Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Canım doktorun nasıl ne sıklıkta ölçmeni söylediyse öyle devam et,senin diyabetin şiddetiyle benimki bir değil çünkü,yanlış yönlendirmek istemem,benim gebelik öncesinde vardı,oynak diyabet diye geçiyor 7/24 cihazım var takılı insülin pompası,ben her öğün öncesi ve 2saat sonrası bir de gece 2 ve 4 te ölçüm yapıyorum,yoksa benim kan şekerim 300leri aşıyor bu da bebek için ve benim için tehlikeli,şiddetli hipoglisemilerim oluyor 30lara düşüyor,bunu tespit edip ona göre glukoz tableti yemem gerekiyor ölçmeden olmuyor yani,o yüğzden gebelik diyabetinden korkmayın,sizler 170 oldu mu korkuyorsunuz ben o değeri görünce şükrediyorum,diyetine dikkat et,baktın fenalık hissi geliyor yada her zamankinden daha çok dilin damağın kuruyor o zaman mutlaka ölç canım

Canım ya hata bende aslında,gebelik öncesi gittiğim bi prof bana hepatit aşısı ol ama tetanoz şart değil boşver dedi zaten steril koşullar var artık dedi,ona güvendim salladım,hepatit oldum 2 doz sadece,bence de gebelik öncesi ol sen aşını,gebelikte korkuyor insan,sezeryan da olsa normal doğum da olsa Allah korusun tetanoz riski var ama paslı şeyler toprak teması vs ile oluyor yine de risk diyorlar,ahhh ablam kızamıkçık,hepatit ve tetanoz aşılarını tamamladı,saflık yaptım ben gebelik öncesi olmamakla

Metalcim unutmuşum yazmayı,çok tedirginsen hemoglobin a1c (hbA1c) kanda baktırabilirsin,son üç aylık şeker ortalamadını gösterir,normal değerlet 4-6arasıdır,benimki şuanda sınırda

meleğim ve aşkım gözün aydın Rabbim yavruna sağlık ve şifa versin tez zamanda hayırlısıyla evinize götürmeyi de nasip etsin..

kızlar merhaba , bugün eşimle oturup kıza isim düşünürken birden ikimizin de aklına bade geldi, biz bir anda çok ısındık
kimseye söylemeyelim soğutmasınlar bizi dedik ama dayanamadım size yazıyorum

sizce nasıl? artık prensesim isimsiz kalmasın istiyorum.

meleğim ve aşkım gözün aydın Rabbim yavruna sağlık ve şifa versin tez zamanda hayırlısıyla evinize götürmeyi de nasip etsin..

yarencim 28 olmuşsun
b
takipteyim

filiz nasıl oldu acaba? sofika ile haberleşen var mı?

arda ile berencik ne yapıyorlar acaba, minik fındıklar uyuyorlar mıdır??

meleğim ve aşkım doktorlardan haber aldıkça yaz

chnb oğlanla, eşini buldu bizi unuttu

paşamda yok ortalarda, umarım iyidir

Son düzenleme:
canım buradayımmm... bende değişiklik yok diye fazla yazmıyorum...

sen nasılsın oğlun nasıl? başladın mı alışverişe?

kontrol ne zaman...

telaffuzu güzel canım. Anlamı şarap sanırım. Anlamı itibarıyla sorun değil dersen güzel bence... Dediğim gibi ahengi güzel...

Sinemle bugun konustum.
Hersey yolunda cok sukur miniklerimiz 2300 olmus
Berenimiz biraz yaramaz ama sinem cok mutlu sukur.rabbim bu gunleri gosterdi.bu bayram her yonuyle cifte bayram onlar icin

Sofika ile dun konustum.kendi keyfide pek yoktu saglik ocagina ilac almaya gidiyordu emzirirkende kullanabilecegi.
Bugunde cok kez aklima geldi ama mesgul etmek istemedim.
insallah iyilerdir.

