Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
dilerim rabbimden saglıklı bebeler veri sana rabbim mayasını bek etsin işşallah canım dualarım seninle

canım sanada geçmiş olsun 40 haftaları görmen dilegiyle işşallah bu seferkini ve bundan sonrakini sag saglim alırsın

chnbcim oglumu gördüm tam hayalimdeki erkekrabbim analı babalı büyütsün işşallah adıyla yaşasın ardacıkyanınada gelicem işşallah biraz toparlan eşim söz verdi getiricek hediyesiyle gelicem hemde bugün çocuk görmesine gittim erkekti 9 günlük ay ne öptüm kokladım sevdim allahım dedim benim olsann okadar üzüldümki kendi adıma haliyle panik atagım azdı ne olucek benim bu halim bilemiyorum

Canım kızının ismini ve tam doğum tarihini yazabilir misin,listede bunlar eksik,tamamlayayım :)

cnm merhaba uzun zaman oldu ben göremiyordum seni inş hayırlı haberlerle gelmişsindir nasılsın?

öncelikle bebişlerini kucağına almışsın gözün aydın olsun canım inan şuan gözlerimden yaşlar akıyor senin profilini okuyordum öyle mutlu oldumki rabbim inşallah bizede gösterir o günleri
kısmetse 4.denemem olacak çarşamba transfer 3. denemede negatifti oğustosta denedim
biraz sen kendinden bahsedermisin
biri kız biri erkek sanırım doğum jimerde olmuş galiba bebekler nasıl şimdi
canımya yerim ben onları........

maşallah doğdu mu prensler, uzun ömürlü sağlıklı hayırlı evlatlar olsunlar inş.
neden yoğun bakımda biri, küvez normalde 2500 gr. gecemedilerse? can sıkıcı bişi yoktur umarım

Canım kızının ismini ve tam doğum tarihini yazabilir misin,listede bunlar eksik,tamamlayayım :)
listedemiyim ben hala, uğrayamadım ki hiç
3 kasımda geldi gözbebeğim, ismi de Su

cnm bende 4. denemede kucağıma aldım yavrularımı inş. sende başarırsın bizimkiler çok erken geldiler 26. haftada doğum yaptım rahim ağzı yetmezliği yüzünden ama çok şükürki uzun bir yolun ardından kavuştum yavrularıma 86gün yoğun bakımda kaldılar 850gr doğdular şuan 3200 çok zor günler yaşadım kendimi daha yeni toparlıyorum şuan gayet iyiyiz tabi biraz bakımları zor oluyor ayrı bi özen istiyor inş. sende kavuşursun osman hocayamı gidiyorsun yine ağustosat denedim demişsin tekmi transfer oldu? şuan ona giden başka bi arkaşımızda var bu formda transferi olucak bikaç gün sonra inş. oda sende kavuşursunuz yavrularınıza

İyi akşamlar arkadaşlar 1 haftadır giremiyorum nerdeyse,umarım herkes iyidir.Bebeklerimiz anneler anne olmak isteyenler hepinizi çook öpüyorum.Yarın chnb yi arayacağım çıkmamışsa hastahaneden yanına gideceğim :)Sevgilerimleee

canım boğazı çok kötüyse doktora git ben geçen ay bir gün boğazlarım yandı halsizlikte vardı doktora gittim faranjit olmuşsun antibiyotik kullanman lazım yoksabronsite çevirir dedi 500mg lık antibiyotik verdi iki gün kullandım geçti, ıhlamurla falan geçmez, öksürmek hapşırmakta sürekli iyi değil hemde serklajlısın, zaten hamileyken bünye zayıf oluyor ve zor iyileşiyor bence doktora git sana göre ilaç verir bir iki gün kullanır atlatırsın birşey olmaz 12. haftadan önce sakıncalı diyorlar, hem canına yazık işkence bu halde birde grip hiç çekilmez..

benimde bugün kontrolüm vardı herşey yolunda çok şükür pazar ve pazartesi iki doz celestone ciğer geliştirici iğne vurulucam önlem amaçlı rahim boynunda kısalma yok bebişimde 1727 gram olmuş..eylülgülü cemil hocaya bizim topikten ve senden bahsettim adını bilmiyorum ama haftanı ve karşıdan geldiğini söyledim tahmin etti seni tamam dedi..:))çok şaşırıyor bize nasıl buluyorsunuz birbirinizi falan diye pek internetle ilgilenmiyor kendisi..

