Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
metalcim bi sey sorucam sem endolu kendinmi kullaniyorsun ya da dr verdi ve dr endol hakkinda ne dusunuyor..

Canım benim Arda bey verdi. Burdaki dr da kullanabilirsin dedi. Arda bey 19. Haftada rahim boyum sıfır olunca günde bir adet kullanabilirsin dedi.
Ben 4-5 günde bir kullanmaya çabalıyorum. Canım 30. Haftadan sonra kesinlikle kullanılmıyor.

kız beni arasaydım ben uçururdum kankimi kızarkadaşımda arda beyin hastasıydı o çekti resimcileri çekmedi sagolsun iziin vermiş aradacık çeksin diye 1 lira dahi almadı
işşallah bende hamile kalıyımda bende sizde strese girin hergün bekliyorum sizleri he bir gelmeyin ben ne yaparım sizlerehayali bile güzel canım ya işşallah dedigin gibi bu sefer durur
gunaydim millet yeni bir haftaya basladik insallah bu haftayida sorunsuz bir sekilde atlatiriz ..
saglikli bir sekilde bebeklerimizi kucagimiza almak dilegiyle diyelim..
kız guri maşşallah 3 aylık olmuş sıpam ben göbegime bile dokunaadımki yavruma birşey olur diye göbege dokunmak rahimi uyarırımış dediler chnbye bile gittigimde bebegi elledigimde pişman oldun ya birşey olursa diyeay ben gene duygusala bagladım he
sen çalışıyormsun kız gözümden kaçmış he bende diyorum hamile kalınca bende dikkat edeyim ama yatmayayım diyorum yattımda ne olduki zate arda beyde yatma dedi hoş ben korkudan yatarım kendimi biliyourm oynatmaya az kaldı doktorum nerde

canım sonuçların işallah temiz çıkar rabbim korusuun yavrularımı

26. Hafta 1. Gün
26 Kasım 2012
Bugün bebeğinizin gelişiminde çok önemli bir gün. Bebeğinizin ciğerleri artık hava tenefüs etme yeteneğine sahip. Bebeğiniz artık nefes alabileceğine göre sizde rahat bir nefes alabilirsiniz. Bebeğiniz yeterli hava kesecikleri ve sürfaktan sayesinde dış dünyada kendi başına rahatça nefes alabilir. Bebeğinizin boyu ortalama 24 cm ve ağırlığı ortalama 850-1000 gr. arasında. Bazı bebekler bugünlerde 1 kg ağırlığa ulaşabilirler.

sağ ol canım... düşünmen yeter... oldu bir kere...

ocakta mı niyetleniyorsun bebeğe şimdi?

Canım benim sana da maşallah biz senle arka arkaya gidiyoruz zaten,bakarsın aynı gün doğururuz :))) ben de hergün takip ediyorum şu takvimi,okudukça böyle şeyleri umudum artıyor,olucak inşallah diyorum

anladim canim yani 30 haftadan once kullanilabiliyor 30 dan sonra kullanilmamali diyorsun aklimin bi kosesine yaziyim ..
chnbcim senin yazdiklarini bi esime veriyim senin ne kadar tutmustu..
pasam evet canim 3 ay oldu guri ne kiz:))))))
2 hafta sonra detayli ultrasyona girip ense kalinligi olculecek sonrada dikis..
kizlar proluton kac mg vurunuyonuz benimki 500 mg kimileri 250 mg vurunuyorda..

Ben 500 lük vuruluyorum,hatta bundan iki hafta önce doktorum artık prolutonu bırak,bi işe yaramaz falan dedi ama ben en az 32 ye kadar vurulucam inşallah

evet ankaradayım:) kalça ağrısı sorun değil, başka bişey olmasın:) siz de mi ankaradan?

Ben 500 lük vuruluyorum,hatta bundan iki hafta önce doktorum artık prolutonu bırak,bi işe yaramaz falan dedi ama ben en az 32 ye kadar vurulucam inşallah

anladim canim vurun sen chnb 34 haftasina kadar vurundu sende vurun canim ayy bende 30lari gorebilirmiyim bilemiyorum hayal gibi geliyor..

45- 50 tl gibi tutuyor sabh akşam sürünce 1 ay zor gidiyor...

ben 250 mg vuruldum ama 22-28 arası 500 vuruldum dr ye sormadım ama...

