Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Evladını yitirmek ömrünü yitirmektir…
Canının, canına-cana hasret kalmasıdır… Sevgiliyi, canı, kanı, hayatı, aşkı toprağa gömmektir bir daha görememek bilinciyle… Kabullenememektir… Nefes alamamaktır….
Burun direği sızlamasının alasıdır… Her sabah kalbe bıçak saplanmasıyla uyanmaktır… Feryat etmektir, haykırmaktır… Ama isyan etmemeyi başarmaktır !
Evlat gider bayram biter… Artık ne bayramın vardır ne seyranın, ne düğünün ne derneğin… Her bayram sana cenazenin ilk gününü yaşatır…Evladının gömülü olduğu şehirden uzaklaşamamaktır…
Uzaklaşırken de ilk durak evladının mezarı başıdır…
Her şehir dönüşü ilk uğrak yer evladının yine başucudur… “Allaha ısmarladık!”’ın karşılığı “Güle güle”yi duyamamaktır. “Ben geldim yavrum!”un cevabı “Hoş geldin anne!”yi duyamamaktır… Sırlarını sadece onunla paylaşmaktır… İlk evi mezarı ilan etmektir…
Yediği her lokma boğazında dizilir… Uyuduğu her an vicdanı boğazına çöker… Her uykuya geçerken Allahına yalvarır yavrusunu “bir kerecik bile olsa rüyasında görebilmek” için…
Kaybettiği evladının akranlarını sessizce izler… “Benim yavrum da yaşasaydı şimdi şöyle olurdu böyle olurdu”lu cümleleri asla tükenmez…
Her çocukta, her yetişkinde, her nefeste onun kokusunu, dokusunu aramaktır, hissetmektir…
Her kabristan ziyaretinde toprağa kapanmaktır, teselliyi toprağa sarılıp, o buz gibi mezar taşında sıcaklığını aramaktır… Bir ana-babanın öpmeye hasret kaldığı o yanak artık mezar taşıdır…
Gözlerinden sel olup akarken haykırarak “Annemmm, ben geldim, kalk yavrum!” demektir…
Onun için hayat biter… Yavrusuyla beraber toprağın altında kalmıştır hayat… Sonrasında yaşadığı zorakidir, zorunluluktur… Allah korkusudur…
Anneler Günü – Babalar Günü’nü unutmaktır… Boynu bükük, gözü yaşlı geçirmektir… 10 tane evladı daha olsa, o bir eksikle hiç birinin yerini dolduramamasıdır…
Her ana ile yüreği bir olur…
Ateş düştüğü yeri yakarken o acıyı yaşamışları sadece yakar geçer çünkü bilir o acının ne olduğunu… Gerisi laftır, sözdür…

selamlar herkese günaydınlar ya ben bi dün giremedim sayfalar almış başını gitmiş.yarenciiimm hayırlı ugurlu olsun evinize neşe dolsursun inşallah güzel kızımız.çok güzel bi gecede dogdu maşallah onun sayesinde tüm bebek isteyen ve bekleyen arkadaşlarında duaları kabul olur inş.

Canim gecmis olsun, sicak tut sirtini, birde hastanede beni voltaren ile ovmuslardi iyi gelmisti, dene istersen

paşam kızım hızlı çıktı dediğin gibi Allah inşallah sanada nasip edicek kolay hamilelikler, kolay doğumlar.. bu arada sırtın için geçmiş olsun canım kas gevşetici yada yakı gibi şeyler var eczanelerde danışıp kullanabilirsin..
hidenisko bende aynı durumdayım bazen sakin sakin bakınca bebeği emzirirken suçlu gibi hissediyorum kendimi, hemen bebekle işim bitince onla ilgilenmeye başlıyorum, anneannesi olsa bile fırsat buldukça ihtiyaçlarını ben karşılamaya çalışıyorum kendini dışlanmış hissetmesin diye..
sofika doğru olabilir benimde ilk doğumu herkes biliyordu oda kolaydı ama bakıyorumda buna göre zormuş, saat 10 gibi çapada muayene oldum 3cm açık dediler, doğum yaptığım hastaneye 11de girdim 5cm açık var dediler 1,30da kızım doğdu iki üç saat içinde oldu maşallah diyorum kendime..Rabbim herkese kolay doğumlar versin..

