Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Hay bu insanlar harbiden geri zekalılar ya. Durumunu bilele bide böyle diyorlar. Aslında misafir demeyeceksin verersin ağzının payını ama işte o senin olgunluğun hanımlığıb canım.
Üzme arkadaşım sen kendini Rabbim tez zamanda sanada bu mutluluğu yaşatacak. Dualarımız hep seninle canım.

Ben 28 yaşı da evlendim. Her gören niye evlenmiyorsun artık birini seç yaşın ilerliyor gibi şeyler söylüyordu. Sanki sececek talip varda. Ben gerçekten öğle talipleri sıralanın vede sevgilileri olan biri değildim. Varsa yoksa işin vardı. Sonra yaşlı bir tanıdık eli kızları Bayram alışverişi için bizim dükkana gelmişler gene aynımuhabbeti yapıyor. Dayanamadım hacı amca bulda birini evleneyim. Etrafda adam gibi adam mı var sokağa çıkıp kocamı arayım defim. Haklısında kızın dedi. Benden helallik istedi. Bu ve bunun gibi sebeplerden ben evlememiş veya uzun zamandır çocuğu olmayanlara. Rabbim istediğin zaman hayırlı eş versin. Veya Rabbim istediğin zaman aratmadan evlat verip zamanında kucağına alıp yetiştirmeyi nasip etsin derim hep.

Annem ve onun gibi büyükler evlanmiş iki üç sene geçmiş bir bayan görünce hemen artık yeter beklediğiniz yapın birçocuk derler hemen işte bu gençler tembel rahatına düşünüyor konuşurlar. Ben annemi bir gün uyardım bak anne dedim belki istiyordum olmuyor dur veya tedavi görüyor olabilir lütfen sakın böyle deme diye. Annem işte sözde nasihat ediyoruz. Ama haklısın dedi.
Rabbim düşünüp de konuşmayı nasip etsin.

Son düzenleme:

özelden mesaj yazamadım.iyi dileklerin için teşekkür ederim.doktorum Mesut KAYMAZA.Kayseri'deyim.kısmet olurda bebeşimin muhtemel doğum tarihi 08/08/2012.Allahım hayırlısıyla o günleri gösterir inşallah.

Oy masallah
Demekki erken yapmayacak dikişi
Normal zamanında olacak canını sıkma hersey yoluna girer
okul raporunu kabul ediyorsa iyi
Bizim sevgili müdür böyle bir rapor olamaz
Nobettutamayacak öğretmen gorev de yapmamalı gibi saçmalıklar söylerdi[/QUOTE]

Canım serklaj tarihi ile ilgili endişelerimi anlattım.O da hak verdi ve 12.haftada yapalım dedi.Nöbeti bu hafta tutmadım zaten.elimizde resmi bir belge olsun dediler onun üzerine raporu aldım.2.dönem heyet raporu alacağımı söyledim.nedenini sordular ben de her şeyi eksiksiz anlattım.kızımı kaybettiğimi söyledim.sanırım o nedenle anlayış gösterdiler.zaten bir arkadaş daha var hamile o iyi olmasına rağmen o da tutmuyor.bana müsade etmezlerse haksızlık etmiş olurlardı.

boşver canım hepimizin başına geliyor böyle durumlar malesefki bazı insanlar çok cahil ve düşüncesiz, çocuk doğurmayı ve hamile kalmayı kendilerinin bir marifeti olarak görüyorlar halbuki bilmiyorlar yada düşünemiyorlar ki Allah nasip etmeyince dal bile kıpırdamıyor, anlasalar zaten böbürleneceklerine Allaha böyle bir güzelliği nasip ettiği için sabah akşam şükrederlerdi..bende hamile kalamadığım dönemlerde hatta önceki gebeliğimde korkumdan istirahat ediyorken yanıma gelen akrabalarım hatta kayınvalidem bile şimdi kadınlar hep yatıyorlar biz hamileyken tarlaya giderdik yok bilmem neler neler yapardık diye kahramanlık hikayeleri gibi anlatıp durulardı sanki bizim kabahatimiz gibi, bende üzülürdüm ama doğru siz çok şanslı bir nesilmişiniz istedğiniz gibi hamile kalıp istediğiniz gibi doğurmuşsunuz şimdi herşey hormonlu kimyasal kadınlar çok etkileniyor diyordum doğru doğru deyip geçiştiriyolardı , hiç umursamiyormuş gibi yap sende çünkü bazı insanlarda üzüldüğünü ve alındığını görünce daha çok üstüne geliyorlar, onların seni üzmesine izin verme boşver..senin sınavın hayatta böyle belki ama Allah belkide onları daha zor şeylerle sınav edecek, böbürlenmek öyle iyi birşey değil Allah ıslah etsin de geç..

