Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Sabah 3-4 damla geldi sımdı hatanedeyım. Proluton deport haftada bır sımdı tekrar yaptılar ve yatıyorum onun dışında vıtamın ılacları kullanıyorum ağrım sızım yok.

bak korkma yat bende geçen 4 gün yattım 1 cm açıldı yataktan sakın kalkma altına sürgü iste 3 litre sıu iç kabız olmamaya çalış hastanede emin ellerdesin inan yazıcamda benim çıkma lazım uzanmam lazım boynum agrıdı rabbime emanet ol rahimdeki açıklıkta kapatır sakın stres yapma aglama rabbim yardımcımız olsun kızlarada mesaj attım gören kesin gelir yazar buraya merak etme tam vurun igneyi ben 47 gündür yatıyorum evime çıktım çok şükür altıma sürgü vuruyorum aman diyim strese girme sende 4 damla gelmiş benimki daha çok gelmişti igne işe yaramıştı az dinleniyim gelebilirsem gene gelirim gelişmeleri yaz

Paşam çok sagol keske yazabilsen doktor sabah baktı açıklık ne kadar söylemedi dikiş tutuyor dedi dikişi acacak dış korkuyorum doktor yat dedi açıklık kapanır mı dedim kapanmaz dedi cıldırıcam crp 7 çıktı yimeli kaybedicem o açıklık naasıl kapanırki

Paşam sana hastanede extra iğne ilaç yaptılarmı başka bişey uygulandımı senin açıklık nasıl kapandı

Öncelikle Allah bebeğini vaktinde doğurmayı nasip etsin. Bildiğim kadarı ile Crp seviyen yüksek çıkmış ve enfeksiyon belirtisi, bunun için antibiyotik tedavisi başlarlar sanırım. Sen serklajdan sonra yatıyor muydun? hareketin nasıldı? belki enfeksiyon açıklık yapmıştır. Allah şifa versin.

Sabah 3-4 damla geldi sımdı hatanedeyım. Proluton deport haftada bır sımdı tekrar yaptılar ve yatıyorum onun dışında vıtamın ılacları kullanıyorum ağrım sızım yok.

Ebru crp n yüksek hemen antibiyotik başlarlar nerede yatıyorsun canım özelden telimi yazayım çaldır ararım bebeğim var yardım etmek isterdim...

Canım, benim 5. haftadan 11. haftama kadar hep kanamam vardı ve 8. haftada rahimde kanama alanı var demişti doktorum. 11. haftada kanama alanım yoktu ama azcık kan yine gelmişti, doktorum önemli değil vajinaldir demişti. Şimdi bence senin durumun kanama alanı değil, hani hamilelikte kılcal damarlar hassaslaşırmış ya vajial usg vajinada kılcal damar kanatmış olabilir. Ben 15 haftalık oldum her hafta vajinal bakılıyor, 20 ye kadarda böyle bakacakmış doktorum, inş ters bir etkisi olmaz.

Cnm merhaba öncelikle geçmiş olsun. Bebek emziriyorum bende paşanın mesajını gördüm geldim. Çok okuyamadım geçmişi şimdi bakacağım, bir şey sormak istiyorsan senin için buradayım. Cnm banada Dr hiç açıklığı söylememişti ona takılma sen güzel şeyler düşün şimdi bebeğinin senle kalacağına inan. Bende hastanede hiç yataktan kalkmadan yatmıştım. Şimdi bak kucağımda sıpam) inşallah seninde böyle güzel haberlerini alacağız.

Son düzenleme:
CHnp ile telde görüştüğüm için yazamadım deniz açıklık nasıl kapandı senin serllajdan Sonra sürekli yattım şimdide yatıyorum dikiş tutuyormuş

CHnp ile telde görüştüğüm için yazamadım deniz açıklık nasıl kapandı senin serllajdan Sonra sürekli yattım şimdide yatıyorum dikiş tutuyormuş

Canım öncelikle geçmiş olsun. Rabbim sağlıkla zamanında yavrunu kucağına almayı nasip etsin.
Benim büyük oğlumda 24+5 günlükten oğlumun ayağı doğum kanalına girmiş vaziyette iyiliğimiz dikiş atıldı. Ve 7 hafta hiç kalkmadan ayaklarım belimden itibaren kalkık sürekli kasılma ve ağrı ile geçen süreç sonunda 32 haftada doğdu. Bana hep suyun ve kanaman olmazsa Allahın izniyle durur demişlerdi.
Küçük oğlumda 14. Haftada dikiş atıldı. 20. Haftada sadece dikiş tutuyordu. 32. Haftaya kadar sadecewc kalkarak geldim. Fakat crp 29 çıktı hastanede yatarak 34 haftada doğdu.

