Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
slm kızlar size bişe sormak istiyom ben tüp bebekle hamile kaldım 10 haftalık hamileyim ayın 13 beri kanamam oluyo bebek iyi gelişimi felan.doktorum rahim duvarında yırtılma olmuş dedi .bu rahim agzı yetmezligi oluyo dikiş attırsamolurmu acaba gerci doktorumuda soracam .cevaplarınızı bekliyom .kanama beni çok korkutuyo

PAsam kiz komik hediye mi, ben cok severek karar verdim :18: :18:
Arda be de gulmesin :)))
canım saygı duyarım tabide kafaları oynuyorya ona güldüm kız adam disinlipliya düşünemedim kızmadın degilmi bebegim üzülürüm canım kaç tl merak ettim ben senin yerinde olsam çerçeve veyada duvar panosu alırım not defteri yeyada kupa yaptır çok isiyorsan adını soyadını yazrsın plakette olabilir hem çok amaçlı hemde dygsal olr şahsen ben öle birşey yaptırıdım altınada iyiki sizi blmşm teşekkür eederim vs diyebilirsin
ben şahsen şnu yazardım teşekkürler mavişim allah senden razı olsun 9 ay kahrımı çektigin için ban azda olsa babalık yaptıgın için önce allahın sonra sevin sayende yavrma kavuştum yazardım mesela veyada yılın doktor mavişide ekleay tandım bak kıpkırmızı oldm he

canım rahim agzında açıklık oluyor yani yersizlik bebegi rahim bir aydan sonra taşıyamıyor duvarda yırtılma olmuyor malesef rabbim yardımcın olsn işşallah biraz netten araştır derim ben

işşallah canım regreteyle birlikte hamile kalıcez regrete kız nepiyon ver bakıyım bi nanak
Slm:)) cnm telefondan yazdığım için animasyon kullanamıyorum :)) öpmüş var say ) sanırım bu gidişle aynı zamanda olacak bizim hamilelik :)) ama biliyorsun hamileyken yok kayınvalidem şöyle eltim böyle vs stres sokacak şeyler yazarsan yersin şaplağı ona görev :)))

PAsam kiz komik hediye mi, ben cok severek karar verdim :18: :18:
Arda be de gulmesin :)))

Aa cnm valla ben beğendim ve ilk defa gördüm ilginç ve eğlenceli bir hediye :)) özellikle onun renkli bir ameliyat bonesi var onla bir foto bulursan Dr formatı olan daha da güzel olur :)) ben destekliyorum hediyeni :)) hatta Şubat'ta eşimin doğum günü var ona yaptırmayı düşündüm :))

Cnm,senin bu siteyi biraz daha inceledim ucuz bişey de değilmiş .. Senin bu hediyeyi görünce aklıma bir fikir daha geldi Arda bey ameliyat kıyafeti elinde de doğumunu yaptırdığı küçük bir bebek olabilir :)))) harika bir hediye bence :))) ben onun yerinde olsam bayılırdım :)))

250 tl canım 3 gün önceden ararsan alırsın..

cevap için sğl canım.

Ya ben aslında ankara da yaşıyorum ama sanki çoğunluk Cemil Bey den ve Arda Beyden memnun gibi en azından teşhis için birine 15 tatilde gitsem diyorum ama karar veremedim. Bir de Arda Lembet'in muayene ücreti nekadar? kliniğin mi yoksa hastaneye mi gidyorsunuz?

canım rahim duvarında yırtılma duymamıştım dr n bilgilendirir...

canım ben ikisine de gittim cemil bey de arda bey de çok iyi. ilk cemil beye gittim. ilk teşhisimi o koydu 3 ay sonra arda beye gittim onunla devam ettim serklajımı ona yaptırdım. 2.5 ay önce oğlum doğdu şükürler olsun... imkanın varsa ikisine de görün bence...

canım ben de çok beğendim. o bandanalı da süper olur regrete de demiş. ben göndermeyi bilmiyorum eşime derim ama femicalden görüntüler bölümündekiler süper...

verirler canım da tam olarak ne isimle satıldıgını ve ne kadarlık doz uygulanacagını yine de doktora danışmak gerek diye dusunuyorum,bir de ciddi bir sut azalması yoksa cok da gerekli degil diye dusunuyorum.
eger icmiyorsa toktur buyuk ihtimalle,hic zorlama.sen simdi iri bebek sutum yetmezse telaşına kapılma,kilo alımı duzgunse kesinlikle yetiyordur ama sıkıntı varsa ara ara mama takviyesi yaparsın,onu da her zaman son damlasına kadar emzirdikten sonra teklif et.Gaz sıkıntınız var sanırım,işe yarıyor mu rezene rahatlatıyor mu kuzuyu

hideniskocum arda bey icin dusundugun hediyeye bayıldım,sahsen ben onun yerinde olsaydım cok takdir ederdim boyle bir jesti
femicalin goruntuler kısmında arda beyin profilden de resimleri var onları kullanabilirsin belki
bademiz nasıl dunyamıza adapte oldu mu artık

