Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
benim gittiğimde iki borulu biri soğuk üflüyor digeri lazer makinanın adı alexandr bitme garantiliydi ben 1.5 ayda bir gidiyordum cok cok memnun kaldım bekarken gitmiştim evliliktede hamileliktede büyük kolaylık

öylede işte 2 yıl ne demek ...2 yıl gitmişsin ya hala bitmedimi

banada önlem amaçlı atıldı hikayeme göre tahlilde yaptırmadım hiç,burda bı cok arkadasımızın önlem amaçlı atılmış dikişi,açılma olduktan sonra biraz daha riskli sanırım
Miyom hakkında pek bı bilgim yok sadece o ablanın anlattıklarından ibaret

canım miyom rahmin içinede büyür dışınada...muhtemelen o bahsettiğğin abla rahmin içindeydi büyüdükçe bebeği sıkıştırdı düşürdü felan...şuan arkadaş hamile...rahminin yarısı miyom yarısı bebek...bebek 1,5 kiloya gelsin alacam demiş 6 aylıkken...çünkü miyom büyüyo bebeği sıkıştırıyomuş..ama benimki rahmin dışına doğru büyüyo hamilelikte...ve ben ilk düşüğümdede miyomlarım vardı ama içinde hemde 2 tane..ameliyatla aldırdım onları o sene...sonradan bu miyom oluşmuş rahmin dışında...ooofff bari miyom kist sorunu olmasın yaa

Canım miyomların yeri ve büyüklüğü önemlidir,doktorun bunları değertlendirip ona göre önemli değil demiştir,ablasmınki 6 cm idi

hadi yaaa miyomu büyütürmü.....aman içmeyim ozaman doğum kontrol hapı...ama ne yapayım ya..rahmin dışındakini nasıl alcaklar ..hamile kalmadan önce karnımdan mı yaracaklar...ilk 1 haftalık düşükte 2 tane miyomum vardı..düşükten sonra aldırdımdı..aynı sezeryan ameliyatı oldumdu bundan 5 sene önce...2tane herbiri 5 cm di...o zaten bebeği tutmadı kese gözüktüydü bidaha bişey gözükmeden evde kendiliğinden düşüverdi anlamadım bile...

Ablamın açık ameliyat yapıldı çünkü miyomlarla beraber sağ tüpünde dış gebeliğinden kalıntılar vardı onlar da alındı ancak laparoskopik de yapılıyor,sen takip ettir kaç cm,büyüyor mu,sadece düşük drğil ablamın doktoru istersen almayalım ama çok büyük biri,o gebeliğinde dejenere olup iltihap ve ağrı yapabikir demişti,oldu kurtukldu diyeyim ancak hangi dr ye gittiyse alınması lazım diyordu

gunaydin kizlar..
metal cnm arkadasim nasilsin umarim iyisindir Allahim seni daha iyi etsin insallah ..
kizlar dun progestan tam gun kullandim kasilmam tek tuk oldu..
sukur dr gorsem iyi oluyorum...
sahbamus cnm benim 13 haftamdaki kontrolumde dr vajinal usg ile baktiginda plasentam %50 rahmib sag %50 rahmin solunda yerlesmis yani tam plasenta previye tip taki adi bu yukar i cikmayabilir dedi ama yukarida cikan az var dedi bende 4444 defa salati tefriciye okudum arkadaslarda yardim etti bi hafta icinde bitirdim ve bu kontolumde yokari ciktigini soyledi ..
bende su lazerle tuylerimden kurtulmak istiyorum biktim valla hic jilet kullanmam hamileyken haric azaliyor jilet surunce mubaregi var..
bide killi bir bayanim herhalde biktim..
toplam ne kadara mal oluyor..

Sen kusura bakma canım eskileri hatırlattım sana Biliyorsun bende 18.haftada ağrısız sadece küçük bir lekeyle gittim ve rahimin tamamen açık olduğunu öğrendim..3 doktora gittim biri proftu..Ama sadece hikayeyi dinlediler.Ve rahim ağzı yetmezliği dediler..Aynı senin gibi ne bir kürtajım var,nede bir ameliyatım..Doğuştanmış yani..
Demek istediğim o ki hiç elle muayene etmediler..Hamile kalmadan muayene bir işe yaramaz dendi..Cemil beyi çok merak ediyorum..Chnb ninde teşhisini o koymuş.Yarenin de..Sen cemil beydemi doğum yapacaksın canım?Hala ona gidiyormusun?Birde tam olarak sana hangi teknikle serklaj uyguladıklarını öğrenebilirmisin?Ben osman beye sorduğumda daha ilerden dikiyorum demişti..Şuan rahim uzunluğun kaç?Birde ecopirin kan sulandırıcı içmene nasıl karar verdi?Hangi sonucun normal değildi?Çook sordum canım