ANNE ve BEBEKLERİMİZ
Adı----------------------cinsiyeti----------adı-------------------------doğum tarihi------------serklaj
dibircik-----------------erkek-------------Barış-----------------------...05.2088--------------var
hidennisko--------------erkek-------------Ege------------------------04.07.2008-------------var
Saliha06----------------kız---------------ElifBeyza-------------------26.12.2008--------------var
xxnilxx-------------üçüz erkek----metehan&oğuzalp&gökalp------------........2009--------------var
saslan------------------erkek-------------ÇınarDemir-----------------09.01.2009--------------var
kelebek 41--------------kız---------------Kalbinur--------------------22.01.2009--------------yok
nery--------------------kız---------------NehirDuru------------------05.02.2009--------------var
Melek81----------------erkek-------------AliTuna--------------------07.02.2009--------------yok
rhn---------------------kız---------------BerenEzel------------------14.02.2009--------------var
Tiwiks------------------erkek-------------Çağan---------------------10.03.2009-------------var
Fklic--------------------kız-----------------?-----------------------18.04.2009-------------yok
k-ikbal------------------kız-----------------?-------------------------..05.2009---------------vark
hemşin53---------------kız---------------Elif-------------------------18.06.2009-------------var
Sezen-----------------erkek----------------?-----------------------01.09.2009-------------yok
salihas------------------kız---------------Eylül-----------------------06.09.2009-------------var
Yağmurcn---------------erkek------------YusufBora------------------15.10.2009--------------yok
Tuğba-ŞEKER-----------erkek-------------?--------------------------24.10.2009--------------var
el-muallim--------------üçüz kız------------?--------------------------22.11.2009-------------var
Tuubay-----------------kız&kız&erkek-----Elif&Zeynep&Mert-----------........2009--------------var
nermn--------------------------------?--------------------------26.05.2010--------------yok
NarMik------------------kız&erkek---------SelinAlmina&SerkanÇınar-----02.06.2010-------------var
Zeyhat------------------?-----------------------?--------------------02.06.2010-------------yok
DEBA-------------------kız&erkek----------------?--------------------...06.2010--------------var
sofika-------------------kız---------------Filiz Erin---------------------01.07.2010-------------var
cananur-----------------erkek-------------AhmetKaan-----------------07.07.2010-------------var
Canzi3445---------------erkek-------------?---------------------------16.07.2010-------------var
DERİSS------------------kız&erkek---------Ecrin&Barış-----------------23.12.2010-------------var
Edamecrin---------------kız----------------Gözde----------------------2010-------------------var
yasnur------------------erkek---------------?--------------------------2010-------------------?
sinop-e-----------------kız-----------------melis------------------------2010-----------------var
Yaren-------------------kız----------------Sezin----------------------20.02.2011-------------var
nefisem-----------------?--------------------?-----------------------.02.2011---------------vajinal pesser
Güldenaz----------------kız------------------?-------------------------?-----------------------var
pares83-----------------kız------------------?-----------------------21.03.2011---------------var
Tatlışoğlu---------------kız-----------------İlke-----------------------03.03.2011-------------var
Nuray-------------------kız----------------Özge----------------------20.03.2011-------------var
Şafak-------------------kız------------------?-----------------------------?------------------var
Ayer82------------------erkek---------------?------------------------21.04.2011-------------var
ozlem483----------------kız----------------Deniz----------------------02.05.2011-------------var
