- Konu Sahibi hidennisko
-
- #35.841
herşeyim güzeldi..evimle işim arası 100 metre bişey...3-5 dakkada yürüyerek gidiyorum....işimdede sürekli oturuyorum..yorulcak bi durumum yoktu..lakin o gün arkadaşlarımı çağırdım..annem gitmişti yanımdan artık..herşey iyiydi..ilk defa mutfağa geçicektim hamilelikten buyana....ve arkadaşlarıma bişeyler hazırlayım yarın çağırırım diye hem akşam yemeğimi yaptım hemde arkadaşlarıma bişeyler hazırladım...saat 5ten 8e kadar...yani 3 saat ayaktaydım çok yorulmuştum ayaklarımı uzatıp dinlendim...ogün saat gece 4tede kanamam oldu işte...DÜŞÜNÜYORUM DA İLK DEFA 3 SAAT AYAKTA DURDUM DİYEMİ OLDU BU KANAMA???çünkü eve gelir gelmez yemeklerim hazır olurdu annem yapardı ilk 5 aydan sonra ilk kez mutfağa girmiştim...birden 3 saat boyunca ayakta kaldım....(
En son Cem beyle görüştüğümü ve tüp bebek planladığımızı AMH sonucumun 0,17 eşimin spermigogramınında 10 milyon olduğunu bilgilerini paylaşmıştım.Bu süreçten sonra neler yaptınız nasılsınız hiç foruma giremedim.Bebeksiz ve belirsizlikler kendimi forumda boş gezenin boş kalfası gibi hissetmeme neden oluyor zaman zaman :) Tabi bunun yanında babam rahatsızlandı doktor doktor gezmeler sürekli anneme gitmeler kaynanamında bu arada gönlü olsun diye bölünmeler iş güç ee tüp bebeğede başlıycaz biraz bebek konularından uzak günler geçireyim diye forumuda ihmal etmelerim artısı.Neyseki babam kısmı felç geçirmişti ve felci iyice açıldı .Ama şimdi çok daha iyi ama önümüzdeki haftada anju olacak kalptede sıkıntı çıktı.
Bu arada benide soracak olursanız ben adet olmadım 11 aralıkta olmam gerekiyordu 6 gün geçti.İnanır mısınız hamile miyim acaba diye bile düşünmedim hiç.Çünkü tam tüp bebeği planlamışken ne bileyim olsa mucize olur sanırım.Bugün sabah idara testi yaptım negatif çıktı.Kan testi verdim birde yarın alıcam sonucu 2 gibi valla hamilesin deseler de inanmam diyorum bebeği kucağıma almadan :)Bu arada akapunktura başladım sırf tüp bebeğe başlamadan rahatlayım biraz diye birde psikologla görüşüyorum çok yoruldum çünkü.Psikolog bana rahimimle barışmam gerektiğini söyledi rahimime çok kızgınmışım ve küsmüşüm :) Chnbyle görüştüm bugün göremedimde kendisini niyet ettim ziyarete ama nasip olmadı.Umarım yine görüşme fırsatımız olur çok merak ediyorum .Döllenme geç olduysa idrar testinde çıkmamış olabilir gebelik dedi bir ihtimal bakalım.Acaba olurmu öyle varmıdır idrarda çıkmayıpta kanda hamile çıkan ?
kizlar demin yine kahverengi lekem geldi akinti gibi birden yattigim yerden geldi dr gelebilir dedi..
olmadim cnm cuma gunu olucam insallah rabbim izin verirse...
Plasanta asagda olunca geliyor bu normal bı durum doktorunda demiş zaten icini ferah tut sıkı istirahate geçkizlar demin yine kahverengi lekem geldi akinti gibi birden yattigim yerden geldi dr gelebilir dedi..
Beni genetikle ilgili olan testlerde 'mutasyon saptanmamistir' yaziyor.
Diger testlerde zaten sonucu gosteren referans araliklari var.
Hastanede imminoloji bolumu yok demissin.
O testleri ne yapicaksin.
kizlar demin yine kahverengi lekem geldi akinti gibi birden yattigim yerden geldi dr gelebilir dedi..