Canım her doktorun görüşü farklı bu konuda kimi hamilelik oncesi muayeneyi ciddiye alırken kimi önemsemiyor,imkanın varsa bı kere git Cemile beye mutlaka alttan muayene eder,ben Cemil beye hikayemi anlattıktan sonra muayenede ölçüm kısa çıkmazsa dikiş atmiyacakmisiniz diye sordum,atarım senin hikayen bunu destekliyor demişti,kullandig teknigin adını hatırlamıyorum ama yaren biliyor sanırım bı kere buraya yazdı diye hatırlıyorum istersen ona sor,banada yukardan bagirsaklarini iterek felan dedi bı kağıda çizerek anlatmıştı 3 taraftan atıyormuş,
Ben hamile kalmadan önce coraspin alıyordum folikasitin yanında onuda bana kürtajdan sonra gittiğim doktor verdi tahlil felan hiç yapılmadı 12. Haftada Cemil bey operasyondan dolayı biraktirmisti sonrasında ben hatırlattım ecopiirn verdi,kanamam olunca bıraktım korkudan ama suyum az görünce mutlaka içmen gerekir demişti,ben suan ona gidemiyorum riskli haftaları atlatinca bıraktım malesef pahalı bı doktor dogumu ona yaptiramazdim

schidkoard diye bir teknik canım alttan ve daha içerden banada o teknikle atıldı, osman beyin sana dediği teknikte odur canım, banada cemil bey çok az doktor bilir bu tekniği demişti çünkü genelde alttan atınca doktorlar mc donalds tekniğini biliyorlar bana çapadaki doktor bu sefer mc donalds tekniği ile yaptı ama yinede işe yaradı şükür..
kızlar bende dün son kontrolümü oldum, çok şükür bebekte dönmüş dikişimi aldı cemil bey artık doğumu bekliycez normal doğum olucak inşallah..ama nasıl yapmışlarsa dikişimi çok zor aldı göremedi yarım saate yakın uğraştı çok canım yandı geçen sefer hiç anlamamıştım, dikişimi nasıl yapmışlarsa spekulum denilen aletle bile göremedi, sonra elle muayene edip dikişini görmeden aldım dedi, iyiki çapada aldırmadın bu dikişi seni çok hırpalarlardı dedi neyseki bunuda atlatmış olduk, bir doğum kaldı önümüzde hayırlısıyla doğumu da atlatırız inşallah benden böyle kızlar..

gurbetci benim de rahmi tam kapatıyodu plasenta 16. haftaya kadar kanamam oldu ama yukarı çıktı ...

Progestan ise Şener'de ise yarıyor demekki,ben bıraktım iğneyi ilacı 2 gün önce gece cok sancilandim doğursam diye korktum progestan aldım hemen gecti psikolojimin bilemedim
Lazere doğumdan sonra git canım şimdiki fiyatlar cok iyi ben giderken cok pahalıydi benimkinin en buyuk avantajı bitme garantili olması ama simdi onu yapan pek yok benim gittiğim yer bile artık yapmıyor bulabilirsen bitme garantili bul rahat edersin

Gözün Aydın canım bebisin donmus dikisden de kurtulmussun,gerçekten uzun surmuş bana Cemil bey iki dakikalık basit bı işlem demişti,iyiki Cemil beye aldırmışsin

Ablamin arkadasinin 5 aylik olana kadaf bebegini farketmediler, o kadar buyuk miomu vardi ki
Miyomyan goremediler
Ama simdi kizi 2 aylik oldu :))) allaha sukur o ir sikinti yasamadi

Yarencim vallahi sen cok guclusun
İnsallah dogumunda kolay olur, bebis de donmus

Anladım canım çok teşekkür ederim.Bunu söylemen iyi oldu.Muayeneden sonrada neticede uzunda çıksa hikayeye göre karar veriyor demekki.Shirodkar mış canım.

sağol arkadaşım..Çok sevindim yarencim bebişin dönmüş..Demekki son ana kadar dönebiliyor..ne güzel sezeryan olmak zorunda kalmıycaksın.Benimde dikişimi zor aldı doktor..Bayaa uğraştı..Spekulum taktı.Çok fena olmuştum.İçe gömülmüş dikiş dedi.Erişemedi bir türlü..Allahtan cemil beye aldırmışsın canım..Normalde acımaması gerekiyor diye biliyorum..Doğumunu cemil hocamı yaptıracak.Dr şaşırdımı bebeği dönmüş görünce?Normal doğumdan yanamı dr?

Canlarım benim.iyi haberle var.bu beni çok mutlu etti.Kullandığınız ilaçları yazmışsınız.Ben sadece folik asit ve marincap kullanıyorum. servikal yetmezlik var.pıhtılaşma sorunum ya da başka bir rahatsızlığım yok.ameliyata da 3 hafta var.ilaç kullanmayı istediğimden değil de işte her şey endişe sebebi olabiliyor.:)

Eylülgülü sen 100mgX3 progestanı vajinalmi alıyorsun,yoksa içiyormusun..

Yaren sen kaç mg progestan alıyorsun?Vajinalmi?

sadece acıklık degıl rahim agzı boyuna gore ve once kı hıkayelerine göre atılıyor serklaj. Acıklık bılıyorsun kı daha ıleri boyutu.

Benım kaybım yok cok sukur..ılkınde doktorum farkettı rahım agzı boyu yetmezlıgımı..yalnız farkettıgınde dıkıs ıcın gec bır hafta oldugu ıcın ıstırahatle aldım oglumu. Ilkınde 0 cm yanı rahım agzı boyu kalmamıstı rahım agzına dayanmıstı.

Bunda da hamıle kaldıgımda doktorum buyuk bır ıhtımal dıkıs atacagız fakat bunu takıp ederek anlayacagız dedı ve 11.haftada rahım agzı olculdugunde 2.cm oldugu ıcın 14.haftada dıkıs atıldı.

Bu arada benim de 2 tane çikolata kistim var. Doktor hamilelikte küçüldüklerini söylemişti.. hiç bakmıyoruz bile.

Ohhh cok sevındım.. bıraz canın acımıs fakat gelmıs gecmıs.. her an gelebılır artık kızımız..
Bu arada bana uygulanan teknik her ikisini de içeriyor herhalde. Çünkü schickoar mc donald usulüydü..

senin haftandayken ben folbiol kullanıyordum ilaç olarak tek.. bir de en önemlisi 5. haftadan beri proluton vuruluyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…