- Konu Sahibi hidennisko
-
- #33.101
Herkese merhaba ve iyi bayramlar, ben sizlere bir şey danışmak istedim acaba durumu bana benzer biri varsa yardımcı olabilir mi diye?biraz rahatlamak için... Tüp bebek ile ikinci oğluma 14.haftamda hamileyim, ileri seviyede rahim ağzı kısalmasından dolayı hemen serklaja alındım dün, zaten olacaktı ama bayramdan önce oldu neyse operasyon sonrası doğum sancısı gibi ki o kadar değil 4 saat ağrım oldu önümdeki 10 gün çok kritikmiş suyum kanamam gelmezse rahatlayabilirmişim, hiç benim yaşadığımı yaşayan ve bebeğini kucağına alan var mı? İlk oğlumu 5. Ayda rahimde perde yüzünden normal doğumla kaybettim,ama o zaman serklaja geç kaldım, sanırım septum ameliyatada rahim ağzı yetmezliği yapabiliyormuş, Allah'a emanet kıpırdamadan yatıyorum, Rabbim hepimizin bebeklerini bize bağışlasın...sevgiler...
Geçmiş olsun arkadaşım. Allah bu bebeğini sağ salim kucağınıza almayı nasip etsin...
evet rahime yapılan operasyonlar rahim ağzı yetmezliğine neden olabiliyor. burada birçoğumuz kayıplar yaşadık serklajla sonradan evlat sahibi olan çok arkadaşımız var... ben de şükür sona yaklaşmak üzereyim...
serklaj sonrası hafif kasılma leke olabiliyor. enfeksiyona karşı antibiyotik kullandık... haftada 1 proluton depot iğne oluyoruz bunun yanında farklı ilaçlar da kullananlar var. enfeksiyon takibini sıkı yaptır...
geçmiş olsun tekrar...
Geçmiş olsun arkadaşım. Allah bu bebeğini sağ salim kucağınıza almayı nasip etsin...
evet rahime yapılan operasyonlar rahim ağzı yetmezliğine neden olabiliyor. burada birçoğumuz kayıplar yaşadık serklajla sonradan evlat sahibi olan çok arkadaşımız var... ben de şükür sona yaklaşmak üzereyim...
serklaj sonrası hafif kasılma leke olabiliyor. enfeksiyona karşı antibiyotik kullandık... haftada 1 proluton depot iğne oluyoruz bunun yanında farklı ilaçlar da kullananlar var. enfeksiyon takibini sıkı yaptır...
geçmiş olsun tekrar...
Gecmis olsun insallah bu bebeğini sag salim kucagna alırsın benim Serkajdan sonra ağrılarım 2 hafta sürdü regli ağrısı gıbi 1 haftada kanamam oldu azar azar ama herkesin aynı olmuyor sen ağrı ve kanamalarını doktoruna bildirHerkese merhaba ve iyi bayramlar, ben sizlere bir şey danışmak istedim acaba durumu bana benzer biri varsa yardımcı olabilir mi diye?biraz rahatlamak için... Tüp bebek ile ikinci oğluma 14.haftamda hamileyim, ileri seviyede rahim ağzı kısalmasından dolayı hemen serklaja alındım dün, zaten olacaktı ama bayramdan önce oldu neyse operasyon sonrası doğum sancısı gibi ki o kadar değil 4 saat ağrım oldu önümdeki 10 gün çok kritikmiş suyum kanamam gelmezse rahatlayabilirmişim, hiç benim yaşadığımı yaşayan ve bebeğini kucağına alan var mı? İlk oğlumu 5. Ayda rahimde perde yüzünden normal doğumla kaybettim,ama o zaman serklaja geç kaldım, sanırım septum ameliyatada rahim ağzı yetmezliği yapabiliyormuş, Allah'a emanet kıpırdamadan yatıyorum, Rabbim hepimizin bebeklerini bize bağışlasın...sevgiler...
Gecmis olsun insallah bu bebeğini sag salim kucagna alırsın benim Serkajdan sonra ağrılarım 2 hafta sürdü regli ağrısı gıbi 1 haftada kanamam oldu azar azar ama herkesin aynı olmuyor sen ağrı ve kanamalarını doktoruna bildir
Çok sağol arkadasım, Rabbim bebeğini sağ salim kucağına almayı nasip etsin, bir avazda kurtul inşallah az kalmış, inşallah ben de bu sefer mutlu sona kavuşabilirim,şimdi proluton deyince araştırdım sanırım erken doğumu engelleyen iğne, bana ameliyat sonrası antibiyotik olarak zinnat verdi, bide transferden beri yaklaşık 4 aydır her gün progynex 50 mg iki adet iğne vuruluyorum, günde 6 bazen 8 progestan 200 mg fitil atıyorum , kalçalarım bazen cerrahlık oluyo ama dayanıyorum sabırla, bu iğneyi mrk ettim doktoruma bayramdan sonra sorucam.inşallah enfeksiyon kapmam ...tekrar iyi bayramlar ve cevabın için çok sağol[/QUOTE
teşekkür ederim iyi dileklerin için. burada herkes bu konularda çok tecrübeli irtibatı kesme burayla...
iğne progestan içerikli sanırım. 8 progestan çok değil mi? riskli gebelik dr sine de danışmanı dilerim. hastanede misin? dr n kim?
