Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
merhaba arkadaşlar ben aranıza yeni katıldım.Benimde iki tane bebeğim bir tanesi 24 haftalık bir tanesi 21 haftalık erken doğum oldu
Malesef doktorlar teşhisini geç koydular.35 gün önce doğum yaptım inşallah tekrar aynı şeyleri yaşamayız

Merhaba
Kalp atışlarını duymussunuz hayırlısı olsun. Çok sevindim.
Bana 6+3 ten beri nerdeyse her hafta vajinal usg bakılıyor. Bundan dolayı bir sikinti yaşamadım.
8+6 da vajinal protestan kullanımı sonrasi bir kaç saat sonra sadece peceteye gelen bir kanama oldu. Hemen acile gittik ama dolar bir sebep bulamadı.

Inşallah bir daha bir sikinti olmaz.

Başınız sağ olsun. Bizler de benzer acıları yaşadık birçoğumuz...Ben de 25 haftalık kaybetmiştim oğlumu.2 tane de 8 haftalık( Allah bir daha yaşatmasın. 2 oğlum var şu an yaşayan Allah herkese bu duyguyu tattırsın. Doğru dr doğru teşhis doğru tedavi ve bol dua ile alırsınız inşallah yavrularınızı...

amin arkadaşım...basın saolsun ayrıca..
seni öyle iyi anlıyorumki,her doktordan cıkısta mutluluk gözyaşlarını,şükürlerini,hayallerini...
bende kızımı aniden 22.haftamda bir gece kaybettim..1 yıl geçti üzerinden hamile kalamadım..
Allah seni bu kadar bekletmesin...artık daha dikkatli olmalıyız

seninde basın saolsun arkadaşım..2 meleğinde ileri hafta kaybı olmuş(
gec teşhis konması ne kötü olmuş..ama bu da bizim kaderimizde varmış..
bir daha böyle bir acı yasamaman dileğiyle..

arkadaşlar hepinizin başo sagolsun dilerim rabbimden işşallah bir daha evlat acısı göstermesin bende 2 oglumu 1 kızımı kaybettim 4 hamileyim rabbim yüzümüze gülsünde evlatlarımızla bir daha sınamasın işşallah

Arkadaşlar Dr um histeroskopi istiyo aynı zamanda smear ve toxoplazma ve rubella testleri istedi.hikayen rahim ağzı yetmezliğine benzemiyor diyor çünki eğer o olsa bianda sancı olur ve 2 3 saat içerisinde erken doğum gerçekleşir.önceki sayfalarda da anlatmıştım 1.5 yıl arayla 2 tane 17 haftalık gebelik kaybm oldu..bnn nedeni araştırılıyor . Bu arada enfeksiyon var ama ciddi değilmiş.sizlerde nasıl bir tedavi süreci izlendi...bu arada herşeyi yazıyorum çünkü yazdıkça rahatlıyorum.. Aynı zamanda bir hematoluğun görmesinde fayda var dedi

sağol öyle naparsın bu benim 2. gebelimdi ilkinide 12. haftamda kaybettim aradan 3 yıl geçti hamile kaldım ve yine gitti serviks yetmezliği olabileceğini doktor söyledi kısmet ama yaş oldu 35 bundan sonra 3-4 sene daha beklemek yeniden aynı şeyleri yaşamak riski vs vs vs korkıuyorum ........

inan okadar zor durundayımki sana yatak yazıyorum tek parmakla idare et harf hatası olursaşimdi oglumu kaybettigimde 22 eylülde doktora dedim kan idrar vs yapılıcakmı araştırılsınmı doktor dedi rahim boyun kısa dikiş yapılıcak gerek yok dedineyse ocakkta kızıma hamile kaldım dikiş atıldı herşey yolundayken kızım ögretmiş gibi aynı haftasında gittisonra dediler araştırılsın cerrahpasaya çapaya gittik eşimle testler yaptırdık gerilere gidersen yazdık hepimiz neler yaptırdık ama bu sayfaları okuman içinsabır isterneyse boynum kolum agrımaya başladı mevzuyu dagıtmayalım