Arkadaslar bana yardımcı olurmusunuz? Simdi benim
16. Hft ve 18. Hft suyum geldi kayıp yasadım açılma yok!
İkincisi mono mono ikiz 16. Hafta ağır kanama kayıp 3,5 cm açılma .
Simdi 10 hft hamileyim iki kısa kanama geçirdim .Rahim ağzında yaram var? 11 gun sonra ikili test ve dikis yapilicak . Problemim tam rahim yetmezligi olmasada denicem inşallah Rabbim yardım edicek ?
SİMDİ SİZE İKİ SORUM VAR?
1/ sizinde bu hft larda suyunuz gelip .ikincisinde dikisle bebeğinize kavustunuzmu?
2/ dikis oncesi Dr size test yaptımi ? Enfeksiyonu varmi yokmu?
3/dikis sonrası hangi ilaçları kulandinizmi?
4/Rahim ağzımda yara var sizde de olan varmi ve sorun yaptımi kacinci hft geldiniz
Teşekkür ederim umarım yardım edersiniz ?

Chnb,canım internette Arda Bey le ilgiili göz gezdiriyordum Arda Bey, senin eşinin Ahmet Ardayla birlikte çektirdiğiniz fotoyu twitte atmış :)) Antakya dan gelen ve daha önce gebelik kaybı olan hastamız Ahmey Arda'yı doğurdu yazmış altınada :)))

aaaa çok çok beğendim harika çok orjinal

tv bir dr hediye getiriyor hastalar ama bizim hoşumuza en çok orjinal olan yada el emeği olan hediyeler gidiyor demişti

senin hediyende öyle

Ya o tarz hediyeler cok klise geliyor bana, her yer de var sanki
Ben alacam o komik kuklalardan bananeeeeee

Vallahi atar saplagi dikkat et

Begenmene sevindim canim, nerden gordunuz ameliyat bonesi ya rabbimmm ben neden gormuyorum bunlari

Yaptir yaptir tabi esine de cok guzel karakterler vra
Ama teslim suresi uzun onu dikkate al

Evet degil cnm
Bakalim siteye mail attim istedigim sekilde yapabiliyor musunuz diye, ama sanirim fiyat 245 oluyor o zaman :18:

Sagol cnm, ben de cok begendim
Bademiz iyi hep meme istior emmek disinda da genelde uyuyor, sanirim hala kendini anne karninda saniyor
Bugun saglik ocagina gidicez, cocuk dr kilosunu tarttirip bana haber verin demisti
Sonra da ben dikis muayenesine gidicem

onlarda kim olyormuş hıhkaynanam dedim zaten hamil ekalırsam şimdiden söylüyüm sizlere demeyi düşünmüyorm bu 1 ikincisi evde kimseyi istemiyorm buda 2 strese heleki soklmak istemiyorm buda biline dedim işşallah memlekete gidiyim geliyim temelleri atarız artık sonra ver elini sabahlar olmasın
canım sana teker teker cevap veriyim bildigim kadarıyla işşallah yardımcı olurum
1-benim 2 oglumda dikiş uygulanmadı kızımda dikiş atıldı benim sym gelmedi dogum sancısıyla kızım suyumu patlattı keseyi 3 kere zorladı hissettim anlıcagın dikişe ragmen durmadısonuç 3 gebelik geçiridm 3 şehit bende kanda pırtılaşma var ve pko var dikişin mükemmel olabilir dedi doktorm ama pko öle lanet bir hastalıkki malesef rahim boynu hemen kısaltabiliyor dedi şimdi bana yapılıcakları sana söylüyüm 4 ilaç kullanıyorum(folbiol apikopal diyaformin 1000gr coraspirin kullanıyorm allah nasip ederse marta bebeg vesile olucem rahimim gene dikilicek işşallah hergün 0.6 cleksi igne kllanıcam ve b içtigim ilaçlarıda kllanıcam haftada 1 düşük ignesi kullanıcam adını unuttum iyimianlıcagın büyük bir süreç beni bekliyor:18::18:
2-dikiş öncesi 2 tarama testi yaptı ne enfeksiyona ne kültüre bakıldı hiç birşey verdigi ilaçlarda progestan vitamın ve zinko coraspırın verdi onları kuıllandım sadece kan aldılar rahim dikiminden önce testler yapıldı okadar birşeyim çok yüksek çıkmıştı ama hatırlayamadım şimdi:44:
3-vitamin coraspirin zinko progestanı bıraktırdı
4-rahim agzımda yaram vardı evet ama yaktırıdm ondan 1 sene sonra hamile kaldım bilemicem yani:44::44:
şimdi ben sana soruyum sen yanıtla
1-kanda pırtılaşmaya bakıldımı
2- enfeksiyonna crpnine bakkıldımı
3- rahim boyna bakıldımı
4-genetik testlerin yapıldımı
5-dogal hamilemi kaldın
6-rahiminde perde varmıydı rahim filmi çekindinmi
7-gebelikllrin arası nekadar vardı:44::44:
sen riskli gebelik doktornamı gidiyorsn hoş ikizlerde rahim yaşımıyor biliyorm ablamda öle olmşt 23 haftalıkken bir kız bir erkek kaybetmişti