Eylem-------------------kız----------------Duru-----------------------16.05.2011-------------yok
Ardatuana---------------kız----------------Esila-----------------------13.06.2011-------------var
Elifce--------------------kız----------------EsmaEla--------------------18.06.2011------------var
sbl1980------------------kız----------------Duru-----------------------01.07.2011------------var
nurcan35----------------kız----------------Eylül-----------------------07.2011----------------yok
jaluse------------------erkek-----------------?-----------------------15.07.2011-------------var
Mavilinilay----------------kız----------------Ekin-----------------------01.08.2011------------var
Selen_k------------------kız----------------Beren----------------------18.08.2011------------var
minimini------------------kız----------------Beril------------------------05.09.2011------------var
samyeli------------------erkek--------------Eymen---------------------09.09.2011------------var
Crameren----------------erkek--------------Mert-----------------------13.09.2011------------var
melekceren--------------kız-----------------Melis----------------------16.09.2011------------var
gamze81----------------erkek---------------ErsanÇınar-----------------17.09.2011------------yok
elza81------------------erkek---------------Demir----------------------21.09.2011------------yok
erdennazlı---------------kız-----------------Beren----------------------22.09.2011------------var
arzufirdevs--------------kız-----------------İnci----------------------- 22.09.2011-------------yok
tuubaaoz---------------erkek---------------Kıvanç----------------------28.10.2011------------var
sumeyye25--------------kız-----------------NisaNur---------------------29.10.2011------------var
LIMBURG1985------------erkek--------------Ömer Ali---------------------08.11.2011------------var
medusa_0403------------kız-----------------ElvinEce--------------------20.11.2011-----------var
nursin1981--------------kız&erkek-----------Elvinİpek&EymenKaan--------09.12.2011-----------var
ceylinirem---------------erkek---------------Enes------------------------16.12.2011-----------var
kardelen086------------kız&kız--------------Almina&Destina-------------------?-----------------yok
Boncuk26---------------erkek---------------Kerem-----------------------07.01.2012-----------var
deryak53----------------erkek---------------Kerem-----------------------21.02.2012-----------var
Bermel------------------erkek-----------------?------------------------------?----------------var
girl85--------------------kız------------------?----------------------------26.04.2012------------var
sinannuray--------------erkek------------Vahap Enes---------------------08.05.2012------------var
Fadik-------------------erkek------------Yusuf Eymen---------------------01.07.2012------------var
sinem8484-----------kız&erkek------------Arda&beren----------------------------------------var
melikee---------------kız---------------------?----------------------------13.08.2012------------var
sofika------------------kız------------------inci----------------------------04.09.2012-----------var
arzufirdevs-------------erkek---------------muhammed fatih-------------19.09.2012------------yok
sevdanehri54------------kız-----------------rüya--------------------------08.10.2012-----------var
Ayer82------------------kız-------------------?--------------------------------?-----------------yok
mues-----------kız(meryem hanne)&erkek(muhammed baha)---------------22.10.2012-----------var
meleğim ve aşkım--------kız--------------ravza nisa------------------------17.10.2012----------var
chnb-------------------erkek-----------ahmet arda-----------------------14.11.2012----laparoskopik serklaj
denizANASI--------------kız----------------su----------------------------03.11.2012-------------yok
Prenslerim-------------erkek&erkek-----emre&erdem---------------------15.11.2012--------------yok
HAMİLELERİMİZ

