Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

kız her gün temizlik yapıyorsun neredeyse ... ne yapıyon da kirletiyon öyle:))

Anladım canım. incimiz nasıl? abla alıştı mı?

İnci iyi cok sukur
Filiz de bekledigimizden daha olgun karşıladı ama henuz tam olarak ne olup bittigini anladıgını sanmıyorum.Sanki benden uzaklasıyor gibi geliyor,kucagımda hep ufaklık olunca onun bir koşeden oyle mahzun mahzun bizi seyretmesi beni mahfediyor,
yavrum sanki sırasını bekliyor o sıra da ona zor geliyor zaten .Annemden Allah razı olsun gercek anlamda kızıma annelık yapıyor,o da ananesine cok baglandı,birlikte cok mutlular.Kızlar ben anneligi yeni yasıyor gibiyim,cok farklı duygular olustu bu sefer.Allah´ım butun isteyenlere bu duyguları yaşatsin inşallah!

Canımızın aydın. Cok sevindim Allah'ın izniyle diğer sonuclarda cok güzel olacak.

Chnb
Canim oğlundan gelen haberlere cok sevindim.
Oğlunun Ogretmeni degisimi. Gecen sene sizi üzen Ogretmen bu değil miydi.

Ben bu sabah operasyondan beri ilk kez büyük tuvaletime çıktım.
Fakat ondan beri karnımda sinsin bir ağrı var. Kabiz olmayayimdiye beni mulayim tutacsk seyler yedim.
Acaba ishal mi olucam diyebekledjm ama yok. Adet ağrısı gibi beni çok rahatsız etti. Dr aradım ulaşamadılar. Sonra endol kullansın uç gün demiş. Simdi esın aldı. İnşallah gecer. İnin sabah sekizden beri yoruldum. Bacaklarımı sıkmış im herhalde simdi olarda uyuduk ve ağrıyor.
Allahım sen bizlere şifa ve rahatlık ver.

Son düzenleme:

maşallah canım. ben de senin gibi olurum herhalde. Amin canım..

Chnb
Canim oğlundan gelen haberlere cok sevindim.
Oğlunun Ogretmeni degisimi. Gecen sene sizi üzen Ogretmen bu değil miydi.

Sağ ol canım aynı öğretmen ben de şaşırdım...

canım endolü kullan madem. su konusunda uyanık ol bu dönemde...

canım hiç bir zaman büyük konuşmucen görümcende ayıp etmiş bende zaten istemem canım bir anneyi bebeginden ayırmakmı allah korusun ama allah var çok kırıldım o lafına ona göre adaına göre muamele edicem

canım bu arada demin karar verdim ablamın eşi tekstil üzerine iş yeri açtı beni çagırıyo çalışmaya yarım sabah gidicem hem kafam dagılır hemde eşime azda olsa yardım ederim işşallah belkim panik atagımada iyi geliryagmazsa gürler ama olsun yol parası 40 tl tutuyo ama olsun haftalık ne kadar veirir konuşmadık daha bakalım işallah herşey güzel olucek eşime azda aolsa para yardımında olsam iyi olucek ne demişler bir elin nesi var iki elin sesi var demişler artık bende iş kadını oldum erken yatar erken kalkarım artık sizlerede akşamları bakarım işşallah

canım yatmadan kayısı su iç aç karnına kahvaltıdan önce elma ye sonra kahvaltını yap denede gör akıl vermesi benden uygulamı senden

hayırlı olsun işin caım:))

Chnb pijama bedeni nasıl oldu?
Hngi bedeni giyiyorsan onu mü sipariş verdin?

canım ben l giyiyorum hamile pijamasını l aldım iyi. Ama gecelik normal gecelikti l dedim ama sanki xl deseydim daha iyi olacaktı. öneride genelde normaldeki bedeninizi alın der ama sen kilo almanı değerlendir istersen...

