Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
benım ıdrar yolları tahlıllerı yıne yuksek cıkmıs anlamıyorum ne var sulu akıntı yıne basladı off bırde 3 gundur bebek hep asagıda oynuyor dıkıslere vurunca acıyor normalmı bu haftalarda acaba:18:

hayırla sag salım kurtulursun ıns canım
sagol canım,Allah´ım beni de bebegimi gunu gelen her gebeyi ve bebegini de sag saglim kurtarsın inşallah!Amin!

hay Allah,sen temizligi nasıl yapıyorsun sirkeli su kullanıyor musun
yoksa üşütüyor musun bu sıcaklarda
surekli yatıyorsan ondan da olabilir ve progestan da butun kas gruplarını gevşettigi icin idrar yollarında enfeksiyonu tetikleyebilirmiş
sendeki sebep nedir acaba,bir turlu tedavi edilemiyor inatcı cıktı,inşallah gebeliginin gidişatını etkilemesin canım

çok geçmiş olsun arkadaşım benimde 3 gündür aşagıdaydı çok dikişlere vuruyodu burada bu sorunu yaşayan arkadaşlar
beni rahatlattı bu gün daha iyi şükür sulu akıntı serklaj oldugumdan beri var doktor normal deyip tahlil bile istemiyor benden çok geçmiş olsun ne güzel 30. Haftayı görmüşsün üzme kendini

Duyaydın,canım çok çok geçmiş olsun..Operasyonunun sağlıkla geçmiş inşallah herşey bundan sonra sağlıkla ve istediğin şekilde ilerler..Burdan bize hep hayırlı güzel haberler yazasın

Canım,Arda Bey kafasında süphe kalmasın diye incelenmesini istemiş lütfen kendini üzüp stres yapmamaya çalış..İnşallah pazartesi günü güzel haberler alacaksın ..Pazertesi günü bize vereceğin güzel haberleri bekliyoruz ..

Niye canımız sıkılsın arkadaşım,bizi bizden başka kimse anlamazki...Anlatıp,dertleşeceğiz tabiki..canını sıkma diyeceğim ama boş..İnsanın canı çok yanıyor,hele ailesiyse söz konu olan..Belki buradaki arkadaşlara göre az ama bende 35 gün hiç kalkmadan yattım..Afedersin ama tuvaletim geldiğinde söyleyemediğim zamanlar bile oldu..Sağolsunlar annemde,kayınvalidemde sakın tutma kızım tuvaletin gelirse söyle dediler ama bana çok ağır geldi.Allahım dedim yatalak olan insanlara sabır versin..Bir bardak su için muhtaç olmak..Ayakların olduğu halde yürüyememek..Destek oldular sağolsunlar ama yinede insan kırılıyor,güceniyor..Ama bir yandanda düşünüyorum Feryalcim onların yaptığı fedakarlıkta az bişey değil..İnsanların hayatı değişiyor bize bakacaklar diye..zaten kaç yaşlarına gelmişler,bide bizim üzüntümüzü,sıkıntımızı çekiyorlar..Ama ne yapalım bizde böyle olsun istemezdikki...Hidenişko demişya keşke annem yanımda olsaydıda sarılıp ağlasaydım..Çok önemli birşeymiş ANNE...Bunu doğum yaparken dahada iyi anladım.En azından varlıklarını biliyoruz.Bunada çok şükür..Bazen kırıcı oluyorlar ama çaresizlikten..Bizim üzülmemizi istemediklerinden..Ben eminim senin ailende sen üzüleceksin,yıpranacaksın diye korkuyor..Kolay değil arkadaşım..Sen içini ferah tut..Allahım her şeyi kararlamıştır..Hayırlısıyla fazla kafamıza takmadan, söylenilenleri duymadan,görmemeye çalışarak bizde başaracağız..İllaki onlarda bizim iyiliğimizi istiyor..varlıkları bile büyük lütuf bizler için..Üzme kendini arkadaşım..