Adı----------------------cinsiyeti--------------------------beklenen doğum tarihi------serklaj:
:
sezen_kayaalp-------------?---------------------------------30.12.2012---------------------var
hidennisko---------------kız----------------------------------25.01.2013---------------------yok
yaren58------------------kız----------------------------------22.01.2013---------------------var
eylulgulu----------------erkek---------------------------------07.02.2013--------------------var
aysetalha---------------erkek---------------------------------09.02.2013--------------------var
duyaydin----------------erkek---------------------------------03.03.2013--------------------var
metal41----------------erkek---------------------------------04.03.2013---------------------var
melek81------------------?----------------------------------15.05.2013----------------------var
gurbetçiiii-----------------?----------------------------------16.06.2013---------------------yok
HAMİLELİK HABERİ BEKLEDİKLERİMİZ

Adı-----------------------Müjdeyi vereceği tarih
Regrete---------------------
paşam3405------------------:86:
feryal37---------------------:86:
bade81----------------------:86:
minito-----------------------:86:
Mmery----------------------:86:
mumudihaba----------------:86:
Sutanesi1982---------------:86:

Doktor Tavsiyelerimiz

Adı: Sofika
Serklajı Yapan Dr: dr.Dyawolow
Takip Eden Dr: dr.Dobreva
Sonuç: 37.hft normal doğum
2.gebelik
serklajı yapan dr:Ass. Dr.turan özmen
takip eden dr:op dr ismail küçükerdoğan
sonuç:39+1 doğum
-------------------------------------------------------------
Adı: tuubaaoz
Serklajı Yapan Dr: op.dr.Orçun Sezer
Takip Eden Dr: op.dr.Orçun Sezer
Sonuç: 37+5 normal doğum
Adı: ceylinirem
Serklajı Yapan Dr: op.dr.Ahmet Seçkin Önoğlu
Takip Eden Dr: op.dr.Ahmet Seçkin Önoğlu
Sonuç: 39+5 sezeryan doğum
Adı: Narmik
Serklajı Yapan Dr: prf.dr.Namık Demir-op.dr.Orçun Sezer
Takip Eden Dr: prf.dr.Namık Demir-op.dr.Orçun Sezer-op.dr.Şenay Aycan-op.dr.Levent Erkan-prf.dr.Mert Kazandı
Sonuç: 32+4 spinal sezeryan doğum
--------------------------------------------------------------
Adı: saslan
Serklajı Yapan Drrf.dr. Namık Demir
Sonuç: sezeryan doğum
--------------------------------------------------------------
Adı: Fadik
Serklajı Yapan Dr: doç.dr. Arda Lembet
Takip Eden Dr: doç.dr. Arda Lembet
Sonuç: normal doğum
---------------------------------------------------------------
Adı: Cananur
Serklajı Yapan Dr: prf. dr. Cemil Akgül
Sonuç: doğum
Adı: Yaren
2. bebek
Sonuç: hamile
Adı: Nursin
Adı: Twiks
----------------------------------------------------------------
Adı: Edamecrin
Serklajı Yapan Dr: İsmail Küçükerdoğan
Adı: Tubaşeker
Serklajı Yapan Dr: Yunus Gedikbaşı
Adı: Crameren
Serklajı Yapan Dr: Ali Fuat Şengör
Adı: melikee
Serklajı Yapan Dr: op.dr. Akif Alkan
Takip Eden Dr: op.dr. Akif Alkan
Adı: girl85
Serklajı Yapan Dr: dr. Musa Yılmaz
Takip Eden Dr: dr. Musa Yılmaz
Adı: morkanat
Serklajı Yapan Dr: Filiz Bilgin Yanık
Adı: Sinannuray
Serklajı Yapan Dr: Tuğrul Abacıoğlu
Takip Eden Dr: Tuğrul Abacıoğlu
------------------------------------------------------------------
Adı: hidennisko
Serkalajı Yapan Dr: Hüseyin Mutlu(Mecidiyeköy Maya Klinik)
2. gebelik
takip eden dr: doç dr arda lembet
sonuç: hamile
Adı:sinem8484
Serklajı Yapan Dr: prf. dr. Osman Devlioğlu
Takip Eden Dr: prf. dr. Osman Devlioğlu
Sonuç:26-27(ikiz) hafta doğum
Adı: chnb
Serklajı Yapan Dr: doç. dr. Arda Lembet - doç.dr. Cem Demirel
Takip Eden Dr: dr. Hülya Artuç(Antakya-12.haftya kadar) - doç.dr. Arda Lembet
Sonuç: 36+4 spinal epidural sezeryan