canım doktora gittim ama malesef gitmeden önce aramayı unutmuşum(( aslında randevu falan alınmıyor diye aramadım ama yine her gittiğmide gitmeden önce hastanede mi diye sekreterini arardım heer seferinde de olurdu bu seferde armayayım dedim daha doğrusu aklıma gelmedi. eşimle yola çıktık hastaneye yaklaşmıştık ki eşim aradın mı diye sordu yok deyince ara dedi. aradım ama bu hafta yurt dışındaymış şansıma. pazartesi gelin dedi sekreter. ama benim bekleyesim yok daha doğrusu sabrım.. dayanamadım bana bu teşhisi koyan doktorun sekreterini aradım bugün mümkün değil dedi güç bela yarın için söz aldım o da özel bir durum diyerek arada alacaklar. 2 buçuk 3 gibi okuldan izin alarak gidebileceğim ancak.
yarın ne diyecek bakalım bu da iyi bir doktor aslında gittiğim profun öğrencisiydi araştırmada doçentti. sonradan özele geçti. ama nedense pek ısınamamıştım 6 aylık bir tedavi sürecimiz oldu. şimdilerde araştırdıkçe uyguladıığ şeylerin bazılarınnı gereksiz olduğunu ve asıl önemli olan şeyleri atladıığnı anlıyorum mesela mmlik polipime hemen ameliyat dedi ben daha polipin ne olduğunu bilmeden ameliyat oldum aslında çok küçükmüş olmsa da olurmuş. gibi gibi.. bunun gibi birkaç şey o yüzden hamile olunca ona gitmedim ama şimdi elim mahkum bir de onun fikrini almak zorundayım sonradan pişman olmak istemiyorum.. anlayacağın bizim doktor işi yarına kaldı...

12 lerle ilgili olarak tavsiyeni dikkate alacağım ilk kez 12 edebiyata gireceğim zaten benim de çalışmam gerekiyor hiç bişi bilmiyorum:))

hiddenisko çookk çokkk sevindim inşallah diğer sonuçların da çokk güzel çıkacak..

paşam yeni işin şimdiden hayırlı olsun bir dene bakalım gerçekten kafanda dağılır bir değişiklik olur belki..

Yarın git bence de ayrıntılı konuş profa da gidersin içine hangisi sinerse....

canım ilk çıktığı sene girdim 12 lere müfredat farklı hiç bilmediğimiz şair ve yazarlar var ben edebiyatımızın gülen yüzleri diye kitap var anı kitabı onu da almıştım oradan hangi yazar şair varsa ilginç anı varsa arada sıkıştırıyordum öğrencilere de görev vermiştim gurup çalışması. video çekimi yapan belgesel yapan bile olmuştu ama edirnede anadolu lisesiydi. senin hepsi olmaz. sıkmadan, şiir okumayı seven varsa cumhuriyet dönemi şairlerini severler fonlu okusunlar 100 ver. ben meslekte çalışırken gazel bile ezberleyip 100 alan olmuştu şu Rasihanın süzme çeşmün gelmesün müjgan müjgan üstüne diye başlayanı:))

Yoksa meslekte edebiyat zor olur...

sag olsun bebeler ya işşallah bırakıp gelmem benim sagım solum belli olmuyoda işin kötüsü yolu çok uazk metroyla 18 durak git gel zor olucek ama denicem denemem lazım bebegim için katlanmalıyım işşallah rabbimde bana ve babasına hayırlı evlat verir eşime kalksanız istemiyo yolu uzak diye bir hafta deneyim diyorum bakalım ne olucek belkim hastalıogıma iyi gelir evde oturupta kafayla konuşucagıma orda çalışırım ekmek paramı kazanırım olur biter haydi bismillah deyim yarın erkenden kalkıp yola düşeyim bakalım yarın günüm nasıl geçicek:18::18:

artık bu kadar temizlik de yapamazsın paşam:)))
senin hergün yaptığın ev işi diye tabir ettiğin şeyleri ben haftada bir ya yapıyorum ya yapmıyorum valla:))

canım çokk güzel şeyler yapmışsınız. bende bunları dikkate alayım biliyorum o kitabı hoş bir kitap..
zaten 12 ler bayağı bir kopuyor okuldan derslerden. istesek de tam anlamıyla ders işleyemeyiz artık oyunlu şiirli bişiler yaaprız..
çok teşekkür ederim tecrübelerini paylşatığın için canım..