Plasanta asagda olunca geliyor bu normal bı durum doktorunda demiş zaten icini ferah tut sıkı istirahate geç
Benimde bu sabah az bisey kanamam oldu dün avm ye gittim yordum kendimi bi daha tövbe hastaneden hastaneye çıkarım dışarı bugün bende sıkı istirahatteyim
Olurmu. Üzme kendini. Sen yapabileceğini yapmışsın. Dikişin atılmış Dr ne dediyse yapmışsın canım. Nasipten ötesi boş. Rabbim içine rahatlık versin. Benim Dr hep durmayacak bebek durmaz der. Daha acın çok yeni canım. Hep bir sebep arıyorsun şimdi. Bende ilk gebeliğinde 24 haftada açılman olunca hep kendimi suçlamıştım. İşterinde kendimi çok yorgun diye. Bunda baştan beri yatıyorum yine rahim boyum 0 indi.
Sakin kendini suclama
Bizler dr lar ne dediyse onlari yaptik
kim bebbegine zarar vermek isterki
bazilarimiz dr hatalari yuzunden kaybettik belkide kaderimiz buydu
Ama bundan sonra her turlu tedbiri alip gerisini rabbime birakmaktan baska caremizde yok
insallah hersey iyi olucak.
canım bunları düşünmemeye çalış biliyorum çok zor ama... kendimizi suçlayarak üzülmekten öteye gidemeyiz.Tabi dikkatli olucaz ama bana doktor demiştiki ünv.de prof "düşecek çocuğu neyaparsan yap tutamazsın sadece geciktirirsin" rabbim bizi de böyle imtihan ediyor.Herkesin bebeği çok kıymetlidir çok değerlidir elbet ama düşünsene bukadar sıkıntıdan sonra bigün inş. hayırlısıyla bebeğini kucaklayacaksın ve onun değeri bambaşka olacak.olumlu düşünmek ve dua etmekten başka elimizden gelen bişey yok.istersen parmağını kıpırdatmadan yat,onca ilaç iğne vs.kullan Rabbim izin vermese gene olmuyor.Onun için rahat ol senin hareket etmenle alakası yok.hem olan oldu.nolur beni yanlış anlama yaşadığımız kötülüklere bazen kader böyleymiş diyip geçmek lazım.biliyorum evlat olunca öyle kolay olmuyor , üzülerek ve kendini suçlayarak da elden bişey gelmiyor.
Ben de bebeğimi ilk kaybettiğimde heran ağlıyordum,gece uykumdan ağlayarak uyanıyordum,sanki heran onun kokusunu duyuyordum.sonra van depremi oldu ve henüz 10 gün önce doğmuş hem de vaktinden erken doğmuş bir bebek 40 saat sonra sağ sağlim göçük altından çıktı.çünkü Rabbim o bebeğe ömür vermiş benimkine ise vermemişti ki serklajdan sonra ssürekli yattım ama nasip değilmiş...
Rabbim bir daha böyle şeyler yaşatmasın ve hayırlısıyla bebeğini sağsalim kucaklamayı nasip etsin...
sen şimdi eşine ve kendine zaman ayır,seni mutlu edecek şeyler yap ve kafanı rahatlat.Allahın izniyle birdahaki sefere herşey çok güzel olacak canım
Saol canım ,yok canım ben karıştırdım randevuyu bugün zannediyorum yarinmisGeçmiş olsun canım. Yüzdün yüzdün kuyruğuna geldin derler ya o hesap yorma kendini az kaldı biraz daha sonra kuzunla bol bol gezersin annesi.
Bu gün Dr kontrolün yokmuydu. Benmi karıştırdım acaba.
Kızlar balık hapı mevzusu konuşulmuş bir kaç sayfa önce..Omega 3 ün faydası tartışılmaz..Ama kan sulandırıcı kullanan arkadaşlar sakın ha içeyim demeyin..kan sulandırıcı kullananlar yasak..Kanamayı başlatabilir allah korusun..
Birde kızlar bir şey sorucam..Kalıtsal trombofili hastalrına homozigot(doğuştan gelen genetik hastalık) , Hasta olmayıp taşıyıcı olanlara Heterozigot deniyormuş..
