Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Gözün aydın, Allah analı babalı büyütsün...

Geçmiş olsun arkadaşım..İnşallah problem çıkmaz..Nasıl oldu acılı bir işlemmi?

teşekkür ederim badecim...

aslındaa 3-4dakikalım bişe ama rahimagzını acmak için takılan aletde canım yandı
birde onlar masanın üzerinde duruyordu öle kocaman seyleri görnce beni titreme aldı
hala aklıma gelince fena oluyorum..

ama ilaç verilmesinde falan bi acı hissetmedim hiç.
alet cıkarkende zordu kanama yaptı ama 1 saat içinde gecti.

bence cok acılı bir işlem degil..artık ne oldugunu bildigim için daha rahatım

Gurbetçi, senin serklajını Özgür Deren mi yaptı nerde yaptı? şuan sanırım hastanede yatıyorsun Hacettepede mi? memnun musun?

abmaya canim evet ozgur deren yapti serklajimi sarkli bi serklajmis cok yukardan attim dedi..
hrs de yapti dikisi..
suan hacettepede yatiyorum iyi ama asistanlar cok var uzman usgden bakmiyor 3-4 gunde bi fk sina bakiyor..
bu gun rahim agzi uzunlugum kac cm dedim burdan anlasilmaz dedi bilmiyorlar ben iki hafta sonra ozgur beye gidicem ve iki haftada bir gelmek istedigimi soyluyecem...

Kesinlikle uzuntu sikinti etkiliyor sutun miktarini
Dun sabah oglum okula gitmemek icin cok agladi, ben de ona bagirdim kizdim, sonra karsisina gecip agladim uzuntuden, zaten cok yoruluyorum sen bana hic yardimci olmuorsun dedim
Sonra da cok pisman oldum, neden yaptim diye
Bugun sanki sutum az

Yarencim sabrina gucune hayranim selinimiz hos gelmis safalar getirmis, kandil bebisi masallahhh
Ben de cok burugum, sanki oglum benden uzaklasti ve ona yetemiyorum
Annem daha ne yapacaksin kizim dikis mikis dinlemedin herseyine kostun diyor

ben de doktor arıyorum kafam çok karışık benim kaybım daha çok yeni ama güvenilir bir doktor bulmak istiyorum. Ama hastanede yatma işi falan olursa diye üniversite hastanesi ile bağı olan bir doktor olsun istiyorum.Özgür Deren Hacettepe de senle ilgilenmiyor mu? sadece muayenehanesinde mi bakıyor? cevap için sağol.

Canlarım canım arkadaşlarım iyiki varsınız Allah sizden razı olsun mesajlarınız beni nasıl mutlu ediyor bilemezsiniz umudum artıyor.Feryalcim 25 opu sanırım 28 gibide transfer olur.Yumurta az olduğu için 3.gün transferi olurmuş 12 gün sonrada sonuç belli olur .Bu arada benim doğum günüm 5 şubat yani bebişim doğum günümde annesinin göbişinde olacak :)
Kandiliniz de mubarek olsun canım arkadaşlarım Allahım bu mubarek günde dualarımız kabul etsin bizi evlat hasretiyle ve sağlık problemiyle sınamasın ..Dualarınızda ben de olurum inşallah

YARENCİM gözün aydın Allah analı babalı büyütsün,sevgilerimleee....

nasılsın arkadasım? biliyorum kasıntı şikayetin var okuyorum yazdıkların gecer seni çok yormadan insallah
evet 2 haftada bir kontrole gitsen daha ii olur doktorun gerekli görürse tabi..

bu arada hastane de zamanın nasıl gecıor?odalar kaç kişilik
ben evlenmeden önce bir ünverste hastanesinde yatmıstım anal fissür diye bagırsak rahatszlıgımdan sonra
özel odadaydım banyo tv falan hep odadaydı.senin oldugun yerde öle imkan varmı?heryer aynı olacak degil ama
oldugun yeri merak ettim de

hidennisko canım ne hassassın..oglusun içinde hastalıklarla bogustu yavrucak
şimdide bir kardes geldi eve..yas da küçük zorlanabilir..
onu anlıyorsundur eminim ama kendini üzmemelisin
sunu unutma sen herhalinde hep yavrularını düşündün ve bence cok iyi ve sanslı bir annesin

Son düzenleme:

canım protein s i taze bakılması gerektiğini yazmıştım. Dediğim gibi sevmek de iyi geliyor insana biz de eşim ve ben Arda beyi sevdik ve güvendik. eş de onayladıysa daha da iyi oluyor bu süreç...

inşallah aranız düzelir bıdığınız gelir...

canım rahim filmi çekilmişsin sanırım sorun da yok. her şeyini tamamla, kontrole git ver elini bebek ...

