Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
yeni yıl hepinize sağlık huzur mutluluk tatlı tatlı bebişler getirsin.kısacası gönlünüzdekileri getirsin umarım:)
nice nice yıllara........

Benden başka vurulan yok sanıyordum şekere bağladıydım bende,doğrudur canım mantıklı,peki srn prolutonu kaçıncı haftaya kadar vuruldun?

Kızlaaaaar,yüzünüzü görmediğim ama dostluğunuzu taaaaa içimde hissettiğim canım kader arkadaşlarım; hepinizin yeni yılını kutluyorum.Ailemizle birlikte,huzurlu,sağlıklı nice yıllar diliyorum.Allahım hamile olan ardaşlarıma bir avazda doğum,bebek isteyen bütün kullarına da hayırlı bir evlat nasip etsin.Kucaklarımızı boş bırakmasın inşallah..Hepinizi yanaklarınızdan öpüyorum:)

Hadi canım inşallah yeni yılın ilk gebesi olasın :) sonra da arkandan diğer arkadaşları çekesin

inş hayırlısıyla hepimiz bebeklerine kavuşur

inş cnm yumurtalar toplanıyor çok dayanılmaz ağrı olmuyor rahim filmi çektirince nasıl kasık ağrımız oluyorsa ona benzer lekelnmen oluyor bir iki gün aneztezi alıyorsun işlemi çokta hissetmiyorsun ertesi gün arayorlar döllenen yumurtanız şu kadar şu saatte burda olun diye 3 yada 5 gün tranfer ediliyor döllenen sağlıklı hücrelere bölünen embriyolar

sonra 45 dakika merkezde yatıyorsun sonra eve gelip en önemlisi 24 saat sonra 3 gün sonra 6 gün çok çok hareketlerini kısıtlıyorsun vee tuttuysa tuttu tutmadıysa 12 gün test yapılınca net olarak kanda çıkıyor

kağıt veriyorlar embriyoların resimlerini veriyorlar yapılan her işlem hakkında bilgilendiriliyorsun

Yüce mevlam yar ve yardımcın olsun canım.hayırlısyla herşey yolunda gidecektir. Allah'a emanet ol.

inş hayırlısıyla temennimiz öyle olması

hideniskocum cnm gecmis olsun ..
melek 18 cnm rabbim sabir versin bir daha yasatmasin bu yavrunu sana bagislasin insallah..
mumidihaba cnm hersey tikirinda dua edecem cnm sana insallah yeni yilda ilk haberi senden alicaz..

inş cnm inş hayırlısıyla

Herkese güzel bir sene diliyorum..

Mumucum bebeğine ya da bebeklerine sağlıkla kavuşursun inşallah...Yıllardır aklımda ve dualarımdasın....

Tüm hamilelere sağlıklı hamilelikler diliyorum...

inş cnm kavuşurum uzun yılların ardından bebeğime

Ne kadar güzel dilekler...
Aminnnnnn
İnsallah cok cok ama cok güzel bir yıl olur

kızlaaaaarrrr bomba gibi haberlerim var,sonunda heyet raporunu aldım 30 gün,sonra kontrole gideceğim muhtemelen uzatırım.hadi hayırlısı,dualar işe yaradı:)

Gözün aydin, insallah işlerin hep rast gider

2013 sana uğurlu gelsin, bebegini saglikla kucağına al insallah

slm kızlar bugünde dr kontrolumuz vardı yumoşlar şimdilik iyiler

kısmet olursa perşembe günü yumurta toplama işleemi olacak

hepinizin dualarına ihtiyaçım var başka yapılacak birşey yok

Yumoslarin bebis olsun karnına düşsün, sonra da kucağına gelsin insallahh

2013 ün ilk mesajı sanırım. Bu yılda Rabbim gönlünüzün muradını versin amin...

kızlar hepinize iyi dileklerinden dolayı teşekkürler
2013 ün herkese huzur,mutluluk,sağlık,hayırlı evlat vs... getirmesini diliyorum,Mutlu yıllar:)

canlarım cok guzel bir yıl olsun,sadece guzel haberler alalım
Allah´ım gonlunuzdekini bekletmeden versin dilerim.
kendim ve yavrularım ve hepimiz icin de kazasız belasız hastalıksız bir yıl diliyorum,saglık ve huzur diliyorum Allah´ımdan,amin!