Sizlerin hangi tetsleri sorunlu çıktı..Heterezigot durumunda aspirin falan kullanılıyormuş.Homozigot durumunda risk fazla olduğu için iğne kullanılıyormuş.Bide sorunlu olmayan testlerde normal mi yazıyor..sabhamuz homozigot normal falan yazmış..Aklım karıştı
çok geçmiş olsun canım. sadaka vermek iyiymiş...
Sevindim iyi olmana canım... Doğuma da yetişirsin. Allah korusun sancın olunca dr yi ulaşamazsan memoriali ara. yola çık. benim suyum foş diye boşaldı 2 gün sonra doğum yaptım...
canım sende ciddi pıhtılaşma yoktu galiba coraspin yeterli olabilir...
sağ ol canım...
canım sgk geçen bir özel dr ye git. her ay ona da git. konuş sana heyet versin düşükleri deyince verir bence. ben hatayda erken doğum yaptığım dr den aldım hep heyetleri. 200 tl hastaneye ve bir resim veriyorsun... ben öyle aldım...
kızlar naber hersey yolunda gözüküyor haftalr ne güzelde ilerlemiş görünce mutlu oluyorm bende 30ları görürmüyümm acaba diye düşünüyorm
iki gündür sag göğüsümün ucu cok agrıyor igne batıyo sanki cok garip son haftalr olsa süt geleck dicm 12ye yeni girdm cok sütlü bir anne olacm galiba hollanda inegi gibi
bide kızlar hamilelik korsesi hakknda ne düşünüyorsunz kullananınz var mı gecen hafta doktor tedbir olark kullanabilirsn dedi sonra sen bilirsn yüzde yüz degil falan dedi
aslında aklıma bir sürü soru geliyor bulantılr yüzünden giremeynce birikyo; catlaklar için özel bir krem kullananınz varmı benim enişte eczacı eşantion ne gelirse bize verir catlak kremi vermsti işe yarayp yaramadıgını bilmiyorm cünkü diger bebegm küçüktü daha catlama olmamstı ozaman kullanıyordm benim vücdm catlamaya cok meyilli şuanda bile kilo alıp vermedn dolayo bacak arkalarm kalca kısmımda ve bacak üstünde catlaklarm var en cok 65kiloya cıkmıs bir olarar vücudm bukadar catlıyosa karnım gerildiginde kendimi hayal edemiyorm bide bana göre esmer olanlarda daha belirgn oluyor cünküü alttan beyaz et görünüyo üstü esmer bende esmerm cok cirkin olack okadar catlamak istemiyorm ne yazkki tedavisi bile olamayna bişey öncedn sadece önlem alabilirsn badem yagı falan deniyo ama baska bisey kullanan arkadslr yardm edebilir mi
bir soru daha daha önce bu konuyu chnb falanda konustu ama ben devamını okumadıgmdn sonucu neye bagldınz bilmiyorm ben özel olack ama kıllarımı epilasyn ve eldivenle alıyorm kıllarm yogndr jilet kullanınca cogalıyor ve cok rahatsz ediyor uzun zamanda böyle alıgımdn şimdi jilet vrmak içimdn gelmiyo bizim durumumuzda galiba daha riskli agda epilatrr falan kullanmk karnm büyüyünce istemesmde jilet kullanacm şimdi karnm yok persembede allahtn bişey olmazsa serklajımı olack doktrn karsısına öyle cıkmak istemyorm hiç canımı acıtmaya gerek kalmadn jilet mi kullanmalıyım yoksa şimdilik eldivene devam mı etsem karar veremedm[/QUOT
bence de jiletle al. ben buğday yağı, tatlı bedem yağı, saf zeytinyağı, kakao yağı, jojoba yağı ve son sefer kullandığımda ozon yağı da ekledim. çatlağım olmadı galiba pek de inceleyemedim::))
sağ canım. hataya gelirsin inşallah...
sağ ol canım...
canım çok merak ettim seni çok sevindim iyiymişsiniz. ben de 36 artı 4 te 3700 gram 53 cm Ahmet Ardamı dünyaya getirdim. Rabbime binlerce şükrolsun...