--------------------------------------------------------------------
Adı: LANDARC
Serklajı Yapan Dr: prf. dr. Bülent Duran
Sonuç: 28.hft doğum
-----------------------------------------------------------------------
Adı: dibircik
Serklajı Yapan Dr: Süleyman Eserdağ
---------------------------------------------------------------------
Adı:salihas
Serklajı Yapan Dr: Fuat Akercan (E.Ü.)
Takip Eden Dr:Aral Özbal
Sonuç:doğum
---------------------------------------------------------------------
Adı:Saliha06
Serklaj Yapan Dr: Nurettin Kavcı
Takip Eden Dr:Nurettin Kavcı
--------------------------------------------------------------------
Adı:nery
Serklaj Yapan Dr: prf.dr.Tarık Aksu(ilgisizmiş)
Takip Eden Dr: Dr. Türkan Örnek,Ayşe Saltık
Sonuç: epidural sezeryan
-------------------------------------------------------------------
Adı:Zeyhat
Takip Eden Dr:dr fatih durmuşoğlu
Sonuç:doğum (serklaj yok)
Adı:DEBA
Serklaj Yapan Dr: celal latif küpeli
Takip EDden Dr:celal latif küpeli
Adı:güldenaz
Serklajı Yapan Dr:Tahir Aslan
Takip Eden Dr:Tahir Aslan
------------------------------------------------------------
Adı:sezen_kayaalp
Serklajı Yapan Dr: Rıza Karaca
Takip Eden Dr:Rıza Karaca
Sonuç:hamile
Adı: ozlem483
Serklajı Yapan Dr: prof. dr. Erol Tavmergan
Takip Eden Dr: prof. dr. Erol Tavmergan
Adı: elfce
Serklajı Yapan Dr: dr.Handan Aytaç Özkul
Takip Eden Dr: dr.Handan Aytaç Özkul
Adı: Ayer82
Serklajı Yapan Dr: dr.Tayfun Toptaş
Takip Eden Dr: dr.Tayfun Toptaş
Adı: duyaydin
Serklajı Yapan Dr: prof dr erol tavmergen
Takip Eden Dr:(13. haftaya kadar dr aral özbal), prof dr erol tavmergen
Adı: Mavinilay
Serklajı Yapan Dr: 1. bebek: dr. Kemal Özgür,2. bebek: dr. Erhan Muluk
Takip Eden Dr: 1. ve 2. bebek: dr. Erhan Muluk
Adı: kelebek41
Serklajı Yapan Dr:
Takip Eden Dr: dr. Medet Yılmaz
Adı: safak
Serklajı Yapan Dr: prof. dr. Ahmet Erdem
Takip Eden Dr: prof. dr. Ahmet Erdem
Adı: samyeli
Serklajı Yapan Dr: dr. Tanser Şenses
Takip Eden Dr: dr. Tanser Şenses
Adı: durubebek
Serklajı Yapan Dr: yok
Takip Eden Dr: (İst)dr. Selman Laçin,(Çorlu) dr. Seval Eker
Adı: sevdanehri
Serklajı Yapan Dr: var
Takip Eden Dr: dr. Meltem Çavuşoğlu
Sonuç: 38+4 spinal sezeryan
Adı: haki
Serklajı Yapan Dr: op.dr. serbülent orhaner
Takip Eden Dr: op. dr. serbülent orhaner
Sonuç: 2010(ikiz) doğum
Adı: fizer06
Serklajı Yapan Dr: dr. mine sıdıka kermanlı
Takip Eden Dr: dr. mine sıdıka kermanlı
Adı: 26eser26
Serklajı Yapan Dr: dr. mine inan
Takip Eden Dr: dr. mine inan
Adı: el-muallim
Serklajı Yapan Dr: dr.ömer faruk vanlıoğlu
Takip Eden Dr: dr. ömer faruk vanlıoğlu
Sonuç: üçüz kız-doğum
Adı: k-ikbal
Serklajı Yapan Dr: dr. selahattin kükner
Takip Eden Dr: dr. selahattin kükner
Adı: fundaozen
Serklajı Yapan Dr: dr. sedat varol (prof dr. atıl yüksel farketmiş serklajın gerektiğini)
Takip Eden Dr: dr. sedat varol
Sonuç: ?
Adı: xxnilxx
Serklajı Yapan Dr: prof. dr. mesut özsoy
Takip Eden Dr: prof. dr. mesut özsoy (şuanda izmirde)
Sonuç: 29+2 sezeryan
Adı: Metal41
Serklajı Yapan Dr: doç dr arda lembet
Takip Eden Dr: doç dr arda lembet
Adı:mues
Serklajı yapan dr:Eray çalışkan.inci çavuşoğlu
takip eden dr:inci çavuşoğlu
sonuç:35 hft doğum
Adı:eylülgülü
Serklajı yapan ve takip eden dr:Prof dr cemil akgül
sonuç: hamile
Adı:aysetalha
Serklajı yapan dr:Prof dr ömür taşkın
takip eden dr:Prof dr ömür taşkın
sonuç:hamile
-----------------------------------------------------------------
Adı:Prenslerim
takip eden dr:naciye mülayim
sonuç:doğum
Adı:gurbetçiiii
takip eden dr:özgür deren
Adı:melek81
serklaj yapan ve takip eden dr:dr gökmen iyigün

