Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Ay hakikaten , haberlerde dinliyordum da , insan beni aramazlar diyor :))

Doktor çıkardığı icin anlamamissindir
Ben kendim asıla asıla çıkarmıştım

kizlar insallah tampon koymazlar ya (

serklaj da bana konmadı

arkadaşım ben merak ettim dr.unu..
serkalajını yapan kontrolünü yapan aynı dr.mu?hangi hastanede ismi nedir?
hem butopicte serklaj listesi var duyaydın arkadasımız yapıyor

hem o listeyede yazarız baska arkadaslara ve bizlere fikir olur

18.haftadan sonra hangi hormon ilaçlarını kullandın?

benimde kayıbım var ondan böle uzunca sordum sana..sen bizim şanslılarımızdansın..
Allah ım kucagına almayı nasip etsin saglıkla...

saolun kizlar ben kendimi yavas yavas hazirliyim o zaman insallah sorunsuz atlatirim beni sandalye yardimiyla cikarsin istiyorum esim ve esimin cok samimi arkadasi var onlar cikarsin dikisim cok taze olucak ve benim bebegin esi onde ya o yuzden korkuyorum..
metalcim gercekten kasilmami oluyor anlamadim sirt ustu yatinca rahmim elime geliyor gibi endol kullansam mi ki zarari olurmu bu hafta..

Vermiyor canım. Ama devam ederse arayıp isteyeceğim. En azından onuda kullandım derim. Bende inanıyorum rabbimîn izniyle bekleyecek oğlum inşallah.

Geçmiş olsun. Canım insan başına gelmez dediği şeyler geliyor.

canım suyu az değildi bildiğim 3 tüp denemesi vardı ama doğal kaldı buna. Bebek için almak daha iyiyse al diyordu medicalparka göndermişti onu da...

sağ ol canım iyiyiz biz:)) oğlumla uyudum dün gece sarıldık uyuduk:)) şimdilik iyi gidiyor:))

sen korunuyor musun canım?

gösteriyorum canım:) sen de üşütürsün canım dikkat et son zamanda salgın da var eşim fena grip oldu. onların ailesi de gripliydi. bebiş de günde 5-6 kere öksürüyor( sen de hasta olma...

Beeegin saglikla yaninda ve artik yuvandasin
Esin diger oglun artik kocaman bir ailesiniz
rabbim mutlulugunuzu daim etsin ve bir omur ayrilmayin insallah.

Amin canım darısı başına...

Allah yardımcın olsun...

canım bence işten sorun olmayacaksa rapor al canım ... oğlum da var yollarda yoruluyorum de dr ne bence... Allah korusun sorun olsa çok üzülürsün...

canım inşallah döner selin hanım:))

bana konmadı ya da uyurken ayılmadan belki de almışlardır...

Aman ya neyse anlamışsın da muhatap olmamışsın..

ev uğur gtirsin inşallah...

olmaz canım arabada uzandım ben. 3 gün sonra banyo yaptım. sonda vardı bende 1 hafta. wc işi az kalkmış oldum. kabızlığa dikkat. insan serklajdan sonra wcden de korkuyor...hep yattım...

bence riskli haftalardasın pek ayakta kalma...ben elma sirkeli su kullandım genital bölge için...

çok teşekkürederim...ben kastamonudayım...ankarada ailem var...orda tedavi görecem inşallah...sen 4.de dikiş yapmışsın ...3 kere erken doğummu oldu hepsi..kaç haftada düştüler...eğer öyleyse keşke 2. 3. hamileliklerinde dikiş attırsaydında bu kadar kayıp yaşamasaydın....benim durum farklı oldu. 1.si 1 haftalıktı zaten evde kendiliğinden düştü...2.si 2,5 aylık kalbi durdu...3.sü 20 haftalık kesesi patladı...kese patlayınca 4.de dikiş attılar...ama dikiş tutmayınca bundan sonra ki yapacakları laparoskopik dikiş...ASLINDA BELKİ YATSAM SADECE ALTTAN DİKİŞ OLABİLİR BELKİ..ama işte riske atamam artık... daha 3 hafta bile olmadı kaybedeli..7 ay bekleyeceğim...

kizlar bu ay peygamber efendimizin hastaliga tutuldugu aymis ve yer yuzune kaza ve bela gelicekmis o yuzden gunde 100 defa ....
la hevla vela kuvvete illa billa aliyul azim tam yazamayabilirim ama dogrusunu dos dogru bi sekilde ezberleyip soyleyin kaza bela bizden uzak olsun insallah haziran anneleri topiginde okudum sizinde haberiniz olsun canlarim..

sağ ol canım iyiyiz biz:)) oğlumla uyudum dün gece sarıldık uyuduk:)) şimdilik iyi gidiyor:))

sen korunuyor musun canım?...

