Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Hayırlı uğurlu olsun.Allahım hayırlı bir ömür nasip etsin.

nasılsın cnm feryalı merak ettim görüştünmü bugün belli olcaktı transfer tarihi inş. hayırlı sonuç alıcak.. fıstıkların nasıl görüşemedik bayağıdır ben bi fırsat bulupta arayamıyorum hiç durmuyorlar annemle bile zor yetişiyoruz şuan annemin ayaklarında keyf yapıyor bi görseniz inanamzsınız gülüyorlar sohbet istiyorlar bişiler anlatınca dinliyorlar çok güzeller yaaa hiç kimse diyemez bunlar pramatürerabbim nazarlardan korusun işte şuanlık tek sıkıntımız biraz hırıltıları oluyor oda herzaman değil bisefer uyuyup uyanıyorlar hiç bişey yok bidefa tıkalı kalkıyorlar anlamadım bende ıhlamur verdim bugün onlara korka korka ama maşallah arda neversek yicek beren çok nazlanıyor gecen gece ardaya parmağımın ucunla salatanın suyunu yalattım bi görseniz nasıl yalanıyo birdaha istiyor dedik yani tam türk erkeği olcak paşam :)anlıcağınız bizde herşey çok güzel bide sütüm olsa çok güzel emceklerde çok az geliyor sütü daha çok seviyorlar mamadan bitiriyolar hemencik biberonu okadar yoruluyorum ama herşeye değer bigülückle herşey unutuluyor

canım ya lütfen acele etme dinlen biraz en azından 2 hafta..... yemeğini falan alda iş olayına girme...dikkat et kendine....

sag olun kizlar allah hepinizden razi olsun insallah bebeklerimizi bize bagislasin insallah hastanede doguran dogurana hic uyku uyuyamiyorum gozumden uyku akiyo tam yanim dogumhane .....

sinemcim feryali bugun arayacagım son durumlar icin,en son iki gun once gorustuk daha doktora gitmemisti
arda ve berenle ilgili gun icinde seninle gorusmek istiyorum aslında hırıltılarıyla ilgili ama gorusemezsek ve burayı okursan sana tavsiyem su olacak: bol bol fizyolojik serum damlatacaksın burunlarına ama oyle iki uc damla degil yıkarcasına,amac her daim burnu acık tutmak olmalı ve genizdeki balgamı yumusatıp yıkamak gerekli.Onun dısında guclu bir burun aspiratoru edinmen lazım,soyle cektigin zaman bayag bir sumuk cıkmalı ve bebecikleri rahatlatmalı.Burun tıkalı kaldıgı surece iyileşmeleri zorlasıyor ve ordaki tıkanıklık başka enfeksiyonlara da sebep olabiliyor.Hidennisko gibi bende Filizde evde nebulizatorle tedavi uygulamıştım 6 aylıkken,hastaneye yatışımız verildigi halde eşim kabul etmedi ve nebulizatoru eve aldık,doktorlar nasıl ve ne şeklide dozlarla kullanacagımızı anlattılar.Su anda ilac isimlerini hatırlamıyorum ama yarı yarıya su ve ilac seklinde hava solutuyordum(ilacın ismi P ile başlıyordu duysam hatırlarım aslında).Bebelere sut ve mama dısında bir sey verme canım,hic biri ona ilik sutten daha faydalı degil,bırak sut yada mama alsınlar ihlamur,her ceşit cay vs ona daha az faydalı(zararlı diyemiyorum),salata yemek vs suyu tattırma,ozellikle de hasta donemlerinde,alerjik reaksiyon oluşabilir hele ki nefes almayla ilgili sıkıntılı oludkları donemde bu riskli olablir.Biliyorum insan heves ediyor ama bunun icin en az 2-3 ay daha beklemeni tavsiye ederim,durduk yerde bela olmasın.Bebekleri hic terletmemen lazım,terledikleri zaman da cok guzel terini kurulaman lazım,asla uzerlerinde kurumasın onarı en cok hasta eden bu,bunun icin de odanın ısısını kontrol altında tutman gerek,polar battaniye neredeyse hic kullanma,hem terletir hem ne kadar da yıkanmış olsa aşırı toz tuttugu icin nefes alırken bebelere ekstra zorluk olur,polarları hatırla olarak saklanmak uzere kaldır.Evi her gun havalandır,en onemli tedavi sekillerinden biri de bu,sizinle beraber uyuyorlarsa ozellikle,yetişkinin nefesinden gelen bir suru bakteri ureyebilir havalandırma yapılmazsa.Bol bol sut ver su ver,bogazları tahrış olmasın hep nemli kalsın cunku burnumuz tıkalıyken bliyorsun agızdan nefes alırız ve bogazımız kurur.
benim İncim uyandı sonra yine gelmeye calışırım.<opuyorum hepinizi de.

Sofikacim pulmicort o ilacın adı
Biz ventolin de veriyorduk
Pulmicort kortizon çünkü

Sinemcim bence de birşeyler tattırmak için cok erken
Daha kuzucuklar minicik

Kızlar bende dün gece cok sıkıntılı anlar yasadım
Karnımda öyle bir sancı ağrı oldu ki
Midem bulandı ağrıdan
Hani ishal olursun da burar karnını öyle,
Ama ishal falan değilim
Bugünlerde hiç enerjim yok zaten
Yarın kötü bir haber duymaktan korkuyorum

Arkadaslar merhaba, dün kuzularıma kavuştum çok şükür, suan biri kuvozde biri yogun bakımda ama gözümün onundeler en azından, zamanla hersey yoluna girer:)

R.a ile ilgili sorunun çıktığı ilk günler sizler olmasaydınız ben o günleri çok daha zor geçirirdim kesin, göstermiş olduğunuz destekten dolayı çok teşekkür ederim, Allah hepinizden razı olsun.

Hamile olan arkadaslarımin saglikla kuzularına kavusmasini, hasretle bebeklerini bekleyen arkadaslarıma da en kisa sürede hayirli evlatlar diliyorum. Allahım sizlere artık daha fazla acı yaşatmasın insallah...

Gurbetçi geçmiş olsun...ceviz büyüklüğünde diye okuyunca korktum.. neyse ki iyiymişsin.

Prenslerim geçmiş olsun.. tebrik ederim. bebeklerin zamanında doğmuş fakat neden küvez ve yoğun bakımdalar?

Hiddenisko.. içini ferah tut.. dönem dönem bende karamsar olup kötüşeyler düşünebiliyorum.

Kızlar ben serklajdan değil ama öksürmekten mahvoldum. Boğazım çok acıyor artık.zencefilli ballı ıhlamur da yapım içtim fakat her öksürdüğümde karnım o kadar çok kasılıyor kii istemeden. Resmen dikişi hissediyorum.

ilaç kullandınızmı hiç böyle olunca?

Canım öncelikle geçmiş olsun. Allah'ın izniyle yarında güzel haberlerle döneceksin.
Gönlünü ferah tut.

Melekçim çok geçmiş olsun.Arkadaşların dediği gibi bencede sakın kalkma en azından şimdilik.Boğazların içinde canım bence doktoruna danış.Öksürmek pek iyi değil.Zorlanacağına belki bir ilaç içmen daha iyi olur.

zencefil sakın kullanma sakıncalı diye biliyorum ben kan sulandırıcı kullananlarda yasak aman diyim
hayırlı cumalar yavru kuşlarım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…