Bende de astigmat varmış ..Son zamanlarda çok başım ağrıyordu demek bundanmış..Açıklama için teşekkür ederim cnm inşallah benimkide geriler ve yok olur

yorma kendini...

Canım benim. Şu an lohusalık psikolojisi içindesin. benim koca oğlan bile yatağımdan çıkmıyor, akşam uyumak istemiyor kardeşim bile benden sonra uyuyor diyor. son günler bir iki gün olabilir.

allah güzel haberler vermeyi nasip etsin...

canım benim liste başısın artık gözüne liste için varis kestir...

Bende de astigmat varmış ..Son zamanlarda çok başım ağrıyordu demek bundanmış..Açıklama için teşekkür ederim cnm inşallah benimkide geriler ve yok olur
Rica ederim canım,inşallah düşsün senin de numaran

Hakikaten yaa,ben doğumu düşünmekten bu varis işini hiç düşünmedim biz de bugün annemle bebek elbisrlerini yıkamaya başladık,herşey daha bi gerçek olmaya başladı,sanırım doğduğunda bu güzrl şey benim mi diycem bi de bişey sorucam hastanede havlu istediler mi sizden bebek için?

Kızlar,bir süredir listeleri güncelleme işini ben yapıyordum ancak 35. haftamda olmam dolayısıyla bir an evvel yerime güncellemeleri yapacak bir gönüllü arıyorum,yoksam ben doğurduktan sonra listemiz başıboş kalmasın

yaren,eylülgülü ve metal tebrik ederim üçünüzüde Allah bagıslasın bebişlerinizi hayırlı evlat olsunlar inşallah..metal canım üzülme küçük bi sıkıntı yasıyosunuz suan inanıyorum bebişin en kısa zamanda bunuda atlatıcak

Canım bul bir varis...:))

canım doğum esnası için mi? yok canım. bizim 13 00 da doğdu sonraki sabaha karşı yıkadı hemşire seyretmek ister misiniz dedi.kabul ettik bir musluk altında yıkadı sonra bir ısı altında kurudu havlu yoktu hayal meyal hatırlıyorum bu bölümü...havlu hatırlamadım şimdi...

canım rahim filmi çekilmişsin sanırım sorun da yok. her şeyini tamamla, kontrole git ver elini bebek ...

ah sorun yok mu dersin içine dogdu sanırım arkadasım
tüplerimin acık oldugunu anladm ama rahimde yapısal bi bozukluk varmı die bakılcak
o da erken dogum sebebiymişya.Allah korusun

ama hersey iyi olacak inanıyorum

hangi arada gittin hangi arada dogrdn kız hızlı olmş bizim sıparabbim analı babalı büyütsün işşallah canım benim darısı bizlere olsun işşallah
canım işşallah bizde eşlerimiiz baba yapıcez ama zamanı var bgün kaynanam gittim eltimin çocukalrı beynimi deldi allahım kınamıyorm ama allah öle evlat vericekse hiç vermesin ya bıktım seslerinden merakı beni öldürdü kafam gitti yeni girdim eve kaynanam eltim herkez aldı sevdi oglanı kızı içim acıdıaklımdan geçti paşa bir ay senin oglan büyüktü şimdi drsaydı brda olucaktı dedim drdm gözlerim dold kaynanam okadar dedim anne sevme yanımda diye baktım öçpüyor totosna vrp seviyor sonra eşime dedim kalk gidelim canım sıkılmaya başladı dedim sonra kaynanamın aklı başına geldi neden acımasız insanlar ya ben yokken sevin ne olr canım acıdı yeminle dedim sende brda olcaktın bebegim olmadı annen yetemedi sana dedim gittim odaya açtım canım sonuç bueşim hasta orda çalışırken ceryana kalmış ben desen sırtım ttlmş yerimden kıpırdıyamıyorm ne yapsamda agrısı gitse egilim dogrulamıyorm sırtım çok fena
ben ianıyormki evladını sagsaglim alıcaksın kcagına canım 40 hafta görmen dilegiyle
seninde bebem demek dikişe dayanınca akıntı gelmiş benim ömürümdede gelmişti sonrası malm akşamı dogrdm kızımı bazen diyorm ben nerde hata yaptım
canım eve yeni giridm uyrsn işşallah eşim akşam gelsin arıcam seni
allah kabl etsin canım
pasam bende okudum 30 tane canim..
allah kabul etsin canım özelime yazın brda kaynamasın kızlar:18::18:
canım işşallah herşey gönlünce olr bebem ben kendi rahim filimimi düşündüm aklıma geldide şimdi5 çektirmiştim ben
canım lohsalık sendiromuma girdin sen ne demek yetemem ay dymym çok ayıp sen annesin bebegin küçük aklından öle geçiripte canını sıkma bakıyım

