- 3 Ekim 2012
- 638
- 4
- 66
- 44
- Konu Sahibi hidennisko
-
- #37.221
canım öncelikle beni kürtaj ettiklerinde bebeklerim dogdktan sonar rahimi temizliyorlar çok şükür bebekleirm de bir ksur yoktu 2 oglumda çok çektim ben öyle böyle degilkürtaşım çok zor geçti ne ytması sigortada uyutmamı var
2 sornda taşıyıcı annelik dedigine bakarsan dogr olmasına dogrda dinimizde günah aman diyim günaha girme sen taşımıcaksın taşıyıcı anne taşıcak olmaz
Bende 29 kasim gibi dogum yaptim plesanta icerde kaldi benim kurtajla aldi doktorum 44 gun falan oldu sanirim hala adet olmadim ben dogumdan bir hafta sonra doktor kontrole cagirdi ozaman gittim doktora birde dun gittim mantar olmusum ilac falan verdi baska bir sikinti yok simdilik alllaha sukur insallah bizde saglikla bebeklerimizi kucagimiza aliriz birde ben ocak sonu gibi namik demir var izmirde cok iyi bir perinatolog cevremde cok ismini duydum dogurtamadigi kimse yokmus allahin izniyle ona gidicem bakalim o ne soyleyecek canim
İnsallah canım sende gorceksin bu gunleri,ben Arda beyin hastası değilim Cemil beyin hastasiydim dikisimi o attı riski haftalar gecene kadar takibimide o yaptı ama dogum icin doktorumu değiştirdim maddiyattan dolayı,ben 32. Den sonra ayaklandim yatmıyorum evde normal hamileler gibi dikkat ederek islerimi yapabiliyorum cok şükür darısı basına
Dogum icin 37 dolmasını bekliyoruz insallah
oooooooo keyfımz yerınde masALLAH BAREKALLAH CNM
KIZIN ANNESINI ÜZMEYECEK BAK NE KADAR SÖZ DİNLEMİŞ PLASANTA BİLE YUKARI ÇIKMIŞ
Canim bende tasiyici anneligi duydum bebek tamamen seninle esinin oluyor tup bebek gibi yapip baska bir kadina yerlestiriyorlarmis yalniz tasiyici anneyi sen kendin buluyormussun ve butun saglik arastirmalarini kendin yaptiriyormussun onlar sadece yerlestiriyorlarmis dedigin gibi turkiyede yasal degil
mrb kizlar biz geldik ...
yatis pazara kaldi insallah Allahin izni ile..
Allahim kizimi gordum bademim 4d ve detayli usg yede girdik hersey iyi dedi cd ve fotosunuda verdi bakip bakip guluyorum parmagini nasil emiyordu gormelidiniz :)
cok mutluyum bebegimin eside yukari cikmis dr da sasirdi ne yaptin dedi dedim dua ...
banada dua et dedi dedim tamam 4444 defada sana okuyum dedim ..
sen 4444 defami okudun dedi evet dedim ondan kafayi yemisin dedi :)
ama duam kabul oldu ya gerisi bos ayyyy cok mutluyum rahim agzimda ustten 2,6 cikti ama asagdan baksaydim 3-3,5 arasindadir suan hersey yolunda ama ben cok agladim seni anliyorum dedi ..
bu gun benim gibi servikal yetmezligi olan arkadasin birini 38 haftalikken dogumunu yapmis darisi sana dedi ayni senin gibiydi oda cok evhamliydi...
kizlar darisi hamilelik bekliyenlrrin basina insallah...
CANIM GÜZEL DUALARIN İÇİN ALLAH RAZI OLSUN SENDEN..KIZLARIMIZ İYİLEŞMİŞ MAAŞALLAH.
SOFİKACIM BENDE HAMİLEYKEN ÖĞRENDİM HİPOTRODİTİ OLDUĞUMU..ŞÖYLEKİ; EN FAZLA 4 E KADAR OLMASI GEREKİYOR TSH..HAMİLELİKTE 2.5 İN ALTINDA İSTENİYORMUŞ.BENİM 2.9 LARDAYDI..BUNUN ÜZERİNE ŞANS ESERİ ANTİ TPO VE ANTİ TRİLOGLOBİN TAHLİLİ İSTEDİ DOKTORUM..TSH,T3,T4 HAMİLE OLMASAM GAYET NORMAL.hAMİLE BİRİNE GÖRE ÇOK AZ YÜKSEKMİŞ..ŞİMDİ DUYAYDININ DEDİĞİ GİBİ EN DÜŞÜK DOZ EUTHROX İÇİYORUM.HER SABAH.ABLANINKİDE YÜKSEK..İLAÇ VERİRLER BÜYÜK İHTİMAL.ÇOK ÖNEMLİ BİŞEY DEĞİL.TEDAVİSİ VAR NETİCEDE..VÜCUDUN ÜRETEMEDİĞİ HORMONU İLAÇLA ALIYORSUN.ANNEDEN KIZA GEÇERMİŞ GENELDE.ANNENDE VARMI,YADA AİLEDE?TAVSİYEM ANTİ TPO,ANTİ TRLOGLOBİNEDE BAKTIRSIN..
