Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
melek 18 cnm gecmis olsun cnm benim ...
benimde 13+1 de bebwgin esi onde dedi hemde tam plasenta previyeydi rahim agzini ortalamis yukari cikmaz dedi bir hafta sonra dikis oldum dikisim iyi gecti 10 gun boyunca hic kalkmadim merdiven cikmadim banyo yapmadim yemegi yattigim yerden yedim hos hala oyleyim bide salati sefriciye okudum 17+6 gunluk randevumda yukari cikmis dedi cok sevindik ama es asagidayken baski hissi vardi bende..
sende korkma cnm haftan kucuk dikise kadar cikar insallah cnm benim..

bu beni güldürdügünmn için bbem yeni geline selam söle drsn yerinde oynak karı gibi o heymiş
kardeşinede üzüldüm beben yao enişteni bana yola ben bir gzüel sinirimi ondan alıyım bahaneyle stres atmış olrm kızbu arada aklıma ne geldi liset varya bizim annelerin yaşlarını yasak diyorm ve kayıplarnı ne dersin hem daha iyi bizler için bilgi olr inan liset yapmayı bilmiyin bislsem seve seve yardıme dicemde yapamıyorm be ya aglıcem şimdi he yapamıyorm diye

Kız döv valla ne iyi olur
Canım kayıp yazılabilir de yaş yazılmasın diyen çıkar mı ki

nasılsın şekerim sabahtan beri çaldırıdm kaydettinmi telimi canımmerak ettim 34 haftalık arkadaşın ne yaptı

Kız döv valla ne iyi olur
Canım kayıp yazılabilir de yaş yazılmasın diyen çıkar mı ki

canım mesela ben 33 yasında deyip deyip dryorm yaşlandım diyorm olrda listede görürülerse yaşları derlerki yaşlanmadım ben daha oylamaya snalım derim ben

Melek 18 geçmiş olsun canım..İnşallah Allah yardım eder,yukarı çıkar bebiş..
Duyaydıncım tam 35 haftalık oldun.28 i görelim derken.Maaşallah arkadaşım.Hayallerinin gerçek olmasına az kaldı..Bebeğin kollarında olacak 5 hafta sonra..Bu arada liste işini bende beceremem sanırsam..daha sizin kullandığınız simgelerin yerini bile bulamadım:)

İnşallah yukarı çıkar canım.Doktorum hemen yapmak istiyor.ikili test yarın belli olacak pazartesi yaparız demişti.Çok beklemek istemiyor.biran önce olsun istiyor.Aşağıdayken yapınca risk var mı biliyor musun?

Tamam sunalım oylamaya
Evet canım çok şükür bu günleri de gördüm,bakalım dr 38 de alabiliriz dedi,Allah korusun şeker hastalarında sın haftalarda plasentada nahoş şeyler olabiliyormuş ondan riske atmayalım dedi,kuzum da maşallah kilo almaya başladı sonunda,hatta 300 gr öndeymiş de hemen burun kıvırdı dr miz
Inşallah listede yükselişlerinizi görücem bebeğimle siteyi takip ederken..

Liste işi için mmery arkadaşımızı düşündüm,o da seve seve yaparım dedi,nasıl yapacağını iyice anlatırım aslında kolay,alıntı ile cevap yazar gibi,çekirgemi yetiştirip sizlere sunarım

Kızlar bu arada benim birkaç haftadır ellerim ayaklarım şişiyor,dr ye gittiğimde de söyledim hatta sağım daha çok şişiyor dedim sağa baskı olmuştur fazla ondandır falan dedi,bugün davul gibi oldu ayağım havaya falan kaldırıyorum ama anlayamadım tek taraflı şişmesi normal mi solum da hafif şiş ama sağım bariz belli oluyor

Bir de göğüslerim klasik meme ucu kısmı büyüdü koyulaştı falan ama o koyuluk baya bi yayıldı hatta küçük küçük ben gibi şeyler çıktı,mememin göğüs ucuna yakın olan kısmıda pespembe,,böyle mi oluyor normal mi

Son düzenleme:
ne desem bilemedim şimdibence normal biizm gelininde öle olmuşt gögüslerine ay utandım bakbizim gelindede şişlik vardı 33 sonra normal demişti doktor tuzl şekerli şeyler yeme dedi hoş oglan 42 dogrd şimdi gitsem beni hatırlamaz degilmi ya bana gelmezse sevmeye o canımı sıkabilir öle herkeze gelmiyor dedi gelin

Benim de plasenta önde ve serklajım var. Ama önceleri tamamen rahim ağzını kapattığı söylenmişti. Şu an bir kısmı önde. Ama durum doktordan doktora da değişebilir. Çünkü bir doktor tam previa derken diğeri kısmi previa diyebiliyor. Ben sürekli yatıyorum ve ayaklarımın altına yüksek şeyler koyarak. Baskı hissedip ağrım artınca ayaklarımı iyice yukarı duvara doğru uzatıp bir süre öyle bekliyorum.

melek18
cnm tehlike iyi dr olmasa plasenta erken ayrilip dusuk oluyormus ama bende bi sey olmadi cnm korkma herseyi zamana birak cnm ilk gun bende senin gibiydim zamanla alistim baski hissim vardi yukari cikinca oda gecti...
pasam geldi arada kanamasi oluyor ondada bebegin esi onde tehlikeli bi durum 24 haftaya kadar ciksa cikar cikmazsa bi daha cikmiyormus ben rabbime sigindim bol bol dua ettim cok sukur gecti darisi sana melekcim..

