Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Süper... sgk anlaşması olmayan dr hastalarına da çözüm olmalı zaten. bana da Arda bey verirdi ama sgk ya gidip onaylatmak lazımmış uğraşacak kimse de yok. iyi olmuş sevindim... en fazla 45 veriliyormuş sonra yeniden alıyorsun...

Nuraydyn idi canım hatta dr si karını ata bindir filan diye espri yapmıştı ve 2 hafta kadar sonra doğum yapmıştı 3 hafta sonra da olabilir...

Sen nasılsın yaren?

kızlar ben sanırım pazartesi dikişimi alın diye ısrar edicem,geceleri kızım cok hareketli ve bu hareketleri serklaj kısmını acıtıyor ben de rahme zarar verir diye korkuyorum ama asıl korkum gunu dolan bebegin başka zararlar gormesi Allah muhafaza.Eger ilk dogumumda oldugu gibi olursa bende de dikişi alır almaz dogum başlamadı ama kabak cicegi gibi acılmam hemen başladı ve yine de dogum bir hafta sonra 6 cm ile başlatıldı.benim ilkinde kordon sorunu da vardı burda yazdım sanırım,hem govdesine hem boynuna iki defa dolanmıştı ve cozulmedi dogum anına kadar,suyum da fazla oldugu icin benim suyumun kendiliginden gelmesine izin verilemezdi,doktor kontrollu bir sekilde eliyle tıkac yaparak ve abartısız 15 dk boyunca azcık azcık akıtıp durdurdu,aniden cok miktarda su gelmesi kordonun bebegi bogmasına sebep olabilirmiş Allah´ım koru!Benim merak ettigim dikiş varken de oyle foş diye cok miktarda su gelir mi,yoksa o dikiş bir nebze suyun akışını engeller mi.Bu sefer kordonun durumunu bilmiyorum,en son İsmail beyin yanında sordugumda ve kordonu ne durumda dedigimde simdiden bakmam dogumdan hemen once bakarız boşuna stres olma dediydi ama keşke baksaydı simdi de belirsizlik cnaımı sıkıyor,ustelik bunu normal dogumdan once tespit etmek lazım Allah korusun kordon dolalıysa cocugun başını dogurur dogurmaz kordondan kurtarmak lazım,ilkinde daha bebegim kanaldeyken ebe kordonu cozmuştu. Simdi de farklı sıkıntılar başladı,Allah´ım hayırlısını versin inşallah!Benim artık dogurmam lazım

Ah canım bı kere alsam gersi kolay esim calstig hastanedeki doktorla konuşmuş ben devamını veririm demiş bisey daha sorcam bu rapor parayla alıyoruz ya 2. Rapor içindemi para fotograf vercez yoksa sadece 1 kereligne mı mahsus?

Canım burada olsa seni normal doğurtmazlardı kordonu sanmam ki çözüp normal doğurtsunlar.Pazartesi baktırırsın kordonuna... Su konusunu bilmiyorum. Badenin serklajlı sızmış... Serklajlıyken foş diye gelen hatırlamadım kimsede...

İçin nasıl rahat edecekse öyle yap canım...

Benim reflü mahfetti beni. boğazıma geliyor her şey...

Canım ben mayısta 45 gün almıştım 150 tl ve resim vermiştim, zam geldi herhalde 200 tl dedi sekreter. Demek her seferine isteniyor. Acaba bu miktarlar her hastanede isteniyor mu? Hastaneden hastaneye değişiyor mu? 8 sene önce devletten aldım ücret vermedik... sanırım özelde isteniyor...

canım burda olsam zaten normal dogurtmayacaklardı,hem konizasyondan dolayı rahim yırtılabilir diye hem kordondan dolayı,benim yurt dışındaki doktorum o konuda cok inatcıydı o yuzden normal oldu,cok şukur bir sorun da olmadı ama cok strese de sokmuştu beni.Bu sefer de zaten kimse sezeryanı gundeme getirmiyor cunku ilki normal dogmuş :) Hayırlısı olsun inşallah,benim icin de dua edin

ve reflunu mutlaka kontrol altında tut,kalıcı zararlar verebilir,biz meslegimşz geregi zaten faranjitti oynu buydu mutlaka bogaz kısmında sıkıntılıyız,reflu cok daha beter yapabilir.Yemek borusuna ozellikle zarar verebilir diye okumustum bu kacak asitler,benim de gaviskona başlamadan once bogazım yara oldu,usuttum sandım refludenmiş,duşun o asit yakmiş bogazımı iyice Simdi yatmadan once bir olcek gaviscon alıyorum,cok nadir gun icinde de ihtiyac halinde bir olcek alıyorum cok rahatlattı beni.Aile hekimi rennie duo da yazmıştı hangisini canın isterse onu iç diye,ben gavisconu acmış bulundum ve onu iciyorum.Surubu alana kadar sut ic az az sık sık,gecmiş olsun.