BADE guzel isim.kulaga hos geliyor

Canım gözün aydın hayırlı uğurlu olsun Rabbim kızını size bağışlasın inşaallah. Tez vakitte toparlanıp evinize dönersiniz birlikte canım benim..
Ben de 31 haftalıkken suyumun enfeksiyon nedeniyle erken gelmesinden dolayı acilen sezaryenle doğum yapmıştım kızımı. Sadece 1580 gr ve 40cm di. Ve suyumdan kaptığı ciddi enfeksiyonu vardı. Tabi çok acil olduğu için ciğer geliştirici iğne felanda olmamıştık. Doğduktan sonra verildi ciğer geliştirici ve antibiyotik tedavisi ve daha bi sürü şey...Tam 25 gün kaldı küvözde. Yoğun bakım süreci çok zordur burda yaşayan bi çoğumuz biliyoruz. Seni çok iyi anlıyorum. Ama inan o küçük bedenlerine rağmen o kadar güçlü oluyorlarki ve hücreleride bir o kadar taze hemen yeniliyorlar hasarlı bölgeyi. Allahın izniyle hepsini atlatır biraz zaman sadece. Benim kızım şimdi 2 buçuk yaşında sanki hiç yaşamamışız o günleri.. Allah acılarını göstermesin..Aklına takılan bir şey olursa lütfen sor.. Dua ile..

Herkesin Kurban Bayramı Mübarek Olsun.. Rabbim hepinize ailelerinizle ve evlatlarınızla sağlıklı - sıhhatli nice bayramlar göstersin inşallah..

Metalcim unutmuşum yazmayı,çok tedirginsen hemoglobin a1c (hbA1c) kanda baktırabilirsin,son üç aylık şeker ortalamadını gösterir,normal değerlet 4-6arasıdır,benimki şuanda sınırda

Teşekkür ederim canım.
Tabi bizimkiler düşük yüce mevlam sana yardımcı olsun.

Gerçi benim gebelik öncesinde insülin direncim vardı. Endokrinime 11. Haftada şeker çıkarsa.
Biz buna şeker hastalığı deriz dedi. Ama Yinede gebelik süresince
Gebelik şekeri diye adlandırıyoruz dedi.

Zaten benim annem teyzende şeker hastalıklar canım. Yani bende protansiyel şeker hastayı adayım.
Gerçi bizimki kilo ve hareketdiLik oluşuyor. Ben en kilolu halimle gebe kaldım.
Yaklaşık 6 yıldır kilo verip alıyorum malesef. Eski işim çok hareketliydi. Sonraki masa başı olunca birde
Uzak mesafede olunca arabayla gidip gelmem gerekti. Oldummmu hareketdiz hantal birey. Zaten yaş da geçince.
Ondan sınra birsürü hastalık çıkmara başladı. Ama şunu bu gebeliğimde anladım.
Sonradan olan diyabet eğer diyetine uyar ve düzenli hareket edesen konturole altına alabiliyorsun
Bu gebeliğime 78 kg la başladım. Başta 1,5 kilo verdim. Şimdi 79,5 kiloyum. Her kontrolde Dr soruyorum ben kilo almıyorum bebek gelişimi nasıl diye. Hamd olsun sorun yok devam denildi. İnşallsh böyle devam eder.

canım buradayımmm... bende değişiklik yok diye fazla yazmıyorum...

sen nasılsın oğlun nasıl? başladın mı alışverişe?

kontrol ne zaman...

bitti bile

kontrol 3 kasımda cnm
senin kasılmaların ağrıların hafifledi mi?

cnm, bade nin anlamı ilahi aşk, hakikat, muhabbet demekmiş cnm
farsçada sofilere göre şarap demekmiş ama o da hakkın huzurunda içtikleri onların rabbi olduklarını kabul eden aşk badesi anlamında kullanılıyormuş, içki gibi değil yani.

allahim yavrularimizi bize bagislasin insallah okadar zorki yavrumu gorememek onu orda birakmak makinalara bagli girunce dayanamiyorum kucuk bedeniyle nelerke savasiyor allahim senin guzel sonunu bize nasip etsin ins..peki kizin makinaya baglimiydi kaldigi surecte yoksa sadece oksijen takviyesimi aliyordu

vajinal kültürde mi üreme olmuş? ben de yaptırmadım epeydir...

inşallah sağlığı iyi olacak? ne kadar kalır diye bir şey dediler mi?
kulturde cikti ureme tedavi oldum 1hafta sonra tekrarladi nekadar kalicak bilmitorum belli degil henuz hava kacagida cok sorun

