Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
boncuk napıyon yatarak mı geçiyo günlerinn

kızlar ben çalışıyorum şuanda istifamı verdim ama eleman bulunuca hemen yatıcam hoş şuanda yorucu değil bütün gün oturuyorum ama olsun bebeğm önemli iyi yapıyorum di mi kızlar
off benim korkularım başladı kızlar sizde de mi öyleydi hamiş olanlar kaybetme korkusu yaşıyorum çok kötü psikolojim yine bozuluyorr ne yapıcam ben yardım siz nasıl aştınız

çok normal bunları hissetmen
bi çaresi yok sanırım
ancak kendimiz baş edebiliriz bu duyguyla
ben baş edememiştim
ama şu da bir gerçek stresin bir faydası yok

canım ben şimdilik normal hayatıma devam ediyorum zaten evdeyim ben çalışmıyorum , çok yorucu bir hayatım yoktu
geçen hamileliğimdede olduğu gibi ev süpürmeyi bıraktım sadece eşimin ısrarıyla
stres yapma canım o bizim en büyük düşmanımız
benimde kafamda çok planlar dönüyor bunlar beni yoruyor biraz
çünkü yukardada yazdığım gibi eşimi burda bırakıp esk.e annemlere gideceğim dr.umun verdiği tarihe göre
şunu şöyle yaparız bunu böyle yaparız diye planlar yapıyorum işte :)
korkma canım ya allahın izniyle bu sefer başaracağız bak ne kadar çok başaran arkadaşımız var burda

Haklısın cnm birçok arkdaşım burda kavuştu kiminin az kaldı inşallah bizde o günleri görücez sağol cnm
umut oluyorsunuz bana
inşallah senle 40 haftaya kadar geliriz ):) doğmumuz aynı gün nerdeyse :))
cnm sen dr konuştunmu dikiş atılcakmı
benimki gerek olmayabilir dedi önceki ikiz olduğu için dedi yinede bakarız dedi ama
diğer arkdaşlar naptı acaba twink sende dikiş var şimdi cnm dimi sğrekli yattınmı biraz anlatırmısın
ilkgünlerde yatmamız gerekiyomu şimdilik bende günlük hayatıma devam ne yapmalıyım????????????*

Inşallah canım inşallah o günleride görürüz allahın izniyle
valla canım benim 5 haftalık göründüğüne bakma
ben daha dr.a gitmedim kan testini 3 kere yaptırdım çok şükür her seferinde arttı sonucum
haftaya cuma 6 marta randevu aldım ultrasona göre haftasını da öğreneceğim canım
çünkü yumurta takibinde yumurtalarım geç olmuştu ama en fazla 1 hafta oynar aramızda :)
ama daha önce benim bebeğim tekti ..
Ve daha önceki konuşmalarımıza göre kesin dikiş atılacak bana canım
bu gidişimde konuşacağım hepsini eskişehire gideceğim için

canım kesinlikle cok zor.gidicez ama insanın böyle bir dönemde eşinden ayrı olması cok zor.benimde eşim yanlız olacak onlar için çok daha zor dediğin gibi allah yardımcımız olsun.hersey bebeklerimizi sağlıkla kucaklayabilmek için .ben ara tatilden itibaren kalavaktım izmirde ama hem rapor almam zor olacaktı hemde bir ay daha eşimin yanında kalmayı tercih ettim.doktorla konuştum canım.şu anda izmire uçakla gidebileceğim bir risk olmadığını söyledi.önümüzdeki hafta gidiyorum ben ameliyatı izmirde olacağım canım.cünkü buraaki doktorum dikişten sonra gitmenin daha riskli olacagını söyledi.

ANLADIM SALİHACIM BENİMDE CUMAYA İLK RANDEVUM VAR O ZAMAN DR.UMA HEMEN SORAYIM BAKALIM NE DİYECEK.
EN ÇOK İHTİYACIMIZ OLDUĞU ZAMAN EŞİMİZDEN AYRI KALACAĞIZ
HAYIRLISI CANIM NAPALIM İNŞ. EVLERİMİZE DÖNDÜĞÜMÜZDE 3 KİŞİLİK BİR AİLE OLARAK DÖNECEĞİZ :sm_cool::dance:

kızlar bişey sormak istiyorum
su yatakları varya masajlı onlardan kullanan ve memnun olan var mı merak ettim
acaba zararı varmıdır hamilelikte heleki bizim durumumuzda
ben dr.umun dediğine göre wc ye bile kalkmamalıymışım
en azından böyle bişeyle masaj hem stresi azalTır hemde vücudu rahatlatır diye düşündüm ama
bide wc ye kalkamayınca banyo nasıl olacak bilmiyorum sizler nasıl yapıyorsunuz veya yaptınız şu saçları temizlemek için boneler oluyor kafaya takp bekletiyorsunuz onlardan kullanan varmı acaba içinde kimyasal zararlı olabilecek bişey varmıdır
benimde bunlar takılıyor kafama :)

canım benim vücut temizliğini kol ve bacakları yatak kenarından aşağya
saçları da yatak başından aşağıya sarkıtıp yıkadılar

