- 3 Ekim 2012
- 638
- 4
- 66
- 44
- Konu Sahibi hidennisko
-
- #37.241
benim gittiğimde iki borulu biri soğuk üflüyor digeri lazer makinanın adı alexandr bitme garantiliydi ben 1.5 ayda bir gidiyordum cok cok memnun kaldım bekarken gitmiştim evliliktede hamileliktede büyük kolaylık
banada önlem amaçlı atıldı hikayeme göre tahlilde yaptırmadım hiç,burda bı cok arkadasımızın önlem amaçlı atılmış dikişi,açılma olduktan sonra biraz daha riskli sanırımkızlaryaa bende de miyom çıktı hamilelikte farkedildi yada ozaman çıktı çünkü hamile kalmadan 1-2 ay önce kontrole gitmiştim orda bişey dememişti doktor.hamile kaldıktan sonra 1 tane farketti en son gittiğimde bebekle beraber o da büyüyor dedi,bir zararı varmı bebeğe değim hayır yok çok önemli gözükmüyor şuan dedi.siz erken doğuma neden olur falan diyince panik yaptım Allahım sen yardım et beebeğimi koru...
bir de size bişey soracağım, serklaj olan arkadaşlarda hep açıklık olduktan sonra mı dikiş atıldı,açılmadan da dikiş atılan var mı(koruyucu serklaj diyorlar sanırım)
mesela benim açıklı yokken yaptı doktor 12+4 te koruyucu amaçlı,geçmiş hikayeme ve tatlillere vs. bakarak benim durumum da olan var mı?
kürtajdan sonra hastanede yatarken bı abla vardı refakatçi olarak kalıyordu,tabi herkes teselli etmeye çalışıyordu beni onunda 2yada 3 tane kayıbı olmuş hep 5.-6. Aylarda sonradan anlaşılmış miyom'danms ameliyat olmuş sonra iki tane oğlu olmuş,ilaçla gecermi bilmiyorum sen istiyorsan kullan ilacini,doktora gidincede konuşursun miyomu
Bitti canım 3 sene önce bitti o gün bugündur rahatım:)öylede işte 2 yıl ne demek ...2 yıl gitmişsin ya hala bitmedimi
Canım miyomların yeri ve büyüklüğü önemlidir,doktorun bunları değertlendirip ona göre önemli değil demiştir,ablasmınki 6 cm idikızlaryaa bende de miyom çıktı hamilelikte farkedildi yada ozaman çıktı çünkü hamile kalmadan 1-2 ay önce kontrole gitmiştim orda bişey dememişti doktor.hamile kaldıktan sonra 1 tane farketti en son gittiğimde bebekle beraber o da büyüyor dedi,bir zararı varmı bebeğe değim hayır yok çok önemli gözükmüyor şuan dedi.siz erken doğuma neden olur falan diyince panik yaptım Allahım sen yardım et beebeğimi koru...
bir de size bişey soracağım, serklaj olan arkadaşlarda hep açıklık olduktan sonra mı dikiş atıldı,açılmadan da dikiş atılan var mı(koruyucu serklaj diyorlar sanırım)
mesela benim açıklı yokken yaptı doktor 12+4 te koruyucu amaçlı,geçmiş hikayeme ve tatlillere vs. bakarak benim durumum da olan var mı?
canım ablam miyom ameliyatı oldu bu geçtiğimiz haziranda,onun da dışa büyüyendi,fundusta(yani rahmin en üstünde şapka gibi) subseroz idi(yani dışa doğru büyüyen),doğum kontrol hapları miyomları besler büyütür,aynı gebelikteki gibi,bence onu bi takip ettir,miyomlar da erken doğuma sebep olurlar her ne kadar dışarıda da olsa rahmin basdkı yaparlar,rahmin doğru bir şekilde kassılıp gevşemesini engellerler
Ablamın açık ameliyat yapıldı çünkü miyomlarla beraber sağ tüpünde dış gebeliğinden kalıntılar vardı onlar da alındı ancak laparoskopik de yapılıyor,sen takip ettir kaç cm,büyüyor mu,sadece düşük drğil ablamın doktoru istersen almayalım ama çok büyük biri,o gebeliğinde dejenere olup iltihap ve ağrı yapabikir demişti,oldu kurtukldu diyeyim ancak hangi dr ye gittiyse alınması lazım diyorduhadi yaaa miyomu büyütürmü.....aman içmeyim ozaman doğum kontrol hapı...ama ne yapayım ya..rahmin dışındakini nasıl alcaklar ..hamile kalmadan önce karnımdan mı yaracaklar...ilk 1 haftalık düşükte 2 tane miyomum vardı..düşükten sonra aldırdımdı..aynı sezeryan ameliyatı oldumdu bundan 5 sene önce...2tane herbiri 5 cm di...o zaten bebeği tutmadı kese gözüktüydü bidaha bişey gözükmeden evde kendiliğinden düşüverdi anlamadım bile...
