Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Benim rahim ameliyatından sonra konmuştu
Hemşire gelin çıkarırız kontrolde demişti
Evde kendim çıkarmıştım
Bayilacaktim

Canım benim daha iyi olmana sevindim. Benim tamponum yoktu. Geçen miğde bulantınız sebebi narkoz olabilir. Hastanede anestezi uzmanına anlat olanları. Ben ilk zamanlar elevit kullanıyordun. Sonra buradaki Dr multitabs gebeler için özel vitamini önerdi. Eskidende varmıştı fakat türkiye mümessili değişince bir süre türkiyeye gelememiş. hem küçük hemde probiyotik olduğundan kabız yapmıyor. Dr bi Danış canım. Ben Arda bey bunu kullanıyorum dedim güzel devam et dedi.

cnm nasılsın

henüz uğramadın topiğe senin günaydın mesajını göremedim merak ettim

Canım benim allah razı olsun sizlerden. Sorulmak hatırlanmak ne güzel. Hamd olsun şimdi daha iyiyim. Dün gece hep kasılmam olunca uyuyamadım. Sabahtan da çok keyifsizim. Biraz uyumuşum sinmiş. Şimdi Wc ye kalkmaya korkuyorum. Rabbim rahatlık versin.

hideniskocum cnm valla seni cok iyi anliyorum igrenc bir sey dr cek cek bitmiyordu
metalcim kuzum ah cnm senin kasilman olunca cok uzuluyorum cnm neden nidilat vermiyorki sana sen alip kullansan bi 4 hafta daha gecseydi cok harika olucakti ya cnm bebegim dogmuyacak su kadar sonra dogucak de beyine bunu tekrarlattikca bedende oyle davraniyor cnm bide bunu denesene cnm..

Canım her kasılma hissettiğinde bir bardak su iç,kafanı oraya takmamaya çalış,ben her kasılmada sağa yatmışsam sola, sola yatmışsam sağa dönüyorum yada kalkıp wc ye gidiyorum kasdılma geçsin diye,bazen oğlum dayanıyor sanıyorum kasılma tekmeyi yiyince anlıyorum :) tabiki tetikte ol ama çok dinleme kendini bu sefer psikolojin bozulacak

DURUN KAFANIZI DAĞITAYIM BIRAZ AZ ÖNCE BAŞIMA NE GELDI
telefon çaldı bi türksrl numarası açtım,işte ben emniyetten arıyorum,yok hesaplartınızı pkk kullanıyor,bi takım isimlet sordu tanıyor muyum diye,eşimin işine kadar sordu,yüzüne kapattım,bu kadar da dinlemezdim ya geçtiğimiz mart ayında aracımla trafik kazasdı yapmıştım devlet bana dava açmıştı kamu malına zarasrdan(duvar ve direk için) acaba onla mı alakalı diye,yoksa siz hiç dinlermeyin,ayyy film gibiydi valla,nasıl da emin konuşuyor kendinden

Son düzenleme:
Yaren insallah doner bebesin donmessede sezaryan ol bence makat gelişi dogum zor olur
Gurbetçi bendede tampon vardı hastanedekiler almayı unutmuştu bu vesileyle kendi doktorum aldı gercekten 10 metre vardır cek cek bitmiyor ama dayanılmayacak bişeyde degil yada benim doktorun eli hafif diye öyle hissettim onu düşünme bazı arkadaşlarda tampon yok belkide sende de olmaz
Duyaydin dolandirici bunlar malesef onunede geçemiyorlar

Ayy evet ya insan hiç beni ararlar mı diye düşünmüyor

Bu arada bende de tampon yoktu

Merhaba canım valla ben yapışıklık olduğunu öğrenene kadar yani histeroskopi ve yapışıklık açma ameliyatı olmadan önceye kadar her ay düzenli adet oldum ilk defa adetim gecikiyr.Ameliyattan snrada ria yani sipral taktılar yine adetim oldu düzenli düzenli.Bu ay sipirali çıkarttırdım ve hala adet olmadım inşallah yapışıklık tekraralamamıştır .Cuma günü kntrole gidecem haber veririm canım neden olurmuş

Insallah adet gecikmen yasadigin sttesten dolayidir canim
Cuma gunu hayirli haberlerle gelirsin insallah.
Yanlis hatirlamiyorsam ocak gibi tup bebege basliycasiniz rabbim.isinizi rast getirsin ve ilk uygulamada sonuc pozitif olsun insallah.

Teşekkürler feryalcim 11inde adet olacaktım ve hemen tüp bebeğe başlayacaktık ama hala bekliyorum tık yok :)Nasip nasip nasip çok şükür artık çok güvendiğim doktorlarım var sizlerin sayesinde arda ve cem beyler gücüm kuvvetimde var bir halı yolu bulunur diyorum artık diyorum.Birde ev alma işimiz var onun heyecanıyla biraz unutuyorum bu işleri belki yeni evimize taşındığımızda gelir bebişimiz.

ne biliyim sasirdim iyice hayirlisiyla dikisim olsaydi bide dr sabah 7:30 da gel 8:30 gibi alirim ameliyathaneye 15-20 dk surer dedi aksamda taburcu olursun demisti taburcu olunca arabayla gelicem bi sey olmaz degilmi bide eve gelince 2-3 gun boyunca neler yaptiniz nelere dikkat ediyim ne zaman bonyo yapiyim tuvalete kalkiyim mi bunu gibi seyler..

efulim Allah yar ve yardımcın olsun.Dualarım seninle.İnşallah her şey sorunsuz olur. Güzel haberlerle evine dönersin umarım.

Canım ben de senin gibi erken saatte gitmiştim,gerçekten kısa sürüyor,benim çok az kanamam olmuştu,ama ağrım çoktu,ağrı kesici vurmuşlardı,gecelik giydim en rahatı pijama rahat olmaz,ben ertesi gün taburcu oldum evim merdivenli diye,banyo yapıp gittiğim için 3-4 gün sonra hızlı bir duş almıştım ancak benşim serklaj yaza gelmişti,senişnki kış olduğu için biraz daha dişini sıkarsın yapmazsın banyo,serklaj sonrası brni ayağa kaldırdılar yaklaşık 6-7 saat sonra,wc ye gittim,evde de sadece wc ye kalktım,yemeğimi yatağa getirdi eşim gerçi hala öyle yiyorum,
Başka bu kadar geldi aklıma canım

herkese slm...
baya oldu yazamadım..
serklaj olalı cuma 3 haftam bitecek inşallah ...
bu haftaki kontrolümde doktorum ayrıntılı ultrasonumuzuda yaptı çok şükür herşey yolundaymış...
rahim ağzı boyuda iyiymiş...akıntım için tek kullnanımlık ilaç verdi..
doktorum sürekli yatmana gerek yok dedi..ev içinde yavaş yavaş işlerini yapabilirsin çok ayakta kalma..
biraz bişi yap sonra yine istirahat et dedi...

bende az az ayaklanmaya başladım ama 3 hafta yatınca hamlamış vücudum bel ağrım oluyor normalmidir sizce??

son olarak genital bölge temizliği için ekstra bişi bi ürün kullanıyormusunuz doktorum bişi demedi de??

Bende arabayla dondüm 4.kata merdivenle ciktim sonrası sikis istirahat doktorum hemen duş alabilcegmi söylemişti ama ben o sıcaklarda 1 hafta bekledim ayakta ve kısa tuttum doktorum demişti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…