Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
http://www.kadinlarkulubu.com/ocak-anneleri/515853-2013-ocak-anneleri-2975.html#post27526617

merak edenler vardı, badeciğimin odasının resimlerini ekledim buraya
Allah isteyen herkese nasip etsin inşallah

güle güle kullansın bademiz canım çok güzel...

Arkadaşım çok geçmiş olsun..Allahım korusun bebeni..

sağ ol canım...

canım ne rahatsızlığı arayabilirsin. güzel haberle gel inşallah...

Gecmis olsun canim
Nasilda korkmussundur tahmin edebiliyorum
rabbim nazarlardan korusun ahmet ardayi
Kendinize cok iyi bakin

sağ ol canım aklımız çıktı valla. Allah göstermesin bir daha... amin...

sağ ol canım hepimiz çok korktuk...

benim de ağrırdı canım... bacaklarım çok ağrırdı çoğunlukla...

sağ ol canım. nefes alamadı deyince ciğerlerine baktı. bilmiyorum. Allah esirgesin...

canım cumartesi görümcemlerin tanıdıkları dua okuyacaklar burada. pazar da pgt topiğinden birkaç arkadaş gelecek tatlı kızlar hamile 2 si. sakıncası yoksa beklerim. sıkılırım dersen onlar gidince akşamüstü de olabilir...

Canım büyük geçmiş olsun. Rabbim Birdaha böyle korku yaşatmasın canım.

sağ ol canım

Gecmis olsun canım cok korkmussun belli beni de en cok korktuğum sey nefesi kesilirse ne yaparım iyikide yanlız degilsin
Doktor neden kalbi durabilir dedi Allahım sen koru nazarmi varki oku istersen

sağ ol canım. canım 1 dakika kadar nefessiz kaldı. ondan dedi. nazar mı değdi bilmiyorum bir yere de gitmedik...

chnbcim
canim allahim seni ve oglunu korusun canim dikkat et eminim ediyorsun da dr deseydin boyle durumlarda ne yapalim diye hem bizimde korktugumuz bi sey bizimde bilgimiz olur..
rabbim kem gozlerden korusun...

canım görümcem hemşire. bebek doğunca ayaklarından kaldırırlar ya öyle baş aşağı çevirdi sırtna vurdu, dilini çekti... morardı. sonra ağladı düzeldi...

sağ olun

canım ilaçları erken almıcem tabide araştırmadayım eşim dışardan ödüyordu sigortayı onuda ödeyemiyor epey borç birikti borçlarımız çok kızımda kredi çetik o kaldı onu bitirebilsek kredi borçları hiç düşünmüyorum yavaş yavaş ödenir taksitlendiricez galiba bu gidişle bebek işide yattı benim sabahtan beri aglaıyorum içim dişıma çıoktı kafam kazan gibi oldu inanırmısın ablam memeleketteki annemde borç istemiş krediçek ban borçlarım var demiş oda ben paşaya çekicem vermem deyincede kavga etmişler anemin tansiyonu çıkmıoşmıı sana kadın diyor çocuk gibi azarladı kızım beni ablan diyor ablamada dedim annemede ben para istemiyorum çocukta düşünmüyorum merak etmeyin dedim istemiyorm da ne kimse para versin ne yardım etsim bebek işi beni için yok ben anne olamıcam malesef borcumun olmaması lazım anca öle doktor parası taksi parası ilaç parası strese girmemem lazım bugün kaynanama gittik eşimle ameliyat olmuş hiç birşey olmamış gibi konuştu hafta sonu kahvalştıya gidilicem aşure yapılıcek vs canım çok sıkkın yerdemiyim gögtemiyim belli degil artık bu yolda tekim eşimle ben birde olursa bebegim önce bebegim olmuyor diye aglıyordum oldu öldü diye agladım şimdi ise degişen ne oldu parasızlıktan vesile olamıcam diye aglıyorum genemi sigorta hastanelerine muhtaç olucem benanneme dedim ben senin paranıda istemiyorum banada bakmayım ben bu yola tek devam ederim dedim hoş seni yanlız bırakmam bakıcem senin bebegin yok dedi ama arada kalmaktan bıktım yeminle demiylarki kardeşim bu kardeşimizin bebegi yok ona çek anne demiyorlar kadının başını şişirmişler ya oglu biryerden kızı bir yerde kadını yemişler bende yiyeyim
eşimede dedim bebek bir başka bahara kaldı ben anne olamıcam ban anca bir mucize lazım ANNE OLMAK İÇİN AMA NERDE CANIM ÇOK ACIYOR AGLAMAKTAN GÖZLERİM ŞİŞTİ NE OLUCEK BENİM BU HALİM
MANYAK SENİ KIYAMAM GİŞREMEDİM DİYE STRESE GİRMİŞSİNDİR ŞİMDİ SEN BU ARADA RESİMELERE BAYILDIM ANNECİ OGLUM PEK ŞEKER ÇIKMIŞ
AFERİM SANA ÇAILŞKAN ANNE

