Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

kasılma nedir nasıl oluyor??kaçıncı haftandasınki

Eğer bebeğinizin bu dünyada yiyecek ekmeği varsa doğar...yoksa elden bişey gelmez ne yapalım...nasip kısmet...evham yapmayın....herşeyi oluruna bırakın......isterseniz önlemini de almayın--dikiş felan attırmayın--- allahım doğ derse o doğacaktır ....ne türde doğum yapanları biliyorum....

Canlar hepinizden Allah razı olsun.
İki gündür giremedin.
Hidennisco ziyareti beni çok mutlu etti. Rabbim ondan razı olsun.
Ben iki gün hep kasıldım. İlk önceleti nst ölçmedi. Sonra daha aşağıya koydular cihazın panpını ozamsn çıktı. Her an tamam slıyoruz diyecekker diye bekledim. Cumartesi saat10:00 dan bu sabaha karşı 5 ile 10 dak. Arayla kasılmalarım vardı. Dün Dr alttan muayene etti. Eğer kese sarkmış ve açılma artmış olsa hemen alacaktı. Arda bey öyle demişti zaten. Dr muayene edince Arda bey aradı. Nidilat kullanmak istediği i belirtim. Başladı. İlk önce yarım saat arayla üç adet sonra 4 saat arayl 1 adet aldım. Bu sabah daha az ağrım var. Fakat kafamı toplayamıyorım. Ne yazdım nasıl yazdım kusura bakmayın canlar.
Hamd olsun bu günüme. Sürekli serum takılı boş benimkide. Bide altı saatte bir antibiyotik devam danardan. Crp hamd olsun düşmüş. Buğün yine bakılacak.
Canlar hepinizden Allah binlerce kez razı olsun. Dualarınızı eksik etmeyin canlar. Bir gün bir gün ne kadar daha tutabilirsek diyor Dr.
Rabbim sana sığındık sen bizleri ve yavrularımızı Koruu.

hamd olsun bu güne diyelim bır gün de bırgündür

hep aklımdasın dualarımdasın hayırlısı olsun inş

dediklerin çok doğru yıyecek ekmegı varsa bebeğimizin doğar zaten gerisi boş ammmmmaaa ve lakın

müminin yapması gereken tevekkül etmektır yanı atımızı sağlam kazığa bağlamak ve sonrasında RABBIMIZE emanet etmektır tevekkül etmek

bızler dr gidip carelerı aramazsak beklemekle olmaz

inş cnm hayırlısı olsun ama çok umudum yok sankı

18 ocak test günüm 4 gün kaldı

psıkolojık olarak rahat ol gıdısata bırak cnm bızımle ilgilenen hemsıre güler yüzlü sevecen ve ilgili benı çok rahatlattı

cnm senın tedavın hangı merkezde olacak kısmetse

Canim hic stres yapma kendine boyle insanlari
Senin kendi derdin kendine yeter zaten
Yakin olsan gelir kulaklarini cekerdim ynindaki kadinin

Bak oglusun dayanikli cikti
İnsallah 37-38 lere gelexeksin arkadasim

Mumucum seninde az kaldi, insallah su sayfayi acip senin hamileyimmmmmmm yazdigii gorecegim

Kizlar bende dun ruyamda hep kizimi emzirdim ama hep ya sutum yetmezse diye korku icindeydim
Oglumda azdi ya, insallah bol bol sutum olur kizlar dua edin

tesekkür ederım cnm inş hayırlısıyla olurum hamiş

boza süt yaparmış diye duymuştum sende sevıyorum bozayı diye yazmıştın diye hatırlıyorum

