Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

paşam burda ne demek istedin anlamadım "kürtaşım çok zor geçti ne ytması sigortada uyutmamı var"

izmirdesin sen galiba..ben kastamonudayım ama ankarada annemler var hamileyken ankarada kalabilirim...istanbulu hiç bilmem..ordada arda beye gitmek istiyom ama nasıl olur...öte yandan kanal d doktorum programından aramışlardı beni arıcaklarını programa davet ediceklerini demişti doktorun asistanı ama bilemiyorum yani..dedikleri olurmu ??...HAYIRLISI OLSUN..

yani anladığım kadarıyla 40 haftaya kadar yatma zorunluluğu yok öylemi...sen ayağa kalkmışsın ya...kesin kaç haftadan sonra ayağa kalkınıyor ki?

ya bi müddet sonra o taşıyan anne arıza çıkarıyomuş..kendi karnında büyüttüğü için annesi oymuş gibi hislere kapılıyomuş....ayrıca allah o durumlara getirmesin inşallah.....bende şahsen kendi karnımda büyütmek isterim yani..o bebeği hissetmek isterim..

nasıl oluyor o gurbetci..eşi nasıl çıkıyor yukarı..bebekmi çıkarıyor onu...VE 4444 DEFA NE OKUDUN..1 GÜNDEMİ 4444 KEZ OKUDUN YOKSA HAFTADAMI?

ben 9 yaşından beri hipoparatiroidi hastasıyım... devamlı ilacım var..ostram 1000 mg ve rocaltrol ...ostram bardakta eritilen kalsiyum ilacı...bende tiroid bezleri az çalışıyor onu takviye etmek için kalsiyum ilacı olan ostram içiyorum..ostramı vücut iyi emsin diye rocaltrol içiyorum..rocaltrol içmezsem istediğim kadar ostram içiyim tahlillerde kalsiyum düşük çıkıyo...ama hamilelikte öyle olmadı..hapı bıraktım...hapa hiç gerek duymadım...sadeec kalsiyum içtim yetti..hormonlar iyi etmiş demekki...ve 2 tane içmeme rağmen tavan yapmıştı kalsiyum..ama şimdi 2 tane içtiğimde hemde rocaltrolla beraber kalsiyum tam sınırda oluyor..haa eğer ilaçları içmezsem 3-5 gün o zaman kemiklerim kolum elim uyuşuyo elim kasılıyo parmaklarımı hareket ettirmekte zorlanıyorum...ANLICANIZ ÖMÜR BOYU İLACA BAĞIMLIYIM

kızlar şükür benim adetim bitiyor..yarın boy abdesti alıcam...DİYORUMKİ HAYATIMDA HİİÇ DOĞUM KONTROL HAPI İÇMEDİM..HEP EŞİM KORUNDU...DOĞUM KONTROL HAPINA BAŞLASAM DİYORUM..yasmin adlı ilaçı över dururlar...DEMEM O Kİ SİZCE KULLANMAMDA SAKINCA OLURMU..NASILSA 8 AY FELAN ÇOCUK DÜŞÜNMİCEM...VE SİVİLCELERE VARSA KİSTLERE FELAN İYİ GELİRMİŞ Kİ BENDE SURATIM DA SİVİLCEDEN ÇEKİYORUM HEP....VE ŞİŞMANLATIR VE KILLANDIRIR DİYE DUYDUMDU... TEREDDÜTTEYİM YANİ....KULLANIMIDA ÇOK ZORMUŞ..YANİ İLLAKİ AYNI SAATTE İÇİLMESİ GEREKİYOMUŞ FELAN...KULLANAN VARMI HİÇ.? BİDE BIRAKTIKTAN SONRA EPEY Bİ SÜRE ÇOCUK OLMUYOMUŞ BU İLAÇ YÜZÜNDEN.. siz ne dersiniz bu duruma

nasılsa 8-9 ay hamiş olmucam..kastamonuda özel hastanenin lazerine gittim cildiyeci doktor eşliğinde.....ilk seansımı oldum...bi sonraki seans 2 yada 2buçuk ay sonra...paket ve koltuk altı 100 tl...çokda uygun..o kadar basit ve kolayki..şiddetle tavsiye ederim... :)