ben gene unutulmuşum kız aşk olsun benim gibi güzel benim gibi alımlı hatunu unut baksen

gozun aydın yarencim,Allah analı babalı kardeşli mutlu mutlu saglıkla buyutmeyi kısmet etsin inşallah amin!
derler ya hani doguma giderken kimseye soyleme dogumun kolay olmaz cok kişi bilirse diye,acaba dogruluk payı var mı diye dusunur oldum :) ben ilkinde habersiz olunca anneme bile haber veremedim,sadece eşim ogrendi o da ucu ucuna,ikincide hemen herkes o gun dogum olacagını tahmin ediyordu e zor da oldu hani

canım Filize sutum yetmedigi donemde cok araştırmıştım,1 cisi yani oxytosin zaten suni sancıyla verilen hormon,daha dogrusu dogum esnasında dogumun gerceklesmesi icin sancı olusması icin dogal olarak da salgılanan hormon.Benim ilk dogumum hızlı olunca doktor dogumdan sonra da bir miktar suni sancıyı devam ettirmişti,sutune de faydası olur dedigini hatırlıyorum.Sut uretimiyle dogrudan alakalı bir hormon yani,hatta dogumdan sonra emzirirken de aynı dogum sancısı gibi hafif agrılar olur iste bu hormonun salgılandıgının bir gostergesidir,bu hormon salgılandıkca da rahim daha cabuk toparlanır,bebege baglılık duygusu olusturur,ayrıca aşk hormonu diye de bilinir.Karısık oldu biraz ama anladın sen :)Sutum azaldıgında cocuk doktorumdan bana bunlardan recete etmesini istedigimde kabul etmemişti,yetemzse mama ver deyip kestirip atmıştı bende sonradan vaz gecmiştim.Bulgaristanda cogunlukla oxytosin ampulleri kırıp agızdan alıyorlar,tam olarak miktarını su anda hatırlamıyorum ama gerek olursa daha detaylı arastırabiliriz,senin dedigin gibi burundan da alındıgını biliyorum.Chlorpromazine de hic yabancı gelmiyor ama kesin bilgim olmadıgı icin yanıltmak da istemem.

canım benim daha ilk gunden itibaren bebekle ilgili sorumluluk verin,o senin bebegin,o senin kardesşin,o senin selinin vs gibi.Bebek seni cok seviyor diyin sık sık,agladıgı zaman aaa bak seni istiyor diyin,ellerini eline degdirip merhaba demek istiyor diyin vs kısaca o bebek sanki onun en degerli varlıgıymış gibi davranın sizin degil.Mumkunse onun yanında bebegi sevmeyin,cok zor oluyor biliyorum ama bunlar da aşılacak,saglık olsun

ah be canım,ikinci cocuk dogunca her anne sanırım bu duyguları yaşıyor,buyugune baktıkca aglayası geliyor lohusanın :) cok mahsun kalıyorlar o da bir gercek hani,Allah yardımcımız olsun inaşallah amin!

bu arada hepimizin de kandili mubarek olsun,Allah´ım dularımızı kabul etsin inşallah!amin!

Havlu vardi , ben de izledim kuzumu yikanirken

kızlar bu arada ben bir müddet giremicem sırtım çok tutulmuş inanın canım çok acıyor wc gidip gelmek işkence yerinden kalkamıyorm hareke etsem bagırıyorm namazı bile kılamadım dün okadar olur sizlere yazarkende aylayım uyulyom işşallah sırtım düzelsin dönerim aranıza b arada kendinize iyi bakın ben yokken olurmu ne zormş yav b sırt agrısı ne yapsamda geçse doktorada gideism yok gitsem gene panik atagım azıcak neyse daya yazmaya dayanamıyorm ben kaçtım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…