Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Yok ben denerim senin dediğini,ölcek gibi oluyorum ne dersen denerim valla,perşembeye randevum o zaman herşeyi anlatçam

Bi yandan değildir diyorum bi yandan da ya suyuysa diyorum,oğlum hareketleri konuunda çok istikrarlı değil bazı gün çok hareketli bazı gün durgun,nasıl değerlendirecceğimi bilemedim,acaba perşembeye kadar birşey olur mu?

Duyaydıncım geçmiş olsun canım..Benim suyum sızmıştı biliyorsun..Şöyle tarif edeyim belki bir faydası olur..Su gelmesi istemsiz bişey..Ben mesela yatarken bir damlanın aşağı doğru süzüldüğünü hissediyordum..Böyle başladı..Sorada musluğu açıp hemen kapadığını düşün..Fışş yapıp duruyordu..Bir kaç dakika sonra yine aynı şey..Bu böyle 4-5 gün devam etti..Ve son güne kadar suyumda belirgin bir azalma olmadı..Turnusol kağıdını medikalcilerden bulabilirsin..Yada bir hastanden istesen.Sen ciğer geliştirici iğne oldunmu canım?

Sağol canım,yok olmadım iğneden,dr gerekli görmedi
ben ıslaklık hissediyorum ama ön tarafta vajinadan yukarıda,kilotunn o kısmı ceviz büyüklüğünde bazen de daha ince uzun şekilde ıslak oluyor,sarımsı olunca diyorum idrar herhalde ama renksiz görünce korkuyorum,üç hafta önceki kontrolümde suyum normaldi,varsa bi sızıntı anlaşılmaz o zaman,acaba hastaneden istexsek verirler mi ki

[melek 81
canım kaybın olmadan rahimağzı yetmezliğinin farkedilmiş olması çok güzel,şükür oğlunu kucaklamışsın.Rabbim bu bebeğini de sağlıcakla kucaklamayı nasi etsin.

Duyaydin simdi benimki de ayni hesap olacak ama akinti sorunu hamileligim boyunca benim pesimi hic birakmadi
Hele ki oglumda dikis varken ve ilac kullanirken esofmanlarima gececek kadar cok oluyordu
Simdi bunda birde koku oluyor, gunde 3 kez kilot degistirmezsem rahat edemiyorum, son haftalara geldim diye ped bile kullanmaya. Basladm
Ben senin suyunn geldigini dusunmuyorum, ama onlem almakta fayda var
Persembe kontrolun varmis, o zaman durumundan bahset, hastanede test yapsinlar, olmazsa vajinal kultur alsinlar belki mantar falan olmussundur

Hayirlisi olsun oglusun
İlk basta bende cok etkileniyordum burada yazilanlardan
Zamanla herseyin olacagina vardigini ve herkesin birbirinden farkli oldugunu anladim
Sende oyle dusun
Hakkinda hayirlisi olsun

İste canim, isteyenin bir yuzu vermeyenin iki yuzu karaymis
Bu arada masallah34 haftaya geldin sende

amin.canım hayırlı olsun Allah iyi günlerde huzurla sağlıkla mutluluk içinde oturmayı nasip etsin.çoluk çombalak mutlu mesut yaşayın :)
Rabbim inşallah yeni eve yeni bebiş nasip etsin ev hediyesi

canım olacak inşallah
en kısa zamanda güzel haberlerinizi alırız inşallah isteyen tüm arkadaşların ve senin:)
yeni ev yeni umut yeni bebiş

hayırlı olsun evin inşallah..
allahım güzel günler geçirmenizi nasip etsin ve inşallah yeni eve birde yeni bir bebek

anladım canım merak ediyodum nasıl alıncak diye..
açıkladığın için çok sağol.

hep aklıma geliyosun canım...
allahım yardımcın olsun..
doktorun dediği gibi 1 gün 1 gün nekadar kalabilirse artık kuzucuk...
sağlıcakla vaktinde gelir inşallah

dediğine inanıyorum ama

tedbir bizden takdir allahtan denir hep...

yani gerekli tedbirler alınmadan dünyaya gelmesi yaşaması zor olan bebek için öylece bişi yapmadan beklemek olmaz...

biz elimizden geleni yapıcaz tedavimizi olucaz ki bu ihtimali arttırıcaz...

burada kan sulandırıcı,progestan vs bisürü ilaç kullananlar var..yani bilerek bu ilaçları kullanmayıp tedaviyi aksatıp iyi bir sonuç beklemek olmaz...

tabiki sonuçta allah nasip ettiyse olur...

