Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

görmedim canım kusura bakma çünkü birkaç gün giremiyince okumadığım mesajları çok hızlı geçiyorum çünkü kızım biraz oyalandığımı görünce pc de hemen mızmızlanıyor..güzel dileklerin ve desteğin için çok sağol paşacım inşallah seninde bu günlere geldiğini görücez, sana destek olucaz..Rabbim senin yüzünü güldürsün burda en çok dilediğim ve istediğim arkadaşlarımın en başındasın, geçen seferde dua etmiştim doğumda sana bu sefer daha çok edicem hepinizin adını tek tek anıcam sürekli..

teşekkürler canım, dikiş almak kolay canım, nadir olarak sorun çıkıyor bazen benim bu seferlik öyle oldu kendi doktorum olsa böyle olmazdı zaten, kanama biraz lekelenme gibi oluyor ama çok değil sonra kesiliyor canım, doktor benden dikiş almak için ücret almadı dışarda alıyorlarmı bilmiyorum..

çok sağol canım valla beni çok yüreklendirdin
inşallah senin doğumunda kolay olur ağrın hiç olmaz geçen seferki gibi, sen benden önce doğurucan galiba çarşambaya kadar ben doğurumuyum bilmiyorum sanki hafta sonuna doğru olur gibime geliyor..

merra miyomun bulunduğu yere göre tehlike boyutu değişiyor...miyomun nerde..rahmin içindemi yoksa dışındamı..eğer içindeyse rahmin bebekle beraber miyomda büyüyeceği için rahmin içini daraltırsa bebeğe zararı olur erken doğum olur..yok dışında ise dışarı doğru büyüyeceğinden bebeğe bi zararı olmaz rahmin içinde olmayınca....miyomlar doğumdan sonra alınmak pek önerilmez kanama yapar kanama arttırır çünkü...bir süre bi kaç ay beklenir..miyomlar %80 doğumdan sonra kendiliğinden kayboluyor ondan bekleniyor yani...haa eğer rahmin içindeyse bebeğin kilosu kontrollerle miyomunda büyüklüğü göz önüne alınarak dikkatle inclenerek belki erken doğumda yapabilir..bi arkadaşın miyomu var rahmin içinde ..rahmin yarısı miyom yarısı bebek....6.ayını geçince bebek 1,5 kiloya gelince bebeği doğurtacak doktor..yoksa miyom sıkıştırıyo bebeği..tehlike arz ediyor yani...SENİN NE DURUMDA ACABA...

evet canım benimde kağıdımda öyle yazıyordu alttan yapılınca mc donalds deniliyor, daha içerden atılınca teknik olarak schickoar ekliyorlar, heyecanlı bekleyiş başladı canım, ama kafam çok rahatladı çünkü gitmeden önce dönüp dönmediğinide bilmiyordum, birde arada ağrım olunca dikişimin alınmamış olması canımı sıkıyordu, birde acaba sezeryanmı olucak sorusu vardı kafamı çok yoruyordum son günlerde..

ay 3 gün acillik oldum nasıl bi ağrıydı sol kasıkta tam miyomun olduğu yer....serum vermişti ağrı kesici felan verdiydi..miyom dejenere olduğu için ağrı yapıyodu yapcek bişey yokmuş..allahtan rahmin dışında miyom..şuan ne alemde bilmiyom..acep küçülüyomu kayboluyomukine..belkkide kaybolmuştur..göya doğumdan sonra kendiliğinden kayboluyomuş ya....bakalım doktora gittiğğim zaman onada baktırıcem...

hmmm...anladım...valla koltukaltı ve paket bölgesi 100 lira..2 ay sonra bidaha gitcem işte...kıllar çıkıyor ama bugün tuvalette iç çamaşırım hep kıl olmuş ..nasıl dökülüyorlar...çok sevindirik oldum varya....bakalım ilk seans ta %e kaçını dökücek..hala dipten çıkan kıllar var dökülecekler var yani...bekliyorum...:)

kizlar valla hic memnun degilim evde daha iyiydim kasilmam oluyor 1 saatte 7 defa olmasi lazim diyor benim 4-5 oluyor diyorum ondan bisey olmaz diyor bi kan ve idrar aldilar o kadar ne serum nede baska bisey valla ....
Allahim sana sigindim...

gurbetcii beğenmedin mi yani...hacettepe iyidir aslında...pek ilgilenmiyor sanırım.. VALLA NE DOKTORUN ÖZGÜR DERENİ ANLADIM NEDE HASTANEYİ ANLADIM CANIM...NERDE YATIYON..HACETTEPENİN RİSKLİ GEBELİKLER BÖLÜMÜNDEMİ YATIYON VARMI RİSKLİ GEBELERE AYRILAN Bİ BÖLÜM-ODALAR...YOKSA NORMAL DOĞUM YAPANLARIN BULUNDUĞU YERDEMİSİN..