Ay kızlar yazdım o kadar yayınlanmadı...

paşam geçmiş olsun kargon geldi mi?

sofika canım reçetesiz verirler mi ki? mantıklıymış... ben dün akşam 60 cc mama verdim 20 yi zorla içti. rezene verdim içti ama. iri olduğu için sütüm çok olmadığı için anlamadım...

hidennisko arda bey cem beyle çekildiğimiz var. ne yapacaksın canım. o resimleri de dergi için çektiler ama gazetede kullanılırmış önce... femicalden görüntüler bölümünde var resimleri çok güzel pozlar. niye sordun canım?

duyaydın canım bende de oldu memede benekler...

melek femicalde dr ye sor bölümü var arda bey görürse döner genelde sor...

mery canım inşallah sorun olmayacak.ç

Benimde mthfr c677t heterezigot..Cemil beymi dedi kan sulandırıcı kullanmaya gerek yok diye?Homosisteinin kaçtı acaba?daha öncede sormuştum ama görmedin herhalde..Benimki 8.77 çıktı..
cemil bey dedi evet.
4.95 ÇIKMIŞ ŞİMİ TEKRAR BAKTIM. 0-15 arası olması lazımmış o zaman seninkindede sorun yok sanki sen yüksek diyordun canım...

cemil bey dedi evet.
4.95 ÇIKMIŞ ŞİMİ TEKRAR BAKTIM. 0-15 arası olması lazımmış o zaman seninkindede sorun yok sanki sen yüksek diyordun canım...

İlk yaptırdığımda 19.5 çıktı..2 gün sonra güvenmeyip bir daha yaptırdım.8.77 çıktı..Ama araştırdığım kadarıyla 6.5 altında olması daha iyiymiş..Yumurtlama takibi yaptırcakmısın?düşündünmü?

gelmedi gelicek diye bir yerede çıkamıyorm

maşallah gerçekten kolay olmuş doğumun.
benim kızımda 11 de başlamıştı sancı sabah 8 de doğmuştu kızım...
Allahım bizlerede nasip etsin inşallah...

melek canım endişelenme..benimde plesanta hep aşağıdaydı.bende de adet ağrısı gibi ağrılar ve kasık ağrısı olurdu hep.kanama olmadı hiç.
19 haftada kısalık farkedildi..sonra gittiğim prof..bebeğin eşi aşağıda ama bu durumda bebek için iyibir durum demişti..
serklaj oldum..2 hafta falan yattım sonraki kontrolde 21 haftada bebeğin eşi sağ tarafa yukarı çıkmıştı...yatmanın faydası var sanırım...

yani demem oki serklaja engel değil hem sen daha küçük haftada serklaj olacaksın....endişelenme bence

canım yaklaşık aynı yaştayız sanırım bende 32 doldurdum 33 e girdim 1 ay önce...

benim bi kızım var 2. kızımı kaybettim

sen 3 kez aynı şeyi yaşamışşın..Allahım sana sabır versin inşallah...kabullenmek çok zor ama elden bişi gelmiyor..

okudukça seni içim bi fena oluyor..hele çevrendeki insanları dövesim geliyooo

yazacak bişi bulamıyorum....

inşallah en kısa zamanda Allahım sana bi bebeiş nasip etsin...hamileliğini geçirip kucağına almayıda inşallah...

işşallah canım regreteyle birlikte hamile kalıcez regrete kız nepiyon ver bakıyım bi nanak

Canim son haftalar sislikler agrilar cogaliyor,
Ben suan komsularrin yaninda falan utaniyorum emzirmeye
Meme ucum o kadar buyudu ve koyulasti ki

Arda beye dusundugum hediye icin bir kac resme ihtiyacim var
İnternettekiler de isimi gormedi
Femical sayfasina bakmadim acikcasi
Bir mahsuru yoksa resimleri bana mail atar misin, resimler direk kullanilmayacak cunku
Link vereyim de incele bak, arda beye kendi biblosunu yaptiracagim

bobblehead

şimdiden kusura bakma diyorum ve patlatııyorm kahkahayıeşim dediki allah nasip ederse dogumdersen dedi sagsaglim not defterive kalem alıcekmiş bende tablo düşündüm allah muhammet yazanlar varya ondan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…