Çok sağol arkadasım, Rabbim bebeğini sağ salim kucağına almayı nasip etsin, bir avazda kurtul inşallah az kalmış, inşallah ben de bu sefer mutlu sona kavuşabilirim,şimdi proluton deyince araştırdım sanırım erken doğumu engelleyen iğne, bana ameliyat sonrası antibiyotik olarak zinnat verdi, bide transferden beri yaklaşık 4 aydır her gün progynex 50 mg iki adet iğne vuruluyorum, günde 6 bazen 8 progestan 200 mg fitil atıyorum , kalçalarım bazen cerrahlık oluyo ama dayanıyorum sabırla, bu iğneyi mrk ettim doktoruma bayramdan sonra sorucam.inşallah enfeksiyon kapmam ...tekrar iyi bayramlar ve cevabın için çok sağol[/QUOTE
teşekkür ederim iyi dileklerin için. burada herkes bu konularda çok tecrübeli irtibatı kesme burayla...
iğne progestan içerikli sanırım. 8 progestan çok değil mi? riskli gebelik dr sine de danışmanı dilerim. hastanede misin? dr n kim?
Yok kesmem irtibatı artık,şimdi evimdeyim şükür hiç hareket etmeden 10 gün çok önemli imiş,rahim ağzım baya bir kısalmış,günde 3 defa olmak üzere 6 tane alıyorum fitil progestan ,kanamam yada lekelenmem olursa dozajı artır dedi doktorum, iğnede düşük engelleyeci artı progestan içerikli işte, ne bileyim her şeyi alıyorum fazladan fazladan demek epey riskliym,net bir şey söylenmiyo korkutmamak için, doktorum Banu Bingöl gönenç,Florence nightingale hastanesine gidiyorum ...
Yok kesmem irtibatı artık,şimdi evimdeyim şükür hiç hareket etmeden 10 gün çok önemli imiş,rahim ağzım baya bir kısalmış,günde 3 defa olmak üzere 6 tane alıyorum fitil progestan ,kanamam yada lekelenmem olursa dozajı artır dedi doktorum, iğnede düşük engelleyeci artı progestan içerikli işte, ne bileyim her şeyi alıyorum fazladan fazladan demek epey riskliym,net bir şey söylenmiyo korkutmamak için, doktorum Banu Bingöl gönenç,Florence nightingale hastanesine gidiyorum ...
Kaçtı rahim ağzı uzunluğun? benim 1.8 di seklaj olduğumda 13 artı 4 te atıldı. iğnenin içeriği proloton depot ile aynı sanırım o yüzden vermemiş. Ama 2 kere iğne çok zor olur. keşke haftalık verse... wc ye kalkmıyor musun? bol su içmeyi ihmal etme... biz çoğumuz vajinal temizliğimizi elma sirkeli su ile yapıyoruz. yarım litre suya 6-7 damla elma sirkesi koyarak...
Canım hiç hatırlamıyorum kaçtı, wc e kalkıyorum , bugün bir ii dk da yürüdüm walla, yata yata dünden beri belim şişti, şu temizlik ilginç geldi bana her idrardan sonra mı yapıyoruz pamukla o temizliği , nasıl oluyo?
Kızla bayramınız kutlu olsun, sevdiklerinizle nice bayramlara insallah:)
Gecmisi okuyamadım daha, umarım iyidir herkes. Benim dün kontrolum vardı, çok stresli gecti, artık doğsunlar ve kuvozde büyüsünler istiyorum yaa, bu strese daha fazla dayanamiycam, Allahım hakkımızda hayırlısını versin insallah...
Kızla bayramınız kutlu olsun, sevdiklerinizle nice bayramlara insallah:)
Gecmisi okuyamadım daha, umarım iyidir herkes. Benim dün kontrolum vardı, çok stresli gecti, artık doğsunlar ve kuvozde büyüsünler istiyorum yaa, bu strese daha fazla dayanamiycam, Allahım hakkımızda hayırlısını versin insallah...
Canım öncelikle geçmiş olsun bayramında mübarek olsun.
Çok zor ama olsun Yinede anne karnında büyüsünler. İnan küvözdede aynı stresi yaşayacaksın. Belki de daha fazlasını.
Allah yardımcın olsun. İçine ferahlık versin canım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?