Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
inşallah kızlar yaaaa....
raporu alırsam üzerimden büyük bir yük kalkacak sanki çalışırsam vicdan azabı çekeceğim.Rabbim hayırlısını nasip etsin.
Olmazsa biraz rol yap canım yaaaa,bulantım çok de,ağrım var de ne bileyim..inşallah işin rast gider

Merra canım Allah iyi dr lerle karşılaştırsın.

Mumudihaba canım inşallah güzel güzel büyüyecek yumoşlar...

Su tanesi şükür iyiyz sen de adet olursun inşallah...

sinem maşallah canım çok şekerler minnoşlar...

Gurbetçi canım nasılsın? oğlanın okulu ne durumda?

melek 18 çok sevindim rahatlamışsıın.

melek ve hidenisko geçmiş olsun kızlar...

paşam hadi artık...

salihas sende 2. yi bekliyoruz....

gunaydin kizlar yeni bi haftaya basladik rabbim sorunsuz kasilmasiz bir hafta nasip etsin insallah..
metalcim cnm yine sen ve ben cnm :)
hic uyumuyoruz ya bebeler dogunca bu gunleri ariyicaz valla:)
chnb cnm iyiyim esim progestanimida aldi ama kasilmam gecti gibi,daha dogrusu azaldi sanirim dikisin ilk gunleri normalmis
24 den sonra basliyacam progestana
ha bu arada komsum olan hemsirenin tayni cikmis ardahana bu son haftamdi vurundugum
simdi esim kampusteki bashekimle gorusecek insallah bi hemsire gonderir...

Günaydın canlar herkeze iyi sağlıklı haftalar.
Rabbim bu günlere gelmemize nasip etti daim eylesin.

Yüce mevlam yeni yılda yavrularımıza zamanında sağlıkla kavuşupp yetiştirmeyi nasip etsîn. Anne olmak içi çaba emek para harcayan tüm canlar Rabbim yar ve yardımcınız olsun. Yeni yılda yavrularınıza kaçacağımız yol olacak inşallah. Allah'ın izniyle. Bu zorlu yolu aşmış sağlıkla yavrularına kavuşmuş canlar. Rabbim sağlık ve sıhhat içinde güzel bir yılgeçirmenizi nasip eylesin

Allah'ın sana sığındık hikmetini üzerimizden esirgeme. Yuvamuzdan Allah sevgisini,sağlık, huzur neşe eksik etme. Eşlerimize güç kuvvet sağlık ver onları başımızdan eksik etme. Muhabbetimizi artır sevgi ve bağımızı daîm eyle Allah'ın.
Âmin.

Canım günaydın.
İyi olmana sevindim canım. Kendine dikkat et.
Haklısın sanırım eşlerimiz işe gitmeden bize kahvaltı verdikleri için bizim evlerde gün erken başlıyor. Sonra gün boyu yanımızda yavrumuz ve Allah yar ve yardımcınız. Hamd olsun bu günlerimize. Sağlıklı olalımda. Yatmak ve yalnız olmak hepsi geçici. Allah'ın izniyle niyet hayır akibetimizde hayır olacak.

Proloton vurmaya hemşirede gönderirler canım sen gönlünü ferah tut canım. Belki eli hafif bir hemşireye denk gelirsin. Herşeyde vardır bir hayır. Dr gönderemese de hemşire ile görüşseniz belki mesai bitiminde gelîp vurur.

metalcim saol cnm...
yavrumu Allaha emanet ettim sen hakkimda hayirli olani ver dedim hergunde tespih cektigim icinmi neden bilmiyorum icim cok rahat ferah hamd olsun bu gunume..
hemise gitti diye hic uzulmedim cunku ozel hastanedeydi simdi devlet memuru oldu cok istiyordu cok mutluydu esimde devlet memuru olunca bende onun gibiydi onun icin hic uzulmedim rabbim bana baska kapi acicak beni boyle birakmayacak inaniyorum..

Kız gurbetçi proluton acıtıyo acıtıyo dedin,benim çok acımayan toto da acvımaya başladı
Hafta sonu bi tatafa proluton bi tarafa penisilin vurulmuştum,proluton olan yer bi parmak kalınlığında şerit gibi şişip kızarmış,ilk gün çok yandıydı zaten şimdi nasıl kaşınıyor tatlı tatlı..
Allah izin verirse 30 ocakta son penisilinimi vurulucam da,prolutonu ne zaman bırakmalıyım o konuda kararsızım,malum benşm dr 26. haftamda bırak demişti ama ben cesaret edememiştim,sizlere dr leriniz ne dedi,kaça kadar vuruncaksınız kızlar?