Sofika canım almam lazım gerçekten gaviskon. Bu sorun yüzünden dikkat ettim suyu da azalttım malesef çünkü rahatsız ediyor... Sağlık ocağından yazdırmak lazım hem elevitim de azaldı...

Süt konusunda stressizlik, uyku çok önemli bence. Ben çok zorlandım gaz sorunundan yorgundum hep buna rağmen çok uğraştım mayayı çikolataya sarıp yedim, rezeneler filan... Çok çok olmadı ama 5 ay sırf anne sütü verdim. 5. ayda 150 gram aldı ek gıdaya geçtik ama ben çok abarttım. ölçüler fazlaydı ve bebek yemek istemedi. Hatta inek sütü zararlı diye mama ile yoğurt mayalamıştım ama şimdi asla yapmam öyle. O kadar da zorlamam çocuğu...

arkadaşlar slmlar ne tedirgin ne zor günler bunlar azalacagına artıyor birde kimse beni anlamıyor psikolojisi var üstümde
sizlerede bişey sorucam benim kız maşallah çok hareketli tekmeler 2 gün öncesine kadar göbek delligmin hizasında üstünde yanında falandı 2 gündür çok aşagıda kasıgımda kuvvetli tekmerini dikişlerimde ve mesanemde hissediyorum psikolojimi bozdu benmi büyütüyorum 23 haftadayım kızlar sizde aşagıda olunca dikişi hissediyormusunuz yardım lütfen

jorjet Alah başka acı göstermesin...hakkımızda güzel yazılar yazsın bundan sonrası için....
duyaydin bir sonuca bağlamana sevindim...tedirginik öldürüyor insanı..Allah tamamına erdirsin...
sofika...sabır sabır..bende tedirginim bir saat oynamasa tırsıyorum sabaha karşı kendimi dinliyorum herhalde ....uyku arası ağrı hissediyorum inciye zor kalkıyorum sabaha geçmiş oluyor..daha 41 sonuna kadar var 15 20 günüm ama ben de kendimi biliyorsam suni sancısız doğuramam...pazartesiye giderim bende suya filan bakar belki açılmaya bakar..adet sancısı gibi var kramp ama az ...bebekte iyice indi sanki uzaylı gibi oldum..İnşallah sorunsuz kurtulurlar bebelerimiz... kızlar da sinemaya gitmöek istiyor...yollarda su filan gelir diye korkuyor insan..

selam kızlar nasılsınız

ben annemdeydim bikaç gn oldu eve geldiğim ve artık yalnızım öle hergün yatmıyorum ayaktayım hatta dün gezdim..

jorjet diye bi arkadaşımız bebeğini kaybetmiş sanırım allahımm sabırlar versin

sofika 39 lardasın ve dikişlerin alışmamış ne zaman alınacak :26:

benim doktorum 36.haftayı doldurunca dikişleri alıcakmış kendi haline bırakacakmış seni okuyunca kafam karıştı..hem normal doğum yapacakmışsın doğumdan en az 1 hafta önce alınmıyomu :26:

Canım benim oğlum da hareketli keskin hareketleri var. Canım kafası mı ayağı mı bilmem ama ben de hissediyorum ara ara. Dr baktı dedi baskı yapıyor dikiş üzerinde yuvarlak oluşmuş ben de gördüm ultrasonda sanki 5 haftalık kese gibi yuvarlak boşluk... Dr dedi dikiş olmasa açılma olurmuş... Çok ayağa kalkma bence 28 bir geçelim önce...