Canım ben bebeğimi kaybettigim gu. Kanama ve agriyla kendi doktoruma gittim ama doktor hiçbisey yok diyerek beni eve gönderdi evde kaybettim,kürtaj icin başka hastaneye gittim ordakiler bisey demedi,daha sonra esım kendi doktorumla konuştu nasil kaybettiğimi anlatmış o da rahimagzi yetersizligindn bahsetmiş ilk defa duydum ikincide mutlaka tedavisini yaptırın demiş daha sonra kürtajdan bir ay sonra yunus geikbasa gittim hikayemi anlattım rahimagzi yetersizligindn bahsettim oda alttan elle yada başka bı aletle bilmiyorum korkudan bakamadım muayene etti evet az bisey yetersizlik var,dikiş atılcak dedi,daha sonra hamile kalınca 12. Haftada Cemil beye gittim tabi bu haftaya kadar hep devlete gittim kimse dikişe yanaşmadı hatta bı keresinde alttan usg ile bakıldı kalp atışları icin o doktor rahim boyun gayet iyi demişti neyse Cemil beye hikayemi anlattım o da direk rahimagzi yetersizlig dedi ama hamile kalmadan oncede muayene olman gerekirdi teşhisi pekiştirmek icin bende daha önce muayene oldugmu söyleyince tamam dedi alttan usg ile baktı 2.9 çıktı ilerleyen haftalarda kısalır dedi dikisimi attı yanlız farklı bı teknik kullandığım söyledi birde bugüne kadar dikiş atıpta başarısız oldug hastası yokmuş bu bana daha cok güven verdi,Serkajdan sonra 2 hafta cok dikkat ettim hep yattım o süreci annemde geçirdim zaten sonra ara ara evde tür atardim,bazen otururdum kasilmam olmadı 22.-23. Haftalarda az az hafif kanamalarım oldu lekelenme seklinde cok korktum ama doktorum ara ara olabilecegni söyledi dikisdenmis,ilaç olarak günde 3 kere 100mg progestan haftada bir proloton 500mg igne,ginde bir ecopirin kansulandirici hap,birde Demir hapı aldım ilaçlar ise yaradigni dusunuyorum kasilmam olmuyordu,doktorumda senden kasilma,ağrı bile beklemiyorum diyordu Allahıma şükürler olsun bu haftalara geldik
Ben daha önce hiç bir operasyon geçirmedim hatta kürtaja kadar alttan muayene bile olmamıştı,doğuştan heralde benimki,biraz uzun oldu kusurabakma
Canım her doktorun görüşü farklı bu konuda kimi hamilelik oncesi muayeneyi ciddiye alırken kimi önemsemiyor,imkanın varsa bı kere git Cemile beye mutlaka alttan muayene eder,ben Cemil beye hikayemi anlattıktan sonra muayenede ölçüm kısa çıkmazsa dikiş atmiyacakmisiniz diye sordum,atarım senin hikayen bunu destekliyor demişti,kullandig teknigin adını hatırlamıyorum ama yaren biliyor sanırım bı kere buraya yazdı diye hatırlıyorum istersen ona sor,banada yukardan bagirsaklarini iterek felan dedi bı kağıda çizerek anlatmıştı 3 taraftan atıyormuş,Sen kusura bakma canım eskileri hatırlattım sanaBiliyorsun bende 18.haftada ağrısız sadece küçük bir lekeyle gittim ve rahimin tamamen açık olduğunu öğrendim..3 doktora gittim biri proftu..Ama sadece hikayeyi dinlediler.Ve rahim ağzı yetmezliği dediler..Aynı senin gibi ne bir kürtajım var,nede bir ameliyatım..Doğuştanmış yani..