Canİm kesin bisey yok herkesin durumu farklı,bana doktorum 30 dan sonra yavaş yavaş magzalari gezebilmesin demişti,birde ben dikişden sonra cok sukur ki problem yasamadım kasilmam bile olmuyordu,ama bazı arkadaslarımız hastanede yatmak zorunda bile kalıyorlar malesef bu biraz da hamileliğinin nasil gectigne bagliyani anladığım kadarıyla 40 haftaya kadar yatma zorunluluğu yok öylemi...sen ayağa kalkmışsın ya...kesin kaç haftadan sonra ayağa kalkınıyor ki?
Canım peki seanslar 8-9 ay icinde bitecekmi.bende gittim benimki 2 sene sürmüştünasılsa 8-9 ay hamiş olmucam..kastamonuda özel hastanenin lazerine gittim cildiyeci doktor eşliğinde.....ilk seansımı oldum...bi sonraki seans 2 yada 2buçuk ay sonra...paket ve koltuk altı 100 tl...çokda uygun..o kadar basit ve kolayki..şiddetle tavsiye ederim... :)
Canİm kesin bisey yok herkesin durumu farklı,bana doktorum 30 dan sonra yavaş yavaş magzalari gezebilmesin demişti,birde ben dikişden sonra cok sukur ki problem yasamadım kasilmam bile olmuyordu,ama bazı arkadaslarımız hastanede yatmak zorunda bile kalıyorlar malesef bu biraz da hamileliğinin nasil gectigne bagli
Dogum kontrol hapını sormussun ben kullandım kürtajdan 1 ay sonra gittiğim doktir yumurtaliklarda kst var demişti hap vermişti yasmin düzenli icmek zorundasin,ben iki ay kullandım istemeye istemeye yumurtaliklari temellestirdigni duymuştum,gerçi doktor yok öyle bisey aksine bırakınca hamile kalmanı kolaylaştırır demişti,yinede endişeyle içmiştim
valla eylülgülü bende sen gibi gittim..ama o lazerle şuanki lazeri kıyaslıyorumda...ve o zamanlar her ay gitmek zorundaydım..bu lazerde 2yada 2buçuk ayda gidicekmişim..o lazerler jel sürülerek yapılıyodu..ya bu 7 dakkada bittti...2 boru var biri lazer yapıyor ışık veriyor diğeride o yaparken buz gibi hava üflüyor yani canın acımıyor soğutuyor ya ondan...uzay mekiği gibi bi alet...şu anda yaprak orkide kıllar dökülüyo ..3-4 seansta bitiyo dedi cildiye doktoru...bakalım..koltukaltı vepaket 100 tl..5.seanstan sonra 80 tl miş..Canım peki seanslar 8-9 ay icinde bitecekmi.bende gittim benimki 2 sene sürmüştü
Kürtajdan sonra hastanede yatarken bı abla vardı refakatçi olarak kalıyordu,tabi herkes teselli etmeye çalışıyordu beni onunda 2yada 3 tane kayıbı olmuş hep 5.-6. Aylarda sonradan anlaşılmış miyom'danms ameliyat olmuş sonra iki tane oğlu olmuş,ilaçla gecermi bilmiyorum sen istiyorsan kullan ilacini,doktora gidincede konuşursun miyomuvalla doktor kadın doğumcu dediki boşver dedi eşin korunsun dedi..1 -2 ay sonra histereskopi ile bakayım dediydi..ama nedense dinlemek istemiyorum doktoru illada kullanasım var...benim bide miyom var rahimde..hamileyken nasıl bir sancıydı allahııımmm..miyomda büyüyyordu rahimle beraber..ama allahtan rahmin dışındaymış dışa doğru büyüyordu..şuan miyom ne alemde bilmiyom..doktor bakarken neden aklıma gelmediyse miyom..unuttum sormayı..küçüldümü kaldımı bilmiyom..belki bu doğum kontrol hapı miyomda küçültür ...
Benim gittiğimde iki borulu biri soğuk üflüyor digeri lazer makinanın adı alexandr bitme garantiliydi ben 1.5 ayda bir gidiyordum cok cok memnun kaldım bekarken gitmiştim evliliktede hamileliktede büyük kolaylıkvalla eylülgülü bende sen gibi gittim..ama o lazerle şuanki lazeri kıyaslıyorumda...ve o zamanlar her ay gitmek zorundaydım..bu lazerde 2yada 2buçuk ayda gidicekmişim..o lazerler jel sürülerek yapılıyodu..ya bu 7 dakkada bittti...2 boru var biri lazer yapıyor ışık veriyor diğeride o yaparken buz gibi hava üflüyor yani canın acımıyor soğutuyor ya ondan...uzay mekiği gibi bi alet...şu anda yaprak orkide kıllar dökülüyo ..3-4 seansta bitiyo dedi cildiye doktoru...bakalım..koltukaltı vepaket 100 tl..5.seanstan sonra 80 tl miş..