ah ne güzel anne koynunda uyumus ben de imrendim burdan
kardeşiini sevıyormu yani alısması nasıl gözlemliyormusun?

ben korunuyorum..yani önce korunmucaktm zaten olmaz diyordum..
hatta dr yumurtan var dediginde calısmıstık bile ama gecen hafta gittigimde adetin 3.günü kontrollerde yumurta görmedi dr.um bu ay boş geçmişim...
şimdi diyorumki bende zaten neredeyse süreyi yarıladık artık dikkat edelim

sigorta olmazsa Arda Bey de çok zorlanırız.
ama marttan sonra hemen olsun istiyorum canımya Allah ım ben gibi isteyen herkese nasip etsin insallah..

Melekçim geçmiş olsun kendine dikkat et arkadaşım..Çok yoruluyorsun gibi geliyor..Sonrasında Allah korusun pişmanlık duymayasın..Rapor işinde ısrar etsen,şikayetlerinden bahsetsen verirmi acaba?

evet yoruluyorum sanırım..fakat yapabilecek başka birşeyim yok sanırım şu an başka doktora görünüp görünmemekte çok kararsızım
sonradan pişmanlık yaşamak istemem tabiiiki

işyerinde hareketli değilim oturarak çalışıyorum fakat sabah servise yetişemiyorum akşamları enerjim kalmadığı için pek iş yapamıyorum sabah kalkınca işleri toparlıyorum..koştur koştur mutfağı salonu topla..çocuğun çantasını kıyafetlerini hazırla falan..
ve servisle gitmeyince 3 vesait işe gidiyorum o biraz yorucu oluyor işte.

SGK anlaşmalı hastanede çalışan riskli gebelik uzmanı doktor mu araştırsam acaba sırf rapor almak için??

inşallah döner.. yoksa bana da biraz riskli geldi araştır tabiiki bakalım.

yaaa nerdensin? doktorunkim? 27.haftada dikiş atmıyor genelde doktorlar.. canım paylaşır mısın bizimle?

yaaa valla haklısınız sonra demiştim demenizi istemem.. ben de keşke demek istemem off offf

canım ben duş alıp gitmiştim hastaneye... sabah 7.30 da gittim yatış işlemlerimi falan hallettim..10 gibi girdim yarım saat sonra çıktım..sonrasında çok hafif akıntım oldu..yarım saat sonra wc ye de kalktım hastanede.. wc ye cıkarken tedırgın oluyor ınsan bıraz.. bır de cnbc nın dedıgı gıbı kabız olma dıkıs sonrası bır sure..bana doktor agrı kesıcı falan da vermedı :)) ben dıkıs sonrası hem amelıyathane de cok usudugum ıcın hasta oldum ertesı gunu cokkotu oksurmekten dıkısım acıdı hep sankı.. hem de kabız olmustum.
banyo konusunda falan da rahat olabılırsın.

sana da gecmıs olsun.. benımde 5 hafta olacak.. sen nerde serklaj olmustun? doktorun kımdı? bel agrısı bende de cok var valla..

doktora sormadan endol alma bence... ben dun kullandım bu gece de yatarken atacam endolfıtıl... doktor sadece dun ve bugun bırer tane kullanmama ızın verdı..

Kızlar dün hastaneye gittim CRP için kan kültür için idrar verdim demiştim ya.. Kan sonucum çıkmış bugün
Kanda ki enfeksiyon oranım yüksek çıktı.. Normal değer aralığı 0 ile 8 arası.. Benim sonuç 40 çıkmış..
Off gerçekten kendimi çok yorulmuş hissediyorum yaa
Şimdi idrar sonucunu bekleyeceğim Cuma günü çıkacak.

canım benim yaş geçti:)) benim yaşıma geldiğinde senin de 2. olmuş olacak inşallah...
seviyor görünüyor şu an bebecik beşikte büyük oğlan yanımda uyuyor...
öpüyor sürekli ama kıskançlık var sanırım...
bence de süreyi bekle canım azıcık kaldı ovulasyon testlerini hazırla. folikasitini kullan... geçiyor zaman...

bence antibiyotik verir dr n. telde yarın bildir...

metalciğim inşallah geçecek bu sıkıntıların... bizlerin senin kadar olmadı kasılma senin niye çok oluyor Arda bey bir şey diyor mu bu konuda?

gurbetçi Allah bu sıkıntılı süreci sağlıkla atlatmayı nasip eder inşallah okuyalım bizde duayı...

burada hep yağmur var....yatmaya başladığımda mayıstı kaç mevsim geçti güneş görmeden ...