yani anladığım kadarıyla 40 haftaya kadar yatma zorunluluğu yok öylemi...sen ayağa kalkmışsın ya...kesin kaç haftadan sonra ayağa kalkınıyor ki?
Canİm kesin bisey yok herkesin durumu farklı,bana doktorum 30 dan sonra yavaş yavaş magzalari gezebilmesin demişti,birde ben dikişden sonra cok sukur ki problem yasamadım kasilmam bile olmuyordu,ama bazı arkadaslarımız hastanede yatmak zorunda bile kalıyorlar malesef bu biraz da hamileliğinin nasil gectigne bagli
Dogum kontrol hapını sormussun ben kullandım kürtajdan 1 ay sonra gittiğim doktir yumurtaliklarda kst var demişti hap vermişti yasmin düzenli icmek zorundasin,ben iki ay kullandım istemeye istemeye yumurtaliklari temellestirdigni duymuştum,gerçi doktor yok öyle bisey aksine bırakınca hamile kalmanı kolaylaştırır demişti,yinede endişeyle içmiştim

Canım peki seanslar 8-9 ay icinde bitecekmi.bende gittim benimki 2 sene sürmüştü

valla doktor kadın doğumcu dediki boşver dedi eşin korunsun dedi..1 -2 ay sonra histereskopi ile bakayım dediydi..ama nedense dinlemek istemiyorum doktoru illada kullanasım var...benim bide miyom var rahimde..hamileyken nasıl bir sancıydı allahııımmm..miyomda büyüyyordu rahimle beraber..ama allahtan rahmin dışındaymış dışa doğru büyüyordu..şuan miyom ne alemde bilmiyom..doktor bakarken neden aklıma gelmediyse miyom..unuttum sormayı..küçüldümü kaldımı bilmiyom..belki bu doğum kontrol hapı miyomda küçültür ...

Canım peki seanslar 8-9 ay icinde bitecekmi.bende gittim benimki 2 sene sürmüştü
valla eylülgülü bende sen gibi gittim..ama o lazerle şuanki lazeri kıyaslıyorumda...ve o zamanlar her ay gitmek zorundaydım..bu lazerde 2yada 2buçuk ayda gidicekmişim..o lazerler jel sürülerek yapılıyodu..ya bu 7 dakkada bittti...2 boru var biri lazer yapıyor ışık veriyor diğeride o yaparken buz gibi hava üflüyor yani canın acımıyor soğutuyor ya ondan...uzay mekiği gibi bi alet...şu anda yaprak orkide kıllar dökülüyo ..3-4 seansta bitiyo dedi cildiye doktoru...bakalım..koltukaltı vepaket 100 tl..5.seanstan sonra 80 tl miş..

Kürtajdan sonra hastanede yatarken bı abla vardı refakatçi olarak kalıyordu,tabi herkes teselli etmeye çalışıyordu beni onunda 2yada 3 tane kayıbı olmuş hep 5.-6. Aylarda sonradan anlaşılmış miyom'danms ameliyat olmuş sonra iki tane oğlu olmuş,ilaçla gecermi bilmiyorum sen istiyorsan kullan ilacini,doktora gidincede konuşursun miyomu

Benim gittiğimde iki borulu biri soğuk üflüyor digeri lazer makinanın adı alexandr bitme garantiliydi ben 1.5 ayda bir gidiyordum cok cok memnun kaldım bekarken gitmiştim evliliktede hamileliktede büyük kolaylık

Eylülgülü canım sen durumunu özetleyebilirmisin?Serklaja nasıl karar verildi?rahim ameliyatın varmı?Birde serklajdan sonra neler yaptın?kalktınmı,oturdunmu?hiç kasılman olmadımı?Ne ilaçlar kullanıyorsun?Kusura bakma çok sordum ama iyice karıştırdım herkezi

Canım ablam miyom ameliyatı oldu bu geçtiğimiz haziranda,onun da dışa büyüyendi,fundusta(yani rahmin en üstünde şapka gibi) subseroz idi(yani dışa doğru büyüyen),doğum kontrol hapları miyomları besler büyütür,aynı gebelikteki gibi,bence onu bi takip ettir,miyomlar da erken doğuma sebep olurlar her ne kadar dışarıda da olsa rahmin basdkı yaparlar,rahmin doğru bir şekilde kassılıp gevşemesini engellerler