KILZAR HEPİNİZE TOPLU ALINTI YAZIYIM DEDİM KİMSENİN KİMSEYE FAZYADI YOK EŞİNİZ VARMI YANINIZDA GERİSİ BOŞ NE ANNE NE DİGER TARAF İNANIN BENDE YASADIM SİZLERİN YAŞADIGINI NE AGIRIMA GİDİYORDU BİRİNE MAHKİM OLMAK EŞİM ÇORAPLARIMA KADAR GİYDİRİDİ NE AGLARDIM ALLAHIM KİMSEYİ MUHTAÇ ETMESİN ÇOK ZOR KIZLAR YA BEN KENDİ ADIMA DÜŞÜNÜYÜM YEMEKLERİMİ KENDİM YAPARIM TEMİZLİKLERİMİ EŞİM UMRUMDADA DEGİŞ ARTIK KIZMDA YAPAMADIM DİYE İÇİM ,İÇİMİ YEDİ AMAN NE MANYAKMIŞIM EVİ POK GÖTÜRSÜN UMRUMDA DEGİL YAVRUM YETERKİ BENLE OLSUN 3 KAYIP YAŞADIM CANIM YANDI TEK KALMAK GERÇEKTEN ÇOK İYİ NE KARIŞAN OLUR NE LAF SOKAN BENDE LAF ÇOK YEDİM NE AGLAMIŞTIM KAFASI İNSANIN TEKKEN RAHAT OLUYOR ALTAKİ GELİN ABLA İŞE GRİMEZSEM BEN SANA BAARIM NE VARKİ DEDİ DEMESİ YETER YAW SAKLAYA BİLİRSEM GEBELİGİMİ SAKLICEM KİMSEYE DEMEYİ DÜŞÜNÖÜYORUM RABBİMDE YARDIM ETSİN ALLAHIM YARDIMCIMIZ OLSUN
GURBETÇİMCANIM ANNENEDE KIZMA BELKİM BİR SEBEBBİ VARDIR ARA SOR NEDENİNİ SOR
EBRULİ 68CANIM ARAMIZA HOŞ GELDİN
METALCİMSENDE İYİ AKIL ETMİŞİN BENDE ÖMÜRÜMDE HAZIR YEMEK YEDİM İNSAN BRİ TAS ÇORBA İÇİN AGLARMI BEN AGLADIM
VALLAHİ YANIMDA OLSANIZ SİZLERE BEBEK GİBİ BAKARIM BİR ANEN ŞEFKATİYLE KIZ BANA TAŞININ SİZ SİZİ BENİM ÖMÜRÜMÜN ODASINA KOYUYUM BAKAIYIM DOGURUNCA ŞUTLARIM EVİNİZE MERAK ETMEYİN
HAYAT OKADAR ACIMAZS OLMUŞKİ NE SİZ SORUN NE BEN SÖYLÜYÜM
CANIM GEÇMİŞ OLSUN BEBEGİM YA İŞŞALLAH ÖYLEDEN SONRA OGLUMU BAGRIMA BASICEM GELİYORUM SENİN YANINAYARIN YENİ GELİNE ÇARŞIYA ÇIKILICEK KAYNANAM DEDİ SENDE GEL DEDİM BENİM İŞİM VAR SELAM SÖYLERSİN BEN OGLUMU GÖRMEYE GİDİCEM DEDİM HAZIRLIKSIZ GELİCEM HABERİN OLA O DEDİGİM ŞEYİ ALAMADIM GDİEMEDİM GİTSEYDİM ALICEKTİM İNAN ONUN İÇİN PARA BİRİKTİRDİM NASİP DEGİLMİŞ AMA GETİRİCEGİM ŞEYDE ŞİRİN
KIZ BENİ FACEDENDE DÜRTMÜYOSUN AŞK OLSUN NE YAPIYOSUN BAKIYOURMDA BU ARALAR DOLUSUN ALLAH YARDIM ETSİN
RABBİM YARDIM ETSİN ÇALIŞAN İÇİN ÇOK ZOR

