- 25 Ekim 2011
- 1.502
- 21
- 158
- Konu Sahibi hidennisko
-
- #33.061
Canım doktorun nasıl ne sıklıkta ölçmeni söylediyse öyle devam et,senin diyabetin şiddetiyle benimki bir değil çünkü,yanlış yönlendirmek istemem,benim gebelik öncesinde vardı,oynak diyabet diye geçiyor 7/24 cihazım var takılı insülin pompası,ben her öğün öncesi ve 2saat sonrası bir de gece 2 ve 4 te ölçüm yapıyorum,yoksa benim kan şekerim 300leri aşıyor bu da bebek için ve benim için tehlikeli,şiddetli hipoglisemilerim oluyor 30lara düşüyor,bunu tespit edip ona göre glukoz tableti yemem gerekiyor ölçmeden olmuyor yani,o yüğzden gebelik diyabetinden korkmayın,sizler 170 oldu mu korkuyorsunuz ben o değeri görünce şükrediyorum,diyetine dikkat et,baktın fenalık hissi geliyor yada her zamankinden daha çok dilin damağın kuruyor o zaman mutlaka ölç canımCanım bende 6 öğün besleniyorum. İçim dışım süt yoğurt oldu.
Her öğün var maşallah.
Bence düzenli beslendiğimiz ve de çok suiçtiğimiz için motabolizmsmız çok çalışıyor.
Ben ayakta olsam daha çok çıkarım kesin. Bağırsak hareketleri beni çok rahatsız ediyor.
Günde bir adet prabiyotik yoğurt tüketiyorum. Eğer ara öğünde erik yemişsem o zaman mülayim oluyorum.
Canım ben artık çok fazla şekerimi ölçmüyorum.
Ölçtüğüm de hep normal sınırlarda çıkıyor. Gerçi diyetinden sıkı uyuyorum
Acaba en azından ne kadar sıklıkta ölçsen. Acaba ben fark etmeden çıkıyormu dur.
En son endokrinime eşim Tsh yüksek çıkınca geçen hafta gitti. Eline bir sürü soru olan liste verdim.
Sanırım eşim bu soruyu sormamış.
Canım ya hata bende aslında,gebelik öncesi gittiğim bi prof bana hepatit aşısı ol ama tetanoz şart değil boşver dedi zaten steril koşullar var artık dedi,ona güvendim salladım,hepatit oldum 2 doz sadece,bence de gebelik öncesi ol sen aşını,gebelikte korkuyor insan,sezeryan da olsa normal doğum da olsa Allah korusun tetanoz riski var ama paslı şeyler toprak teması vs ile oluyor yine de risk diyorlar,ahhh ablam kızamıkçık,hepatit ve tetanoz aşılarını tamamladı,saflık yaptım ben gebelik öncesi olmamaklaDuyaydıncım bu tetanoz aşısı sezeryan için falanmı yaplıyor?Bazı doktor yaptırın diyor bazı doktor yaptırmayın.Banada yaptırma demişti doktorum ama tabi durumum vahimdi..Aşı düşünecek durumda değildik ondan belkide..Bazı arkadaşlar ilk bebeğinde yaptırmış ikincide gerek yok denmiş..Şimdi benim aklıma geldide hamile kalmadan önce yaptırsak acaba ?hamileyken de bu sorunla uğraşmayız.Olabilirmi acaba..Doktora danışmak lazım.
meleğim ve aşkım gözün aydın Rabbim yavruna sağlık ve şifa versin tez zamanda hayırlısıyla evinize götürmeyi de nasip etsin..
kızlar merhaba , bugün eşimle oturup kıza isim düşünürken birden ikimizin de aklına bade geldi, biz bir anda çok ısındık
kimseye söylemeyelim soğutmasınlar bizi dedik ama dayanamadım size yazıyorum
sizce nasıl? artık prensesim isimsiz kalmasın istiyorum.
yarencim 28 olmuşsun
b
takipteyim
filiz nasıl oldu acaba? sofika ile haberleşen var mı?
arda ile berencik ne yapıyorlar acaba, minik fındıklar uyuyorlar mıdır??