Allahım hepimize hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin inşallah.....

canım ben 23 haftada suyumun gelmesi sebebiyle kaybettim meleğimi...

o anlaşılmayacak gibi değildi birden foşşşş diye geldi..sonra ardından gelmeye devam etti.yani peçete koyuyodum bidahaki wc gidişimde peçete resmen ıslak oluyodu...

bende senin gibi sürekli bundan şüpheleniyorum..her gittiğimde doktor bebeğin suyu normal diyor..
demek ki değil..doktorum akıntı yada idrar olabilir demişti bana..
bide eğer suyun olsa çamaşırın her seferinde ıslanır demişti
inşallah suyun değildir...

bilmiyorum ki canım doktor ayrıntılı bişey söylemedi,ben de o an bişey soramadım panikten.sadece bebeğe bir zararı var mı dedim o da hayır yok önemli değil şuan dedi...
inş. bir sıkıntı olmaz,bihaki kontrolde sorayı ayrıntıları

canım Allah seni ve bebişini korusun.kuzucuk biraz daha dayanır ve onun için en doğru zamanda sağlıcakla doğar inşallah.dualarımızdasın...

Selam arkadaslar herkesin iyi olmasini cani gonulden istiyorum.duyaydin canim doktara gitmende fayda var bendede olmustu idrarmi kaciriyorum diye dusundum ama doktor acikligim oldugu icin suyum olabilecegini soyledi hastanede takipteydim bebgin suyuda normldi surekli serum aldigim icin zaten o islaklik basladiktan 5gun sonra suyum aniden bosaldi 6. gun dogum yaptim seni korkutmak istemem ama tedbirli olmakta fayda var.Bi arkadas kasilma nasil oluyor diye sormustu bende karnim one dogru sivriliyo sanki bi topu sisirirsin ya onun gibi sistigini hissediyorum iyice geriliyor ama o anda bebek hareket etmiyor zaten kasilma aninda bebek oksijensiz kaldigi icin genelde hareket etmez bi sure sonra heciyor sende farkediyosun zaten karnin gevsemis oluyor.tabiki Allahim omur vermisse hic bisi yapmasakta yasar ama tedbir almak gerek.bide sunuda yapsamiydik dememek icin.bi nevi icimizi rahatlatmak.

canım Allah yardımcın olsun inşallah suyun değildir,normal akıntıdır bebek ağırlaştıkça dikişi zorluyor daha fazla akıntı yapıyor olabilir.Bebişin ve sen allaha emanet olun

Ay inşallah dediğin gibidir,ben de kendimi yok canım değildir diye iyi düşünmeye çalışıyorum,herşeyden korkar olduk,paranoyak gibiyim,
34 olduk çok şükür evet,bi de diyordum ki 30 lu haftalara geleyim rahatlarım diyordum ekstra psikopat oldum

Her seferinde olmuyor,inşallah değildir,sık sık gitsem dr ye belki daha kontrolde hissedicem ama benim dr de ayrı bi cins işte,olmazsa bi şekilde şu pedlerden bulmam lazım,alıştık zaten kendi doktorumuz kendimiz olmaya,bi daha dünyaya gelirsem tıp okuycam kadın doğumcu olacam valla,hem paraya para demiyorsun bi de havandan geçilmiyor,adams ulaşacaz diye kırk takla atıyoruz

Proluton ne için veriliyor?Sen neden kullandın.

Feryal Bade Mmerry Mulmerry Merra... Unuttuğum var mı bilmiyorum ama yürekleri iyi duygularla atan bütün ARKADAŞLAR EV ve BEBEK dilekleriniz için çoook teşekkür ederim.....

ARTIK BEBEĞİME DAHA YAKINIM :) İLK İĞNEMİ BUGÜN OLDUM CEM BEY KONTROL ETTİ YUMURTALIKLARIMI BEĞENDİ :) KİST YOK DEDİ ,İLAÇLARIMIZI ALDIK BAŞLADIK CUMARTESİ İLK KONTROLUM VAR BENİ LİSTEYE YAZIN DUYAYDIN ARKADAŞIM YAZ BENİ NOLUR LİSTEYE :) HAMİLELİK HABERİ BEKLEYENLERE TAHMİNLERE GÖRE 10 ŞUBATTA BEBİŞİMİN OLDUĞU KAN TESTİNDE ÇIKACAK HEP BERABER OLACAĞINA İNANALIM OLUMSUZLUKLARI DÜŞÜNMEYELİM ...Mumudihaba canIm ben Ataşehir Memoriale gidiyorum.CEM DEMİREL doktorum sen nereye gidiyorsun ?

i

Ben hastane mudahale ederler yani bir sekilde ilac tedavisi uygularlar saniyordum.
Eger hastane ortami seni psikolojik olarak yorucaksa dr la gorusup evine don istersen
Ama su 7 kez kasilma olayini anlamis degilim yani hersey iyice olumsuza dondukten sonra tedavinin ne anlami varki

Canim son haftalari cok zor geciriyorsun
Rabbim uardimcin olsun insallah kontrolunde seni rahatlatacak bir cozum olur

Progeston kullanimininartmasiyla birlikte akinti miktarinda artis oldugunu biliyorum ama dr a bir danis istersen.