çok geçmiş olsun canım, büyük kaza atlatmışsınız, Allah bir daha yaşatmasın inşallah.. doğana kadar olduğu gibi doğduktan sonrada Arda bebek korkutuyor bizi,tekrar çok geçmiş olsun canım..Allaha emanet olun..

serklajdan sonra 1 veya 1 buçuk ay kadar aynı his bende de oldu canım rahim şu anda aşağıda olduğu için ve serklajda biraz aşağıya doğru çekiyorlar galiba ondan o his ilk zamanlar çok oluyor bir süre daha hissedebilirsin 5. aydan sonra daha rahat ediyorsun rahim yukarı çıkıyor ve mesaneye baskı azalıyor sürekli tuvaletin varmış gibi histe gidiyor canım endişelenme normal..

Allah kolaylık versin canım. Yinede çok yorma kendini. Allah'a emanet olun.

Oh çok şükür. Bende merak etmiştim. Canım benim bende dün hep toplandım durdum. Sırt ağrısı değilde boşlukların ağrıyor benim de ara ara. Evde biri olunca hafif hafif masaj gibi ovuduruyorum. Ama yanlız olduğunda akşama kadar çekiyorum
Rabbim rahatlık versin bizlere. Allahım sana sığındık. Hikmetini üzerimizden esirgeme.

Paşam
Canım benim yıpratma kendini. Rabbim her sıkıntına derman olacak tır canım.
Gerçekten de maddi yönden başkasını eline bakmak çok zor. Bende ilk gebebeliğime yaşamıştım.
Hastane masraflarını nasıl öderiz diye. Ya siğortamız karşılamaz şa diye. Yedim bitirdim yattığım yerden kendimi.
Allah yardım olsun canım.
BiraZ da 6 sene beklememin sebebi maddi yönden biraz para biriktirebilmekti.

Olacak canım sende anne olacaksın Allah'ın izniyle. Yeterki Üzme kendini.
Canım sen çalışmayı düşünmüyormusun. Yakınlarında bir iş baksan. Hem kafan dağılır hemde bütçeye katkın olur. Maşallah çok da hamaratsın her işin hakkından gelirsin.

Hidenisko canım güle güle büyüt badeyi bu güzel odada inşallah,ben de çok beğendim

Paşam,canım kimse kimseyi düşünmüyor,bazen eller senin canım ciğerim dediğinden daha ilgili merhametli çıkıyor,üzülüyorsun çok haklısın,ama üzülmemeye çalış kendine ediyorsun,onra panik atağın azacak bak

gunaydinnnnn
hidoniko pasam sag olun gercekten iyi dostlarsiniz..
allah hepinizden razi olsun..
pasam uzme kendini bende uzdum gecen sabirli ol metalin dedigi gibi sana yakin yerlerde bi yerde calus canim hem kafanada takmamis olursun iyi gelir her yonden canim..
hidenisko tatlim bademizin odasi cok seker bende beyaz besik almayi dusunuyorum ama biraz daha kucugu benim ev 2+1 sigamam insallah kucagima aliyimda carsafa sarar getiririm onlarin hepsi kolay ama inanirmisin cok ozeniyorum metalcim gecen sende yazmisin ya chnbnin haftasini telefonda not ettim diye bende senin haftani not ettim canim insallah o caldiginda bebegim benim olur bence sende artik almaya basla 2 hafta sonra cicileride paylasin biz hic cikamiyoz bari sizinkileri gorelim...
duyaydin eylul gulu feryal yaren melek daha osmini sayamadigim diger arkadaslar nasilsiniz..

