- 25 Ekim 2011
- 1.502
- 21
- 158
- Konu Sahibi hidennisko
-
- #31.061
METAL
operasyonun basariyla gecmesine sevindim.dikislerden dolayi bir sure sikinti yasasanda sonu guzel olucak insallah.
HIDDENISKO
sonuclarin iyi cikmis ne guzel.kendime gibi sevindim.bence digerlerini dusunme bile.bebeginle gecirecegin guzel gunler olsun hayalinde.
PASAM
Bence basla ise.anladigim kadariyla pek disari cikan biride degilsin.kafan dagilir.evet rakam kucuk ama olmayinca olmuyor iate.en azindan bir sure calissan dr gidecek parayi dusunmezsin ilk etapta.kafandan bir sikinti eksilmis olur
CHNB
yazdiklarindan anladigim kadariyla esinin ailesinde dayanisma var ihtiyaci olana karsi ne guzel.
Ben yillardir boyle bir tavirla karsilasmadim.sadece neyi bekliyorsunuz diyorlar. Senle ilgilenmeleri ve sahip cikmalari imreniyorum vallahi.
DUYADIN
Agrilarin gecti sanirim.masallah
Ablan nasil.oldu yeni bir tedavi varmi
Ara ara aklima geliyor
ARZUFIRDEVS
gozun aydin arkadasim.rabbim evlatlarinla birlikte saglikli ve huzurlu bir yasam nasip etsin.
kocaman bir aile oldunuz ne guzel.
merhaba arkadaşlar bebeğimiz dün doğdu çok şükür..bir haftadır ağır griptim ağrı kesici de içtim antibiyotikte dün kontrole gittim 39 artı 5 tesin ille alttan bakayım dedi ben iyileşeyim filan dedim olsun ne zaman kontrole gelirsin ona karar vermem lazım dedi bi baktı 5 santim:))
kaldık tabi suni sancıyı da yedik..kordon boynunda ve eli omuzundaydı kolu çıkar diye bayağı bir tedirğin oldum ama çok şükür bugün evimizdeyiz..kilosu 3700 ölçülürken 3350 doğdu:)) süt gelmediği için ilk gece konser dinledik bakalım bu gece gelir inşallah..incim de o ağladıkça bakınıyor kim var diye:))
tebriklere şimdiden teşekkürler darısı başınıza isim isim dua ettim sizlere de..çok giremem artık iş çok...
canım ben de ilk kızımı 37 haftalık dogurdum ama o da 3-4 haftalık gelişim geriligi ile 2 kilo olarak dogdu.Cok sukur hic kuvozde kalmadı ama yine de neden oyle oldu neden boyle oldu diye diye kendimi yedim durdum,bana da doktorlar hic bir acıklama yapamadıustelik surekli ve dikkatli bir sekilde kan akımları kontrol ediliyordu ve sorun yoktu,doplerim hep cok iyi cıktı.İkinci gebeligimde de hep acaba oyle gerilik olur mu diye korktum,nitekim de oldu ama ilki kadar degil,kızım 2780 dogdu ve cok sukur bir sıkıntı yasamadı o da ama yine de 40.haftasında dogan bir bebek icin ufaktı.Ben bunun sebebini bulamadım arkadasım,doktorlara o kadar ısrar etmeme ve sebebinin arastırılmasını istememe ragmen cok anormal bir sey gormediklerini yapısal bir ufaklık oldugunu dusunduler.Benim de sana tavsiyem ikinci gebeliginde tek doktorla sınırlı kalma ve bebeginde acil bir sıkıntı olusmadıgı surece de erkenden alınamsına musade etme,cogunlujla bu tarz bebeklerde hic bir sıkıntı olmuyor sadece ufak oluyorlar ve ancak 40 kusurlu haftalarda normal boyutlara ulasabiliyorlar.Ama elbette bebeginin anne karnında durması riskli hale gelirse acil sezeryan can kurtarabilir.
Kızlar, şanslısınız! Arda Bey gibi çok bilgili ve insani bir doktorunuz var. Koca Mersin'de güvenecek bir doktor bulamadım daha(( En son üniversitede doç.a gidiyodum. En son dün gittim, ameliyattan çıktı, koştur koştur geldi. Alelacele serviks ölçümünü yapmaya başladı. Asistanına ilk söylediği "Tek gebelik kaybı vardı değil mi? 25 haftalık. Haftaya serklaj için gün verelim." dedi. Ben de "kaç cm.e düşmüş ki, 2 hafta önce 4.2 cm di" dedim. Bu kez de, Evet, evet, tamam, şimdi 41.5 mm dedi. Yanlış bakmışız, dedi. Sonra asistana şu şu ilaçları yaz, haftalık da ölçümü yapılsın dedi gitti ((
Asistanı 3 gün önce o yokken gittiğimde vajinal ultrasonu bile yapamadı. Cihazı kullanmayı bilmiyo. O da demez mi "Bundan sonra ben ölçecem." diye. Moralim çok bozuk. Bunların eline kalırsam yandım.
