Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

ah cnm RABBİM dayanma güçü versin çok zor işimiz

ben henüz tedaviye başlamadım sonuçta pozitif olmadı ama yatak istirahatımda olduğum günleri düşünüyorum bir başkasından su istemek bile insanın ağırına gidiyor RABBİM yatalak hastalara acil şifalar versin

annem vefat etti kayınvalidem çok çok uzakta gelemez gelsede hasta iş yapamaz eşim iş bilmez

fazlasıyla titiz evhamlı biriyim hamileyken eve gelen insanların kokusundan bile midem bulanıyor eşim işten gelince adamcağız kapıda değiştiriyordu üzerini kokulara karşı çok hasssasım parfüm vs herşeye karşı birde sürekli dışardan yemek yemek bıkıyorsun artık temizlik desen kadın geliyor ama istediğin gibi olmuyor çamaşırların ütüsü istediğin gibi olmuyor vs çok problemim varmış

ama bu sefer sözüm var kendime kör sağır dilsiz olacağım hiçbir olumsuzluğu görmeden sadece bebeğime kavuşacağım günü düşünüp noral bozmayacağım sende öyle yap şükür ki annen var ve yanında

çok haklısın canım,benim gözüm temizlikte vs değil,gebelik dışında şeker hastalığım da var,yemek konusunda da tartışma oluyor,kayınvalidem yakında ama işe mi yarıyordiyabetim var biliyor hamileyim canım çekiyor inadına tatlı yapıp getiriyor,ben annemin varlığına şükrediyorum sorun eşimin tavrı,yoksa ben sadece huzur istiyorum

dikişler anestezisiz alınıyor canım,benim ilkinde dikişim alınırken pek acımadı,daha dogrusu vajinal muayene ve spekulum gebelikte ne kadar acılı oluyorsa o kadar,ekstra bir acı yoktu
gogus ucun olmasa bile gebelşik boyunca goguse ozellikle ucuna asla dokuma,erken dogum sancılarını tetikleyebilir,artık dogurduktan sonra bazı uygulamalar olabilir,en onemli tedbir daha dogumdan once cantaya lansinoh gogus ucu kremi koymak.

Sofikacım insan inanamıyor değilmi..Ne mutlu sana ki bu haftaları gördün.Çok az kaldı arkadaşım.Allahın izniyle mutlu sona ereceksin.Bakalaım dr ne diyecek pzt.inşallah hayırlısı olur.

benim delü dogurdumu diye gridim ama malesef dogurmamış topigin yüz karası ne zaman gelicek sıpam acaba ya kız dedigimi unutma he gidicen göstericem herkeze kim oldugunu ona göre hade görüm seni korkma sakın ben arkandayım taammı korkuyormuyum bak :18::18::18:

Son düzenleme:
hidosun gelmemiş arda bet ne dedi acaba kız ses versene len okadar bekliyos burda
kızlar iyi akşamlar ne var ne yok bakalım

canım kaçtır yazıcam unutuyorum serklajın vatana millete hayırlı ugurlu olsun kardeşim dünden beri canım sıkkın ya arkadaşım eşiyle boşanıyomuş aglamaktan sesi gelmiyodu telefona offf ya

Bn geldim kızlar ama malesef iyi haberlerle değil
Bebeğimin karın boşluğunda 2 tane parıltı gördü Arda bey
Benim ikili testimde biokimyasal riskim 80/1 çıktığı için Arda beyin kafasına takıldı bu,
Bu parıltılar kalpte olsaydı dian riski %70 derdim, ama karında olunca bu risk mı değil mı bilemiyoruz dedi
Hatta senin biokimyasal riskin düşük çıkmış olsaydı bunu takmazdim bile dedi
Yaklaşık 2 saat sürdü muayene
Buna rağmen kalbi istediği gibi inceleyemedi, karın bölgen yağlı olduğu için biraz da zorlandım dedi
Beni Pazartesi gunü perinatologa bebeğimin kalbini incelemek için yönlendirdi

Bir de rahim ağzımı olcerken rahim ağzında bir tortu gördü
Bu enfeksiyon olabilir, bebeğin sivisiyla ilgili de olabilir dedi
Kan aldı, Pazartesi de vajinal kültür istedi, bugün alttan muayene ettigi için alamadı

Rahim ağzı uzunluğunun iyi çıkmasına sevinemedim bile
Amniyo önermem gerek ama durumundan ötürü oneremiorum dedi
Neyse bakalım 1-2 haftamız daha var amniyo için falan dedi

canım canını sıkma herşey olucagına bakıyo o sana bir olasılık demiş işşalah brişey çıkmaz şimdi kalpindemi sorun varmış :44::44:hem enfeksiyonuda üüzlme bebem ya ilaçla geçer işşallah bak burdakiler çok fitil kullandı rahim boyunun iyi çıkmasına sevindim rabbim hayırlı haberler almanı nasip etsin kardeşim benim dualarım seninle kardeşim rabbim sana eşine acısında evladının acısını göstermesin işşallah işşallah haftaya bak olumlu sonuçlar alıceksin içini ferah tut

donu kaldım inan hiçbirşey düşünemezsin ifadelerin anlamsız gelir boş boş bakarsın ya işte o durumdayım

bu topikte her açtığımda yeni haberler yeni bir olay duyuyorum ya RABBİM diyorum daha neler öğreneceğiz

işte bugünde bunları duyduk herşey güzel olacak 40 haftalara geldiğinde merakla seni bekleyeceğiz burada bugünü unutacaksın inş

kısmet herşey hakkına hayırlısı ne ise o olsun inş herşeyi atlatıp en güzel haberlerini alırız