Son düzenleme:
meral cnm dun detayli usg ye girdim sen girdinmi veya ne zaman giriceksin..

ben 16+5 te gittim birşey demedi,birdahaki kontrol 1 ay sonra belki ozaman yapar konuşmadık yani,ama yazdıklarını okudum çok güzel bir an olsa gerek bebişinin parmak emişini bile görmüşsün :) bize her gidişimizde 3 boyutlu gösteriyor ama bebek küçükken pek bişey anlamıyosun asıl 20.haftadan sonra çok güzel görürsün diyor.ayrıntılıyada hiç girmedim bakalım bidahaki gidişte yapacak mı sorayım.

Canım ben bebeğimi kaybettigim gu. Kanama ve agriyla kendi doktoruma gittim ama doktor hiçbisey yok diyerek beni eve gönderdi evde kaybettim,kürtaj icin başka hastaneye gittim ordakiler bisey demedi,daha sonra esım kendi doktorumla konuştu nasil kaybettiğimi anlatmış o da rahimagzi yetersizligindn bahsetmiş ilk defa duydum ikincide mutlaka tedavisini yaptırın demiş daha sonra kürtajdan bir ay sonra yunus geikbasa gittim hikayemi anlattım rahimagzi yetersizligindn bahsettim oda alttan elle yada başka bı aletle bilmiyorum korkudan bakamadım muayene etti evet az bisey yetersizlik var,dikiş atılcak dedi,daha sonra hamile kalınca 12. Haftada Cemil beye gittim tabi bu haftaya kadar hep devlete gittim kimse dikişe yanaşmadı hatta bı keresinde alttan usg ile bakıldı kalp atışları icin o doktor rahim boyun gayet iyi demişti neyse Cemil beye hikayemi anlattım o da direk rahimagzi yetersizlig dedi ama hamile kalmadan oncede muayene olman gerekirdi teşhisi pekiştirmek icin bende daha önce muayene oldugmu söyleyince tamam dedi alttan usg ile baktı 2.9 çıktı ilerleyen haftalarda kısalır dedi dikisimi attı yanlız farklı bı teknik kullandığım söyledi birde bugüne kadar dikiş atıpta başarısız oldug hastası yokmuş bu bana daha cok güven verdi,Serkajdan sonra 2 hafta cok dikkat ettim hep yattım o süreci annemde geçirdim zaten sonra ara ara evde tür atardim,bazen otururdum kasilmam olmadı 22.-23. Haftalarda az az hafif kanamalarım oldu lekelenme seklinde cok korktum ama doktorum ara ara olabilecegni söyledi dikisdenmis,ilaç olarak günde 3 kere 100mg progestan haftada bir proloton 500mg igne,ginde bir ecopirin kansulandirici hap,birde Demir hapı aldım ilaçlar ise yaradigni dusunuyorum kasilmam olmuyordu,doktorumda senden kasilma,ağrı bile beklemiyorum diyordu Allahıma şükürler olsun bu haftalara geldik
Ben daha önce hiç bir operasyon geçirmedim hatta kürtaja kadar alttan muayene bile olmamıştı,doğuştan heralde benimki,biraz uzun oldu kusurabakma

kızlaryaa bende de miyom çıktı hamilelikte farkedildi yada ozaman çıktı çünkü hamile kalmadan 1-2 ay önce kontrole gitmiştim orda bişey dememişti doktor.hamile kaldıktan sonra 1 tane farketti en son gittiğimde bebekle beraber o da büyüyor dedi,bir zararı varmı bebeğe değim hayır yok çok önemli gözükmüyor şuan dedi.siz erken doğuma neden olur falan diyince panik yaptım Allahım sen yardım et beebeğimi koru...

bir de size bişey soracağım, serklaj olan arkadaşlarda hep açıklık olduktan sonra mı dikiş atıldı,açılmadan da dikiş atılan var mı(koruyucu serklaj diyorlar sanırım)
mesela benim açıklı yokken yaptı doktor 12+4 te koruyucu amaçlı,geçmiş hikayeme ve tatlillere vs. bakarak benim durumum da olan var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…