Diyeceğim Rabbim izniyle hastanede yapılmadı gerekenler yapılıyodur. Ve dikişin kuzunu tutacaktır.
Sakın ağlayıp strese sokup kasılmalarını tetikleme. Hep yat. Ayaklarınızda belinden itibaren yatağı kaldır.
Allah yar ve yardımcın olsun.

Peki senin açıklık olmuşmuydu kanaman olmuşmuydu sadece dikiş tutuyor dediğin bebeğinde Allah yardımcım olsun çok korkuyorum açıklıktan

canım kardeşlerim benim ne güzel böyle birine yardımcı olmak için bilgilerinizi paylaşıyorsunuz başından geçen biliyor herşeyi
hastane olan arkadaşım inş bebegin seni bırakmaz zaten hastanedeymişin rabbim yardımcın olsun

şöyle bir durumumu yazıyım diyecektim şimdi bu olayınüstüne solda sıfır kalır sanırım sonra yazarım caanım sıkkın

hamileler beni unutmayın dua edin olurmu bebegini kucagına alanlarda edebilir tabi:))
hepnize mutlu pazarlar

Peki senin açıklık olmuşmuydu kanaman olmuşmuydu sadece dikiş tutuyor dediğin bebeğinde Allah yardımcım olsun çok korkuyorum açıklıktan

Bebeğin başı dikişe dayanmıştı. Kanamam olmamıştı. Peki canım senin aktif kanama alanı görülüyormu. Yani devam ediyormu
Dr ne diyor bu konuda. Ben hep yatmıştım. Bir ay sonra 1,5 cm olmuştu yine sonra yine kısaldı. Canım selati tefriciye başlasanız. Sağolsun banada Chnb hatırlatmıştı.

canım rahimi kapananda var öyle açıklıkta kalanda önemli olan agrı ve açıklıgın ilerlememesi anladınmı allaha dua edelimki bir mucize göstersin sanaablamın yalan olmasın ya 4 yada 6 cm açıklıgı vardı devamlı kanaması vardı kdogumcusu sen bu bebgi dogurursun demişti 4 aylıktı ozaman allah okadar büyükki bebgi durdu şubatta evlendirdik kızıminan bana strese girsekte aglasakta yırtınsakta olan oluyor sen arda beye bir görün dedigimi hafife alma derim benokadar kişiye umud oldu arda bey adam gibi adam diger doktorlara inan benzemiyor benim her sorunum oldugunda benle ilgilendi bir abi baba şefkatı gibi ben arda beye muayeneye gittigimde tam kalkıyorum aynen şu kelimeyi dedim arda bey benim şansım varmı varsa söyle yoksa hiç ugraşmıyım dedim ve gözlerime bakaraktan rabbim nasip ederse şansımız çok yüksek paşm rabbim ol dicek olucak dedi

kanamam oldu rahim açıldı rahim yumuşamayabaşladı dogumu durdurdu eve çıkıcaktım biz elimizden geleni yaptık senin işin yukardakiyle dedi o isterse durur dedi bizler vesileyiz dedi canım onun için umudunu yitirme hep dua et deki rabbim kendi nefsim için istemiyorum senin rızan için ver verki senin rızan için seviyim emanetine gözüm gibi bakayım de hep öle dua et

inan yaradan elimize bir seneryo vermiş onu oynuyoruz biz başka birşey elimizden gelmezkarnındakinin ömrünü yardan belirliyor dua et de rabbim hakkında ne hayırlıysa onu bana nasip et allah hepimizin yardımcısı olsun ben mesela 3 begimi kaybettim bu 4 bebgim sanki pimi çekilmiş bir el bombasının üstünde oturuyorum eger zamanında kalkarsan bebegim benle yok zamansız kalkarsan bomba patlar ve evladım gene cennete gider allaha büyük konuşmuyum aklımada getirmiyim ama allah korusun birşey olursa ben bu bebk defterini kapatırım içimde bir bugday kadar umudum var inan elimden umud etmekten başka birşey gelmiyor tevekkül et kardeşim