Demek istediğim o ki hiç elle muayene etmediler..Hamile kalmadan muayene bir işe yaramaz dendi..Cemil beyi çok merak ediyorum..Chnb ninde teşhisini o koymuş.Yarenin de..Sen cemil beydemi doğum yapacaksın canım?Hala ona gidiyormusun?Birde tam olarak sana hangi teknikle serklaj uyguladıklarını öğrenebilirmisin?Ben osman beye sorduğumda daha ilerden dikiyorum demişti..Şuan rahim uzunluğun kaç?Birde ecopirin kan sulandırıcı içmene nasıl karar verdi?Hangi sonucun normal değildi?Çook sordum canım
Sen kusura bakma canım eskileri hatırlattım sanaBiliyorsun bende 18.haftada ağrısız sadece küçük bir lekeyle gittim ve rahimin tamamen açık olduğunu öğrendim..3 doktora gittim biri proftu..Ama sadece hikayeyi dinlediler.Ve rahim ağzı yetmezliği dediler..Aynı senin gibi ne bir kürtajım var,nede bir ameliyatım..Doğuştanmış yani..
Demek istediğim o ki hiç elle muayene etmediler..Hamile kalmadan muayene bir işe yaramaz dendi..Cemil beyi çok merak ediyorum..Chnb ninde teşhisini o koymuş.Yarenin de..Sen cemil beydemi doğum yapacaksın canım?Hala ona gidiyormusun?Birde tam olarak sana hangi teknikle serklaj uyguladıklarını öğrenebilirmisin?Ben osman beye sorduğumda daha ilerden dikiyorum demişti..Şuan rahim uzunluğun kaç?Birde ecopirin kan sulandırıcı içmene nasıl karar verdi?Hangi sonucun normal değildi?Çook sordum canım
gunaydin kizlar..
metal cnm arkadasim nasilsin umarim iyisindir Allahim seni daha iyi etsin insallah ..
kizlar dun progestan tam gun kullandim kasilmam tek tuk oldu..
sukur dr gorsem iyi oluyorum...
sahbamus cnm benim 13 haftamdaki kontrolumde dr vajinal usg ile baktiginda plasentam %50 rahmib sag %50 rahmin solunda yerlesmis yani tam plasenta previye tip taki adi bu yukar i cikmayabilir dedi ama yukarida cikan az var dedi bende 4444 defa salati tefriciye okudum arkadaslarda yardim etti bi hafta icinde bitirdim ve bu kontolumde yokari ciktigini soyledi ..
bende su lazerle tuylerimden kurtulmak istiyorum biktim valla hic jilet kullanmam hamileyken haric azaliyor jilet surunce mubaregi var..
bide killi bir bayanim herhalde biktim..
toplam ne kadara mal oluyor..
Progestan ise Şener'de ise yarıyor demekki,ben bıraktım iğneyi ilacı 2 gün önce gece cok sancilandim doğursam diye korktum progestan aldım hemen gecti psikolojimin bilemedimgunaydin kizlar..
metal cnm arkadasim nasilsin umarim iyisindir Allahim seni daha iyi etsin insallah ..
kizlar dun progestan tam gun kullandim kasilmam tek tuk oldu..
sukur dr gorsem iyi oluyorum...
sahbamus cnm benim 13 haftamdaki kontrolumde dr vajinal usg ile baktiginda plasentam %50 rahmib sag %50 rahmin solunda yerlesmis yani tam plasenta previye tip taki adi bu yukar i cikmayabilir dedi ama yukarida cikan az var dedi bende 4444 defa salati tefriciye okudum arkadaslarda yardim etti bi hafta icinde bitirdim ve bu kontolumde yokari ciktigini soyledi ..
bende su lazerle tuylerimden kurtulmak istiyorum biktim valla hic jilet kullanmam hamileyken haric azaliyor jilet surunce mubaregi var..
bide killi bir bayanim herhalde biktim..
toplam ne kadara mal oluyor..
Gözün Aydın canım bebisin donmus dikisden de kurtulmussun,gerçekten uzun surmuş bana Cemil bey iki dakikalık basit bı işlem demişti,iyiki Cemil beye aldırmışsinschidkoard diye bir teknik canım alttan ve daha içerden banada o teknikle atıldı, osman beyin sana dediği teknikte odur canım, banada cemil bey çok az doktor bilir bu tekniği demişti çünkü genelde alttan atınca doktorlar mc donalds tekniğini biliyorlar bana çapadaki doktor bu sefer mc donalds tekniği ile yaptı ama yinede işe yaradı şükür..
kızlar bende dün son kontrolümü oldum, çok şükür bebekte dönmüş dikişimi aldı cemil bey artık doğumu bekliycez normal doğum olucak inşallah..ama nasıl yapmışlarsa dikişimi çok zor aldı göremedi yarım saate yakın uğraştı çok canım yandı geçen sefer hiç anlamamıştım, dikişimi nasıl yapmışlarsa spekulum denilen aletle bile göremedi, sonra elle muayene edip dikişini görmeden aldım dedi, iyiki çapada aldırmadın bu dikişi seni çok hırpalarlardı dedi neyseki bunuda atlatmış olduk, bir doğum kaldı önümüzde hayırlısıyla doğumu da atlatırız inşallah benden böyle kızlar..