kızlar iyi akşamlar.... yazdıklarınızı ağlayarak okudum tabi hepsini okuyamadım atlaya atlaya okudum......hepinizin allah yardımcısı olsun allah sabır versin....
biz eşimle öğrenciyken evlendik 4 seneye yakın çocuk düşünmedik ailesi bakıyodu bize.....
neyse bıraktık korunmayı eşim 6.sınıftayken kimyasal gebelik oldu 1 sene yine olmadı hamile kaldım dış gebelik odum...
2 ay sonra yine hamileydim 9 haftalıkken karnımda öldü kürtaj oldum
sonrasında 2 aşılama maalesef negatif
kasım ayında başka bi merkezde tüp bebek oldum öncesinde 3 ay lenfosit aşısı oldum ok şükür 9 aylık hamileyim
öncesinde gitmediğim doktor kalmadı hepsi sorun yok dedi eşimde doktor hocalarına duyduğumuz her doktora gittik sorun yok
tüp bebekten önce histeroskobi yapıldı rahimde çok az yapışıklık varmış o açıldı maalesef kimse anlamadı
şimdi 11. haftamda dikiş atılacak ama yazılanları okudukça kötü oldum acaba aynı sorunları yaşarmıyım diye
doktorum bişii olmaz diyo ama ben yinede tedirgin oldum nolur yardım edin ben çok korktum iyi düşünmeye çalışıyorum ama o kadar çok kötüü tecrübeden sonra insan gerçekten çok korkuyo anestezinin bi zararı olurmu bu arada doktorumn dediği yapışıklık çk azmış..
allah hepimizin yardımcısı olsun dikişten sonra perinatoloğa gitsem mi daha öncede gittim doktorum 12. haftanda bana gelicen dedi...
allah hepimizin yardımcısı olsun kızlar......

Canim tumurta toplama islemi anestezi altinda yapiliyor ve sonrasinda dayanilmayacak bir agri yasamadim ben
Gerekirse bir iki ad.parol sikintiyi cozuyor.

Bana dr um dollenen yumurtanin 7. Gun rahme tutundugunu soyledi
Yani 3. Embriyosu nakil edilirse 4 gun 5. Gun emb.nakil yapilirsa 2 gun onem tasiyor
Geriye kalan gunleri kendini fazla yormamak sartiyla normal hayatina devam edebiliyorsun.

slm kızlar bugünde dr kontrolumuz vardı yumoşlar şimdilik iyiler

kısmet olursa perşembe günü yumurta toplama işleemi olacak

hepinizin dualarına ihtiyaçım var başka yapılacak birşey yok

Ne guzel haberlerle gelmissin.
insallah persembe hayirlisiyla toplanacak ve saglikla dollenip zamaninda annelerine kavusacaklar

Günaydın ve iyi seneler canlar
Yılın bu ilk gününde hepinize sağlık, mutluluk, huzur dolu bir yıl diliyorum
Allah'ın izniyle bu yıl yavrularımızı sağlıkla kucağımıza alacağınız bir yıl olacak. Hepiniz Allah'a emanet olun.

Canım hoşgeldin aramıza. Öncelikle büyük geçmiş olsun. Yaşadıklarının zor ve yıpratıcı süreçler. Rabbim Birdaha acı yaşatmasın.
Gönlünü ferah yutmaya çalış canım. Senin haftalarında bu kaygıları hepimiz yaşadık. Rabbim izniyle herşey yolunda gidecek ve Allah'ın izniyle yavrunu zamanın da kucağına alacaksın.

Bu zamana kadar hep hamile kalabilmek için bu konuda uzman Dr girmişsin canım. Bundan sonra artık riskli gebelik uzmanının kontrolümde olman daha iyi. Hangi şehirdesin canım. Dr kim. Rahim boyun kaç santim. Dikişi sırf yapıştıktan dolayımı atacaklar. Yoksa rahim ağzı boyunda kısalma varmı( servikal yetmezlik)

Herseyden önce Dr güvenmek ve aradığında ulaşabilmek gerek. Dikiş konusunda korkma canım. Anestezinin bebeğe bir zararı olmuyor. Benim bu ikinci gebeliğim ve ikisindende dikiş uygulandı.