Ben biraz ayaklanmaya başladım. Eee artık hazırlık yapmak lazım ama yardım edecek kimse yok. Bugün beşik ve dolap almaya gittik. Haftaya geliyor Allah'ın izniyle. Bebeğin kıyafetlerini yıkamaya başladım. Daha doğum çantamı hazırlamadım bi dünya eksik var.
İnşallah bu telaşeleri sizlerde yaşarsınız kızlarr.

ssaslan canım bizde öyle yapmıştık
bebek küvetini yatağın kenarına koyup ordan yıkamıştı annem saçımı
vücudumuda anneciğim silmişti sabunlu bezlerle tabi o zaman sadece 1 ay yatmıştım
bakalım şimdi nasıl olacak
fklic sağol canım aminn inş.
en güzel yerine geldin hamileliğin o hazırlıklar eminim çok zevklidir sağlıkla al kucağına inş.

1-2 hafta daha yatıp öylemi kalsaydın acaba?? Beşik ve dolabınız hayırlı olsun iyi günlerde kullanmak nasip etsin rabbim. Sizinle birlikte bizde heycanlanıyoruz.

Beşik ve dolabı alacağımız yer belliydi zaten taaa ilk hamile olduğum zamanlar bakmıştık. Dolayısıyla dolanmadım almak için yani. Öyle ayakta fazla duramıyorum ağrılarım oluyor çünkü e bide korkuyorum bişey olcak diye.
Bu arada bugün doktora gittik. Bebeğim 2400 gram olmuş. Gelişimi suyu vs. iyiymiş. Plesenta hala aşağıdaymış, 37. haftaya kadar değişebilir bekleyelim dedi doktor. Bebeğimin boyu birazcık kısaymış 3 bardak süt iç dedi hergün. Ben hergün bir büyük bardak içiyordum zorla. Şimdi 3 bardak zar zor içicem napiyim.
Bu arada kızlar, rahim ağzı boyunda kısalma vardıya benim. Doktor şimdi normal dedi. Son zamanlarda her gittiğimde ölçüp daha iyi diyordu. Şimdi ölçmedi bile, gayet iyi dedi. Ve benim dikiş felan yoktu. Demekki dikkat edince toparlamnıyomu acaba.

Allah sağlıkla kucaklamayı nasib etsin inşallah...:Saruboceq:

Badem, teşekkür ederim canım. İnşallah Allah bugünleri sanada yaşatacak birgün.

canım benim inşallah dileklerin hepimiz için gerceklesir.bugün izmire gidecegimi duyan tüm arkadaslarım sağolsun beni görmeye geldi.hepsiyle aynı dileklerle vedalaştık.inşallah canım 3 kişilik bir aile olarak döneriz .:ecrin_bebek:a.s

sanırım ssaslan böyle bir yataktan bahsetmişti daha önceden bencede kullanmak gerekiyor.çünkü kanamamın olduğu dönemde 1 hafta yattımda heryerim tutuldu.tiwiks flick siz böyle bir yatak kullandınızmı kızlar.ayrıca şu dediğin boneleride arastırmak lazım.
ama sanırım bazı arkadaslar banyo yapmak için falan kalakabiliyorlardı bildigim kadarıyla.

canım ben sende dikiş olmadığını bilmiyordum sanırım gözümden kactı.bebişinede maşallah canımeger plesantanın yeri değişirse normal dogummu düşünüyorsun canım.süt içemiyorsan içine meyve karıştırıp içmeyi dene arkadaşım öyle yapıyordu.gerçi bende şu anda mide bulantısı yasadığım için süt içemiyorum ama 3 aydsn sonra içebilirim herhalde.dedigin gibi dikkat etmek çok önemlki galiba .

salihas canım benimki su yatağı değildi
havalı yatak diye geçiyordu
genelde yatalak hastalarda kullanılıyormuş sırtlarında açılma-yara olmasın diye
deniz yatağı gibi ince normal yatağın üzerine konuluyor ve pompası var 5 dakikada bir farklı alanlardan hava boşaltıp farklı bir yeri şişiriyor
kan dolaşımını sağlıyormuş

Kızlar pzar sabahı dr gittim tam 5 haftalık olduğu söylendi moralim bozuk kese düzgün değilmiş düşük tehlikesi dedi haftaya gidicm tekrar korkular şimdiden başladı hayırlısı

kızlar belki unutmuşsunuzdur uzun süre giremedim bazı sorunlarım vardı suyum geliyor sanıyordum ama değilmiş dr iyice muayine etti hamd olsun gelmiyormuş yardımcı olan arkadaşlara tekrar teşekkürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…