Tabii bu alelacele muayene hiç hoşuma gitmedi. Güvenemedim de. Hemen adı çok popüler başka bir bayan dr. ye. O da o kadar yoğun ki ancak 8 Ekime zorla randevu aldık. Onu da bir tanıdık sayesinde. Ben bugün çok yoğunum. Şimdi genel kontrolünüzü diğer arkadaşım-hastanedeki diğer kadın doğumcu- yapsın dedi. Neyse işte, o adam da bayağı ilgilendi, sağolsun. Şu an açıklık falan yok. Servikste kısalma silinme de yok, dedi. Karından ölçüm yaptı ve o da 4.2 cm olduğunu söyledi. Bunları duyunca içim ancak rahatladı ama yoğun dr.lerden artık nefret etmeye başladım. Eski dr. um da çok bilgili ancak çok da yoğundu ve ölçüm bile yapmadan serklaj için gün vermişti. Onu o yüzden bıraktım üni.deki doç.a güvenip.
OOfff, Offf...Güvenecek bir dr bulmak çok zor((8
Canım çok şükkür iyiyim,yarın dr randevum var,benim dr de şahsına münasır bi kişilik,öyle randevu saati falan alamıyorsun bi gün önce arayıp haber veriyorlar,saat serçme şansım hele hiç yok,eşim yine gelemicek
Sağolasın canım ablam iyi,açık ameliyat olduğu için en az üç ay korunun demiş dr,ondan önce bi rahim filmi çekilecelk,sorun yoksa doğalına bırakıcaklar sanırım, o da diyor ki sern doğurmaya yakın ben hamile kalsam ne güzrl olur,inşallah,biz plan yapıyoruz ama alnımızda yazılan oluyor,hayırlısı..
sağolun hamd olsun bebeğim şimdi iyi çok zor zamanlar geçirdik ama geçti.benim doktorum her seferinde her şeyin yolunda olduğunu söylemişti sonra 33 hafta da gittiğimde bebeğin zayıf kaldığını söyledi vede vitamın verdi git 20 gün sonra gel dedi ama ben kendimi hiç iyi hissetmiyordum aradım söyledim fark etmez hamileliğin son haftalarında olur demişti en son dayanamadım vede gittim 15 gün sonra yoktu doktorum hastaneden onun yerine bakan doktor ki Allah binkez razı olsun daha yüzüme bakar bakmaz kaç haftalık hamilesin dedi vede acil doğuma yollamıştı.sonraki dönemde çok sordum ama bana bir açıklama yapmadılar neyin sebeb olduğunu testlerde çıkmadığını söylediler.birde benim sezaryan yerim hala çok ağrıyor gittim doktora birşey bulamadı ama hala şişkinlikler oluyor
rabbım analı babalı buyutsun ınsallah
teşekürler paylaştıklarınız için bende öyle düşünüyorum tek doktorla sınırlı kalmayacağım.ilk hamileliğimde izmire yeni gelin gelmiştim ailem yanımda yoktu doktorları tam tanımıyordum işte tavsiye ile gitmiştim doktora ki gitmez olaydım o kadar çok dikkatlı olmama rağmen sürekli 15 günde bir hastaneye gitmeme rağman başıma gelmeyen kalmadı doktor hatası benim durumum kime anlatırsam doktorun hatası olduğunu söylüyor.zaten ben ilk bebeğimin erken alınmasınıde istemiyordum ama bebeğim son 15 gün hiç beslenmemiş benden yani Rabbim bağışladı bana evladımı yoksa beni sezaryana aldıklarında kendine doktor sıfatı veren bayan ki sezaryanım rısklı olduğu için kendi doktorumu çağırdı hastane ameliyata bana bebeğimin yaşamadığını bunun sebebininde suçlusununde ben olduğumu benim bebeğimi besleyemediğimi söyledi.ilk kez anne olacağım herşey yolunda diyen bayan bana kalktı ameliyat masasında sakın beni suçlama sen bakamadın bebeğin ölmüş karnında açlıktan demişti.tek suçlusu var oda sensin demişti narköz veremediler alerjim vardı bebeğim zehirlemeye başladığı için bedenim balon gibi şişmişti o yüzden belden de uyuşturamadılar narközsüz bebeğimi aldılar o halde kadın sürekli beni suçladı o kadar sıkıntı çektimki ama Rabbime bin kez şükür mucize oğlum yaşıyordu çok şey yaşadı ama sonunda ona kavuştum şimdi 8 aylık oğluşum Rabbim kimseye evlat acısı yaşatmasın