Insallah arkadasim sagol
Bugun 6. Gun bitecek kismetse yolun yarisindayiz yani
Hergecen gun hem heyecan hem kaygi buyuyor ama rabbim guzel gunler gormeyi kismet etmistir insallah.

Yipratici ve zor bir yol onunuzdeki ama her gecen gun buyiduklerini gormekte ayri bir duygu
Ben bile her yeni resimlerinle nasil mutlu oluyorum anlatamam
rabbim nazarlardan korusun miniklerimi

eylulcum insallah canim amin..
chnbcim insallah deniuicem karisimi ben simdiden 500 vurunuyo cok mu acaba sen 20 haftalard 250 vurunuyo ben ikinci vurunusun ikiside 500 mg di simdi icime kurt dustu..

sağ ol canım... düşünmen yeter... oldu bir kere...

ocakta mı niyetleniyorsun bebeğe şimdi?

canım bilmiyoruki ablamın kızının dügünü var şubatta onada gidesim var ablam dügünden sonra bebege vesile ol diyor ama anneminde kredi borcu şubatta bitiyor biliyousn ban çekicek işşallah birşey olmazsa en azından çekerse para kenarda kalır içim rahat olur ardacıga gidersem kan sulandırıcılar ve proluton depont ignelerini şimdiden alsamda koysam kenara diyorum bakalım ilaçlar zorlucek beni eşimede demedim ama verdigi haşlıklardan arttırmaya başladım kenara koyuyorum işşallah epey olur şimdien 50 tl oldu marketi pazarı birlikte yapıyoruz eve gerekli şeyleri alıyourm o varken koyamıyorum kenara ama tek gidince az çok koyuyourm kenara bakalım biraz kenara para atabilsem toplayım çeyrek atıcem kenara yavrum için harcarım işşallah eşimede birşey diyemiyorum çocuk borçları ödemeye ugraşıyor allahım bol kazanç versinde işşallah yavruma stressiz hamile kalırım tek tememin bu bebegede rabbim ne zaman nasip ederse ozaman canım durumum olsa hemen korunmayı bırakırım birde korkum olmasa gene gergin bir gebelik beni bekliyor acaba kanamam olurmu ya bebegim gene gdierse vs anlıcagın vuslattayım

yok canım o bana şu haftadan sonra gez falan demiyor geçen seferki hamileliğimde sürekli evde yattığımı biliyordu 30 dan sonra bana arada kısa mesafe ev gezmelerine çıkabilirsin veya bir pastaneye gidebilirsin eve kapatma kendini diyordu, bu sefer evde de hep hareketli olduğumu biliyor zaten o artık bana bırakmış durumda sen kendini biliyorsun diyor neyin sana fazla geliceğinin farkındasın diyor bana bırakmış durumda yani hiç karışmadı, sadece çocuktan fırsat buldukça uzanarak dinlenmeye çalış, uzun süre ayakta kalma diyor..

kızlar çatlaklara ne yapsanızda çatlıyacağı kadar çatlıyor sadece sürdüğünüz kaşıntıyı engelliyor, o yüzden pahalı şeyler almaya gerek yok, ben geçen sefer hep bebe yağı kullandım çok az göbeğimin altında çizgiler vardı oda çok fazla değildi bu sefer henüz birşey kullanmadım geçen seferki esnemeden dolayı galiba kaşınmıyorda kaşınırsa bebe yağı sürücem gene zaten doğumada az bi zaman kaldı ne çatlarsa bahtımıza diyelim artık...

Âmin
Canım Rabbim hayırlı haberlerini nasip edecek. Gönlünü ferah tut. Dualarımız seninle.

Ben de ilk gebeliğimde 25. Haftaya kadar lirac kullanmıştım. Sonra hastaneye yatınca hiçbirşey süremedim. Şimdide yattığımdan kendimi fazla aynada inceleyemiyorum. Artık ne olacak bakalım zaten 32. Haftadan sonrasınıda daha önce yaşamadığından görelim mevlam ne eyler.
Geçen ay cilt Dr gitmiştim. Oda bana kullanmam için basiskrem önerdi. Ayrıca bunu vucudunada kullanabilirsin. lirac ile aynı sonucu alırsınız. Demişti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…