Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Bence sat a göre git benimde olmusdu 9. Haftada 10 haftalik çıkmıştı ama ben onu ciddiye almadım usgde yanılma payı olabiliyor dikiş icin kontrole kendi satıma göre 12. Haftada gittim suanda usg yle sat im uyuşmuyor ama ben sat a göre hesapliyirum
Duyaydın kaykilarak otur arkana koy yastıkları okadardan bisey olmaz herhalde ben normal oturuyorum hatta ayaklaniyirum bazen kendine dikkat et yeter

Eşim evde yokken oturuyorum artık zaten,haklısın valla iş gğç yapmıyoruz,ağır vasıta gibi hareket ediyoruz o kadar oturmaktan yürümekten evin içinde birşey olmaz,ay yoksa ikiye ayrılacak sırtım

herkese merhaba...

arkadaşlar ben şimdi doktordan geldim..
18+6 haftalık hamileyim..
bundan önce 22+3 te suyum geldi ve erken doğumla bebeğimi kaybettim...o zaman enfeksiyon nedeniyle demişti doktor..
bu nedenle doktorum rahim ağzı uzunluğunu takip edelim dedi..
2 hafta önce normal ölçüde çıkan uzunluk bugün 24 yada 25 mm çıktı..
doktor vajinal ultrasonla batı ve hunileşmemi ne var dedi...

ıstırahatla doğuma kadar bebeği taşıyabilir belki ama kaybın olduğu için emin değilim..serklaj yapılması daha garanti olur bizim için dedi..20 haftaya kadar yapılmalıymış.
benim 3.5 yaşında bir kızım var..zamanında ve normal doğdu...doktorum belki onda da böyleydi bilemeyiz rahim taşırmı taşımazmı dedi.

çok moralim bozuldu...başka bi doktora daha danışmayı düşünüyorum....

sizin bu haftalarda rağim ağzı uzunluğu nasılsı....yardımınıza ihtiyacım varrr..

bana da pazar uyar canım
bir ara özelden tekrar adresi ve saati yazarsan seve seve gelirim
pasam kız sende gel tanışalım hem

çok sade ve asil duruyor canım, Allah sağlıklı, sıhhatli, mutlu günlerde kullanmayı nasip etsin..

peluşa bende bayıldım ama imnanılmaz tüy döküyor
pişman oldum aldığıma
kaldırdım çoktan
şimdi başka halı bakıyorum

hepinize teşekkür ederim
Allah isteyen herkese nasip etsin inşallah

mulberry
oncelikle gecmis olsun sonrada hos geldin diyorum dr dedigi gibi belki kizinda da vardi farkedilmemis olabilir ama dikis atip garantiye alabilirsin rahim agzi uzunlugunsa 2.5 ve alti tehlike serjlajini olursan bi nebze dahi olsa rahatlarsin ..

Öncelikle geçmiş olsun canım. Rabbim zamanında sağlıkla kucağına Alman'ı nasip eylesin.
Tatbiki başka Dr görmek istersin. Riskli gebelik uzmanı olmasına gayret et canım.
Benimde ilk gebeliğinde 24+5 günlükten kısaldı ve açil serklaJ yapıldı hastanede yatarak7 hafta sonra oğlum doğdu
Bu gebeliğimde hemen aynı riskli gebelik Dr başladım. Öncelikle takip edelim dedi. 12 haftada hunileşme rahim boyu3 cm
Sonra hızla düştü 2,5-2 derkrn 16 haftalıkken 1,5 cm dikiş atıldı. 20. Haftamda bebek dikişe dayandı. Zaten hep dinlenmedeydim. Fakat ozamandan beri sadece Wc ihtiyacım için kalkıyorum.

Zaten senin Dr kaybından sonra rahim ağzı yetersizliğinden şüphelenmeseydi vajinal konturole takipbe almazdı. Birçok Dr doğuma kadar vajinal rahim boyuna bakmıyor bile.

Canım gönlünü ferah tut. Seçtiğin kim olursa olsun. Dr güven. Yalnız. İkinci gideceğin Dr muhakkak bu konuda geçmişi olan bir Dr olsun canım. Burda gördük bende yaşadım. Bu konuda her Dr bilgi sahibi değil vede farklı fikirlerdeler.

Allah'a emanet olun.

Son düzenleme:
Gecmis olsun bencede bı doktora daha görün ama bu konuda uzman riskli gebelik doktoruna görün dikiş atilcaksada doktorunu iyi seçmen gerekiyor kesinlikle bu konuda tecrübeli olmalı benim 12. Haftada 2.9cm 22. Haftada 2cmdi ama 4cm bile olsa aniden kisalabilir bol bol istirahat et

sağol canım..doktorum rahim bebeği doğuma taşıyabilir istirahat ederek ama bunu kesin bilemeyiz serklajla işi garantiliyelim demk istedi...

sağol canım şüphelendiği için 2 haftada kontrole çağırdı sanırım...
2 hafta önce normak dedi 2 haftada yarı yarıya düşmüş ve hunileşme olmuş....
işin kötüsü ben küçük bi ildeyim..bu durumu farkeden devlet hastanesindeki doktorum..ama hastanede bu işlemi yapamıyor..
araştırma hastanesine yada özel hastaneye git ildeki dedi..
il de özel hastanedeki doktorumu aradım hemen yarın gel bakalım..3cm altı riskli dedi..aç gel gerekirse müdahaleyi hemen yapayım dedi...

şimdi bu olayla ilgili geçmişi nedir bilmiyorum ben...
Allahım korktuklarımızdan emin eylesin inşallah..
Allahım yardım etsin hepimize...

canım şu reklamlardan dolayı aradım şirketi medikalpark için geçerliymiş şuan sadece.bende oraya gidiyorum geri dönüp bilgilendireceklermiş beni bakalım

cnm beni bu gun aradilar 5-6 defa gecerliymis canim bide ankarada medicalpark yok malesef olsa dahi bes alti defayal sinirliymis..
ama memurlar icinde sinirsiz muayne var ama dogum masraflari haric dogumuda normal 2500 sezeryan 3000 liraymis ..
ama benim en cok acil durumda yatisi karsiliyormu onu ogrenmek istiyorum yarin tekrar ariyacaklar..
hakkimizda hayirlisi hem benim memurlar icinki police medicanada gecerliymis..

biyerde yorum okudum.dedigin gibi 6 kere falan oldugu icin muayenede cok karli degil ama yatislarda avantaj sagliyo yaziodu.bakalim ne dicekler sana.dogumu karsilamiyosada fenaymis.bi arasinlar bakalim.

Bende Medical Park hastanesine gidiyorum.. Dolayısı ile bu tamamlayıcı sağlık sigortasını bende bir araştıracağım yarın.. Bunun için sağlık sigortanın olması gerekiyor sanırım..

Yarinki gorusmen iyi sonuclanir insallah dr ikna olurda istedigin testleri yapar.:94:
Bende kayitlar yuzunden yalan soyleme taraftari degilim
hayat bu hic gitmem dedigimiz bir hastaneye gun gelir isimiz duser
Allah isini rast getirsin
Iyi haberlerini bekliycem

İnşallah arkadaşım..İnşallah tahlilleri yaparda kurtulurum bu belirsizlikten..Sende iyisindir umarım.Çok az kaldı sonuçları almana..Ben bile geriliyorum aklıma geldikçe..Allahım yüzünü güldürsün..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…