teşekürler paylaştıklarınız için bende öyle düşünüyorum tek doktorla sınırlı kalmayacağım.ilk hamileliğimde izmire yeni gelin gelmiştim ailem yanımda yoktu doktorları tam tanımıyordum işte tavsiye ile gitmiştim doktora ki gitmez olaydım o kadar çok dikkatlı olmama rağmen sürekli 15 günde bir hastaneye gitmeme rağman başıma gelmeyen kalmadı doktor hatası benim durumum kime anlatırsam doktorun hatası olduğunu söylüyor.zaten ben ilk bebeğimin erken alınmasınıde istemiyordum ama bebeğim son 15 gün hiç beslenmemiş benden yani Rabbim bağışladı bana evladımı yoksa beni sezaryana aldıklarında kendine doktor sıfatı veren bayan ki sezaryanım rısklı olduğu için kendi doktorumu çağırdı hastane ameliyata bana bebeğimin yaşamadığını bunun sebebininde suçlusununde ben olduğumu benim bebeğimi besleyemediğimi söyledi.ilk kez anne olacağım herşey yolunda diyen bayan bana kalktı ameliyat masasında sakın beni suçlama sen bakamadın bebeğin ölmüş karnında açlıktan demişti.tek suçlusu var oda sensin demişti narköz veremediler alerjim vardı bebeğim zehirlemeye başladığı için bedenim balon gibi şişmişti o yüzden belden de uyuşturamadılar narközsüz bebeğimi aldılar o halde kadın sürekli beni suçladı o kadar sıkıntı çektimki ama Rabbime bin kez şükür mucize oğlum yaşıyordu çok şey yaşadı ama sonunda ona kavuştum şimdi 8 aylık oğluşum Rabbim kimseye evlat acısı yaşatmasın
Çok şükür canım ya öyle utandım ki geçen muayenede görevli gelmedi . Tekerlekli sandalyeyle yorgun olduğu halde bankoya kadar götürdü. İçimde geçirdim koskoca TEDKolejini bitirmiş, Ankarada okumuş, Amerikada eğitim görmüş ne kadar mütevazi dedim. Dış görünüşte baksan dersin Amerikalı...:)) Çok seviyorum ben de eşim de. Bazen ben yan çiziyorum erken olursa bebek ya altından kalkamazsak hastanenin. başka dr de düşünsek mi alternatif erken olma ihtimaline karşı sgk geçen bir yer. Eşim yanaşmıyor... Kolay kolay güvenmez kimseye, Arda beye çok güveniyor o da...
Senin doçentte bir tuhafmış ya... yakın illerde yok mu dr canım ya? Takip mi serklaj mı çok zor karar vermek. vajinal niye ölçmedi ki?r
Yarın kaçta randevun canım? Ablan da inşallah beklemeden kalır hamile...
minitoyu da ekler misin d.t 13 ocak ısparta serklaj var dr bilmiyorum...
tekrar geçmiş olsun canım. sezaryen niye ağrıyor ki? ben sıkıntı yaşamamıştım bilemiyorum...
canım Allah korumus seni de oglunu da cok sukur simdi ikiniz de iyisiniz
nasıl narkozsuz ameliyat ettiler,canlı canlı mı kestiler yani korkunc bu
o doktoru da evire cevire dovesim geldi bunları meslekten men edeceksin vicdansızlar cok
ne demek bebegini besleyemedin,sanki sen kıstın bebeginin yiyecegini ayy sinir oldum cok
Allah´ım korusun hepimizin de evlatlarını inşallah
İzmir-sahra kimdi izmirdeki dr un ? Aklımızda olsun da ona göre bilelim İzmirdeyken...
özel mesaj yazamıyorum sanırım burdaki bazı kurallardan dolayı yasal işlem başlattığımız içinde şimdilik açık yazmayım ismini özel mesaj yazmaya hak kazandığımda hemen yazacağım size tek tavsiyem pek buca daki hastanelere yani kadın doğumcularına uğramayın
Hımm çok geçmiş olsun..O zaman bilmediğim bir dr..Buca'daki dr.ları bilmiyorum çünkü..Bizimkiler Karşıyaka civarında...