Bir yandan icim cok rahat bir yandan kesin bir sorun var diyorum
Esimin morali sıfır , o yüzden bana da cok moral veremiyor
Rahim ağzındaki tortu sirkeli sudan olabilir mı acaba

duaydın canım çok şükür serklaj başarılı geçmiş şimdi iyi olmanada sevindim....rabbim sonuna kadar sorunsuz ilerlemeyi nasip etsin...

sofikacım bencede pazartesi ısrar et inş. alırlar...
benim bebeğimde küçüktü ama ben korkumdan 37+5 te aldırmıştım.....tabi doğum olmamıştı öyle böyle derken bebeğimde büyümüştü...
bebebeğin tam olarak hafatsını hesaplamak için ilk ultrason ölçümlerine bakılır...zeynep kamilde benim özellikle ikili test sonuçlarındaki bebek ölçülerine baktılar o zamnki ölçüm kabul ediliyor...benimde zaten satla uyumluydu...
hatta doğum hanede bir kişiyi evden ultrason kağıtlarını getirmesi için eşini yolladılar...çünkü sata göre 36 haftalık doğacakmış ama tam haftasını bilip ona göre tedbir almak daha önemli...
arda beyde tam haftayı ilk ultrason ölçümlerinden hesaplıyor...

hidennisko canım yaa inş. hiç birşeycik yokturdur.... bend ebu parıltı işini hiç duymamıştım daha neler öğreneceğiz yaa....

canım kaçtır yazıcam unutuyorum serklajın vatana millete hayırlı ugurlu olsun kardeşim dünden beri canım sıkkın ya arkadaşım eşiyle boşanıyomuş aglamaktan sesi gelmiyodu telefona offf ya

sağol canım,amin,arkadaşın için ne denir bilmiyorum,kimse yola ayrılmak için çıkmıyor,üzüldüm,Allah hakkında hayırlısını versin

canım bu rakamlar sadece ihtimal,hemen üzme kendini,endişelenmekte çok haklısın ama sen hep iyi düşün,bebeğin sağlıklı,rahimağzında da olsa olsa ilaçla fitille geçebilecek basit bir enfeksiyon vardır belki de yanlış gördü sonuçta ultrason tamammı

amin canım sağol,yakınlarda olsanız sizlere sürtünücem bulaşsın diye

hidenisko geçmiş olsun canım, insan bazen nelerden korkuyor ama hiç aklına gelmedik başka sorunlar çıkıyor, neyseki şimdilik bir umut varki doktorunda kesin bir sorun var dememiş belki yanıldı veya ciddi bir sorun değildir gördükleri, inşallah pazartesi perinatologdan daha kesin ve hayırlı haberler alır rahatlarsın canım, kolay değil kafaya takmamak ama kendini üzme şimdikten daha kesin birşey yokken..

arkadaşım olumlu düşünmeye çalış..allahın izniyle her şey yolunda gidecek ve sen pzt günü iyi haberlerini bizlere vereceksin.

Hidennisko canım telde de görüştük senle hatırlarsan benim de oğlumun kafasında koroid pleksus kisti vardı araştırmıştım down sendromu belirtilerindendi ama sonraki kontrolde geçmişti inşallah senin kızınınki de geçecek...

cnm inşallah güzel haber alırsın pazartesi hiç duymamıştım böyle bişeyi bol bol dua et duadan gerisi yalan rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin

Hidennisko gebelik.orgda ekojenik barsak başlığında durumdan bahsediyor kopyalanmadı. Ultrason ayarlarından bahsediyor tek başına anlam ifade etmediğinden filan. önemli bir şey yazmıyor. biliyorsun Arda bey garantici dr dir emin olmak istiyor içini ferah tut arkadaşım. Bir de amniyo durumundan dolayı öneremiyorum diye niye dedi. bana da demişti ama suyum geldi diye demişti...

Canim dr kontrolune sikilmissin hakli olarak ama kesin bir tani koyulmamis
insallah pazartesi gorusmen olumlu gecicek ne olur bu gunden kendini ve bebegini strese sokma
Arda bey dalinda kendini kanitlamis bir dr belki baska bir dr un uzerinde bile durmayacagi kucuk ayrintilara dikkat ediyor.
Kesin olan bir durum olsa aciklardi
Serviks olcumunde bir problem olmamasi sevindirici insallah bu konuda sikintisiz atlaticaksin hamileligini

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…