Sevdanehri hoş geldin canım... Maşallah iyisin demek. insan kendini anlıyor ben dr ye gidip gelsem bile ağrım oluyor o yüzden kalkmıyorum pek. Ama çok isterdim alışverişimi kendim yapmayı... Bazen hayal kuruyorum havuzluhana gitmişim oradan almışım....

merhaba kızlar aklım dünder beri jorjette ya ne yaptı kontüründe yokki arıyımda sesini duyum konuşan varmı beni bilgilendirsin ne olur

hoşbulduk canım. hele 30 lu haftalara gelin biraz daha rahatlıcaksınız inş. bende alışverişi 31. haftada 1 günde yaptım mağada oturdum eksik listesi hazırlamıştım komşumla eşim sağolsun getirdiler yanıma ben seçtim, mobilyayıda önceden bulduğum mağazaya gittim aldım yani çok yorulmamış oldum. ama tabi daha çok hazırlamak istediğim gezerek bulmam gereken şeyler var onlarda olmasdın varsın daha sonra hallederiz..

bulunduğun haftalarda baskıyı çok daha fazla hissediyodum ama şimdi baskıdan çok kuyruk sokumum feci oda doğuma hazırlıkmış baskıların ilerleyen haftalarda azalacak, wc ye çıkmanda azalacak inş. ama bu seferde vucut ağırlaşacak.sende alışverişini ilerleyen haftalarda yaparsın canım merak etme.

bu arada sen bilirsin dikişler nezaman alınıyo normalde sofikanın hala alınmamış ölemi oluyo :26:

Prenslerim nasılsın? Nasıl senin bızdıklar?

İyiyiz canım cok şükür, uslu uslu yatmaya devam...seninle karşılaştığımızda değilde 1 hafta oncesinde memorialin aciline gittiğimizde ilgilenen doktor bebeklerden birinin suyu artmiş, bebekler arasi tranfuzyon olabilir, aralarında da 1 hafta fark var dedi...eve gelince araştırdım çift yumurtada transfizyondan bahsedilmiyor hiç, aralarında da 4-5 günlük fark farkli günlerde yumurtlamamdan dolayı zaten hep vardı, cok önemsemedim dr'un dediğini, belki farkedemedi çift yumurta olduğunu falan dedim ama yine de icime bı kurt düşürdü, pztsi kontrolum var, sorucam dr'uma...bı de bu su artması bebeğin tutkunmalari ile ilgili sorun olursa ortaya çıkıyormuş, öyle bisey olsa detayımda çıkardı heralde di mı?

Prenslerim nasılsın? Nasıl senin bızdıklar?

İyiyiz canım cok şükür, uslu uslu yatmaya devam...seninle karşılaştığımızda değilde 1 hafta oncesinde memorialin aciline gittiğimizde ilgilenen doktor bebeklerden birinin suyu artmiş, bebekler arasi tranfuzyon olabilir, aralarında da 1 hafta fark var dedi...eve gelince araştırdım çift yumurtada transfizyondan bahsedilmiyor hiç, aralarında da 4-5 günlük fark farkli günlerde yumurtlamamdan dolayı zaten hep vardı, cok önemsemedim dr'un dediğini, belki farkedemedi çift yumurta olduğunu falan dedim ama yine de icime bı kurt düşürdü, pztsi kontrolum var, sorucam dr'uma...bı de bu su artması bebeğin tutkunmalari ile ilgili sorun olursa ortaya çıkıyormuş, öyle bisey olsa detayımli ultrasonda çıkardı heralde di mı?

canım al gavisconu,inan cektigin sıkıntıya degmez,bana cok iyi geldi
canım sut icin kesinlikle uyku ve rahatlık onemli,sıkıntıya girdikce azalıyor ama ekstra yardımcı seyler de gerekebiliyor bazen ben en cok her zaman bahsettigim gibi cemen tohumu ve bira mayasından fayda gordum
benim kızım hep kucuk oldugu halde yemek konusunda hic zorlamadım,ne kadarsa o kadar ve genelde de kuş kadar yedi,gram gram aldı ama cok sukur cok saglıklı.Anne sutu vermek cok guzel,ben hem cocugum icin hem de kendi annelik duygum icin cok istiyorum emzirmeyi,Filiz´i emzirdim ama cogunlukla sagarak verdim,bunda Allah kısmet etsin de sadece emzireyim inşallah!Hatta gecen gun sut pompasını cıkardım,sterilize edicem,annem gordu kadının resmen yuz ifadesi degisti,yine mi sagacaksııınnn dedi istemsiz dedim anne sagmayacagım inşallah ama ilk zaman sutumu indirmek ve arttırmak icin gerekebilir.Bende de aksi gibi sut oluyor ama damarlar kolay acılmıyor ve goguslerim aşırı şişiyor,mastit olma tehlikesi oldu ilkinde de,lahana sararak ve pompa ile sagarak actım sut kanallarını ama cok zorlandım.Ben de sutum yok sanıyorum ilk gunler daha hastanedeyken,gogusler oldu kafam kadar ama damla gelmiyor,doktora dedim benim sutum yok ne yapıcam,kadın goguslerimi gostererek e bunlar ne,keyfinden mi kafam kadar olmuşlar demez mi o zaman dedi surekli sagacaksın ve boşaltacaksın yoksa mastit olabilirsin.

