Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Rica ederim canım,sanıyorum ki trombofili panelini de kapsıyor kardiyovasdküler hastalıklara yatkınlık paneli,ya niye sıkıyorsun canını ben dr yazmadı mı bazen kendim işaretliyorum tahlilleri

Hadi bakalım işlerin rast gelsin

Amin arkadasim sagol
Geriliyorummu dedin o neki :18:
Rabbim bu yolda emek veren herkesin yuzunu guldursun insallah

Yarin iyi haberlerle gel emi
Dr u nasil ikna edersin bilmem ama:90:

Geçmiş olsun öncelikle. Riskli gebelik dr sine gidin bence de. Benim 8 yaşında oğlum var. 29 artı 4 te 4 cm açılmam oldu yatarak 38 de doğdu. 5 sene sonra 25 haftalık kaybım var. 2 hafta önce de şükür 36 artı 4 te doğum yaptım. 12. artı 4 te 1.8 cm di. serklaj yapıldı. sonra hiç o kadar kısalmadı. haftan ileri serklajını çok iyi bir dr yapsın canım... ardından ilaçlarına dikkat et...

canım yazaıyorum...

yok canım çekmediler yarın başka bir dr ye daha göstereceğiz bu dr pek ilgili gelmedi bize... tekrar baksınlar bakalım...

çok sağ ol canım... Allah yaşatmasın şimdi emzirmeye korkuyorum...

kızlar bu akşam üstü paşam ve regrete geldi oturduk...

Hayırlı cumalar canlar

Yüce mevlam yavrularımızı ve bizleri korusun.
Anne olmak için çalışan tüm canlara tez zamanda sağlıkla anne olmalarını ve yavrularını yetiştirmeyi nasip etsin.

Allah'a emanet olun.

hayirli cumalar kizlar rabbim bu gunun yuzu suyu hurmetine evlatlayimizi bize bagislasin hamile kalmak isteyenlerinse tez zamanda yuzunu guldursun..
kuzlar pasami dusune dusune parasizlik bende cektim ama bi sene boyunca calistim hemde 12 saat neyse ..
ruyamda bugun pasami gordum beni ziyarete gelmisti konustuk sohbet ettik sonra kapi caldi beraber acmaya gittik pasamin oglunu getirmis kocasi durmuyor diye sonrada beraber gittiler onlari yolcu ettim
sabah kalktimki sasirdim bi ara..

Valla kızlar bendeki şansızlık kimsede görülmedi herhalde...Günlerdir bekliyorum bugünü..Gittim ve dr ameliyattaymış..Ameliyattaen sonra bakarmı belli değilmiş..Asistanlara yönlendirebilirlermiş..Oda randevulu hastalar bittikten sonra en son bakılcakmışız..Sizin anlayacağınız benim iş yattı..Ama öğleden sonra gidip şansımı deniycem.Oldu oldu olmadı bakıcaz artık..

Canım benim

Vardır bunda da bir hayır. Rabbim öğleden sonra işlerini rast getirsin canım.

Kızlar muayene olamadım..Hoca ameliyattan geç çıkacakmış..Polikliniklere yönlendirdiler..Sonrada demezlermi poliklinikte 3 dr varmış.Biri acil ameliyata gitmiş..Kalmış 2 kişi..Bu sebepten bize bakılamazmış..Hemşireyle falan görüştüm.Dedim böyle böyle pıhtılaşma testleri için geldim..Kaç düşük dedi 1 dedim..En az 3 düşükte bazı durumlarda 2 düşükte o araştırma yapılır dedi..Yazmazlar dedi..İyimi..Sen 23 hafta taşımışsın..eğer pıhtılaşman olsaydı o haftaya gelemezdin dedi..mmery var benim haftamda düşük yapan,duyaydın var...şimdi ben inanayımmı bu söylenene..Sizlerinde aynı haftalardı ama pıhtılaşma çıktı..Off yoruldum valla..