Hayırlısı olsun feryalcim.Mutlu sona inşallah çok az kalmış.Dün aramayınca bir terslik var herhalde dedim.Çok şükür bir sorun yokmuş.

Ariycam demistim demi
Dr kontrolu genel anlamda iyiydi sanirim.
ters giden bir durumdan bahsetmedi ama dr cikisi gorumceme gittim
Hani bu sefer kimseye soylemiycektik ya benim transferimle kayinpederin dr kontrolu ayni gunve hastaneye yatma durumu var ureden dolayi
Ugrassak ayni gune gelmezdi ve eger yatis olursa degil bizimkiler sagir sultan bile duyacak :84:
Biraz canim sikildi ama vardir bundada bir hayir diye kendimi avutuyorum artik
yarin ilk is seni ariycam

Karşıdan gelen başka hastası yoktur herhalde:)
Canim İğneyi sana Cemil bey mı söyledi? Bana hiç bahsetmedi gerçi attıgı dikişe cok güveniyor erken dogum yapmamı beklemiyor insallah yanılmaz
Birsey daha sorcam sana yaranı desmek istemiyorum aslında sen kaybettiğin bebeklerinde takibi i Cemil bey mı yapıyordu?anlamamismiyd?

canım kontrolün iyi geçmesine çok sevindim.ben gebelikte celeston (ciğer geliştirici)hiç olmadım.her drun uygulaması farklı sanırım.

Chnb

Nasilsin ahmet ardamiz nasil
Bugun ariycaktim ama yogun oldugunun haberini aldim
birgun kismetse resmini face koysana cok merak ediyorum

Selamlar herkese bebeği olanları tebrik ederim bekleyenlere Allah kolaylık versin uzun zamandır girmiyordum buraya doktorum cemil beyin adını gördüm onu çok seviyorum çok yaşasın bu arada CHNB bebeğin mi oldu maşallah canım Allah bahtını güzel etsin

Merhaba arkadaşlar , geçmişi çok okuyamadım en kısa zamanda okuyup cevap yazacağım inşallah. Hepinize tek tek teşekkür ediyorum. Bei hiç yalnız bırakmadınız.

Doğum hikayemi paylaşmak istiyorum hatta hastane günlüğümü:

14.11.2012 Çarşamba

Gece uyku uyamadım belimde hafif ağrı vardı ama aralık annelerinin de benzer şikayetleri olduğu için pek de aklıma bir şey gelmedi nitekim kasılmam yoktu, suyum gelmedi, kanama olmadı. Sabah 8.30 da kalktık oyalandık biraz 10.30 da nst ye gidecektik. Bir bardak süt içtim, bir de küçük bir salatalık yedim. Taksiyle gittik .