O herkes olayina gelince 11 yillik evliligimde maddi sikintilar yasadim herkes benden zor durumdaydi ev tasidim herkesin isi vardi hasta oldum herkes benden hastaydi o yuzden ben vazgectim artik
Kimsem yok dedim uzulmekten kurtuldum

ANNE ve BEBEKLERİMİZ
Adı----------------------cinsiyeti----------adı-------------------------doğum tarihi------------serklaj
dibircik-----------------erkek-------------Barış-----------------------...05.2088--------------var
hidennisko--------------erkek-------------Ege------------------------04.07.2008-------------var
Saliha06----------------kız---------------ElifBeyza-------------------26.12.2008--------------var
xxnilxx-------------üçüz erkek----metehan&oğuzalp&gökalp------------........2009--------------var
saslan------------------erkek-------------ÇınarDemir-----------------09.01.2009--------------var
kelebek 41--------------kız---------------Kalbinur--------------------22.01.2009--------------yok
nery--------------------kız---------------NehirDuru------------------05.02.2009--------------var
Melek81----------------erkek-------------AliTuna--------------------07.02.2009--------------yok
rhn---------------------kız---------------BerenEzel------------------14.02.2009--------------var
Tiwiks------------------erkek-------------Çağan---------------------10.03.2009-------------var
Fklic--------------------kız-----------------?-----------------------18.04.2009-------------yok
k-ikbal------------------kız-----------------?-------------------------..05.2009---------------vark
hemşin53---------------kız---------------Elif-------------------------18.06.2009-------------var
Sezen-----------------erkek----------------?-----------------------01.09.2009-------------yok
salihas------------------kız---------------Eylül-----------------------06.09.2009-------------var
Yağmurcn---------------erkek------------YusufBora------------------15.10.2009--------------yok
Tuğba-ŞEKER-----------erkek-------------?--------------------------24.10.2009--------------var
el-muallim--------------üçüz kız------------?--------------------------22.11.2009-------------var
Tuubay-----------------kız&kız&erkek-----Elif&Zeynep&Mert-----------........2009--------------var
nermn--------------------------------?--------------------------26.05.2010--------------yok
NarMik------------------kız&erkek---------SelinAlmina&SerkanÇınar-----02.06.2010-------------var
Zeyhat------------------?-----------------------?--------------------02.06.2010-------------yok
DEBA-------------------kız&erkek----------------?--------------------...06.2010--------------var
sofika-------------------kız---------------Filiz Erin---------------------01.07.2010-------------var
cananur-----------------erkek-------------AhmetKaan-----------------07.07.2010-------------var
Canzi3445---------------erkek-------------?---------------------------16.07.2010-------------var
DERİSS------------------kız&erkek---------Ecrin&Barış-----------------23.12.2010-------------var
Edamecrin---------------kız----------------Gözde----------------------2010-------------------var
yasnur------------------erkek---------------?--------------------------2010-------------------?
sinop-e-----------------kız-----------------melis------------------------2010-----------------var
Yaren-------------------kız----------------Sezin----------------------20.02.2011-------------var
nefisem-----------------?--------------------?-----------------------.02.2011---------------vajinal pesser
Güldenaz----------------kız------------------?-------------------------?-----------------------var
pares83-----------------kız------------------?-----------------------21.03.2011---------------var
Tatlışoğlu---------------kız-----------------İlke-----------------------03.03.2011-------------var
Nuray-------------------kız----------------Özge----------------------20.03.2011-------------var
Şafak-------------------kız------------------?-----------------------------?------------------var
Ayer82------------------erkek---------------?------------------------21.04.2011-------------var
ozlem483----------------kız----------------Deniz----------------------02.05.2011-------------var
Eylem-------------------kız----------------Duru-----------------------16.05.2011-------------yok
Ardatuana---------------kız----------------Esila-----------------------13.06.2011-------------var
Elifce--------------------kız----------------EsmaEla--------------------18.06.2011------------var
sbl1980------------------kız----------------Duru-----------------------01.07.2011------------var
nurcan35----------------kız----------------Eylül-----------------------07.2011----------------yok
jaluse------------------erkek-----------------?-----------------------15.07.2011-------------var
Mavilinilay----------------kız----------------Ekin-----------------------01.08.2011------------var
Selen_k------------------kız----------------Beren----------------------18.08.2011------------var
minimini------------------kız----------------Beril------------------------05.09.2011------------var
samyeli------------------erkek--------------Eymen---------------------09.09.2011------------var
Crameren----------------erkek--------------Mert-----------------------13.09.2011------------var
melekceren--------------kız-----------------Melis----------------------16.09.2011------------var
gamze81----------------erkek---------------ErsanÇınar-----------------17.09.2011------------yok
elza81------------------erkek---------------Demir----------------------21.09.2011------------yok
erdennazlı---------------kız-----------------Beren----------------------22.09.2011------------var
arzufirdevs--------------kız-----------------İnci----------------------- 22.09.2011-------------yok
tuubaaoz---------------erkek---------------Kıvanç----------------------28.10.2011------------var
sumeyye25--------------kız-----------------NisaNur---------------------29.10.2011------------var
jLIMBURG1985------------erkek--------------Ömer Ali---------------------08.11.2011------------var
medusa_0403------------kız-----------------ElvinEce--------------------20.11.2011-----------var
nursin1981--------------kız&erkek-----------Elvinİpek&EymenKaan--------09.12.2011-----------var
ceylinirem---------------erkek---------------Enes------------------------16.12.2011-----------var
kardelen086------------kız&kız--------------Almina&Destina-------------------?-----------------yok
Boncuk26---------------erkek---------------Kerem-----------------------07.01.2012-----------var
deryak53----------------erkek---------------Kerem-----------------------21.02.2012-----------var
Bermel------------------erkek-----------------?------------------------------?----------------var
girl85--------------------kız------------------?----------------------------26.04.2012------------var
sinannuray--------------erkek------------Vahap Enes---------------------08.05.2012------------var
Fadik-------------------erkek------------Yusuf Eymen---------------------01.07.2012------------var
sinem8484-----------kız&erkek------------Arda&beren--------------------------?--------------var
melikee---------------kız---------------------?----------------------------13.08.2012------------var
sofika------------------kız------------------inci----------------------------04.09.2012-----------var
arzufirdevs-------------erkek---------------muhammed fatih-------------19.09.2012------------yok
sevdanehri54------------kız-----------------rüya--------------------------08.10.2012-----------var
Ayer82------------------kız-------------------?--------------------------------?-----------------yok
mues-----------kız(meryem hanne)&erkek(muhammed baha)---------------22.10.2012-----------var
meleğim ve aşkım--------kız--------------ravza nisa------------------------17.10.2012----------var
chnb-------------------erkek-----------ahmet arda-----------------------14.11.2012----laparoskopik serklaj
denizANASI--------------kız----------------su----------------------------03.11.2012-------------yok
Prenslerim-------------erkek&erkek-----emre&erdem---------------------15.11.2012--------------yok
aysetalha---------------erkek-----------------?-----------------------------?.2012----------------var
sezen_kayaalp-------------?------------------?---------------------------20.12.2012--------------var
sinemis30---------------kız------------yağmur ada-----------------------?.12.2012---------------var
minibebi------------------?--------------------?--------------------------?.01.2013---------------var(acil)
HAMİLELERİMİZ