Allah sana ve bebeğine sağlık versin...
mutant ne bilmem ama son 2 değer sıkıntılı...
masllah ahmet ardaya bız daha yenı 4 kılo olduk rabbım saglıkla buyutmeyı nasıp etsın kendıne geldınmı ayakta olunca cok yorgun oluyorum ben kendıme daha gelemedım hep yatınca aylarca sımdı ayakta olmak zor gelıyor:18:
çok geçmiş olsun canım. sadaka vermek iyiymiş...
Sevindim iyi olmana canım... Doğuma da yetişirsin. Allah korusun sancın olunca dr yi ulaşamazsan memoriali ara. yola çık. benim suyum foş diye boşaldı 2 gün sonra doğum yaptım...
canım sende ciddi pıhtılaşma yoktu galiba coraspin yeterli olabilir...
sağ ol canım...
canım sgk geçen bir özel dr ye git. her ay ona da git. konuş sana heyet versin düşükleri deyince verir bence. ben hatayda erken doğum yaptığım dr den aldım hep heyetleri. 200 tl hastaneye ve bir resim veriyorsun... ben öyle aldım...
masllah ahmet ardaya bız daha yenı 4 kılo olduk rabbım saglıkla buyutmeyı nasıp etsın kendıne geldınmı ayakta olunca cok yorgun oluyorum ben kendıme daha gelemedım hep yatınca aylarca sımdı ayakta olmak zor gelıyor:18:
Canım seni çok iyi anlıyorum. İlk gebeliğimde 25 haftadan sonra 7 hafta hiç yataktan kalkmadan yatmıştım. Tüm kaslarım güçsüzleşti Sonra oğlum pramatüre diye kış da olunca evdende çıkmadım. Asla eski Halim'e dönmemedim. Yarım saat ayakta kalsam heryerim ağrıyordu. Nefes nefese kalıyordum. O zaman bana yürüyüş veya yüzme tavsiye etmişti Dr. Ama oğlum öncelikli diye yapmadım. Belki 15-20 dakikalık yürüşlere başlayabilirsin. Hem kasların güç kazanır. Hemde kendine zaman ayırdığından psikolojine de iyi gelir canım.
2010 yılında bana hacettepede bu tahliller yapılmıştı.prof.lütfü önderoğlu istemişti....bu tahlillere göre hamile kalmadan 2 ay önce folikasitle, corasprin 100 mg ma başlıcaksın demişti....hamile
kaldıktan sonrada corasprine devam ediceksin dediydi..günde 1 tane....haa bide göbekten HIBOR İĞNE VURULCAN GÜNDE 1 TANE DEDİYDİ...onun dışında kan hapı balık yağı hapı elevit vitamin hapı bunlar herkesin içtiği haplar..bunlarıuda içiyordum...bende anlamıyorum homozigot normal ne demek?mutant ne demek???
TAHLİL ADI SONUÇ
FAKTÖR V LEİDEN....................homozigot normal
PROTROMBİN..........................homozigot normal
MTHFR (C677T).....................homozigot mutant
MTHFR(A1298C).....................homozigot normal
APTT
APTT
ANTİTHROMBİN AKTİVİTESİ
PROTEİN C AKTİVİTESİ
FREE PROTEİN S
ACTİVE PROTEİN C REZİSTANSI
FAKTOR 5 LEIDEN................................normal
PROTROMBIN 20210 A MUTASYO.............normal
MTHFER(677T)MUTASYONU.................homozigot
PAI-IGEN MUTASYONU........................heterozigo
homozigot normal yazanlar normaldir demekki..ama sadece heterezigot,homozigot yazanlar problemli..zaten aspirini ve iğneyi o yüzden vermiş..
arkadasin biri folik asidi sormus..
ozgur bey bana hamileligin sonuna kadar kullanilacak dedi pihtilasmadan dolayiymis ne alaka anlamadim..
Canım Pıhtılaşması olanlar topiğinde okuduğum kadarıyla onlarda kullanıyor..Demekki bir ilgisi var.Birde canım daha öncede sordum ama gözden kaçtı sanırım..senin test sonuçların da neler yazıyor..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?