Rabbim yar ve yardımcın olsun canım.

Kizlar oncelikle hepinize iyi yillar diliyorum umarim bu yil bebeklerimizi kucagimiza aliriz 2011 ve 2012 benim icin cok uzucu yillar oldu 2011 yilinda 6 haftalik bebegimin kalbi atmadigi icin kurtaj olmak zorunda kaldim cok uzucuydu daha sonra 2012 de tekrar hamile oldugumu ogrendim bebegimin minicik kalbi atmisti herseye cok dikkat ediyordum ona birsey olmasin diye hersey cok yolunda gidiyordu bebegim benimleydi bu sefer ultrasonda oynayip zipliyordu doktorum 5 aylik oldu bebegin artik birsey olmaz dedi sonra bir sabah bir uyandim bir kan geldi daha sonra sancim basladi hemen hastaneye gittik doktorum geldi muayene etti ve yine bebegimin beni birakacagini dogumun basladigini soyledi o an herseyimi verebilirdim onu orda tutmak icin ama maalesef yine bebegimi kaybettim cok uzgunum

öncelikle hoşgeldin seni cok iyi anlıyorum arkadasım..
bende aynı seyleri yasadım..23haftalk kızımı bir saatlik bir sancıyla kaybettim..

üzüntü bitmiyor hiç ama Allah acımızı azaltsın..bize yeni umutlar yeni mutluluklar nasip etsin insallah

kızlar sagoln beni aydınlattıgınız için içim rahatladıbu arada herkezin yeni yılı kutl olsun bu sene herkezein istedikelri dilekler gerçek olsn işşallah saglıklı gebelikler geçirelim işşallah hamile olanlar hayırlısıyla alsın kcagına benim gibi gariplerde hemencik hamile kalsın bebelerimizi kcagımıza alalım işşallah canımız yanmasın ben yeni yıla panik atakla girdim malesef uykudan uyandırdı eşimi dışarda sigara içiyord bir fırladım yataktan allahımd eli gibi atıyor kalbim fırladı geldi sesime dedi tamam yok birşey korkma dedim ölüyorm çok atıyor kalbim kese kagıdımı getirdi nefes aldım verdim geçmiyor dedim sakin ol geçicek dedi elimi ttt sarıldı tamam derin nefes al ver tt dedi sonrası malm gene aglama krizleri benim bu halim ne olucek diyededi yok birşey geçti dedi hadi yatalşım dedi yok dedim korkyorum dedim sarıldı allahım bu panik atak nöbetini geçirmesi ne ka zor çarpıntı oluyor peşine titreme insanın bütün etleri yerleri titrermi elektrik vermiş gibiarkadaşınım eşi kalp kriizi geçirmiş allah korsn bizi eşlerimizle geçnte yogm bakımdaymış onu taktım kafaya galiba üüzldüm eşiminde kalk kapagında hafif egrilik varya ona kafayı taktım ondan old kesin okynca şok oldm rabbim eşine oglna bagışlasın işşallah
bugün 1 ocak babacıgımın dogum günü rahmetli drsaydı 60 yaşında olucaktı 2 gündür elhamdurillah çok iyi görüyorm çok özledim onu sabah gözümü açtım çok agladım eşime sarılıp babamı çok özledim koksn benle çekişmesini hep derdi sen varya hep beni kandırıyorsn derdi bizim babamla aramız daha degişikti kızlarla bebegim olmyordya dahada üstüme titrerdi içim acıyor babam gerçek dünyada ben burda kızımı cennete yollarken dedimki babacım bir tornnu daha yollyorm yanına ben gelene kadan ona iyi bak olrmu dedim gözlerimdeki yaşı görseniz akıyordedim ben onları göremdim işşallah sen göz klak olrsn baba dedim göz klak olr degilmi babacım yavrlarıma ben sarılamadım koklayamadım yavrum diyemedim okadar özledimki onları tekmelerini her doktora gitigimde heyecanımı ben içimde bir canlı olmasını istiyorm artık ne dügün mrmda nede para nede şu fazla 5 kilo insanlara imrenmek istemiyorm amile kalıyorlar diye bebekelri oldkça helede laf sokanlar yokmu insanın canı acıyor 11 senedir 4 dvara arasında olmaktan yorldm bu hastalık beni maffetti panaik atagım ablamın eşinin oraya gittim çalışmaya ama gene peşimi bırakmadıtedavide gördüm doktor kafandan atıcan dedi dün eşime diyorm allah ondan bebek vermiyor bana ben hastayımyaeltim bana bir keresi yenge sen hastasınya allah ondan sana bebek vermiyo sen bu hastalıkta nasıl bakarsın dedikafayı ona takmış drumdayım şuan öylemi acababen panik aatak hastası olan paşa evladına nöbet geldikçe nasıl bakarım annemde eşimde diyor ya bebek olnca hiç olmazsa panik atak bu hastalık moral işi kızlar morlim yüksek olsn elhandrillah iyiyim ama moralim bir bozlsun bitiyorum ozaman

