Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

çoook büyük geçmiş olsun arkadaşım.Allah korumuş ya gündüz saatlerinde olsaydı..Dediğin gibi cana geleceğine mala gesin..İnşallah en küçük hasarla atlatmışsınızdır..kocanıda kendinide oku bence..

Canım sendeki pıhtılaşma çok ağır değildi diye hatırlıyorum..Corasprinde yeterli gelir bence..Hemotom var diye bence kesicek iğneyi..Daha tehlikeli olur bu duurmda iğne..Senin hangi tahlilde problem çıkmıştı canım?

doğumdan önce ücretsiz izin hakkımız var mı?
ben yok diye biliyorm... zor olur maddi açıdan ama varsa ona bile razıyım

merra bizim personelimiz sgk anlaşması olmayan özel hastaneden uzun süreli bir rapor getirmişse bağlı bulunduğumuz sgk müdürlüğü ne yönlendiriyoruz.
sgk da kişiyi en yakın devlet hastanesine yönlendiriyor bir üst yazı ile..raporun uygunlugu ve sgk heyet raporu verilmesi için.. kişi elindeki yazı ve rapor ile gidiyor hastaneye ve heyete girip raporu alıyor..
Sen de böyle bu yöntemi denesen..

Svly88 arkadaşım sanada şimdiden geçmiş olsun diyelim... güzelce ol gel dikişini.. yatışın olacak mı? genel anestezi olduğu için rahat ol.

yardımın için çok teşekkür ederim canım doktoruma bu olayı söyleyim.inş sonuç güzel olur :) sağol

doğumdan önce ücretsiz izin hakkımız var mı?
ben yok diye biliyorm... zor olur maddi açıdan ama varsa ona bile razıyım
Canım tabi öyle bi hak yok,benim dediğim 5 yıllık memursan mazeret sunmaksızın meslek hayatın bıyunca iki kere almak üzere toplsmda 12 ay ücretsiz izin alabileceğin kanun

feryalcim cnm o 13+5 deki kanaman nasil gecti plasenta yukari ciktimi..

Iki gun hastanede yattim ve bana sagdaki bebegin esi rahim agzina cok yakin beslemeyecegi icin kaybederiz dediler ama dedikleri olmadi plasenta yukariya ciktiki gelisimi digerinden daha iyiydi.
Ama o kanama rahim.agzinda 1 cm lik bir kan birikimi olusturdu ve rahim agzini kisaltti ve 16+ da rahim agzi 2.5 cm e dusunce dikis atildi.
Hersey 21. Haftaya kadar iyiydi.
Ama ne yazikki ben kasilmalari bebek hareketi sandim ve 23. Haftada siddetli bir agriyla hastaneye yattim.
bir hafta tokolz tedavisi gordum ama sancilar durmadi.

Bunlarimerak ettigin icin yazdim sakin kendinle kiyaslama
birincisi benim bebekler ikizdi ikinciside ben cok gec kalmistim.
Sen bilinclisin en ufak bir sikntida neler yapman gerektigini biliyorsun
Insallah hersey yolunda gidecek ve zamaninda kavusacakasin kizina

Svly88 arkadaşım sanada şimdiden geçmiş olsun diyelim... güzelce ol gel dikişini.. yatışın olacak mı? genel anestezi olduğu için rahat ol.

saolasın allah razı olsun bi gece yatacağımı söyledi doktor evet genel anestezi bakalım hakkımızda hayırlısı rabbim yardımcımız olsun

Sagol canim benim
Bu sabah erkenden esim dukkana gitti sukur makinayla ilgili buyuk bir sikinti yok.
Cam cerceve nmis ama onlar kucuk hasarlar artik
inana bunla atlattigimiza dua ediyorum gunduz olsa ne olurdu bilmem
Hep diyorum canimiza birsey olmasin

Sen ne yaptin
Hastaneye gidince dr a soyle
Aklima gelse bastan uyarirdim ama ne bileyim benide gittigimde kendileri yonlendirmislerdi senide gonderirler sandim
Cok emek verdin insallah sonuclar iyi olucak.

kaybım var iki kürtaj olmak zorunda kaldım ilki karnımda öldü diğeri boş gebelik oldu doktor rahim ağzı yetmezliğini hamile kalmadan önce muayenede koydu teşhisi hamile kaldığında dikiş atıcam dedi bi doktorla başladım güvendim dikiş gününe geldik bakalım inş sorunsuz geçer de aynı şeyleri yaşamaktan çok korkuyorum bide homozigotum var kan sulandırıcı iğne kullanıyorum öyle işte sende oldun galiba serklaj öyle mi?