feryalcim cnm
uzme kendini degmez cunku sende bundan sonra bunu unutma arkadasliginida kes..
gecen banada yeni tanistigim esimin arkadasinin esi geldi bana resmen hakaret edip gitti..
neymis evin cok pis ben asla yatamam cok daginikmis ..
bende dedim buraya tasindigimda hamileydim hic bir seyi ben yerlestirmedim esim cekip ceviriyor dedim 3 bebegimde yaptim bunda yapmiyicam dedim...
esim mersine gitmisti kadinin esiyle beraber sevke gece 2 de geldiler ..
bu kadin aksam 8 gibi televizyon izliyoz birden offf dayanamiyorum dedi bende neden dedim evin coj fena cemen kokuyo bende camin ac dedim bu mutfagin caminida acmis nasil ceryan yapiyor dondum dedim koku gectiyse cami kapasan..
esim de iki ic gun once bilmem aranizda cemeni bilen varmi onun yemegini yapmisti bende evde kala kala burnum alismis herhalde..
neyse saat sekizden gece 12 ye kadar bilgisayar basina gecti bilgisayar salonda olsa neyse diyecem guya benimle kalmaya gelmis ...
ha bide 4 yasinda cok yaramaz bi kizi vardi Allahim beni resmen dovuyor tokatliyordu annesi kizim bi dur demiyordu korkudan karnima yastik koydum bebegime bisey yapar diye omrumdw ilk defa boyle kadin gordum daha neler neler Allahim sen bizim karsimiza iyi merhametli insanlar cikar ...Amin
gecen mesaj atmis size gelicem hem bilgisayarda isim var hem eslerimiz gorusur ..
bende cvp yazmadim gelsin istemiyorum evime pasagim da kokumu da ben cekerim dedim esim cvp yaz dedi yok yazmam dedim sen arkadasinla arkadasligini yine yap ama karisini ve kizi evime gelsin istemiyorum..

iyi yapmışsın canım sıhatler olsun bende doğumdan sonra ilk fırsatta kesmeyi düşünüyorum hep çok döküldü bu ara biraz durdu ama, yazın bir ara saçımın ön kısmı nerdeyse seyrelmeye başlamıştı, nasil kestirdin canım, ben gülben ergenin yeni modelini çok beğendim ya öyle yada kısa küt yapmak istiyorum..

Hey allahım sen bu insanlara akıl,fikir,merhamet ver..Allah kimseyi elden ayaktan düürmesin..Yoksa böyle densiz insanlarla muhattap olmak zorunda kalıyoruz..Keşke hepimiz aynı ilde olsakta birbirimize yardım etsek..İnsan hiç dermi böyle şeyler..Evin çok pis..densize bak..İnsansan kalkar iki toplarsın Allah rızası için.Yatan insana denirmi bu laflar..Sakın kafana takma arkadaşım.Allaha havale et..Canım bunlar seni serklajdan sonra eve getirenlermi,hani çorba falan yaptı demiştin.

Canım serklaj tarihi ile ilgili endişelerimi anlattım.O da hak verdi ve 12.haftada yapalım dedi.Nöbeti bu hafta tutmadım zaten.elimizde resmi bir belge olsun dediler onun üzerine raporu aldım.2.dönem heyet raporu alacağımı söyledim.nedenini sordular ben de her şeyi eksiksiz anlattım.kızımı kaybettiğimi söyledim.sanırım o nedenle anlayış gösterdiler.zaten bir arkadaş daha var hamile o iyi olmasına rağmen o da tutmuyor.bana müsade etmezlerse haksızlık etmiş olurlardı.[/QUOTE]

Anlayışli idarecilerin olması güzel

Feryalcim, bizim toplumumuzda malesef bu tarz baskılar cok fazla
Evlenmemiş , cocugU olmamış, boşanmış kisi olmak sanki bir eksiklik bir hata
Hiç onemseme diyeceğim ama ben de takılırdim herhalde
Allah sana en kısa zamanda bebegini versin, harika bir anne olacaksın eminim

Melekcim oglusun cok tatlı çıkmış
Bizde yuzduruk bütün gece, bayıldı balık
Kipirdamiyor şimdi