canım asagıda yada yukarıda donem donem dikişe vurdukca hissedililiyor ama senin haftalarında daha yogun hissediliyor ilerleyen haftalarda daha rahat olacaksın inşallah

canım sabırlıyım ben,hatta fiziksel olarak o kadar rahatım ki 1 ay daha dayanırım ama gununu gecmesini istemiyorum,sende sanırım gec dollenmeden dolayı tarıhinin daha onde oldugunu dusunuyorsun ama benim zaten gec dollenme hesabı yapıldı ve muhtemel dogum tarihi 2 hafta one gitti.icimden bir ses telaş etme,hersey olması gerektigi zaman olacak diyor ama bir yanım da cok panik oluyor,haklısın aslında en az 1 hafta daha zamanı var ama ben pazartesi dikişimi aldırıp oyle beklesem sanırım daha iyi olacak.hakkımızda ve bebeklerimiz icin en hayırlısı nasılsa oyle olsun arkadaşım,Allah´ım korusun!

canım haklısın normalde bana da 36 da alınacak dendi ama sonradan vaz gecildi ki bende o kadar erken alınması taraftarı degildim
ilk gebeligimde 36 haftada kasılmalarım şiddetlenince rahme zarar vermesin diye alındı ve dogum 37.haftada oldu.
simdi sancılarım agrılarım baslayınca dikişlerimin alınmasına karar verildi

canım o hayalleri kurmaktan vaz gecme,gideceksin havuzluhana yapacaksın alışverişini,az kaldı tatlım

canım su artması konusunu ben de cok kurcaladım,cok basit sebeplerden olabilecegi gibi cok korkunc nedenler de var literaturde ama bazen de sebep hic bulunamiyor ve genelde sorun da cıkmıyor.İlk gebeligimde suyum fazlaydı,bununla ilgili cok sıkıntı yasadım ama sonuc itibariyle kızımda herhangi bir saglık sorunu olmadıgı ortaya cıktı.İnşallah senin yavrularında da sorun cıkmayacak ama elbette kontrolleri de ihmal etmeyecksin

anladım sofika hakkımızda hayırlısı diyelim bu arada daha doktoruma sormadım dikişler yine anestezi altında oluyo dimi:26: yine çok acılı oluyomuki 23.haftadaki serklajımda çok ağrım olmuştu

birde kızlar benim göğüs ucum pek yok bide çok hassas şimdiden bişey kullanmaya gerek varmı yada daha sonra önerebilceğiniz bişey..emzirememekten korkuyorum :26:

sağol canım,amin,hakikaten büyük travma,insan korkuyor tabi bebeğe birşey olmasın diye

canım inşallah hayırlı doğum olsun,sağlıkla doğurup yavrunu alıp evine gidesin..

Duyaydın senin adına okadar şevindim ki
Buraya yazarken bile ne kadarrahatladigin belli oluyor
Allah kuzunu da seni de korusun

evet canım rahatladım sağolasın,ama işte sonrası da korkutuyor,birilerine muhtaç olmak zor işmiş,annem evde bana bakıyor,eşim pek memnuniyetsiz ben bakarım ki sana diyor ama becerebildiği yok,örnek vereyim bazanın altına yorgan kalkacaktı yaza girerken söyledim yaz bitti eşim hala koyacak...o derece yani ondan sonra da ben yaparım diyor,kayınvalide-damat çatışma halindeler ama arada ben kaldım,sevgili eşimin anası ise yazlıkçığına döndü tabi rahatını bozduk hanımın,6 ay böyle nasıl geçer bilinmez,sözde benim stres olmamam lazım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…