kızlaryaa bende de miyom çıktı hamilelikte farkedildi yada ozaman çıktı çünkü hamile kalmadan 1-2 ay önce kontrole gitmiştim orda bişey dememişti doktor.hamile kaldıktan sonra 1 tane farketti en son gittiğimde bebekle beraber o da büyüyor dedi,bir zararı varmı bebeğe değim hayır yok çok önemli gözükmüyor şuan dedi.siz erken doğuma neden olur falan diyince panik yaptım Allahım sen yardım et beebeğimi koru...
schidkoard diye bir teknik canım alttan ve daha içerden banada o teknikle atıldı, osman beyin sana dediği teknikte odur canım, banada cemil bey çok az doktor bilir bu tekniği demişti çünkü genelde alttan atınca doktorlar mc donalds tekniğini biliyorlar bana çapadaki doktor bu sefer mc donalds tekniği ile yaptı ama yinede işe yaradı şükür..
kızlar bende dün son kontrolümü oldum, çok şükür bebekte dönmüş dikişimi aldı cemil bey artık doğumu bekliycez normal doğum olucak inşallah..ama nasıl yapmışlarsa dikişimi çok zor aldı göremedi yarım saate yakın uğraştı çok canım yandı geçen sefer hiç anlamamıştım, dikişimi nasıl yapmışlarsa spekulum denilen aletle bile göremedi, sonra elle muayene edip dikişini görmeden aldım dedi, iyiki çapada aldırmadın bu dikişi seni çok hırpalarlardı dedi neyseki bunuda atlatmış olduk, bir doğum kaldı önümüzde hayırlısıyla doğumu da atlatırız inşallah benden böyle kızlar..
Canım her doktorun görüşü farklı bu konuda kimi hamilelik oncesi muayeneyi ciddiye alırken kimi önemsemiyor,imkanın varsa bı kere git Cemile beye mutlaka alttan muayene eder,ben Cemil beye hikayemi anlattıktan sonra muayenede ölçüm kısa çıkmazsa dikiş atmiyacakmisiniz diye sordum,atarım senin hikayen bunu destekliyor demişti,kullandig teknigin adını hatırlamıyorum ama yaren biliyor sanırım bı kere buraya yazdı diye hatırlıyorum istersen ona sor,banada yukardan bagirsaklarini iterek felan dedi bı kağıda çizerek anlatmıştı 3 taraftan atıyormuş,
Ben hamile kalmadan önce coraspin alıyordum folikasitin yanında onuda bana kürtajdan sonra gittiğim doktor verdi tahlil felan hiç yapılmadı 12. Haftada Cemil bey operasyondan dolayı biraktirmisti sonrasında ben hatırlattım ecopiirn verdi,kanamam olunca bıraktım korkudan ama suyum az görünce mutlaka içmen gerekir demişti,ben suan ona gidemiyorum riskli haftaları atlatinca bıraktım malesef pahalı bı doktor dogumu ona yaptiramazdim
schidkoard diye bir teknik canım alttan ve daha içerden banada o teknikle atıldı, osman beyin sana dediği teknikte odur canım, banada cemil bey çok az doktor bilir bu tekniği demişti çünkü genelde alttan atınca doktorlar mc donalds tekniğini biliyorlar bana çapadaki doktor bu sefer mc donalds tekniği ile yaptı ama yinede işe yaradı şükür..
kızlaryaa bende de miyom çıktı hamilelikte farkedildi yada ozaman çıktı çünkü hamile kalmadan 1-2 ay önce kontrole gitmiştim orda bişey dememişti doktor.hamile kaldıktan sonra 1 tane farketti en son gittiğimde bebekle beraber o da büyüyor dedi,bir zararı varmı bebeğe değim hayır yok çok önemli gözükmüyor şuan dedi.siz erken doğuma neden olur falan diyince panik yaptım Allahım sen yardım et beebeğimi koru...
Canlarım benim.iyi haberle var.bu beni çok mutlu etti.Kullandığınız ilaçları yazmışsınız.Ben sadece folik asit ve marincap kullanıyorum. servikal yetmezlik var.pıhtılaşma sorunum ya da başka bir rahatsızlığım yok.ameliyata da 3 hafta var.ilaç kullanmayı istediğimden değil de işte her şey endişe sebebi olabiliyor.:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?