bana rica etsem karşıyakada tavsiye edebileceğiniz doktor varmı hala sezaryanımdan dolayı sıkıntılarım devam ediyor doktor için sürekli istanbula gidip gelmekten yoruldum doktor için yani o kadar güvenimi kaybettim çevremdeki doktorlara
evet canım tırsagın tekiyim pazara bile tek gidemiyorum anca markete aileme okadar kalabalık ortam geriyo beni önceleri öylemiydim deli dolu biriyim bu panik atak beni maffetti bugünümede şükür ama bazen ölüden farksız oluyorummutsuz oluyum motiven bir düşsün vay paşanın haline:18::18:sonra gelsin stres panik atak nöbetleri eşim bazen ban kzıyo gene ne oldu nöbet geçiriyosun diyor bazen dalgasınıda geçer bugün kaç nöbeti tuttun diyor bilmiyorki beynim oyunu beni nasıl korkutuyo bu hastalıgı çeken bilir anlatmak gereksiz anlamayan bazı delülere
canım evimden çıkıyorum metroyla arası 15 dakikabiniceksin merroyo tıklım tıkış birde binebilrsen işte metroya hayde orda iniyosun üst geçinten geçiyosun ordanda ablamın evi nerden başsan 20 dakika hadi gittin oraya çalıştın öyleni ablamda yeriz hoş ben diyetteyim meyva veya çorba yerim yada yedikelrimi alır götürürm orda kalır ordanda 7 çıksan işten diyorum eve gelmem 8 belkim geçebilir metronunu durumuna baglı malum iş saati gene dolu oluyo eve gel yemege giriş eşine hiznet et bunun bu yorugunlukla sabahlar olmasıda var ev işlerini yaparım ben kendimi tanıyosam gecede yaparım ev işi anlıcagın ne yapayım bugün ablamla konuştum dedi 10 kadar parti gelicek ozaman gelirsin dedi gröümcesi orda çalışıyo metroya birlikte yürüsünüz dedi aramızda 5 durak var o iniyo ben 5 durak sonra iniyorum beni iş degilde hava çabuk kararıyoya o korkutuyo anca merrodan inicem yolumu uzatıcam ara yer var kestirme ışık yok insaat yapılıyo aman allahım olmayan panik atagımda azar neme lazım anlıcagın banada iyi gelir kafam dagılır diyorum hem eşime bri nebzede yardım etmek çok
istiyorum memleketteki ablam gitme diyor iş geçtim parası az bride akrabayla iş yapılmaz dedi el olsa çeker çıkarsın dedi seni kırar brişey olur ölene kadar yüz yüze bakıceni zdiyor birazdan gidicem ablama gidiyim iş yerini görüyüm bakalım nasıl bir yer hem mutlu oldugum bir şey var namazlarımı rahat kılıbilicegim yer varnamazımı kılmayınca bir yanım eksik oluyo zannediyorum rabbim hayırlıssa versin canım işşallah eşime gelinde hiç saymıyorum onu her zamanki gibi konuştu kafamı karıştırdı sıpa
canım enişte iş yeri açtı bir odaymış öle büyük yer degil dedi ablam 2 kişiler enişte ve ablası enişte makinada ablası ovorlokta ortayada benim gibi şirinmi şirin :101::101:bir yardımcı lazımmış anlıcagım orataya bakıcek oraları temizlicek çay demlicek hizmet işi tela dizicen çizim yapıcen vs işte hergün ayakta olucem bana katıcagı pozitifler şunlar
1-sosyalleşicem
2-oglumu ablamı hergün görücem azda olsa evlat hasretim gidicek öpüyorumkokusunu içime çekiyorum azda olsa anneligi tadıyorum
3-parası az olabilir artmıcek diye birşey yok yane
4-en azından spor babımda yürüyüşler çalışmak kilo vermemi hızlandırıcek
5-eger iş devam ederse eşime destek olabilicem
6-ablasıyla birlikte yrücez iş çıkışı ordan o inicek ben heyda yolu uzatıcem ama evime gelicem
7-para özgürlügüm olucek insanın emegini alması gibi güzel brişey yoktur herhalde
8-magaşımı konuşucem aylık versin haftalık zayi oluyo
kötü tarafları şunlar
1-erken kalkmak zorunda kalıcem
2-evimin işi kalıcek
3-akşama yemek telaşesi olucek
4- akşama eşimden önce evde olmam lazım birde eşimle ilgilenmem lazım malum evliyiz ya o yorgunlukla
5-paşamla köpügümle ilgilenemicem
6-bütün dengen alt üst olucek
7-gece erken yatıcem
8-hafta sonları evi dip köşe kalkdırım artık
9-akşamları temizlik ütü yaparı
10 bebek işini ertelemek lazım galibabiraz kendimi torpalayım yaşım genç nasıl olsa o rada regrete demez 70 düşerim kim bilir
bende olasılıklar böle bebeler sorusu olan sorabilir ben briazdan giyiniyimde sosyalleşiyim dışarıda çıkınca az yürüyüm kendimi güvende hissetmedigimdenmi çarpıntım başlıyo ya ben en yapıcem işşallah çıkarım dışarı besmelemi çekerim selavat çeke çeke
gideyim bari :18::18::18:ben kaçtım bebelr herkeze güzel bir gün diiyorum herşey gönlünüzce olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?