- 8 Ocak 2011
- 17.643
- 1.866
- 223
- Konu Sahibi hidennisko
-
- #30.221
Halledeiyorum galiba bugün tekrar hastahaneme görüştüm benimle daha farklı konuştular gecenkinde esim konuşmuştu bana doktordan operasyon gecirdignize dair kağıt alın dedi o kağıdı bagli bulundugnuz SSK mudurlugne götürün doktorun SSK anlaşması yok çalıştığım kurumda benden isgoremzlik raporu istiyor deyin onlar sizi enyakin SSK hastanesine gönderirler raporu ordan alırsınız dedi doktorumlada konuştum esim bugün o kağıdı alacak insallah Pazartesi halleder
sofika maşallah sende 40 haftayı tamamlıycan galiba, hergün senide merak edip bakıyorum, keşke dikişin alınsa diyorum doğum başlayınca dikişin zorlayıp rahim ağzına zarar vermezmi yada daha çok ağrı vermezmi sana ben serklajlı son haftalar beklerken en çok serklajım alınmadan doğum başlarsa diye korkardım hep, hem serklajım 38. haftada alındı ben 40+3 de hemde son 10 gün hergün bir saat yürüyüşe gittim doğum kolay olsun diye hiç ağrım yoktu çünkü, burda benle aynı hafta doğum yapan bair arkadaş vardı ismini hatırlamadım oda doktor dikişi alayım hastanede bir iki saat gez belki doğurursun hemen eve göndermiycem demiş oda on gün bekledi nerdeyse bir gün suni sancı bağlamışlar akşama kadar yinede ağrıyı çekmiş doğum olmamış sonra üç beş gün sonra doğum yapmıştı,istersen şubat 2011 dönemi oku var orda yazıları.. o kadarda kolay değil yani dikiş alır alınmaz doğururum diye korkma, ama dikişi aldırsan artıkta öyle beklesen hayırlısıyla doğumunda olsun bebişini al sağsalim kucağına, insan beklerkende endişileniyor biraz..
Nuraydyn idi canım hatta dr si karını ata bindir filan diye espri yapmıştı ve 2 hafta kadar sonra doğum yapmıştı 3 hafta sonra da olabilir...
Sen nasılsın yaren?
Süper... sgk anlaşması olmayan dr hastalarına da çözüm olmalı zaten. bana da Arda bey verirdi ama sgk ya gidip onaylatmak lazımmış uğraşacak kimse de yok. iyi olmuş sevindim... en fazla 45 veriliyormuş sonra yeniden alıyorsun...
kızlar ben sanırım pazartesi dikişimi alın diye ısrar edicem,geceleri kızım cok hareketli ve bu hareketleri serklaj kısmını acıtıyor ben de rahme zarar verir diye korkuyorum ama asıl korkum gunu dolan bebegin başka zararlar gormesi Allah muhafaza.Eger ilk dogumumda oldugu gibi olursa bende de dikişi alır almaz dogum başlamadı ama kabak cicegi gibi acılmam hemen başladı ve yine de dogum bir hafta sonra 6 cm ile başlatıldı.benim ilkinde kordon sorunu da vardı burda yazdım sanırım,hem govdesine hem boynuna iki defa dolanmıştı ve cozulmedi dogum anına kadar,suyum da fazla oldugu icin benim suyumun kendiliginden gelmesine izin verilemezdi,doktor kontrollu bir sekilde eliyle tıkac yaparak ve abartısız 15 dk boyunca azcık azcık akıtıp durdurdu,aniden cok miktarda su gelmesi kordonun bebegi bogmasına sebep olabilirmiş Allah´ım koru!Benim merak ettigim dikiş varken de oyle foş diye cok miktarda su gelir mi,yoksa o dikiş bir nebze suyun akışını engeller mi.Bu sefer kordonun durumunu bilmiyorum,en son İsmail beyin yanında sordugumda ve kordonu ne durumda dedigimde simdiden bakmam dogumdan hemen once bakarız boşuna stres olma dediydi ama keşke baksaydı simdi de belirsizlik cnaımı sıkıyor,ustelik bunu normal dogumdan once tespit etmek lazım Allah korusun kordon dolalıysa cocugun başını dogurur dogurmaz kordondan kurtarmak lazım,ilkinde daha bebegim kanaldeyken ebe kordonu cozmuştu. Simdi de farklı sıkıntılar başladı,Allah´ım hayırlısını versin inşallah!Benim artık dogurmam lazım
Canım ben mayısta 45 gün almıştım 150 tl ve resim vermiştim, zam geldi herhalde 200 tl dedi sekreter. Demek her seferine isteniyor. Acaba bu miktarlar her hastanede isteniyor mu? Hastaneden hastaneye değişiyor mu? 8 sene önce devletten aldım ücret vermedik... sanırım özelde isteniyor...Ah canım bı kere alsam gersi kolay esim calstig hastanedeki doktorla konuşmuş ben devamını veririm demiş bisey daha sorcam bu rapor parayla alıyoruz ya 2. Rapor içindemi para fotograf vercez yoksa sadece 1 kereligne mı mahsus?