Merhaba arkadaslar buraya giremez oldun bizim donemden chnb yareni gordum en son yazilanlardan yaren dogum yapmmissin masallah arda bebekte buyuyo masallah bizde 13,5aylik olduk buyudukce isler zorlasio iyi yanlarida var tabi..
Chnb hataya donmussundur konusamadik

chnb biraz saçma gelecek ama bana arda beyin profilden fotografları lazım
sen hiç resim çekmiş miydin onu yada onunla çekilmiş miydin?

canım çok geçmiş olsun Allah acil şifa versin...

evlat acısına gelinceyse o hiç geçmeyecek onlar hep kalbimizin bir köşesinde olacaklar ama o acı gün geçtikçe hafifleyecek inşallah.hele birde evladını sağlıcakla kucaklayınca onu kollarına alınca,kokusunu içine çekince,emzirince ... vs herşey geride kalacak kalbini sonsuz bir huzur ve mutluluk kaplayacak inşallah Rabbim sağlıklı sıhhatli hayırlı evlat versin

amin inşallah canım...

Allahım inşallah kısa sürede sanada bi bebeiş nasip edecek bende buna inanıyorum..

gerçekten çok temiz bi kalbin var allah gönlüne göre nasip etsin inşallahhh
allah razı olsun canım benim canım çok sıkıldı gene eltimin gene laf sokmaları beni küçük görmesihelede inadıma çockalrını yanımda sevmesi canımı çok acıtıyor eşim oglunu sevdi eltimin benim yavrmla 1 ay vardı aralarda benimki 1 ay büyüktü şimdi diceksinizki paşa bir sünger çek farzet dogrmadın kıyasalama onunla diceksiniz olmyor kardeşim olmyor eşimle bir oynaması vardı sormayım hayal ettim evladım mdm sen dursaydın babanla böyle oynarmıydın dedim hep gözlerim ona kaydı okadar sevimliki kaynanam eltim şapır şupur öpücekler hakları ama dayanamıyorm ne yapayım eltim bir lafında dediki aman karnımdaki umrumda degil durursa durun durmasa durmasın dedi durdu allah affetsin onunjki yaşıyor benimki öldü kaynamada üstüne basa basa dedim anne ben varken öpme isnirim oynyor dedim kime demişim en son dayanamadım kaynanam oglanı seviyor canım hadi gene canım sıkılmaya başladı sinirlerim oynamaya başladı dedim kalktım üstümü güydüm kaynanam anladı çocug sevmeyi bıraktı giderkende iyi akşamlar dedim sratlarına bakmadım tavır aldımki o kafalarına girsin sev kardeşim ben yokken sev hiçmi çocuk görmedin bundan sonra onlar varken gitmicem dua etsinler kandil diye gitti sevaptır diye iyi halt ettim gene sinirlerim oynadı geldim
Canim gecmis olsun, sicak tut sirtini, birde hastanede beni voltaren ile ovmuslardi iyi gelmisti, dene istersen

vallahi çok hızlı gelişmiş olaylar sagol işallah cümlemizin işşallah
chnb biraz saçma gelecek ama bana arda beyin profilden fotografları lazım
sen hiç resim çekmiş miydin onu yada onunla çekilmiş miydin?
canım ablama gittim temizlik yaptık cam sildik ordan çıktım pazarı gezdim allahım sırtım çok fena eşim ovdu ama krem al dedim sırtımı ovym ablam dedi sıcak dş al paşa sıcak yorganın içine gir akşam olsn öle yapıyım diyorum nede zormuş sırt agrısı:18::18:boş boşuna demiyorlar insanın neresi agrırısa canı orda diye
kız b arada mavişin resmini ne etcen merak ettim