inş şakır şakır sütün gelir

beni nutmşn giribim halen geçmedi diyeyim diidm pirinç lapasını bitirdim bugünde dkana geçtim kardeşim allahım affetsin ne igrenç yulaf unu krebi yaptıkca midem kalkıyor:120::120:ama 5 gün yapmam lazım sonrası allah kerim 7 takımla iddaya girdik ganbetle nasım kafa tuttu her hafta rakibimiz olyor dahada zevkli oluyorbakalım verdigim kiloları duyunca ne etcekşaka bir yana takın arkadaşlarımın hepsini çoks eviyorm ben ya birbirimize destek oluyoruz motive oluyorm allah razı olsn hepsinden onların gazı olmasa benim azmim olmasaydı zor veriridim bu kiloları evlatlarım için hepsi yavrlarıma kavşcam işşallah çok aç kalıyourm diyet yaptıgımdan korkuyorm bir hastalıgım çıkar diye brokoli çok tüketildiginde kanser yapıyormuşben çok tükettim allahım sen esirge bu doktorlarda ne çıkaracagını şaşırdılar he allah hepimizin yardımcısı olsn işşallah
sevgili gurbetim işine karışmak gibi olmasın ama senin yerinde olsam evime geri dönerdim hastane bile adamı strese sokuyorben ilk oglmda dogum ederken asisitanlar vardı 10 kişiden fazla dedimki gerizekalı kıza yaşı 18 anca ne olur birşey isticem dedim yaparmısın istiyicegin şeye baglı deditotomn kenarı dedim içimden ablam çok merak eder ablama iyi oldgumu söyleyin eşimi arasın çamaşır vs yok dedim dermisin deyince bakarız dedi dememiş salak saglıkcı olmşlaqr ama adam olamamışlar hepsi için geçerli degil tabebak gene sinirlerim oynadı he
kasılma nedir nasıl oluyor??kaçıncı haftandasınki
canım kasılma dedigimiz şey bebek bir yerde toplanıyor kasılma o bilmem anlatabildinmi ksra bakma kaç zamandır yazıcam unutyorum benimde ömürümde cumartesi kasılma olmuşt bebegim bir yere toplanmıştı kızlar diyord baktım bir yere toplanmış dedim paşa evham yapma kendine gel ah dogcagını bilseydim bir gün önce gitmezmiydim hastaneye belkim kurtlurdu inan keşkeler beni maffediyor öldürüyor diyorm paşam seninde bebegim olucakk sen seçilmiş annesin mevlam hiç birşeyi boş boşna vermezmiş çok aglıyordum arkadaş dediki kkdan sana bak birşey yollucam oku dedi okudum ah nasıl aglıyorm bir görsen beni yolladıgı şeyde şunlar yazıyor cenabı allah dermişki kulmn meyvesini kopardınızmı evet dermiş melekler ne yaptı klm isyan ettimi yok dermiş melekler oa cennetimde bir köşk yapın dermiş ben şimdi isyan etsem neye yarar rabbime tevekkül etmem lazım yoksa ne ömürümün ne umudumu nede hüda berkimi görememhem yanlız degillerki degilmi hz ibrahim ve sare hanımın yanındalar onlar bakıyor meleklerimize cennetteler güzel yerlerdeler hem huriler varmış bizim suratimizde emzirmek isterlermiş yavrularımız dermişki sen annem degilsin emmem onun gibi kokmyorsun derlermiş inan çok çabaladım olmadı gözlerimden akan yaşı görsen şuıan nasıl aglıyorum işşallah cennete yavrluarım sayesinde giricem allahım işşallah girerim oraya gidince bizleri bulucaklarmış kucaklarımıza vericeklermiş eşime diyorum 3 bebek nasıl alırım kucagıma alırım alıırım ben anneleriyim hepsini bagrıma basarım koklarını içime çekerim degilmi çeker çeker yavrum derim anneniz kurban olsun sizlere derim öperim koklarım çok kötü oluyorum bazen hemde çok rabbim dermişki klm benden umudu kesme rabbim diyorum sana yalvarıyorum ne olur sesimi duy diyorum tekede razıyım ama dersenki mutlu olmaK istiyorm 2 adet bebek var 1 kzı biri erkek birinin adını ömür digerinin adını umud koyuyum bir sefreden çıksın ama tek bebegi rahimim taşımıyorki 2 bebegi nasıl taşısın inan sabahın köründe kalkıyorum gece 2 kadar oturup dantel yapıyorm çabuk bitsinde paramı alıyım diye eşim kızıyor paşa uyku gözünden akıyor yat diyor ama nerde nakarata baglamış gibi yetişmesi lazım diyorum herşey evlatlarım için kilo vermem emek vermem artık allah affetsin insanların bana acıyarak bakmalarını istemiyorum hep diyorlar bebek görmeye gittiklerimde allah sanada versin allahım affetsin çok agırıma gidiyor o laf acımayın kardeşim bana benimde olur dememek için kendimi çok zor tutuyorum tek hayalim umudum rabbim umdumu alma benden içime umud ekki bu paşa kulun üzülmesin
canım iyi olmana çoks evindim bende çokistedim yanına gelmeyi çok fena gribim sanada geçer diye korkuyorum :18::18:işşallah gribim geçerse ve sen hastanede yatarsan gelicem yanına