Duyaydın sırt ağrıların yatmaktan olabilir benim olmuyor masaj iyi gelir bence,kazılmalara bizey diyemiyecem bende anlamıyorum

Hidenisko cok guzel Allah güle güle kullanmayı nasip etsin

Chnb filimmi çektiler?benim yeğenimin basına gelmişti daha 40 çıkmamıştı emerken nefesi kesildi hastaneye götürdük ciğerleri den filim çekildi süt kaçmış ciğerine antibiyotik tedavisi olmustu 4gun hastanede kalmıştı ben nazarada cok inanırım 2 gün önce Mevlüt okutmuştum cok guzel bir Mevlüt kıyafeti giydirmistik annem cok uyardı nazar deger giydirmeyin diye dinlemedik simdi kendi oğluma mevlüt kıyafeti giydirmeyi düşünmüyorum

Paşam Allah yardımcın olsun cok zor para olmayincada bisey olmuyor ama senin ozel saglik sigortan var diye biliyorum gidip gelmek muayene ücreti zor olacaksa gerekirse hastanede yat hem yemek derdinde olmaz sigorta karşılar

Gurbetçi iyiyim cok şükür günleri saymaya devam benim de elimde tel takvime bakıp dürüyorum su tarihte su kadar olcak diye

http://www.kadinlarkulubu.com/ocak-anneleri/515853-2013-ocak-anneleri-2975.html#post27526617

Allaahııımmm ne kadar güzel bir oda bu böyle...İçim aktı vallahi..Çok sade ve şık..Yerdeki peluşa bayıldım..Maaşallah..Allahım sağlıklı günlerde kullanmayı nasip etsin arkadaşım...Bademizi bekliyor odası :)
Yatağı büyüyenlerdenmi azcık bilgi ver bize:)

Kızlaaar birşey soracağım..Ben 15 gündür euthrox 0.25 mg hap içiyorum troit için.Sabahları aç karnına..şimdi ben tsh,t3,t4 ölçümü yaptırıcam..Sabah bu ilacı içmedenmi yaptırmam gerekir,yoksa içsemde fark etmezmi?..Aaranızda troit hastaları vardı..Mutlaka bileniniz vardır..

Canım sen içmeden kanını ver,yanında ilacın ve suyun olsun,zaten ilacı içtikten en erken yarım saat sonra kahvaltı yapabilirsin biliyorsun dimi,bana doktorum öyle diyor içmeden veriyorum kan,kahvaltıdan sonra başka ilaç içiyorsan da arada 2 saat olmalı eutyroxla,yoksam etkileşime giriyorlarmış

eylülgülü canım valla kasılmadan çok sırtımın ağrısı mahvetti beni,eşim ovuyor ovarken iyi de sonra yine ağrıyor,oturmak istiyorum çemkiriyor oturma yat diye

Benim doktorum içmeden istemişti. Ama gebelikte aç tok farketmeden ölçürüuorum. Çünkü o saate kadar aç kalamıyorum. Tabi ilacıda almış oluyorum.

kızlar naber bulantılarım cok oluyor giremiyorm hersey yolunda görünüyor benim kafama takılan birsey var sizlere soraym dedim benim son adetimn ilk gününe göre hsaplarsak 9hafta 5günlük oluyr bebgm ama doktraa gittigimde bu tarihtn 6gün eksik söylledi yani suanda 8hafta 6günlük oluyorm tabi bu yaklasık 3hafta önce gittigmde böyyleydi şimdi doktor yok bir ay dolunca doktora heemen gidemicm doktorm dedigi tarih mi dogrudr yoksa son adetn ilk günü olarak hesaplanan mı bunu neden sordugumagelince eger doktorn dedigi dogruysa aralıgn 21inde 12haftaya girmiş olacm ve ozaman gideym diyorm kayseriye eger difger tarih dogruysa 14ünde gitmem geerekecckayın 21gec olms olack sizce hangisi dogrur doktr olsa gidip ögrenecm ama yoık

Doktorun söylediği tarih doğrudur,çünkü gebelik kesesinin boyutuna göre haftasını söylüyorlar,benim de son adet tarihim 23 mayıs ama geç yumurtladığım için döllenme de geç oldu 27 mayıs tarihini baz alıyorlar 4 gün gerideymişiz gibi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…