Canın sırtını merhemle biri ovsa sonra da tülbent koysa sıcak iyi gelir

Diğer yazdıklarına gelince sözler kifayetsiz ne yorum yazsam boş,Allahım en kısa zamanda sağlıkla bir evlat versin sana,unutulmuyor yeri dolmuyor ama yeni geleni 2 çocuk kadar 3 çocuk kadar 4 çocuk kadar servicez

sabahtan beri içim sıkılıyor yemin olsun şuan gözyaşlarımı görseniz dayanamazsınız aglamam yüzümü yıkadı gözyaşlarım çok agırıma gidiyor allahım affetsin efeyi gördükçe allahım sen beni affet böle düşünüyorm diye neden ya neden insanlar acımamsız davranıyorlar onları ben dogrdm ben taşıdım milletin umrklda degil aman diyorlar anası kız babası oglan gene olr ya yitirdikleirm size soruyorm genede alsak kucagınıza ölen çocukalrınız aklınıza geliryor degilmi geçen bvir arkadaşım dogurd bebek görmeye gittik arkadaşla 23 hafyalık dogd oglu 8 gün yaşamış 30 paketten fazla süt sagmış yavrusna içiricek diye dediki dünyanın sütünü sagdım paşam oglum bir ydmn bile mememedi dedi bizde ses yok kopmuşzben böel yazıyorum ksra bakmayın sizlerde gebesiniz ama beni sizlerden siiz benden başka kimse anlamaz millet ben agladıkça paşa yapma günaha giriyorsn gene olur sadece bu kimse gelimte elimi ttpta benle aglamadı acın benim acın demedi

Mrb kızlar çok endişeli ve gerginim.Her şey yolunda gidiyor.serklajımı olacağım bebeşin gelişini bekleyeceğim derken ağrım oldu eve yakın bir özel hastaneye gittim kendi doktorum değil.daha önce görmüştü problemimi biliyor.normal ultrason ile baktı bir problem yok her şey yolunda görünüyor dedi.sonra alttan baktı ultrason ile bebeğin eşi öndeymiş.tamamen rahim ağzını kapamış.serklaj olursam kanama riskinin yüksek olduğunu bebeği kaybedebileceğimi söyledi.çok moralim bozuldu.eşi önde olup da serklaj olan var mı?ne olur güzel bir şeyler söyleyin bana

1 tanede olsa varya dünyalar benim olur 10 çock görmüş gibi olrum ben eltim dün hep diyor laf aralarında senin çocgn yok bilmezsin artık dayanamadım deidm bir daha o lafı dersen yemin olsun kalkar erinmem seni döverim dedim eşim mutlu olsn ban yeter eşimede deidm bir daha sevme o çocg o efeyi sevdikçe içim acıdı aman aglayıp dryorm işte ne yapayım strese giridm herşeye gene aglamaya başladıms en nasıl oldm çarpıntı şekerin nasıl old bu topigi her açtıgımda korka korka okyorm belkim inanmazsınzı bana ama siiznle gülüp siiznmle aglıyorm heled mucizeleri görüünce diyorum bende 38 göürürmüyüm saglıklı hayırlı olsunda geçen eşime diyorm eger 30 görürüsem diyorm parada gidicem karnımı gere gere deidm gezmeler gidicem dedim okadar gıpta ediyormki hamilelere geziyorlarya bennerde hata yaptım ne olr söyleyin adam gibi doktorm blamadım yoksa yatmammı hataıdı ney strese çok girdim ondanmı bugün grbetçiyle konştm eşimede deidm canım bende riskli haftalarda hastaneyemi yatsam :18:belkim krtlr bebegimiz dedim umud dünyası işte kızlar ne yapıcez işşallah marta bebeg vesile olym bırakıp gitmez bebekleirm beni işşallah annelerini babalarını üzmezler eşimede deidm geçen canım sen beni boşa ben seni baba yayapamadım deidm eşimde kızdı sen beni 3 kere baba yaptın çok şükür üzülme gene olr dedi işşallah bir dahaki gebelikleirm sornsz geçer yaşım 33 olcak yaşlanıyourm ben

canım eltinimde kanaması oldgnda doktorlar eşi önde demiş ama o kızı kaldırmış yattı igne vrdular eşi çıktı ykarı birde sana md olsn dersen ben kızımda 2 cm açıklıkla serklaja girdim canım dikiş atılana karad rahimin açıktı haberin olsun dua edelimki eşi yukarı çıksın