En son hakkimi kullaniyorum demistin endol.icin
insallah gerek kalmaz vebirkac hafta daha idare edersin canim
inan hep aklimdasin

Belki yazmissindir ama arda bey yasadigin kasilmalarla ilgili ne diyor neden oluyormus

bu arada gece kusu sadece ben ayaktayim.galiba

Canım, öncelikle hayırlısı olsun. İnşallah Allah gönlüne göre verir. :) Dikiş olayı gerçekten çok kolay, hemencecik bitiveriyor. Ama benimde erken saatte olmasına rağmen bir gün hastanede yamıştım. ama acil serklajdı.27. haftada atışdı. belki ondandır. Dönüşte arabayı çok sakin kullansın kim kullanacaksa. Tümsek falan hoplatmasın, 60 km hız yeter. Bana da drum söylemişti. Ben Ağustosta olmasına rağmen 1 hafta duş almadım valla. yattığım yerden kalkmadım. hep yattım. yemek falan herşey ayağıma geldi. bi arkadaşın ya da aileden biri gelsin yanına baksın gündüzleri. dr.un verdiği herşeyi harfiyen uygula. Sadece yat. Herhangi bir terslikte de hemen dr.unu ara. hiç çekinme. Umarım herşey harika olur ve sorun olmaz. :) Allah bebeğini kucağına almayı nasip etsin. Ha bu arada bana hiç tampon konmadı, ki bence de en iyisi o, zaten azcık bi kanaman oluyor. sonuçta içeri tıktıkları şey yara yerine falan yapışırsa çıkarken çok acır. tampon yerine orkid iste. onunla idare et. tabi drun da kabul ederse. Kocaman kocaman dualar ediyorun şimdiden sana.

Bence sen hiçbirşey yapma canım. yat, hiç yorma kendini. ev işi olur. bırak kalsın. bana dr bulaşık makinesini bile yerleştirme demi,şti. o derece. yat sen,bebekten daha önemli ne olabilir. son haftalarda yaparsın yapcaklarını. bebeğini bi garantile. 32 haftayı bi gör inşallah. bel ağrıları normal ben son 6 aydır çekiyorum o ağrıları. doğurunca rahatlıcam inşallah. ganital temizleme için ise en iyisi su. başka bişeye gerek yok bence, kimyasal kullanma mümkün olduğunca. mutlu istirahatlar olsun. :))))

Prof Dr Bülent Ergun. Hastanesi Cerrahpaşa sanırım. Ben hep özelden gittim. Serklaj Florencede yapıldı. Dr muhteşem, Londradan hastaları var valla. İnalla çözüm olur herkese. Hormon ilaçlarını söylemem yanlış olur bence, sonuçta çok ciddi bi konu o, belki sen danışıp kullanırsın druna ama onu yapmadan hemen kendi kafasına göre kullanan çıkar, amannn yani. ama çok ekstrem ilaçlar değil. bilnen şeyler. sadece saatleri çok önemli. onalara dikkat edin bence.
Uzunluğa gelince istediğin kadar sorabilirsin ne demek, o acının ne olduğunu bilemeyen kişi değiim. Allah tez vakitte şifa versin ve isteyen herkese sağlıklı rahat bi hamileleik yaşatsın. Allah düşmanıma bu acıları vermesin. :) İstediğin zaman istediğin şeyi sorabilirsin. :) Umarım her konuda destek olabilirim. :)
Sevgiler

gunaydinlar canlarim minibebi cnm Alah razi olsun senden cok sanslisin cnm inan benim bu 4. hamileligim insallah duallarla Allahimin emriyle kucagima alirim...
kizlar bu gun dikissiz son gunum yarim bu saatler hastanede olucam rabbim kismet ederse..
sacimi fonlesem mi ki gule oynaya gidicem dedim kendi kendime..
Allah kismet ederse sirada bi tek dogum kaliyor onada gule oynaya gidicem :))
yarin sabah namazina kalkiyim namazimi kiliyim yasinimi okuyum tespih ceke ceke gidiyim artik sizler de dua edin kizlar ben hep bu topikteki herkese dua ediyorum ...

melek81 cnm benim ya gecmis olsun bu aralar senide cok dusunur oldum is ev koca cocuk bide serklaj Allahim yardim etsin sana cnm crp ne oluyor bu arada gecmis olsun cnm kandaki enfeksiyonun adimiki benim en son hamileligimdede dr kaninda enfeksiyon var demisti sanirsan beyaz kure diye biseyim cok yuksekti..
idrarinin sonucunu alinca dr bildirirsin tabiki insaallah sorunsuz atlatirsin cnm..

Günaydın canım. Dualarım hep seninle. Rabbim izniyle yarın serklajını olacaksın. Sonrada dediğin gibi doğumu bekleyeceksin. Yüce mevlam yar ve yardımcın olsun. Allah'a emanet olun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…