Canım burada olsa seni normal doğurtmazlardı kordonu sanmam ki çözüp normal doğurtsunlar.Pazartesi baktırırsın kordonuna... Su konusunu bilmiyorum. Badenin serklajlı sızmış... Serklajlıyken foş diye gelen hatırlamadım kimsede...
İçin nasıl rahat edecekse öyle yap canım...
Benim reflü mahfetti beni. boğazıma geliyor her şey...
arkadaşlar slmlar ne tedirgin ne zor günler bunlar azalacagına artıyor birde kimse beni anlamıyor psikolojisi var üstümde
sizlerede bişey sorucam benim kız maşallah çok hareketli tekmeler 2 gün öncesine kadar göbek delligmin hizasında üstünde yanında falandı 2 gündür çok aşagıda kasıgımda kuvvetli tekmerini dikişlerimde ve mesanemde hissediyorum psikolojimi bozdu benmi büyütüyorum 23 haftadayım kızlar sizde aşagıda olunca dikişi hissediyormusunuz yardım lütfen
Canım benim oğlum da hareketli keskin hareketleri var. Canım kafası mı ayağı mı bilmem ama ben de hissediyorum ara ara. Dr baktı dedi baskı yapıyor dikiş üzerinde yuvarlak oluşmuş ben de gördüm ultrasonda sanki 5 haftalık kese gibi yuvarlak boşluk... Dr dedi dikiş olmasa açılma olurmuş... Çok ayağa kalkma bence 28 bir geçelim önce...
Sevdanehri hoş geldin canım... Maşallah iyisin demek. insan kendini anlıyor ben dr ye gidip gelsem bile ağrım oluyor o yüzden kalkmıyorum pek. Ama çok isterdim alışverişimi kendim yapmayı... Bazen hayal kuruyorum havuzluhana gitmişim oradan almışım....
Prenslerim nasılsın? Nasıl senin bızdıklar?
Prenslerim nasılsın? Nasıl senin bızdıklar?
Sofika canım almam lazım gerçekten gaviskon. Bu sorun yüzünden dikkat ettim suyu da azalttım malesef çünkü rahatsız ediyor... Sağlık ocağından yazdırmak lazım hem elevitim de azaldı...
Süt konusunda stressizlik, uyku çok önemli bence. Ben çok zorlandım gaz sorunundan yorgundum hep buna rağmen çok uğraştım mayayı çikolataya sarıp yedim, rezeneler filan... Çok çok olmadı ama 5 ay sırf anne sütü verdim. 5. ayda 150 gram aldı ek gıdaya geçtik ama ben çok abarttım. ölçüler fazlaydı ve bebek yemek istemedi. Hatta inek sütü zararlı diye mama ile yoğurt mayalamıştım ama şimdi asla yapmam öyle. O kadar da zorlamam çocuğu...
arkadaşlar slmlar ne tedirgin ne zor günler bunlar azalacagına artıyor birde kimse beni anlamıyor psikolojisi var üstümde
sizlerede bişey sorucam benim kız maşallah çok hareketli tekmeler 2 gün öncesine kadar göbek delligmin hizasında üstünde yanında falandı 2 gündür çok aşagıda kasıgımda kuvvetli tekmerini dikişlerimde ve mesanemde hissediyorum psikolojimi bozdu benmi büyütüyorum 23 haftadayım kızlar sizde aşagıda olunca dikişi hissediyormusunuz yardım lütfen
jorjet Alah başka acı göstermesin...hakkımızda güzel yazılar yazsın bundan sonrası için....
duyaydin bir sonuca bağlamana sevindim...tedirginik öldürüyor insanı..Allah tamamına erdirsin...
sofika...sabır sabır..bende tedirginim bir saat oynamasa tırsıyorum sabaha karşı kendimi dinliyorum herhalde ....uyku arası ağrı hissediyorum inciye zor kalkıyorum sabaha geçmiş oluyor..daha 41 sonuna kadar var 15 20 günüm ama ben de kendimi biliyorsam suni sancısız doğuramam...pazartesiye giderim bende suya filan bakar belki açılmaya bakar..adet sancısı gibi var kramp ama az ...bebekte iyice indi sanki uzaylı gibi oldum..İnşallah sorunsuz kurtulurlar bebelerimiz... kızlar da sinemaya gitmöek istiyor...yollarda su filan gelir diye korkuyor insan..