canım kız bebek görmek hayırlı habere imanın tazelenmiş bu arada diyeyim dedim neyse ilaçlarımı içmedim içiyim mtfagı toplym makinaya dizmem lazım blaşıkları sonra namazı kılarım otururm dantelimin başına bitrmem lazım kendinize iyi bakın bebeler ben çıkıyım klevye ıslandı her harfi he ne aglak hatun çıktım ben ya canım dereotu bulgurda süt yapar kolay dogm etmek istiyorsan hurma ye kabe hurması

Canım senden haber alabilmek çok güzel,inşallah bizim delikanlı daha dayanacak

Canım biraz daha kal faydasını girmezsen evine don yoksa daha cok strese girceksin,ben başka binyılında okumuştum kasilma olunca 1 litre su içip soluna yat kazılmayı geçiriyormuş serum etkisi yapıyormuş,yani o serumunda faydası vardır psikolojik olarak inanırsan etkisini daha iyi görürsün

Ne guzel daha dogurmamissin bugün 33 de bitmiş darısı 34 basına olsun böyle böyle geçecek insallah haftalar

tesekkür ederım cnm inş hayırlısıyla olurum hamiş

boza süt yaparmış diye duymuştum sende sevıyorum bozayı diye yazmıştın diye hatırlıyorum

inş şakır şakır sütün gelir

Evet aklimda onu kesin icecegim zaten

Hadi bakalim kolay gelsin
Hurma, sezeranda ise yaramiyormus, normal doguma yardimciymis

Kızlarben de çok tedirginim,son bi kaç haftadır kilotumun ön kısmı ıslanıyor,bazen sarımtırak leke bırakıyor bazen leke bırakmıyor,su mu sızıyor yoksa idrar mı kaçırıyorum anlayamadım,internetten turnusol kağıdı yada amniyon sıvısı testi yapan şeyler aradım ama nereye baksam stokta yok yazıyor,doktor yurtdışında perşembe gelecek,gerçi arasam da hapşuruyorum desem git hastaneye diyo pek aydınlattığı söylenemez,bugün de sinirlerim tepemde gece 3 ten beri çarpıntıdan uyuyamadım tüm evi gezdim durdum kocam da horul horul uyudu,sabah biraz içim geçti sağolsun büyük ablam sabahhın 8.30unda aradı o uykumu da p.ç ettikten sonra yay gibi gergin vaziyette oturuyorum,zaten kime derdimi anlatsam bi sidik yarışı mevcut,terliyorum desem ben de terliyorum uyuyamıyorum desem biz de uyuyamadık,kimsenin halimden anladığı yok,bugün itibariyle tam 20 kilo aldım,ayaklarım ve ellerimde şişmeye başladı,bi de tuzlu yesem ne olurdu acaba

Bu haftalarda kasılmalart artıyormuş,gerçi bizimkilet hiç azalmadı ya,ama gerçekten nefesimi kesiyorlar,son haftaların şikayetleri şimdiden başladı,kan şekerlerim yine sapıttı,burnum tıkalı,öksürük başladı acaba öksürüğün bi zararı olurmu ki öksürdükçe karnım acıyor

Hey Allahım ne insanlar var..Anladım şimdi canım.Yanında diye bişey diyemedin herhalde..Dualarımız seninle..Sen moralini yüksek tut.Olmadı yapamazsan çıkarsın hastaneden.