Kızlar merhaba

Az önce uyandım, oğlan hala uyuyor
Oğlanın hastalığı bizi nasıl yiprattiysa dinlenemiyoruz hala.
Herkesin gunü güzel geçsin insallah

Herseyin gönlünüzce olduğu , sağlıklı , mutlu, bebisli bir yıl dilerim....

2012 yilinin son gunu yarin yeni bir yilin ilk gunu olucak ...
Allahim tum muslumanlarin gonlunde ne varsa onu ona bu yil versin ve muslumanlarin aclikla savasla terbiye edilmeyecegi bir yil diliyorum..
Ben kutlamiyorum ama bu aksam yasin okuyacam hepinizi duama katicam insallah kabul olur..

duyaydin cnm benim oyle kizarmiyo ignenin etrafi cok agiriyor ama bu topikte bizim o kadar agrimiyo diyince herkes , bende takmiyorum artik sen ikisini bir hic vurundunmu ben ikisini bir vurduysa farkli popo olsa dahi ondandir belki..
benim suanda agiriyor ama takmiyorum benim dr bana doguma kadar devam dedi zaten bunu birakinca dahi 3 ay daha suruyor dedi ama her gecen gun azaliyormus etkisi birakma cnm 34 e kadar devam et..

Benim de vurulurken yanar sonra geçerdi,hşç böyle olmamıştı,artık popom yeter diye reaksiyon gösteriyor galiba prolutonu cumartesi,penisilini pazar vuruldum

Evet bana da doktor,25. haftamda artık bi etykisi olmaz bırak demişlti ama bırakmadım,evet en iyisi ben de 34 e kadar vurulayım şurda ne kaldı, iki iğneden mi kaçıcaz dimi ama

Canım geçmiş olsun. Bol kolanyalı pamukta kompres yap canım. Benim de gebelik öncesi tetonoz aşım kolumda ağrı ve kızarıklıklar yapmıştı iki ay geçsede kolum ağrıyordu. Oğlum ateşlenince hastaneye yatmıştık. Enfeksiyon hemşiresi oğlumun damar yolunu kontrole gelince anlattım hemen işgilendi hala sert dedi bu gibi durumlarda en iyisi kolanyalı pamuk kopresi dır dedi. Aşı ve iğnelerden sonra yaptım ben iyi geliyor.

Hep kolonyolu pamuk tutuyorum ama bu sefer,pek bi yandı,acıdı,kaşındı,sertlik değil de benimkisi alerji gibi oldu sanki böcek ısırmış gibi,gerçi az önce baktım şişlik inmiş sadece kızarık
Esim isten izin almış hastaneye gitmiş
39 derece ateş ile eve geldi
Geçmiş olsun canım,bi avile gitsin o ateşi siz nasıl düşürüceniz,eşim de geçen sene böyle fena olmuştu beni de okuldayken aramışlardı,acilde vermişler serumu iğneyi,eve geldiğinde ağzı yüzü yerine gelmişti

Çok geçmiş olsun canım sen kendine dikkat et...ı

Kızlar 2011in son ayları ve 2012 beni çok yordu.Umarım bu yıl topiğimize ve tüm insanlığa sağlık huzur ve barış getirir. Mazlumun masumun hakkına girenlerin ,çalıp çırpanların,kan dökenlerin hükmü bitsin inşallah.Kadına şiddet son bulsun.Yoksullar açlıktan zenginler tokluktan ölmesin dünyaya adelet gelsin.Kimse kimsenin rızkına namusuna göz dikmesin,dedikoduya bir son versinler.Bana dokunmayan yılan bin yaşasın deyip koyun gibi dolaşmasın bu insanlık.İhanetle yalnızlıkla ve bebişlerimizin varlığıyla ve yokluğuyla sınanmayalım inşallah..Y
azacak çoook sey var.iNSANLARI SEVELİM DERİM HIRSLARIMIZ ÖFKEMİZ ne insanlığa nede inançlarımızla örtüşmez.Nefsimize ağır geleni başkasına yapmayalım yaptırtmayalım inananın Bu dünya daha yaşanılır olur...Birde doğa yanlısı olalım gökyüzüne ağaçlara bakmayı unutmayın toprağa dokunmayı....Sevgilerimle...