selam kızlar nasılsınız
ben annemdeydim bikaç gn oldu eve geldiğim ve artık yalnızım öle hergün yatmıyorum ayaktayım hatta dün gezdim..
jorjet diye bi arkadaşımız bebeğini kaybetmiş sanırım allahımm sabırlar versin
sofika 39 lardasın ve dikişlerin alışmamış ne zaman alınacak :26:
benim doktorum 36.haftayı doldurunca dikişleri alıcakmış kendi haline bırakacakmış seni okuyunca kafam karıştı..hem normal doğum yapacakmışsın doğumdan en az 1 hafta önce alınmıyomu :26:
Canım benim oğlum da hareketli keskin hareketleri var. Canım kafası mı ayağı mı bilmem ama ben de hissediyorum ara ara. Dr baktı dedi baskı yapıyor dikiş üzerinde yuvarlak oluşmuş ben de gördüm ultrasonda sanki 5 haftalık kese gibi yuvarlak boşluk... Dr dedi dikiş olmasa açılma olurmuş... Çok ayağa kalkma bence 28 bir geçelim önce...
Sevdanehri hoş geldin canım... Maşallah iyisin demek. insan kendini anlıyor ben dr ye gidip gelsem bile ağrım oluyor o yüzden kalkmıyorum pek. Ama çok isterdim alışverişimi kendim yapmayı... Bazen hayal kuruyorum havuzluhana gitmişim oradan almışım....
İyiyiz canım cok şükür, uslu uslu yatmaya devam...seninle karşılaştığımızda değilde 1 hafta oncesinde memorialin aciline gittiğimizde ilgilenen doktor bebeklerden birinin suyu artmiş, bebekler arasi tranfuzyon olabilir, aralarında da 1 hafta fark var dedi...eve gelince araştırdım çift yumurtada transfizyondan bahsedilmiyor hiç, aralarında da 4-5 günlük fark farkli günlerde yumurtlamamdan dolayı zaten hep vardı, cok önemsemedim dr'un dediğini, belki farkedemedi çift yumurta olduğunu falan dedim ama yine de icime bı kurt düşürdü, pztsi kontrolum var, sorucam dr'uma...bı de bu su artması bebeğin tutkunmalari ile ilgili sorun olursa ortaya çıkıyormuş, öyle bisey olsa detayımda çıkardı heralde di mı?
duyaydın canım hosgeldin,cok sevindim seni burda ve keyfi yerinde gordugume
benim de her iki serklajımdan sonra muthiş agrılaırm oldu,ustelik guya agrı eşigim yuksek ama resmen aglattı beni,tabii bunda acaba bebegimle ilgili hersey yolunda mı,bu agırlaırn sonu hayır mı korkusu olması da bu kadar canımıın yanmasında etkili.
bu rahim icin buyuk bir tramva demişti ilk serklajımı yapan doktorum,ama ben burda herkes agrısız sızısız atlarınca telaş etmiştim,ikincide bişraz daha normal karşıladım ama biraz daha fazla agrım oldu.Bence bu agrının verilen agrı kesicinin turu ve dozuyla da alakası var.
>BUndan sonra kendine dikkat edeceksin ve olumlu dusuneceksin ve verilen ilaclar bence bu işi goturmedeki en etkili kombnayson-
progestan,cleksan ve penisilin
mutlu gebelikler canım,sonu guzel olacak inşallah ve sen de cumlemiz de saglıcakla vakitlice bebelerimizi kucagımıza alacagız inşallah!
kızlar bakın benim takvimde ne yazıyor,ben yarın son haftama giriyorum cok şukur
Bebeğimi kucağıma almama 8 gün kaldı.maşallah
ama gelsin artık kuzum,dun gece bebegim oynadıkca rahim agzımda acı hissettim sanki bıcak saplanır gibi
hala duzenli kasılmam yok,ince ince agrım oldu gecen ama simdi o da yok
pazartesi 39+1 olucam,dikişimin alınması icin ısrar etsem mi acaba ne dersiniz
acıkcası dikişim alınırsa hastaneye yetişemeden dogururum diye korkuyorum,annem de evde cok stres yaptı o konuda dikişin alınrısa sakın eve gelme diyor
e dikişim dururken de bebegim kucuk oldugu icin dogum ya hic başlamaz ve sorun cıkarsa diye korkuyorum.
Allah´ım sen koru,bebegimi en kolay seklde saglıkla dunyaya getirmemi kısmet et,hakkımızda en hayırlısı nasip et inşallah!
Allah´ım sen koru!
Duyaydın senin adına okadar şevindim ki
Buraya yazarken bile ne kadarrahatladigin belli oluyor
Allah kuzunu da seni de korusun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?