Adı----------------------cinsiyeti--------------------------beklenen doğum tarihi------serklaj:
yaren58------------------kız----------------------------------22.01.2013--------------------var
hidennisko---------------kız----------------------------------25.01.2013---------------------yok
eylulgulu----------------erkek---------------------------------07.02.2013--------------------var
duyaydin----------------erkek---------------------------------03.03.2013--------------------var
metal41----------------erkek---------------------------------04.03.2013---------------------var
fuumuu------------------kız----------------------------------02.04.2013---------------------var
mulberry-----------------kız----------------------------------26.04.2013---------------------var
happykelebek------------erkek--------------------------------10.05.2013---------------------var
melek81------------------kız----------------------------------15.05.2013---------------------var
gurbetçiiii----------------kız----------------------------------18.06.2013---------------------var
svly88--------------------?-----------------------------------17.06.2013----------------------var
merra1-------------------kız---------------------------------18.06.2013---------------------var
efulim46------------------?--------------------------------------?----------------------------var
moonsherose84----------?-----------------------------------05.08.2013----------------------yok
melek18------------------?-----------------------------------18.08.2013---------------------yok

HAMİLELİK HABERİ BEKLEDİKLERİMİZ

Adı-----------------------Müjdeyi vereceği tarih
Regrete---------------------:86:
paşam3405------------------:86:
feryal37---------------------:86:
bade81----------------------:86:
minito-----------------------:86:
Mmery----------------------:86:
mumudihaba----------------:86:
Sutanesi1982---------------:86:
saftunc---------------------:86:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…