sizler hamile kaldıkça mtl poluyorm dogm ettikçe sizlerle aglıyorm mücizelerinize kavuşnca seviniyorum regrete beni aradı dedi chnpnin bebegi siteye koymuşlar aradım buldum altaki gelin vardı bebegi görünce ilk agzımdan yavrm çıktı sonrası maamma çok agladım ona bakarken dedim bak bu mucizemiz bizim heleki cnbye gittigimde aldım kcagıma kokladım öptüm gözlerim dold dadaha sarılır öprk koklardımda eşinin ailesinden çekindim eger tek olsaydık asla kucagımdan indirmezdim emziricekti görümcesi içerde emzir isterse dedi allahım ne üzüldüm acaba benim içinmi öle dedi nazarımmı deger zannetti dedim insan heerşeyi üstüne alıyor malesef kızlar kızma chnbcim ama ne biliyim çok maşşallah dedim çok şirin bir sıpa ya kcagıma aldımya öle gözlerime baktı içimden dedim allahım benimde olsun eşimi mutl ediyim gene muslkları açtım hem aglıyorm hem yazıyorum

kızlar benim epey günüm geçti hep 1 haftya erken olurdum hesabıma göre 8 günüm geçti korkumdan teste alamıyorum ya varsa ne yaparım kurbanı kesemedim daha orcm var borç var sigortamı yatırmadım ardanın parası offf kafayı sıyırmak üzereyim yeminleeşim eminim diyor ama şimdide bilemiyormki dedi olabilirde dedi eger olduysa o gün olmştur diyorum mallakta kaldım çünkü eşim korndgndan adet olrum olmasına ama 8 günhep bir hafta önce olrum hiç sekmezallahım sen esirgeeşim olrsa olsn allah büyük eger oldysa rabbimin var bir bildigi dedi şimdi damı ediyim allahım olmasın diyemi olsn diyemi kafam karışık rabbim hayırlısını versin işşallah ne diyeyim milletle dalga geçiyordm kazayla nasıl hamile kalınır diye allahj işi başıma gelmesin :18::18::18::18::18:hesap ettim eger varsa 6 eylülde dogm riskllihaftalarım nisan 7 aylıkta hazirana geliyor benim biletim kesildi galiba kızlar allahım benim için neyi nasip ederse on yaşatsın işşallah bana korkyorm biri elimden tutsun bir yandan adet olym diye da ediyorm bir yandan olrsan aglarım biliyorum kafayı yemek üzereyim :99::99::99::99::99::99:ne olcek benim bu halim :111::111::111::111:

Son düzenleme:

Basin sagolsun arkadasim
Bende de rahimde perde vardı, buna rağmen suan ki bebeğimi serklaj olmadan 37 haftaya kadar taşıdım cok şükür
Hangi ildesin , rahim ağzın olculuyor mü yazarsan daha net yardımcı olablriz
Kesinlikle bir riskli gebelik doktoru ile devam etmelisin

Sebep rahim ağzı yetmezliği olabilir
Düzenli olarak rahim uzunluğunun ölçülmesi gerekir
Kayıpların icin üzüldüm
Allah yardımcın olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…