Bu arada berbat bir gece geçirdik, oğlanin resmen öksürükten ici dısına çıktı
Boğazlar kipkirmizi oksurmekten
Ve suan ateşli

dendiz ne konuştuğunu bilmez insancık çok sinir bozucu bir kadınmış cnm boşver

öyle dengesizin dediği lafa bile alınganlık yapma

artık yıllar geçtiği için mi bilmiyorum aynı şekilde bana böyle söyleyeyn olursa bende şükür ediyorum sizler gibi olmadığıma diyorum

o demek istediğimi düşüne dursun ben konuyu değiştirmiş oluyorum güçlü olmalıyız üzme kendini buradaki herkez buna benzer şeyler defalarca yaşamıştır

gelelim bana şimdi dr geldik yumoşlar büyüyor pazartesi tekrar kontrol bakalım bu sefer ne diyecek

lucrin niye kullanmıyormuşum kısa protokol olduğu içinmiş

vede aspirin içmemi istemiyor bugünden itibaren içmeyeceğim kanama riskini artırıyormuş

badecim yok cnm o kizda benim gibi kimi kimsesi yok cok iyi bana bakinca kendini goruyormus oyle diyor bende senin gibi yatarar hamilelik gecirirsem banada bakan olmaz diyor bu gun bana kek borek pisirip gelicekler aksama ..
diger arkadasimda sebze yemegi yapacak ..
Allah razi olsun ikisinden bi arkadasimda var esi askere gitti kendiside adanaya gitti kayinpederinin oraya oda cok iyi..
Cevremde iyi insanlari gormek cok hos Allahim iyiki bu topigi bulmusum hidenisko cnm tesekkurler bir kez daha oglanada uyurken basinda hafif bi sesle yasin oku cnm rabbim sifa versin..
mumudihaba cnm seninde hersey yolunda sukur guzel haberini alicaz inaniyorum ben..
metalcim cnm sen nasilsin bu haftana geldin sukur darisi bize insallah bi oh cekmisindir
kasilmanda onemli degil cocuk dogmasinda erken biz o acilari cekmeyede raziyiz degilmi cnm..

Maşallah
Büyüsün yumoşlar. Pazartesi hayır haberlerini bekliyorum canım. Allah'a emanet olun.

Bu arada berbat bir gece geçirdik, oğlanin resmen öksürükten ici dısına çıktı
Boğazlar kipkirmizi oksurmekten
Ve suan ateşli

Of yavrum ya kıyamam. Rabb'in tez rahatlık ve şifa versin. Canım sanada kuvvet versin.

Hamd olsun canım. Günüm günüme saatim saatime uymuyor. Geçen eşimede dedim benim derdin acı ağrı değil bu birşeyin belirtisiyse be ben anlamaz geç kalırsam diye endişen. Oğlumda üçüncü günün sonunda Dr gitmiştim. Üç gün üşürüm gaz diye gitmemiştin. Rabbim hepimize zamanında sağlıkla yavrularını kucağına alıp yetiştirmeyi nasip etsin. Günlerimiz su gibi akıp geçsin. Rabbim yar ve yardımcımız olsun.

Ah canım yaşamayan anlamıyor ve paldür küldür konuışuyor,sen de çekinmeyeceksin yapıştıracaksın cevabı,o seni üzmeye çekinmiyorsa sern de çekinmiycen terslemeye,hiç lafını sakınma sakın,sıkma da canını,Allahın izniyle arkamızdan sizler geleceksiniz

Amin canım darısı başına olsun inşallah

özelden mesaj yazamadım.iyi dileklerin için teşekkür ederim.doktorum Mesut KAYMAZA.Kayseri'deyim.kısmet olurda bebeşimin muhtemel doğum tarihi 08/08/2012.Allahım hayırlısıyla o günleri gösterir inşallah.
Tamam canım msj sayın az ya,ona dikkat etmemişim,eklerim uğur olsun inşallah

Güzerl haberlerini bekliyoruz canım

Yavruları hasta olan arkadaşlara da tez zamanda şifa diliyorum,kış ayı tam oldu sizler için,kendinize de dikkat edin bulaşmasın

selam arkadaşlar herkesler iyidir umarım.

Oğlum gece ateşlendi 39 gördük yine.. Bugün de ateşi devam ediyor..

Geçmiş olsun Rabbim şifa versin.
Benim oğlumda burnu tıkalı genizden konuşuyor. Meyve adaçayı bal zencefil kürüne başladık. Bide tavuk suyu çorba olsa iyi olacaktı. İnşallah bu şekilde atlatırır. Rabbim yavrularımızı korusun.

selam arkadaşlar herkesler iyidir umarım.

Oğlum gece ateşlendi 39 gördük yine.. Bugün de ateşi devam ediyor..

Of ya, nedir bu aralar bu cocukların khastaliklari ustuste
Benim oğlanda uyumak istedi, yattık, hemen uyudu şimdi de sıçrıyor, sayikliyor
Korkuyorum ateslenecek diye

Size de Cook gecmis olsun
Demiştin sen dün hastalanacak belli diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…