vallahı bebem diyet tam gaz ileri diyeyim pirinç lapası yaptım yeidm demin 3 gün pirinç lapasından başka birşey yemicemvucdm s ttg için atmam lazım reglimde yakım geçti dün olmam laızmdı olmadım hep bir hafta öne atardı neden bölel old eşime idyorm bebek mi var yok eminim diyor eger hamileysem sorarım sana dedim yok dedi olrda oldysa sütçüden derim artık ddim
canım arda bey plisini veririmiki sana neden verdiki doktor o ne yapıyormşki:44::44::44:
rabbim şifa versin bebem geçmiş olsn limonlu tavk çorbası yap içir iyi gelir
15 şbatta ablamın kızını evlendiriyim gelri gelmez hayde bebem dicez işşallah bebem tabe bu ay hamile degilsem

canım rabbim yardımcın olsn işşallah bende evde tek oturyorm canım sıkılıyor ne gelen var ne giden
kızlar herkeze günaydın

kızlaaaaarrrr bomba gibi haberlerim var,sonunda heyet raporunu aldım 30 gün,sonra kontrole gideceğim muhtemelen uzatırım.hadi hayırlısı,dualar işe yaradı:)

2012....Benim için hem dünyanın en güzel duygusunu yaşadığım hem de en acısını yaşadığım yıl.Mart 2012 bir bebeğim olacağını öğrendim.Korktum önce...Sonra aşık oldum bedenimde büyüyen prensese...Bir gün aniden bir kanama...14 temmuz...15 temmuz... sabah 07.30 minicik bir bebek dünyaya geldi.Hiç ağlamadı...Küçük bir gülümseme yüzünde...ilk görüşüm...Apar topar alıp gittiler yenidoğan yoğun bakım ünitesine...Baba o gün akşama kadar premetüre bebekler için olan bezlerden aradı...16 temmuz saat 13.00 yoğun bakımın önü...bebeğimi görebilmek için iki büklüm bekliyorum...13.05 içerideyim...5 dakika görebiliyorum bebeğimi.ZEYNEP DİYORUM BIRAKMA ANNEYİ DİYORUM.TUTUN DİYORUM.Ağzında hortumlar,vücudunu naylonlara sarmışlar.gülümsemeden eser yok.zoraki vedalaşıyoruz.Yarın gelirim,bekle beni diyorum ama ağrılarım olduğu için götürmüyorlar.Yarın gidersin diyorlar.ertesi gün 18 temmuz eşim kalkmış kahvaltı hazırlıyor annemle beraber.o ara telefon çalıyor.eşim gizli gizli konuşuyor.giyiniyor ne oldu nereye gidiyorsun diyorum.Zeynep'e bir şey lazım olmuş onun için gidiyorum diyor.içime bir ateş düşüyor ama konduramıyorum.eşimi tekrar tekrar arıyorum cevap vermiyor önce sonra açıyor.doğruyu söyle Zeynep gitti mi diyorum yok diyor geveliyor ağzında bir şeyler anlıyorum kızım melek oldu.Eşime beyaz kefenler içinde veriyorlar kızımı.Oturuyor bir banka ağlıyor ağlıyor sonra arabaya koyup evin önüne getiriyor.Görmek istiyorum göstermiyorlar.Annemle beraber alıp gidiyorlar.toprağa koymak için neden bu kadar acele ediyorlar anlamıyorum.Kızıyorum için için...Sözümü tutamıyorum.iki kere görüyorum yavrumu.18 Temmuz en acı günü 2012'nin.Çok şükür rabbim bana 2012'nin sonunda Zeynep'in kardeşini nasip etti.İnşallah 2013 yılında onu sağlıkla kucağımıza alırız.Ama Zeynep o bizim hep prensesimiz olacak.Meleğimiz olacak.Hep özleyecek annesi. Hiç unutmayacak.Rabbimden dileğim, huzurlu,sağlıklı,mutlu bir yıl geçirmeniz.gönlünüzün muradının gerçekleşmesi....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…