kız ben kafaları oynuyor zannettim pardon vallahi utandım bak şimdihem hediye güzel allah var yan çiziyim kimse anlamasın ama çok pahalı en güzel hediye ne biliyormsnz el emegi göz nuru atkıbere ne güzel olr kışın mavişim üşümez

kızlar günaydınlar olsn dün eşime sırtımı ovdrdm sıcak havlu koydum polar pijamalarımı giydim bir terlemişim sabah kalktım gene aynıdş aldım işşallah iyi gelir
öpüyorum hepiniiz sizleri yanaktan bebelride totolarındanhayırlı cmalar cmanız mubarek dularaınız kabl olsn bol stressiz kasılma hissetmeyeceginiz günler dilerim
bu arada deneyi unuttum bende wc sornu var ne yesem olur

canım paran yeterse alırsın paran yetmezse alamazsın benim yetmez fikir sordun bende cevapladım özür dilerim

bende başka sitelerde5-15 arası olmalı diye gördüm canım sıkıldı. artık doktora sorcam.
bu ay yaptırmıycam canım tatilde nerde olduğum belli değil, şuan adetimin 2.günü
birdahaki ay yumurtlama varmı diye yaptırcam

Pasam3405 ayrintil cevapların icin teşekkürler. Cok gecmis olsun inşallah kavuşuruz her aklıma geldigimde hepimize toplu dua ediyorum.simdi sorulara gelince
Pihtilasma testlerim yapıldı sonuc temiz!
Rahim filmi , EMR , romatizma , kistik fibroz,genetikler , otopsiler , patolojiler hersey temiz!
Bende pco luyum ve bunu yeni öğrendim surekli genc kızligimdan beri gitmeme rağmen ! En iyi drlara bide !rahim ağzım ilkinde normal ikizlerde ise 14 hft 25.mm idi zaten bir hafta sonra ambulansla gittim ! Kan boşaldı açıklık 3:5 cm . Mono monda erken dogum dusuk cok rastlanır !
Sperm probleminden dolayı tup bebek
Su anki gebeliğimde ve ilk defa kullandığım ilaçlar var ! Sanada Dr danışmanı öneririm. Pco olarak
Troid icin / eutrox
Pco ve insulun direnci / glukofen
Coraspin / cleaxen ( 2 düşüğüm olduğu icin)
Benoxel 12
Folibol
Progestan hap
Ve estrofem 10. Hft bıraktım
Ve progestan igne oluyorum . ( dikisten sonra bırakılacak
11 gun sonra ikili test ardından dikis atılacak .
Benim tek embiriyo ikiye bölünmüş ve tek kordon tek kese anliyacagin milyonda bir olan bisey beni buldu .
Baska soru varmiydi bilmiyorum cnm . Ayrıca rahim agzi yarasi istanbulun en iyi Dr ve perinotolglara muayene oldum önemsemediler ama akinti yapıyor . Ayrıca ureplasma uruyor bende ama nette dusuk yapar demelerine rağmen suzamana kadar hiç bir Dr ondan olmaz dedi durdu .simdi yeni bir Dr var ama tek ümidim Allah :)

Refereans aralıklaı önemli..Her laboratuvarın ref.aralıkları farklı oluyor..Benimkinde 2-12 arası yazıyordu..o yüzden için rahat olsun..

canım paran yeterse alırsın paran yetmezse alamazsın benim yetmez fikir sordun bende cevapladım özür dilerim

Kız ne üzüyorsun kendini ( eminim Arda bey alınan hediyenin değerine bakmaz düşünülmek hoşuna gider .. Kimi çiçek alır kimi başka birşey sende Allah'ın izniyle doğum yaptığında ellerinle ördüğün atkı bere götürürsün eminim senin o güzel ellerinle ördüğün atkı bereye de bayılır :)) ayrıca yazılanları okudum herkes fikrini söylemiş bozulacak üzülecek bişey yok bak yersin şaplağı :)))))) ona göre :)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…