısırım..

yağmurcn tebrik ederim canım senin adına çok sevindim, Allah sağlıklı bir şekilde kucağına da almayı nasip etsin canım.. Darısı edamecrin, ece ve benim başıma diyeyim:))

melekcim sanada geçmiş olsun inşallah bebeğinin önemli bir sorunu çıkmaz en kısa zamanda evinize dönersiniz canım, ali tunayı öp bizim için:))
rhn ın kızı nasıl oldu acaba inşallah oda en kısa zamanda evine döner anneciğiyle:))
kendinize iyi bakın kızlar hepinizi çok çok öptüm..:))

bebeklerle ilgili hiç bir sorun yoktu zaten....servikal yetmezlik nedeniyle erken doğum olmuş...salak dr lar bebeklere baktılar bir rahim ağzına bakmak akıllarına gelmedi...herşey yarım saat içinde gelişti canım...tam hastaneye gidecekken kapıdan çıkar çıkmaz suyum patladı ve eve gitip banyoya koştuğumda pıhtı sandığım bebeklerim elime doğmuştu bile...hiç bir dr sorumluluk almak istemiyor ki...bakışları suçlu ve üzgün sadece....ama neye yarar...........:çok üzgünüm:senağlama

İnşallah yarencim amin:Saruboceq:
Bakalım güzel haberleri bekliyorum buradan
hazirandan sonra dedi bana doktor bakalım hayırlısı yarencima.s.

Melekcim geçmişler olsun canım naz yapıyo annesine o kadar olacak

Melekcim çok geçmiş olsun..Bizim fıstık da arada burnundan kusuyor..Doyduğunu anlamadığından memeden ayıramıyoruz..1-2 dk sırt üstü yatırmaya kalmadan hem ağızdan hem burundan sütler geliyor..Yalnızca 2 defa oldu şimdiye kadar, doktorumuza sordum ama kilo alımı gayet iyi sırt üstü yatırınca burnundan da kusması normal dedi..Cumartesi günü doktora gidicez, tekrar sorayım bari..Hangi tetkiklerin yapılması gerekiyor ya da tehlikei neymiş diye sorayım..Çok çok geçmiş olsun canım..Ben pekçok kişiden duydum, onların da bebekleri arada burundan kusuyormuş..Ciddi birşey olduğunu sanmıyorum canım..

bı de doktorun progestanı sana herhangı bı dusuk tehlıkesı oldu da mı verdı, yoksa ne olur ne olmaz dıye mı arkadasım?

hamileleliğimi öğrendiğimden beri kullanıyorum önlem için.önce günde 2 kullanıyordum.ardındAn hafif kanama olunca doktor 3ecıkardı canım

yok canım daha urfadayım.salı günü gidiyorum.önce rapor alıcam raporu izne cevirip gidicem.sen nasılsın doktorun kesin bir sey söylemedimi serkilajla ilgili.

Bir aksilik olmazsa pazartesi gitmeyi planlıyorum doktora. O zaman konuşacağız dikiş olayını.

Salihas merhaba canım sanırım sende memleketine gidiyorsun benim gibi
bende şu anda mersindeyim ama burada bana bakacak kimsem yok, üstelik eşimin işi nedeniyle bazen yalnız kalıyorum
bende eskişehire annemlerin yanına gideceğim orda kalacağım ,
daha dr.a gitmediğim için soramadım ama merak ediyorum ameliyattan önce veya sonra yolculuk yapmak farkeder mi ki benim 8 saatlik karayolu mesafesi var
sen nasıl yapacaksın izmire ameliyattan sonramıı öncemi gideceksin canım
hani eşimin yanında ne kadar kalabilsem kardır ya biz yapıyozda onlar tek başına çok zor allah hepimizin yardımcısı olsun zor süreçler bunlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…