Canİm kesin bisey yok herkesin durumu farklı,bana doktorum 30 dan sonra yavaş yavaş magzalari gezebilmesin demişti,birde ben dikişden sonra cok sukur ki problem yasamadım kasilmam bile olmuyordu,ama bazı arkadaslarımız hastanede yatmak zorunda bile kalıyorlar malesef bu biraz da hamileliğinin nasil gectigne bagli
Dogum kontrol hapını sormussun ben kullandım kürtajdan 1 ay sonra gittiğim doktir yumurtaliklarda kst var demişti hap vermişti yasmin düzenli icmek zorundasin,ben iki ay kullandım istemeye istemeye yumurtaliklari temellestirdigni duymuştum,gerçi doktor yok öyle bisey aksine bırakınca hamile kalmanı kolaylaştırır demişti,yinede endişeyle içmiştim
Canım ablam miyom ameliyatı oldu bu geçtiğimiz haziranda,onun da dışa büyüyendi,fundusta(yani rahmin en üstünde şapka gibi) subseroz idi(yani dışa doğru büyüyen),doğum kontrol hapları miyomları besler büyütür,aynı gebelikteki gibi,bence onu bi takip ettir,miyomlar da erken doğuma sebep olurlar her ne kadar dışarıda da olsa rahmin basdkı yaparlar,rahmin doğru bir şekilde kassılıp gevşemesini engellerlervalla doktor kadın doğumcu dediki boşver dedi eşin korunsun dedi..1 -2 ay sonra histereskopi ile bakayım dediydi..ama nedense dinlemek istemiyorum doktoru illada kullanasım var...benim bide miyom var rahimde..hamileyken nasıl bir sancıydı allahııımmm..miyomda büyüyyordu rahimle beraber..ama allahtan rahmin dışındaymış dışa doğru büyüyordu..şuan miyom ne alemde bilmiyom..doktor bakarken neden aklıma gelmediyse miyom..unuttum sormayı..küçüldümü kaldımı bilmiyom..belki bu doğum kontrol hapı miyomda küçültür ...
meral cnm dun detayli usg ye girdim sen girdinmi veya ne zaman giriceksin..
Canım ben bebeğimi kaybettigim gu. Kanama ve agriyla kendi doktoruma gittim ama doktor hiçbisey yok diyerek beni eve gönderdi evde kaybettim,kürtaj icin başka hastaneye gittim ordakiler bisey demedi,daha sonra esım kendi doktorumla konuştu nasil kaybettiğimi anlatmış o da rahimagzi yetersizligindn bahsetmiş ilk defa duydum ikincide mutlaka tedavisini yaptırın demiş daha sonra kürtajdan bir ay sonra yunus geikbasa gittim hikayemi anlattım rahimagzi yetersizligindn bahsettim oda alttan elle yada başka bı aletle bilmiyorum korkudan bakamadım muayene etti evet az bisey yetersizlik var,dikiş atılcak dedi,daha sonra hamile kalınca 12. Haftada Cemil beye gittim tabi bu haftaya kadar hep devlete gittim kimse dikişe yanaşmadı hatta bı keresinde alttan usg ile bakıldı kalp atışları icin o doktor rahim boyun gayet iyi demişti neyse Cemil beye hikayemi anlattım o da direk rahimagzi yetersizlig dedi ama hamile kalmadan oncede muayene olman gerekirdi teşhisi pekiştirmek icin bende daha önce muayene oldugmu söyleyince tamam dedi alttan usg ile baktı 2.9 çıktı ilerleyen haftalarda kısalır dedi dikisimi attı yanlız farklı bı teknik kullandığım söyledi birde bugüne kadar dikiş atıpta başarısız oldug hastası yokmuş bu bana daha cok güven verdi,Serkajdan sonra 2 hafta cok dikkat ettim hep yattım o süreci annemde geçirdim zaten sonra ara ara evde tür atardim,bazen otururdum kasilmam olmadı 22.-23. Haftalarda az az hafif kanamalarım oldu lekelenme seklinde cok korktum ama doktorum ara ara olabilecegni söyledi dikisdenmis,ilaç olarak günde 3 kere 100mg progestan haftada bir proloton 500mg igne,ginde bir ecopirin kansulandirici hap,birde Demir hapı aldım ilaçlar ise yaradigni dusunuyorum kasilmam olmuyordu,doktorumda senden kasilma,ağrı bile beklemiyorum diyordu Allahıma şükürler olsun bu haftalara geldikEylülgülü canım sen durumunu özetleyebilirmisin?Serklaja nasıl karar verildi?rahim ameliyatın varmı?Birde serklajdan sonra neler yaptın?kalktınmı,oturdunmu?hiç kasılman olmadımı?Ne ilaçlar kullanıyorsun?Kusura bakma çok sordum ama iyice karıştırdım herkezi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?