Evet aklimda onu kesin icecegim zaten

Hadi bakalim kolay gelsin
Hurma, sezeranda ise yaramiyormus, normal doguma yardimciymis
canım belkim normal dogursn ablam ilkini sezeryan 2 çocgunu normal yaptı haberin olsn öle çok kişi var

canım senin doktora demen lazım çarpıntım vs var diye hamilelere veriliyor canım o ilaç arkadaşım kullandı acaba diyorm stresmi yapıyorsn çarpıntın var kanınmı düşük :44::44: çarpıntın olunca bak sana akıl veiryimd edigimi yap olurmu ne kaybedersin eşine söyle bir kese kagıdı alsın pastaneden çarpıntın olunca şn yap otur bir yere al eline kese kagıdını sakin ol önce güzel şeyler düşün sonra agzını burnunu sok nefes al ver nefes agzersizi bu eger dedigimi yaparsan eger drusa çarpıntın bilki strese baglı oluyor çarpıntı ne kaybedersin yok çarpıntıo geçmezse bebekten derim ben yastıgını dik koy yatarken bendede oluyord ömürümde çarpıntı doktor bana hep yattıgından oluyor dedi kan hareket etmeyince vucutta dedi uyyunca önce bir gerilin diyor doktorlar hemen kalkmayın yataktan hemen kalkınca kan dolaşımı göbekte toplanırmış hayde çarpıntı olurmuş aldım kese kagıdını kızımda otrdum nefes aldım verdim meyerse strese baglı olurmş çarpıntım :18::18:sen şimdi diceksinki ben kendimi bilirim bende panik atak yok dicem ama dedigimi yapsan ne kaybedersin allahım yardımcın olsn kardeşim ya tarluson kagıdına gelince eczanelerde yokmu en azından için rahat eder git hastaneye allah korosn syun vs gelir bebek susuzlktan kötü olr içerde rabbim yardımcın olsun işşallah kardeşim benim bile 4 ayda başladı çarpıntım senin hasfatan kadar düşünemiyorm neyse benim çıkamam lazım kendine iyi bak birde tanıdıklara söyle erken aramayın diye ben öle yapmıştım

Canım akinti sari ise değildir ama renksiz diyorsun su olma ihtimali var hareketleri nasil bebegin suyu azalinca hareketleride azalırmış azalma yoksa korkma ama senin yerinde olsam yakındaki bı hastaneye giderdim ki hep öyle yaptım suyum az dendikten sonra arada devlete gittim baktirmaya insallah suyu değildir

canlar face hakkında bi öneride bulunmak istiyorum sizlere...
facede bi grubumuz vardı zamanında kurmuştuk ama çok girilmedi ve öylece duruyor.
şimdi de sizler aktif olarak görüştüğünüz için birbirinizi tanıyorsunuz ama ben çoğunuzu isim olarak bilmiyorum istek gönderdiğiniz zamanda kabul edemiyorum her seferinde duyaydine sormak zorunda kalıyorum forumdanmı diye :)
o gruba da üye olunsa ve burda kullandığımız nickleri ve gerçek isimlerimizi yazsak nasıl olur

kızlar nasılsınız giremedim ne zamandır hatırladınız mı beni bilmiyorum kısmetse ctesi günü serkljım var
biraz uzak kalmak istedim netten okudukça kuruntu yapıyorum gerçi allah ın dediği olur biz ne desek boş ama korkuyorum biraz
doktorum sorun olmaz diyo ama gel bana anlat
bu arada doktorum %90 erkek dedi bebiş için hayırlısı olsun hakkımızda

Allah sendende razı olsun arkadaşım..Allahın izniyle başaracaksın.Hayırlısıyla herşey güzel olacak.

fecebook ta buna benzer bır yazı vardı kıme derdımı anlatsan o benden dertlı diye senınkıde onun gibi olmuş

cnm şöyle düşün bu bebeği kendın için doğmasına vesıle oluyorsun

ne eşin ne ablan nede herhangı bır baskası senın mutluluğun kadar mutlu olmayacak

şu anın tadını çıkarmaya çalış mümkün olduğunca

RABBİM var ve yardıncın olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…