11.15 te randevu vardı nst de doludu 11.05 te nst boşaldı girdim 11.20 gibi hemşire aldı kağıdı kasılmanız var dedi ben önemsemedim çünkü olur bu haftalarda diye düşündüm. Arda bey geldi odaya sabah ne yedin dedi gülümseyerek. Ben de sanıyorum aç karna geldiğimi anladı kızacak bana. Genelde nst ye gidenler bir şeyler yiyormuş. Ben de doğruyu dedim. Kaçta yedin dedi 10 gibi. Neyse muayeneye aldı. Bana önce bebeğe baktı kilosu 4.100 gram ölçtü. R. ağzında 3 cm e yakın açılman var dedi. Bugün doğum olabilir. Gülümseyerek dediği için ben şaka yapıyor sanıyorum işin ciddiyetinde değilim. Dedim ki olmaz 24 kasımda istiyorum öğretmenler gününde, hem yay olacak burcu o zaman, akrep olmasın, hem 38 haftalık olsun. O hala gülüyor. diyorum hem eşim yok, hem daha bebek şekeri sepetim gelmedi. Yine gülüyor. Tekrar nst ye gönderiyor ama ben hala şüphelenmiyorum. nst de düzenli sancı çıkıyor. Dr Arda Bey diyor ki,cleksan ne zaman oldun. gece 1 diyorum. Diyor ki hemen doğumhaneye gidiyorsun genel anestezi olacaksın cleksandan dolayı. Ağlamaya başlıyorum eve gideyim işlerim var diyorum olmaz diyor sezaryen dikişine rahime bir şey olur kasılmaların var. Ağlamaya devam ediyorum eşim de yok. Alelacele
ben 3 te anlamıştım hemen olacak diyor. Ekip burada bir aksilik olursa hemen müdahale ederiz. Eşimi arıyorum kızlardan o an bir iki kişiyi çeviriyorum. O telaş içinde ne yaptığımı ne dediğimi bile hatırlamıyorum. Doğum katında Odamı seçiyorum.Damar yolu açıyorlar. 12 numara hemşire bu odanın manzarası güzel diyor. önlük giydiriyorlar.Ben doğum fotoğrafçısı istiyorum. Geliyor. Doğru doğumhaneye hemen anestezi dr si geliyor Arda Bey geliyor anestezi veriyorlar. Sonrasını hatırlamıyorum. Kata çıkmadan ayılıyorum Sonra doğru kata bebeğim beni bekliyor. Bakıyorum anestezi etkisiyle yarım yamalak bir şeyler diyorum. Görümcemin diğeri gelip eşyaları getirmiş Allahtan çantam hazırdı. Bebeğime bakıp seni bana veren Allaha kurban olayım diyorum. (hayal meyal hatırlıyorum görümcem diyor.) Kendime gelince bu sefer tekrar tekrar bakıyorum malum down sendromu şüphesi burnuna, ensesine, el içine bakıyorum normal görünüyor. Ama dr den henüz duymadan rahatlamayacağımı biliyorum. Hemşire gelip bebeği emzirmeye çalışıyor pek almıyor memeyi oğlum. Sonra biraz alıyor. Regrete geliyor. Ama şu an onunla konuştuklarımı hayal meyal hatırlıyorum. Canım arkadaşım seklajda da hep yanmdaydı. Topikten çok arkadaşımın mesajını, telefonunu alıyorum. Hepsine tek tek teşekkür ediyorum.
Akşama Hazade geliyor rEGRETE gidiyor üzülüyorum. Akşam emzirme, ilk yürüme çalışması gaz sıkıntısıyla geçiyor...Çoğunu hayal gibi hatırlıyorum. Allahıma şükrediyorum...

Bebiş emmek istiyor şimdi yazarım sonra devamını...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…