Paşam Bu durumda bile maşşalh ne güzel yol gösteriyorsun. Allahm bu iyiliklerini boşa çevirmez İnan..rabbm sana ve hepimize hayırlı uzun ömürlü bebekler nasib etsin inşlh. Elimizi kucağımızı boş çevirmesin. Yeterki dediğin gibi tevekkül ve dua edelim arkadaşım.üstteki yazını okuyunca yine herzamnki gibi duygularıma hakim olamadım. Yarabbi!! Sen bize yardım et dayanma gücü ver. Dr işine daha yeni başlamışken sıkılmaya başladm bile."Yani kesin bu sebepten "denmediği için gitmek istemiyorum. Zaten şu ara psikolojik olarak ta iyi değilim..zaten istanbula geldiğimde tam tekmil bir tedavi yaptırcağz alllhn izniyle. Dr olarak Arda bey evime çook uzak ama Arda bey ve prof alkan Yıldırım (perinatolog)arasında kararszm siz kimi tavsiye edersiniz??arda bey uzak olmasa hiç dşnmm ama Beylikdzü neresi ataşehir neresi...

Arkadaşlar;Birde şunu soracaktım özel sağlık sigortası yaptırmak istiyorum o takdirde en erken kaç ay sonra hamile kalabilirm??

ne demek canım urdakilerde biliyor çok acılar çektim ben çaresizlik nedir bilirim rabbime yalvarma nedir bilirim evladın için canını nsıl verirsin onu bilirim şimdi seni okadar iyi anlıyormki benim bu bebkte neler yasadıgımı bir allah bir ben bilirim o kanı görünce eşime çıglıgım taksi gelip hastaneyi bulana kadar annecim dayan annen babam seni kurtarıcak ne aglaım hele esimin gözlerini görsen kan çanagıhastaney girdgimde apar topar nil hanımın yanına götürmüşlerdi kanama var rahim 1 cm açılkmış yumuşamış bebgim peseri aleti zorluyordu çok yalvardım rabim 3 bebgim cennnete gitti ne olur bunu bana bagışla dedim hele nil hanıma yalvarmamı görsen anlatamam yatış verdiler 2 hemşire biri giydirdi biri kan ald biri damar yolu açtı biri kan aldı agladım durdum eşim elimi tuttu paşam uapma aglama bebgi strese sokma dedi demesi kolaydı esim için içimde bi canlı vardı 3 kere öyle kanamam oldu evlatlarım dogdu msoguk morga gitti ogece hiç uyuyamadım elim karnımda tekmeler atıyor kaynanama anne oynuyor nasıl yavrum dedim agladım o gece hiç uyumadım hep dua etim ne agladım rbbim ne olur bana bir şans ver evladım benle kalsın artık acı hissetmek istemiyorum senden gelene boynum kıldan ince ama ne olur anne kalbim yanması dedim ogün yatagımda bebgimle konuştum annem bir işaret ver verki benle kalıcagını biliyim söz aglamıcam dedim 1 tekme yedim ozaman anladımki rabbim bana kulum bu senin emanetin dedihastaneden aglayaraktan çıktım nedenine gelince 3 bebgimdede böyle kanamayla gittim karnım boş olark geri geldim eşim ablamın gözleri doldu eve gelene kadar rabbime şükrettim evladımla çıkıyorum diye bebklerimle akranları gördükçe içim acıyor onun için strese girme sakin ol ne yaparsak yapalım olmuyor malesefrabbim korktugumuzu başımıza getirmesin işallah canım son gelişmeler neler inan senin için girdim tırtıl misali

Son düzenleme:

Canım yardımlarınıZ ve vakit ayırdığınız için çok teşekkür ederim her birinize Dr dikişe dayanmış dedi açıklık aşırı kanamam yok pembe gibi arada onu gördükçe çıldırıyorum geçmiyecrk gibi geliyor dua etmekten Allah'a sığınmaktan başka bişey gelmiyor elimden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…