çok geçmiş olsun canım. sadaka vermek iyiymiş...

Canım benim sağolsın hamd olsun daha iyiyim.
Gözünaydın eşin gelmiş yolculuk yakın. Rabbim Birdaha böyle ayrılıklar nasip etmesin canım.

Sevindim iyi olmana canım... Doğuma da yetişirsin. Allah korusun sancın olunca dr yi ulaşamazsan memoriali ara. yola çık. benim suyum foş diye boşaldı 2 gün sonra doğum yaptım...

canım sende ciddi pıhtılaşma yoktu galiba coraspin yeterli olabilir...
sağ ol canım...

canım sgk geçen bir özel dr ye git. her ay ona da git. konuş sana heyet versin düşükleri deyince verir bence. ben hatayda erken doğum yaptığım dr den aldım hep heyetleri. 200 tl hastaneye ve bir resim veriyorsun... ben öyle aldım...

Merhabalar arkadaşlar.
Bu sayfayı yeni keşfettim. Benim de rahim ağzımda dikişim var, 27. haftada atıldı şükür ki şu anda 36. haftadayız ve bu hafta dikişlerim alınacak. Dikişler 2 cm kala atılmıştı acil serklaj idi. Benim de önceden 3 kaybım var. bunu tutmayı başardık sonunda düşe kalka. Artık sıtkım sıyrıldı ama evde yatmaktan. Ama bugün dışarı çıktım valla Kanyona gittik, sinemaya bile gittim :) çok mutlu oldum valla. :))
Neyse asıl sorum, şimdi bu hafta dikişler alıncak ya, en geç ne zaman doğururum bilen var mı? Normal doğum istediğim için alınacak dikişler. Dikişler alındıktan sonra ne kadar zamanda doğum gerçekleşiyor ki?

Kestane kebap, acele cevap :)

feryelcim çok geçmiş olsun cnm allah beterinden korusun inş. en ufak hasarla atlatırsınız...

kızlar bizimde bugün bebek mevlütümüz vardı bugünde göz muaynemiz var birazdan çıkıcaz yollara inş. hayırlı haberlerle gidip döneriz ardanın gayet iyi gidiyor ama beren hala 1. evrede olduğu için takip gerekli bunada bin şükür fizik tedavimiz kalça usg hepsi çok güzel geçti birtek norolöjik muaynemiz kaldı inş. onuda atlatıcaz... bugün bir görseydiniz pıtırcıklarımı okadar cici oldularki ağlamaktan şiştim onları öyle görünce rabbim bugüzel günleride yazmış bize onlar benim mucizem herşeyin üstesinden geldiler yaşamaya inat ettiler çok şükür rabbim bütün isteyen arkadaşlarımıza nasip etsin çok güzel duygu tarifi mümkün değil busaatte uykusuzluğun tadı bile başka:)))

badecim sadece pihtilasmam var oda azmis dr oyle dedi aspirine devam ettirdi insallah iyi bi uygulamadir..
feryalcim cnm niyetim kesinlikle seni uzmek degil cnm inaniyorum ben sende bilinclisin cnm seninde guzel haberlerini alicaz tombik yanakli bi bebegin olucak o boncuk gozleriyle sana bakicak ve sen herseyi unutucaksin cnm ben buna inaniyorum insallah..

Maşallah BarekAllah kuzulara.
Allah kabul etsin canım. Çok büyük mutluluk. Rabbim hepimize yaşamayı nasip etsin. Bu günkü kontrollerinizdende hayırlı haberlerle gelin canım.

şanslıymışsın valla...çünkü geç atılan dikişlerden bi hayır gelmiyor...dikiş tutmuyor erken doğum yapıyorlar...nasıl tuttun bu bebeğini.... yattıysan eğer yatmaya ne zaman başladın dikiş atıldıktan sonramı yoksa hamile kaldığını öğrenir öğrenmezmi...BENDE 10 GÜN OLDU 4.BEBEĞİMİ KAYBETTİM ALTTAN DİKİŞE RAĞMEN...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…