Canım zaten düşüklerimizi bununla bağdaştırmıyorlar,ben hematologa gittiğimde sizin düşüğünüz pıhtılaşmadan kaynaklı olamaz,değerleriniz çok ciddiye alınacak gibi değil demişti,hatta ecopirin içicektim sadece,sonra eşim dediki ama hep yatıcak ve dışarıdan progesteron hormonu alıcak,o zaman dr önlem amaçlı en düşüğünden kan sulandırıcı yazdı,ama tabi yine de testi bi yaptırabilseydin iyi olurdu

Arkadaslar ben bugun dayanamayip kan testi yaptirdim.
10. Gune dayanarak
ama olmadi sonuc negatif

Umutlar hayaller baska bahara kaldi
Bu sefer o kadar dua etmistimki demek hayirlisi buymus benim icin
Insallah rabbim birgun tekrar anne olmayi kismet eder

BADE

Butun gun aklimdaydin ama kafayi toparlayip ariyamadim bir turlu
Dr la gorusememissin uzuldum ama bundada vardir bir hayir insallah

arkadasım üzüldüm nedesem bilemedim şimdi..bende senin için dua etmiştim transfer günü
ama her şer de bi hayır vardır lafına inananlardanım..
vakti saati gelince olucak insallah...

Allah ım her isteyene anneliği tattırsın...

canım bendee hocadan randevu alamamıstım beklemekte istemıyordum internetten polikliniklerden aldım..onlarda genc doktorlardı ama ilgiliydiler..bende isteyerek yanlıs bilgi vermedim tek sansımdı denedim..

hatta sonra özeldeki dr.ma söledim acaba 1 düşügü fazla söledim ondan teshiste yanılma olurmu diye..
doktorumda yok bu sende doguştan vardırda cıkmıstır dedi.
bu gebeligini etkilemedi ama digerinde ortaya cıkmayacagını kimse bilemezmiş..

duyaydın arkadasımın dedigi gibi zaten kanda pıhtılasmaya meyil var birde hep yatacagımız için igne olucaksın dedi.

evet hastane işleri zor ve yorucu..AllaH yardımcımız olsun

Canım,hakkında hayırlısı neyse o olsun,en kısa zamanda sağlıkla anne olmayı nasip etsin
Bundan sonra nasıl bir süreç olacak? bir daha ne zaman deneyeceksin?

Canım geçmiş olsun diyelim, buda geçicek inşallah,
Rabbim tez zamanda hayırlısıyla pozitifide görmeyi nasip eylesin inşallah.

feryalcimm hayırlısı olsun inşallah..
rabbim tez vakitte güldürsün yüzünü.
en beklemediğin anda bir anda geliversin meleğin inşallah..

badecim hocalarla görüşmek maalesef böyle zor işte
bende bebek tedavisindeyken bir profa gidiyordum ama adamı bulup konuşailmek mucizeydi
ya ameliyatta ya yurt dışında.. hastanede yakaldığım gün de bir sürü görüşmek isteyeni bekleyeni olurdu
çok zor valla allh düşürmesin onların eline

feryalcim cnm idrar testi yaptıysan sakın ona güvenme benim sonuç 400çıktığı halde silik gözüküyordu birde ne olur gününü bekle inş. değişir sonuç ama negatif olursa eğer yılmak yok sana dediğim gibi yola devam mutlaka kavuşacaksın yavruna lütfen kan tahlili yaptır birde donrurulmuşlarda 14.gün uygun görüyor doktorlar senin daha erken hepsini yaşadım cnm bende seni çok iyi anlıyorum o yaptığım idrar testlerinin sayısı belli değildir

Canım benim ya.
Biz Chnb ile tel. Seni konuştuk. Pazar güzel haberini alırız inşallah diye. Rabbim hayırlısını nasip eylesin canım
Niyetin hayır. Akibetinde hayır olacak Allah'ın izniyle.

Evet canım çok iyi olacaktı...Ama işim rast gitmedi..Hayırlısı artık nediym..Şansımı başka bir hastanede daha deniycem..Sonrada özelleri araştırıcam..Duyaydıncım sen genetik testlerin hepsinimi yaptırdın?Yani bu pıhtılaşma dediğimiz testler genetik testlerin bir kısmımı?Yoksa tamamımı?Eğer üşenmezsen isimlerini yazarmısın?
Özel hastanelerde 1000 civarı falan diye duydum..Sadece pıhtılaşma testlerini yaptırsam daha uygun olur belki..Bir araştırayım olmadı..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…