VE BU RAHİM KASILMASI NASIL OLUYOR YAAA BEN 20 HAFTAYA KADAR BŞİŞİ GÖRMEDİM...YOK KASILDIYSA BİLMİYOM YANİ NASILDIR BİLMİYOM??

canım dilekler dalar karşılıklı inan ne chnb nerde yaw girmiyor kaç zamandır:44::44:ne var ne yok diye baktım şöyle bir okdum yaramaz birşey yok kız yollarda dogrcaksın demedi deme
gurbetim memnn kalmadıysan eve geri git kzum bana bile diyor lar rsikli haftalarında hastanede yat diye ama yatmayı düşünmüyorm allah yardımcın olsn magnezyum verilşermi altaki yavrular sizler nasılsınzı sizlerle muhabbet etmek çok isterdim ama eşim çagııryor ona hizmet etmem lazım kendinize iyi bakın öpüyorm hepinizi rabbime emanet olun

Hayırlı uğurlu olsun arkadaşım..Allah güzel günlerde oturmayı nasip etsin.

Selam arkadaslar yazdiklrinizi takip.ediyorum ama sik yazamiyorum bugunler cok kotuyum kasilmalarim cok.fazla cok tedirginim .dogumu gelen arkadaslari Allahim bi nefeste kurtarsin.metalcim hastanede yatmak cok zor oncekinde 2ay kadar yatmistim ama bunda 1 gune bile dayanamiyom kizimi ozluyorum ne yapti nasil oldu aklim kaliyor.insallah yatmak zorunda kalmam.ben cuma gunu bi aksilik olmazsa yola cikacam ama kafam karma karisik.saftunc evin hayirli olsun

Evin hayirliolsun
Insallah hayirlisi ile tedavin baslar ve yeni evine bebegin le tasinirsin.

Bir ara dogum kontrol ilacini sormustun
ben uc kez yumurta toplamali islem yaptirmis biri olarak kullanmadim ama cevremde bir ay oncesinden kullananlar oldu.

Bana her tedavide uzun protokol uygulandi ve adetin 21. Gunu lucrin ile basladim.

Unarim dr un senin icin en uygun tedaviyi uygulayacaktir.

Insallah yolculugun iyi gecer
Dr un haberi var degilmi durumundan
Rabbim en az 28. Haftayi saglikla gormeyi nasip etsin

Arkadaslar METAL den haber alan varmi
iki gundur cok merak ettim

Bende tlf nosu yok
ulasip gorusebilen olurda bilgi verirse sevinirim

yarencim ve hideniskocum Allah ikinize de butun bu yolda olanlara da dogumların en kolayını nasip etsin,sag saglim alın yavrularınızı kucagınıza inşallah !

evet arkadaslar bende metal i cok meraktayım....

haftasonu evde yoktum ama aklım buradaydı...
gece gelebildim şimdi işleri bitirdim yatmadan bir bakayım dedm ama haber yok
umarım iyidir..sanırım bugün itibariyle 34 haftalıkta oldu

gurbetciii hastaneye yattın demek hayırlı olsun
pek rahat degilsin anladıgım kadarıyla Allah yardımcın olsun

yarencim demek melegin dönmüş ve annesinin sıkıntılarını oldukça azaltmış.
dikişinde alınmıs e artık gelsin doğum

hidennisko sana kocaman maasallah
demek son işlerinide hallettin artık 2 günde dinlen bol bol uyu uyuyabilirsen tabi..
badecik gelince özlem duyabilirsin uykuya:)

saftunç eviniz hayırlı olsun..yeni eve yeni bebek
tedavide baslıyormus hadi bakalım bize güzel haberler ver...

badecim ne güzel faydalı sorular soruyorsun arkadaslara..
zevkle okuyorum röportajlarını:103:

chnb nin netinde problem vardı en son sanırım daha çözülememiş yoksa
bizi bu kadar habersiz bırakmazdı..

eylülgülü sende ne güzel son haftalara kadar geldin darısı basımıza...

ay baska bişiler kaçırdım mı acaba:44::44::44:
kızlar unuttuysam da bu saatte bakmayın kusuruma

gunaydin rabbim sorunsuz hafta nasip etsin Allahim sana sigindim...
kizlar pek okuyamiyorum...
bana gece serum taktilar ama bos serum sade su yani...
kendi ilaclarimi kullaniyorum bos serumda kasilmayi geciriyormus...
teeeeehhhhh...
Allahima sigindim baska bi sey yapamiyorum...
tokoliz ve mahnezyum sulfat tedavisi 20. haftadan sonra yapiliyormus....
ha bide yanimda da riskli bir kadin var27 haftalik hacettepede calisiyormus...
bi sey soruyon ben memurum ben buranin personeliyim diyip duruyor hic sevmedigim insan tiplemesi..
bana ne mezunusun dedi neden sordun dedim merak ettim icinden sen merak ede dur deyip cevap bile vermedim bismillah yeni gelmisim ne mezunusun diyor salak bide kadin 40 yasinda hic gorgusu yok...
Allahim beni siniyor kizlar cok iyi biliyorum tespih cekiyorum Allahim sana sigindim merhamet et bana ya rabbim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…