meleğim ve aşkım doktorlardan haber aldıkça yaz
chnb oğlanla, eşini buldu bizi unuttu
paşamda yok ortalarda, umarım iyidir
Metalcim unutmuşum yazmayı,çok tedirginsen hemoglobin a1c (hbA1c) kanda baktırabilirsin,son üç aylık şeker ortalamadını gösterir,normal değerlet 4-6arasıdır,benimki şuanda sınırda
canım buradayımmm... bende değişiklik yok diye fazla yazmıyorum...
sen nasılsın oğlun nasıl? başladın mı alışverişe?
kontrol ne zaman...
allahim yavrularimizi bize bagislasin insallah okadar zorki yavrumu gorememek onu orda birakmak makinalara bagli girunce dayanamiyorum kucuk bedeniyle nelerke savasiyor allahim senin guzel sonunu bize nasip etsin ins..peki kizin makinaya baglimiydi kaldigi surecte yoksa sadece oksijen takviyesimi aliyorduCanım gözün aydın hayırlı uğurlu olsun Rabbim kızını size bağışlasın inşaallah. Tez vakitte toparlanıp evinize dönersiniz birlikte canım benim..
Ben de 31 haftalıkken suyumun enfeksiyon nedeniyle erken gelmesinden dolayı acilen sezaryenle doğum yapmıştım kızımı. Sadece 1580 gr ve 40cm di. Ve suyumdan kaptığı ciddi enfeksiyonu vardı. Tabi çok acil olduğu için ciğer geliştirici iğne felanda olmamıştık. Doğduktan sonra verildi ciğer geliştirici ve antibiyotik tedavisi ve daha bi sürü şey...Tam 25 gün kaldı küvözde. Yoğun bakım süreci çok zordur burda yaşayan bi çoğumuz biliyoruz. Seni çok iyi anlıyorum. Ama inan o küçük bedenlerine rağmen o kadar güçlü oluyorlarki ve hücreleride bir o kadar taze hemen yeniliyorlar hasarlı bölgeyi. Allahın izniyle hepsini atlatır biraz zaman sadece. Benim kızım şimdi 2 buçuk yaşında sanki hiç yaşamamışız o günleri.. Allah acılarını göstermesin..Aklına takılan bir şey olursa lütfen sor.. Dua ile..
kulturde cikti ureme tedavi oldum 1hafta sonra tekrarladi nekadar kalicak bilmitorum belli degil henuz hava kacagida cok sorunvajinal kültürde mi üreme olmuş? ben de yaptırmadım epeydir...
inşallah sağlığı iyi olacak? ne kadar kalır diye bir şey dediler mi?
saolasin hastaneye kontrol icin gitmistim 3cm acik var diye yatirdilar sonra enfeksiyon ortaya cikti gerci ordan kaptim4gun sonra yapildu tahlilim malesef 25gun kaldim hastanede dogum yaptirdilar sonra enfeksiyon dr karar. veriyor...Sana da çpok geçmiş olsun canım,geçmişi inceledim de akıntı vs sıkıntıların olmuş sanırım,onunla mı anlaşıldı yoksa başka belirtiler mi verdi
Canım ya hata bende aslında,gebelik öncesi gittiğim bi prof bana hepatit aşısı ol ama tetanoz şart değil boşver dedi zaten steril koşullar var artık dedi,ona güvendim salladım,hepatit oldum 2 doz sadece,bence de gebelik öncesi ol sen aşını,gebelikte korkuyor insan,sezeryan da olsa normal doğum da olsa Allah korusun tetanoz riski var ama paslı şeyler toprak teması vs ile oluyor yine de risk diyorlar,ahhh ablam kızamıkçık,hepatit ve tetanoz aşılarını tamamladı,saflık yaptım ben gebelik öncesi olmamakla
yarencim 28 olmuşsun
b
takipteyim
filiz nasıl oldu acaba? sofika ile haberleşen var mı?
arda ile berencik ne yapıyorlar acaba, minik fındıklar uyuyorlar mıdır??
meleğim ve aşkım doktorlardan haber aldıkça yaz
chnb oğlanla, eşini buldu bizi unuttu
paşamda yok ortalarda, umarım iyidir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?