Sana da çpok geçmiş olsun canım,geçmişi inceledim de akıntı vs sıkıntıların olmuş sanırım,onunla mı anlaşıldı yoksa başka belirtiler mi verdi
saolasin hastaneye kontrol icin gitmistim 3cm acik var diye yatirdilar sonra enfeksiyon ortaya cikti gerci ordan kaptim4gun sonra yapildu tahlilim malesef 25gun kaldim hastanede dogum yaptirdilar sonra enfeksiyon dr karar. veriyor...

hamileyken hepatit b aşısıdamı olunuyor.Bunu bilmiyordum.

Kızlar biliyorsunuz doğumdan sonra lekelenmem kesilmediği için doğum kontrol hapına başladım ve başladığıım gibide lekelenmem kesildi.hapın daha bitmesine 7 gün var ve yine lekelenmem başladı internette okuduğum kadarıyla hap kullanırken ara kanamalar,lekelenmeler olabiliyormuş..İnşallah önemli bişey değildir.Hapın yan etkisidir.
Bu arada bayramın 1.günü tatile gidiyoruz.Çanakkale,Ayvalık tarafına..Yerde ayırtmadık hayırlısı artık..Bu yüzden bayram kutlamamı erken yapayım.

Herkesin bayramını en içten dileklerimle kutlar,ailenizle birlikte nice güzel bayramlar geçirmenizi temenni ederim.Bir dahaki bayramları çocuklarımızla birlikte görelim inşallah.hepinizi bayramlık öpüyorum :)

biri paşamı dedicanım bayram temizligi yapıyordm anca bittiama deydi mis old evim mis bgün içim bruk nedeni ömürüm drsaydı 1 yaşında olucekti dünde eşimle konştuk dedim oda üzülme nice bebelerimiz olr onları kutlarız dedi nasip dedim
herkezin bayramı mubarek olsun kızlar rabbim yavrlarımı korusun
chnbcim kavuşmuşsun eşinle ogluna senden mtls yoktr şimdi
rabbim hayırlı ömürler versin hepimize dlarımız hayırlarımızı kabul etsin yaradan işşallah seneye evlatlarımızla gireriz sizlere okadar gıpta ediyorki siz başardınız ben başarabilirmiyim acaba

canım zümran nasıl anlamıda çok güzel bak istersen
anlamı Ahiretteki yeniden doğuşu başlatan kadın demek
teyzemin kızı koydu
badede güzelde gene sen bilirsin
benim kızımla oglm olursa ismi hazır düşünmeme gerek yok

Son düzenleme:
slm kizlar insallah herkes iyidir duacinizim :)
bende yoldayim sizinle bayramlasmaya geldim
herkese simdiden iyi bayramlar hepinizi opuyorum :*

sağlıklı huzurlu mutlu bir bayram geçirmenizi diliyorum Rabbim tüm arkadaşlarımızın hayırlısıyla yavrularına kavuşmalarını nasip etsin.bayramınız mübarek olsun

BADE

arkadasim tatil dusunceniz ne guzel.
Insallah birkac gunde olsa birseylerden uzaklasmis ve dinlenmis olrak donersin.
Ne kadar zor olsada hicbirsey dusunmemeye calis ve tadini cikar

MELEGIM VE ASKIM

bebeginle ilgili gelismelerden bizleri habersiz birakma
Insallah hergecen gun daha guzel haberler alir bizleride sevindirirsin.

Herkese simdiden iyi bayramlar

hidennisko yazdıktan sonra aklıma geldi tasavvuftaki anlam... ne niyetle koyarsan odur anlam...

alışverişi bitirdin demek...havalar soğumadan aslında iyi de olmuş...

canım sanırım doğuma hazırlık kasılmalarım devam ediyor...bugün biraz bel ağrım da var... bayramı çıkarsak çok iyi olacak...

paşam temizlik gibisi yok...

feryalciğim 3000 ihlası okuyorum 1000 kaldı...

m ve aşkım, güzel haberlerini bekliyoruz...

herkes iyi umarım...

ben de kutluyorum herkesi bayramını...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…