Kızlar,jorjet..herşeyden uzaklaşmanın kendine iyi geleceğini ve uzun bir süre de siyeteye girmeme kararı verdiğini söyledi..Destek mesajlarınız için hepinize çok teşekkür etti...Böyle durumlarda insan kendine neyin iyi geleceğini düşünüyorsa öyle yapmalı bence de ..İnşallah en kısa sürede kendini toplar ve istediği herşeye kavuşur

insallah canım rabbım cektıgımız emeklerı bos cıkarmasın rabbım hepımızın yuzunu guldursun...
cok ınatcı cıktı bu sırkelı su kullanıyorum tabıkı ama gecmek bılmıyor progestanı agızdan alıyorum canım ama ınsallah bır sorun olmaz rabbım korusun...

saolasın canım benım her tahlılımde yuksek cıktıkca antıbıyotık kullanıyorum servıks kulturu yapılıyor asagıda vurunca bebek korkuyorum allahım korusun bebıslerımızı ınsallah sorunsuz gecsın haftalarımız ınsallah 1 gun bıle bazen 1 ay gelıyor bana serklajlı bır kaybım var malesef rabbıme emanet bızlere nasıp ettıyse kucaklarız elımızden baska bısey gelmıyorr

canım doğum şekli konusunu konuştunuz mu hiç? Benim ilki sezaryen erken doğan normaldi.Şu an sezaryen görünüyor....

İnşallah görürüz o günleri...

kızının ismi ne olacak?

Arkadaslar herkese merhabalar
Ben iki gündür müthiş karin Ağrısı çektim. Karnım resmen patlayacak gibi hem kasıldi hemde ağrıdı. Gaz sancısı diye inat ettim ama dayanamadım bugün acil e gittim. Hamd olsun panda bir hastasin kontrole gelen burdaku doktorlarından izzet bey le aynı anda hastaneye girdik. Sevincini görmeliydiniz. Utanmassm adamın boynuna sarılacaktım. Neyse hersey yolunda dedi idrar tahlili vede kan tahlili istedi. Vajinal girişinde mantar varmış bide günlerdir devam eden Vajinal burkulma ve yanma İcin temiz ded.
Canestan Vajinal fitil verdi.
Biraz araştırdık bir sitede gebelikte bu fitili aplikotor yardımıyla koymayın diye okudum.
Daha önce kullan arkadas varsa yardımlarını bekliyorum.
Açıkcası biraz çekiniyorum. Ya yanlış birşeyi yaparsam diye.

Son düzenleme:

Canım hiç bilmiyorum bu fitili dr nasıl dediyse öyle kullan...

Geçmiş olsun...

canım doğum şekli konusunu konuştunuz mu hiç? Benim ilki sezaryen erken doğan normaldi.Şu an sezaryen görünüyor....

İnşallah görürüz o günleri...

kızının ismi ne olacak?

ayyy dogru durust konusamıyorumkı guncel konuları kaldıkı dogumu sorayım malesef canım bende merak edıyorum dıkısler falan nezaman alınacak dıye....senınkı sezeryan olur kesın bence rıskke atmaz drun bırde....rabbım ogunlerıde bıze konusmayı nasıp etsın ınsss...kızıma ısım koymadık daha bakalım bıkac ısım var aklımızda ama ıkı ısım yaparız bızde galıba senın gıbı

amin canım sağol,akıl sağlığımı da koruyabilirsem herşey daha güzel olacak

arkadaşalr merhabalar..

jorjetin kaybına çok üzüldüm rabbim sabır versin inşallah..
en yakın zamanda yeni bir melek göndersin ona hayırlısıyla.

duyaydınn herşey yolundaymış çok şükür. serklajın da başarıyla geçmiş için rahatlamıştır artık..
bu kullandığın iğneler yani clexan 0.5 penisilin ve progestan.. bunlar serklajdan sonra herkese verilen ilaçlar mı. mesela pıhtılaşma sorunun olmasada clexan veriyormu doktorlar. merak ettim canım. annen yanındaymışç eşin de emin ol annenin sana olan yardımlarını gördikçe memnuniyetsizliği geçecektir. olur öyle arada. geçer kısa zamanda merak etme canım..