canım geçmiş olsun sıkma kendini haftan daha erken bendede aynı problem vardı 10 gün yattım zaten doktor %90 plesenta yukarı çıkacaktır dedi 24. haftaya kadar yer değiştirebiliyormuş 24 ten sonrası kötü çünkü bebek büyüdüğü için hareket edicek yer kalmazmış ve orda yapışır kalırmış benim 19. haftamda tamamen yukarı çıkmıştı açıklıkta ozaman farkedildi zaten 20 de serklaj oldum 6 hafta geçti bile çok şükür bozma moralini kötü şeylerde düşünmemeye çalış

cnm çok geçmiş olsun yanlış hatırlamıyorsam gurbetçi de aynı durum söz konusuydu ve sonrasında yukarı çıktı

inş seninde öyle olacaktır hayırlısıyla

ay paşam inan boşver öyle insanları sevdiğin insan sana söz söylerse üzülürsün sevmeiğine ne özülcen

dün gece eşim annesini aradı kandil için biz henüz hiç kimseye demiyoruz tedavı olduk tuttu diye neyse

sevgili kayınvalidecim 1600 km uzakta oturuyor orda olması bile sıkıntıysa işte sıkıntı

oğlum yok daha gelin hanımın birşeyi dediye sinirlerim hopladı eşimde bocaladı olur anne en kısa zaman dedi ama kırmamak gerekir bu çok başka bir süreç kırılgan olmak çok doğal

neydik ne olacağız demek lazım bakasn gün gelir devran döner nasip kısmet herşeyin hayırlısı

üzme cnm sen herşeyden ve herkezden daha önemlisin

:2:
sagolun kızlar ya iyiki varsınzı yeminle sizde olmasanız ben kime dert yanarım allah hepinizden razı olsn hakkınızı helal edinben işşallah hamile kalırsam demeyi düşünmüyorm canım gittigi yere kadar gidicek taki kaynanam anlayana kadar gebeligimi bebekelrimde fazdası yoktu kimsenin şimdi olsa ne olr olmasa ne olr ilerde başımıza kakış ederler ha biz olmasydık zor alırdın kcagına derler

Gurbetçi bebeğin eşi öndeyken mi serklaş olmuştu?İnternetten baktım kanama olur diyor benim kanamam filan olmadı şimdiye kadar şükür.arada adet ağrısını andıran hafif ağrılar vardı o kadar.kafam çok karıştı benim.canım sıkıldı.Rabbim yardımcımız olsun ne olur dua edin.

çok hatırlamasamda dr ya emilecek kan yada geleçek demişti ama yinede serklaj oldu diye hatırlıyorum

yanlış olmasın cnm gurbetçi en doğru cevabı verecektır

Ay sen benim küçük ablam kadatrsın ona da dua ediyorum sana da,bak iyi taragından gör eşin maşallah iyi,bizimki ameliyatlar oldu dış gebelik geçirdi vs 2 sene olmadı evleneli,adam çok afedersin yanaşmıyormuş çocuk yapmaya ablam çok üzülüyor,daha bekliycek neyimiz var diyor eşi de 42 yaşında küçük de değil

Şekerler maşallah iyi gidiyor,çarpıntı da büyük ölçüde azaldı,bi türk kahvesi içiyordum gerçi kafeinsizdi ama yine de kestim,ancak farkettim ki kızdığımda daha çok oluyor bu meret,gecede sırt ağrısından uyuyamayınca sabah psikopat gibi kalktım tabi sinirlenince de benim şeker yeni gelin gibi hemen yükseliverdi ama genel anlamda iyiyim canım sağolasın eksik olma,zaten bu topiktekiler dışında kimse anlamıyor,daha önce de yazmıştım sırtım ağrıyor desem ay bizim de ağrıyor,uyuyamıyorum desem bizde uyuyamıyoruz bi biz de hamileyiz diyemiyorlar neyserki

Canım plasenta yukarı çıkmadan dikiş atmıyorlar bildiğim kadarıyla,bence de bir kaç haftaya çıkar yukarı,sen dinlen yorma kendini Allah korusun kanaman olmasın,benim ablamda da olmuştu bu yüzden hastanede yatmıştı sonra yukarı çıktı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…