Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

cnm, nazı şeyler kader de var
ama sen bundan sonraki hamileliğinde garanti olsun , bence sürekli yat,
psikolojini bozme, içini ferah tut

çok geçmiş olsun
hem bebek için uğraşıyorsun , hemde hastalıklarla
Allah yardımcın olsun
moralini bozmak istemem ama eğer reglini 6 gün geçtiyse idrarda çıkardı diye tahmin ediyorum
kısmet tabi, hakkında hayırlısı olsun

kizlar demin yine kahverengi lekem geldi akinti gibi birden yattigim yerden geldi dr gelebilir dedi..

cnm, dinlen bol bol, sakın fazla hareketlenme
doktor demiş madem canını sıkma

chnb ne yaptı acaba
gitti mi hataya
aldı kuzusunu kucağına gitti ne güzel
darısı başımıza

kizlar demin yine kahverengi lekem geldi akinti gibi birden yattigim yerden geldi dr gelebilir dedi..
Plasanta asagda olunca geliyor bu normal bı durum doktorunda demiş zaten icini ferah tut sıkı istirahate geç
Benimde bu sabah az bisey kanamam oldu dün avm ye gittim yordum kendimi bi daha tövbe hastaneden hastaneye çıkarım dışarı bugün bende sıkı istirahatteyim

Beni genetikle ilgili olan testlerde 'mutasyon saptanmamistir' yaziyor.
Diger testlerde zaten sonucu gosteren referans araliklari var.

Hastanede imminoloji bolumu yok demissin.
O testleri ne yapicaksin.

Anladım canım..Valla hiç bilmiyorum kalan testleri ne yapıcam..Aslında pıhtılaşmayla ilgili olanlar yapıldı ama nebileyim..İnsanın içini kemiriyor bir şüphe..Sonuçları almaya gidince genetikçiye sorayım bakalım ne diyecek..

Geçmiş olsun canım. Yüzdün yüzdün kuyruğuna geldin derler ya o hesap yorma kendini az kaldı biraz daha sonra kuzunla bol bol gezersin annesi.
Bu gün Dr kontrolün yokmuydu. Benmi karıştırdım acaba.

eylul gulu cnm biraz daha sabret cnm dikkat et benim daha cok var ya...
insallah kotu bisey yoktur kizlar ya allahim cok zor geciyor kizlar hamileligim..

BELKİDE ÇOCUĞUM DOĞACAK ÇARESİZ HASTALIĞA YAKALANACAKTI...BELKİDE DOĞACAK 2-3 GÜN SONRA KALP SORUNU NEDENİYLE HAYATINI KAYBEDİCEKTİ...BELKİ KAZADA ÖLECEKTİ.....bazen düşünüyorum da...İŞTE RABBİM TÜM BUNLARIN ACISINI BANA GÖSTERMEMEK İÇİN BEBEĞİMİ ALDI BENDEN...böyle düşünürsek ASLINDA RABBİM BANA İYİLİK ETTİ......demekki hayırlısı böyleymiş....

BİR HİKAYE DUYDUM AZ ÖNCE..ANLATMAK İSTİYORUM...KARI KOCA ONCA DÜŞÜKTEN SONRA 8 SENE SONRA BEBEKLERİ OLMUŞ...NESE BEBEĞİ AŞIYA GÖTÜRÜYOLAR ARABAYLA..TRAFİKTE Bİ TARTIŞMANIN İÇİNDE BULUYORLAR KENDİLERİNİ...MALESEF BEBEĞİN BABASI O TARTIŞMADA BIÇAKLANIP ÖLÜYOR...AHH BEBEĞİM ÇOCUĞUM HİÇ OLMAYAYDIDA KOCAM YAŞASAYDI ŞİMDİ..ÇOCUKLARI İÇİN ÇIKTILAR YA TRAFİĞE....EĞER ÇOCUK OLMASAYDI O TRAFİĞE ÇIKMAYACAKLARDI....çok üzücü bir olay..allah eşlerimizi başımızdan eksik etmesin...hepimize uzun sağlıklı ömürler versin....

2010 yılında bana hacettepede bu tahliller yapılmıştı.prof.lütfü önderoğlu istemişti....bu tahlillere göre hamile kalmadan 2 ay önce folikasitle, corasprin 100 mg ma başlıcaksın demişti....hamile
kaldıktan sonrada corasprine devam ediceksin dediydi..günde 1 tane....haa bide göbekten HIBOR İĞNE VURULCAN GÜNDE 1 TANE DEDİYDİ...onun dışında kan hapı balık yağı hapı elevit vitamin hapı bunlar herkesin içtiği haplar..bunlarıuda içiyordum...bende anlamıyorum homozigot normal ne demek?mutant ne demek???

TAHLİL ADI SONUÇ

FAKTÖR V LEİDEN....................homozigot normal
PROTROMBİN..........................homozigot normal
MTHFR (C677T).....................homozigot mutant
MTHFR(A1298C).....................homozigot normal
APTT
APTT
ANTİTHROMBİN AKTİVİTESİ
PROTEİN C AKTİVİTESİ
FREE PROTEİN S
ACTİVE PROTEİN C REZİSTANSI
FAKTOR 5 LEIDEN................................normal
PROTROMBIN 20210 A MUTASYO.............normal
MTHFER(677T)MUTASYONU.................homozigot
PAI-IGEN MUTASYONU........................heterozigo

arkadasin biri folik asidi sormus..
ozgur bey bana hamileligin sonuna kadar kullanilacak dedi pihtilasmadan dolayiymis ne alaka anlamadim..

Teşekkürler arkadaşlar tabi kısmet hamile olduğumu hiç düşünmüyorum zaten ,en azından hamile değilsem geçikmem var diye giderim Cem beye,öpüyorum hepinizi

Son düzenleme:

homozigot normal yazanlar normaldir demekki..ama sadece heterezigot,homozigot yazanlar problemli..zaten aspirini ve iğneyi o yüzden vermiş..

homozigot normal yazanlar normaldir demekki..ama sadece heterezigot,homozigot yazanlar problemli..zaten aspirini ve iğneyi o yüzden vermiş..

hı hı evet....dediğin gibi olsa gerek...ama bebeğim onlara rağmen düştü...demekki alttan dikiş yeterli gelmedi....çarem sanıyorum laparoskopik dikiş olsa gerek....hayırlısı.....

arkadasin biri folik asidi sormus..
ozgur bey bana hamileligin sonuna kadar kullanilacak dedi pihtilasmadan dolayiymis ne alaka anlamadim..

Canım Pıhtılaşması olanlar topiğinde okuduğum kadarıyla onlarda kullanıyor..Demekki bir ilgisi var.Birde canım daha öncede sordum ama gözden kaçtı sanırım..senin test sonuçların da neler yazıyor..

cnm gormemisim cnm pihtilasmam in sonucunda ..
fibrinojen------heterezigot mutasyon
mthfr----------heterezigot mutasyon
mthfr----------heterezigot mutasyon
cnm digerleri normal cnm

merhaba kızlar nasılsınız, dün biraz temizlik yaptım eşimle çok yoruldum dün bebişim bile çok az oynadı oda yoruldu galiba, bugün dinlendim, bugün hareketleri normalleşti, yarın kontrolüm var inşallah iyi geçer..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…