metal çokk geçmiş olsun inşşallah fitil kullanınca kısa zamanda geçer sıkıntın..

sofika doğumuna az kalmış gibi görünüyor sanırım yarın dikişinin alınmasını isteyeceksin. inşallah hayırlısı olsun rabbim kolay doğumlar nasip etsin..

hiddenisko rahim ağzı boyun güzel çıkmış sanırım bu hamileliğini dikişsiz atlatacaksın allhın izniyle. canını sıkan durumlar olmş
ama hepsi sadece birer varsayım rabbim korktuğunla karşılaştırmasın inşallah..

ve diğer arkadaşlar hepinizee güzel bir hamilelik diliyorum sıkıntısızca sorunsuzca geçen..
bende hala doktor kontrolümü bekliyorum(( perşembe günü gelseydi hayırlısıyla..

Amin... Canım bu sefer sordu dr. İlk doğum şeklin nasıldı diye? Şaşırdım çünkü serklajda zaten sezaryen dikişim yüzünden sıkıntım olmuştu unuttu herhalde o sıra. Ama 2. yi normal doğum yaptım dedim çünkü içimden yine normal olsun geçiyor. Ama o küçüktü dedi. Yani sezaryen düşünmem gerekiyor sanırım.

Kızım olsa tek koyardım 2 isim koysan evlendiğinde kendi kızlık soyadını da kullanmak istese sanki uzun olur bu yüzden mecburen sırf eşinin soy adını alır. Gerçi neleri düşünüyorum...

amin canım sağol,akıl sağlığımı da koruyabilirsem herşey daha güzel olacak

Canım eşinle annen arasında kalmak zordur eminim. Eşinle konuş açıkça annenle de. Birbirlerinin hoşlanmayacağı şeyler yapmasınlar...
Durubebek çok zorlanmıştı bu konuda... Eşi ile babası küsmüştü... Orta yolu bulurlarsa sen de rahat edersin...

Gökçen44 inşallah güzel haberlerle gelirsin? Sen İzmirde mi İstanbulda mıydın?

Gökçen44 inşallah güzel haberlerle gelirsin? Sen İzmirde mi İstanbulda mıydın?

sağolasın canım inşallah öyle olur.. sizleri takip ediyorum güzel haberlerinizi aldıkça benim de umudum artıyor:))
canım ben izmirliyim aslen ama doğu görevi için malatyadayız( o yüzden sizin doktorları bilmiyorum hiç..
keşke benimde onlara gidebilme imkanım olsaydı..

Cok ama cok kötü bir gün geçirdim
Saatlerdir ağlıyorum
Esimi de üzdüm hatta kqhrettim
Herhalde yarından dolayı huzursuzum diye

Canım ben de aslında Hatayda yaşıyorum eşimin işi nedeniyle... Bu durum nedeniyle İstanbuldayım.Dr önemli fakat Canım nasipte varsa dr de bahane... Malatya da gelişmiş bir şehir eminim iyi dr ler vardır orada da...

Saatlerdir ağlıyorum

Kıyamam ya... Canım inşallah güzel haberlerle gelirsin... Üzülüyor insan elde olmadan( İyi düşünelim biz...

Saatlerdir ağlıyorum
hiddeniskooo yarın güzel haberlerle geleceksin inşallah üzme kendini bu kadar..
eminim çok zordur belrisizlikle beklemek ama inşallah yarın doktor hiç bişi olmadığını söyleyecek..

çok şükür canım. hastane bakımından gerçekten iyi.. tedavi görürken de çoğu hastaneyi ve doktoru gezdiğim için hemen hemen kafamda bişiler şekillendi.en iyi doktora gidiyorumdur inşallah:))) ama dediğin gibi iyi de olsa olmasada nasipte ne varsa onu yaşayacağız. senin de mecburi bir durum. elbetteki eşinden ve çocuğundan ayrı kalmak da çok zordur ama inşallah buna değecek ve bebeğini sağlıcakla kucağına alacaksın..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…