paşam ben kacırdım sanırım işe mi başlıyorsun tatlım,hayırlı olsun bence calısman cok iyi olur kafan dagılır hem butceniz rahatlar

Rica ederim canım. Siz yenisiniz ben eski mezunum yeni şeyleri paylaşırsan sevinirim. Anadolu lisesi için 3 yıl zorunluluğun biterse sen de geçersin daha keyifli olur...

artık bu kadar temizlik de yapamazsın paşam:)))
senin hergün yaptığın ev işi diye tabir ettiğin şeyleri ben haftada bir ya yapıyorum ya yapmıyorum valla:))
canım benim huyum çok fena yaw şimdi işten gelirim akşam yaparım sen bana bakmaevim temiz canım ama paşanın yemleri maffediyo beni zamanda geçmiyo ev işi yapmasam hamile kalınca işlere canım akıyo inan ama biliyousn hamile kalınca pilim bitiyorondan şimdidemn diyorum vucudumdaki elektirigi enerjiyi bir boşaltayım diyourm yemekler sorun olur artık aparatıf vaparız eşimleeşim çalışmama izin vermezdide tanıdık diye verdi yolu çok uzak ablama bir gidişim gelişimde anam aglıyo pert düşüyorum erkenden uykum geliyo hem sporda olur bana hadi bakalım iş kadını paşa geliyo bride sizlerle birşey paylaşmak istiyorum ben bu aralar evden çıkınca çarpıntım başlıyo ya rahatsızlıgım üstüme geliyo düz yolda yürüsem bile bu hastalık beni maffediyo bedenim yapıyo biliyorum ne yapsamda olmasa bildiginiz bir şey dua varmı evden çıkarken söylüyeyim olmasın
paşam ben kacırdım sanırım işe mi başlıyorsun tatlım,hayırlı olsun bence calısman cok iyi olur kafan dagılır hem butceniz rahatlar

:101::101::101:evet canım memleketteki ablam sana bir hafta veriyorum hade oda çokta benden olsun didipanik atak olmadan çok çalıştım eve destek için yavrum ahamile kalmadan az borçlarımız var şu krediyi bitirsen ban karsonra eşimin aldıgını idare ederim olur biter işe giriyim biraz kemerleri sıkıcem olmadıkahvaltı yaparız akşamları yemek pişmesede olur pazara harcıyacagımız parayı kenara atarız bir müddet nerden baksam inanmazsın 80 tl gidiyo her seferinde baksan ortada birşey yokrabbim tüm darda kalanlara yardım etsin işşallah allahım utandırmasın bir yandanda kafam dagılır bebeler ya belkim iyi gelir çalışmak bakıcez:112::112:

merhaba arkadaşlar bebeğimiz dün doğdu çok şükür..bir haftadır ağır griptim ağrı kesici de içtim antibiyotikte dün kontrole gittim 39 artı 5 tesin ille alttan bakayım dedi ben iyileşeyim filan dedim olsun ne zaman kontrole gelirsin ona karar vermem lazım dedi bi baktı 5 santim:))
kaldık tabi suni sancıyı da yedik..kordon boynunda ve eli omuzundaydı kolu çıkar diye bayağı bir tedirğin oldum ama çok şükür bugün evimizdeyiz..kilosu 3700 ölçülürken 3350 doğdu:)) süt gelmediği için ilk gece konser dinledik bakalım bu gece gelir inşallah..incim de o ağladıkça bakınıyor kim var diye:))
tebriklere şimdiden teşekkürler darısı başınıza isim isim dua ettim sizlere de..çok giremem artık iş çok...

çok sevindim canım maşallah oğluşuna 40 haftada doğdu...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…