1-rahim filmi
2-smir rubella testleri
3-genetik
4-benden dünyanın testini istediler
5-kan pırtılaşmöası testi
çapaya gittik orda bir sürü test istediler sonra aynı gün cerrahpaşaya gittik ordanda testler istendin sonra sonuçlr alındı hiç bir sebep bulunamadısonra allah razı olsun 2 arkadaşım burda bana destek oldular arda beye götürdüler arda bey muayene etti benden 6 tane daha test istedibu testler eksik dedi testlerin sonunda kanda pırtılaşma ve homosisteyin çıktı okadar test yapıldı düşün arda bey buldu neyim oldugumusonrasındada beni aldı karşısına konuşmaya başladı paşam dedi senin kilo vermen lazım 75 düşmeden karşıma gelme öle bebge vesile ol dedi benim kilomda abartmıyorum 113 kiloyduben arda beye ve bebgime söz verdim ve 37 kilo vedim azimle 2 seneye yakın sonra bebge vesile oldum 2 ayda hamile kaldım arda beyden randevu aldık esimle gitik esim önce içeri girdi peşine ben arda bey şöyle dedi kiloluysan karşıma gelme benide zayıf görünce bu şekil olduyemin olsun oturdugu yerden kaşktı beni tebrik etti bebgim gitiginde 5+6 haftalıktı 15+4 yanlış degilsen peser taktı rahimime dikiş atmadı nedenini bilmiyorum aklında birşeyler vardı sanırım peser serklajdan yani rahim dikişinden daha başarılı enfeksiyon riski az dediilk oglumu 20 de 2 oglumu 19 da 3 kızımı 18 kaybettim kızlarada dedim 16 haftadan korkuyorum diye ve olan oldu ksnsmsm oldu rahim yumuşsamaya başladı ve 1cm açıldı 4 gün ataşehir memoriyılda yattım arda beyle nil hanım allah razı olsun çok ilgilendiler rahimimdemn iltaaplanma olmuş crinon jel kullanıyorum crp 5 olması gerekiyormuş 8-7 benimki yanı kanda mikrop bebgi zorlamış nil hanıma gittigimde rahim 1 cm açılmış bebk peseri zorladı çıkmak için dedi şimdi gelelim asıl mevzuya 47 gündür yataktayım altıma sürgü vuruyorlar haftada 1 banyo yapmaya kalkıyorum okadar paşam zormu de degiş çünkü beklentim var eşim kayınvalidem bakıyor bana anacım bayramdan sonra gelicek bakmaya işşallah salı randevum vardı peşembe gene akıntım geldi korktum yavruma birşe olucak diye allahtan gitmişim rahimimi temizledi arda bey bu crinon jelden olabilir rahime sıktıgın için birikir yattıgın için dedi yada enfeksiyondan mantara çevirebilir dedi sorucam daha bu crinonu ne kadar kullanıyım :44:

bu arada bana kilo ver dediginde 1 sene ilaç içtim ve şuan içtiklerimi yazıyım belkim fikir olur
1-folbiol
2-apikopal
3-coraspirin
4-diyaformin
5 -progestan günde 2 tane
6-0,6 cleksan igne
7-osterocare günde 2 adet
8-proluton depont haftada bir
9-bunun yanında antibiyotik verdi flagyl onu içiyorum
şimdi 3 litre su içiyorum komposto içiyorum 2 bardak saglıklı beslşeniyorum hamileligim boyunca kilo almadım :18:kilo almak yasak çünkü stese girmemeyi deniyorum 447 gündür yatakla bir bütünüm inan etlerimde acısa kalçalımda sızlasa deger evladıma varsın dışarı çıkmıyım evladım saglıklı olsun daha ne isterim sormak istedigin soru olursa seve seve cevaplarım yardım ettiysem ne mutlu bana

Gaktas, selma yaşadıklarınız çok üzücü , başınız sağolsun , burası size umut olur inşallah

Benim hiç kaybım olmadı çok şükür ama, benim bildiğim rahim ağzı yetmezliğinde her zaman sancı olmuyor , testlerini mutlaka yaptır ve iyi bir riskli gebelik uzmanının takibinde ol

Canım paşam ayrıntılı yazmış. Kesinlikle riskli gebelik dr sine git kesinlikle sanırım istanbulda olan sendin şu an antepdeydin galiba. Ben de antakyada oturuyorum hatayda. Benim de ailem istanbulda. ben de antakyada 25 ve 8 haftalık 2 kayıp yaşadım 8 ay arayla. Antakyadaki dr m rahim filmi ve histerokopi çekti sorun yoktu. Düşük yaşayınca ben istanbulda önce prof cemil akgüle gittim Allah razı olsun verdiği testlerle sorunlarımızı çözdük. eşimden ve benden preferik kanda kromozom analizi istedi. Eşimde genetik sorun çıktı. benden ayrıca lupus antikoügülan testi istedi sorun çıkmadı. ben de mthfrc677 homozigot ve prtrombin heterozigot çıktı pıhtılaşma bunlar. Ayrıca cemil hoca dedi senin doğuştan rahim boynun kısa serklaj şart ve her dr de yapamaz serklajını.sonra istanbulda perinatolog doç. dr. arda lembete gittim. o da hamilelikte takip dedi. antakyada 12. haftaya kadar kaldım. bu sürede kan sulandırıcı coraspin içtim folbiol ve progestan. 9 artı 3 te kanamam oldu. hastanede yattım 20 gün. sonra istanbula geldim. normalde türk kadınlarında r. a. uzunluğu 4 cm olurmuş benim o hafta 12 artı 3 te 2 cm çıktı 2.5 altı da erken doğum riski yüksek demek. 3-4 gün sonra 1.8 e indi ve hemen karından 4 yerden minik kesilerle kamerayla girilip rahim ağzı en üstten dikildi. 15.. haftamda suyum geldi tedavi oldum. çok şükür 36 artı 4 e dek dayandık. şu an 11 aylık oğlum var... Öncelikle normal dr lerle değil riskli gebelik dr leri ile devam et. beklemeye tahammülün varsa özel sağlık sigortası yaptır iyi dr lere git. yoksa epey külfetli oluyor....

bebeklerine genetik test yapıldı mı sende pıhtılaşma var mı? ben de 35 yaşında hamile kaldım son ve rezervim de azdı beklememekte fayda var ama önce iyi bir dr ile nedenler üzerinde yoğunlaş bence...

Herkese iyi pazarlar hızlar 2 hafta önce 29. haftamda erken doğum riski yaşamıştım ve sizlerden bilgi almıştım. Ben unicorn uterusum. Yarım rahimliyim yani. Budurumdan dolayı erken doğum riskim vardı sancılar çıkınca doktorum nidilat başladı 8 saatte bir ve proluton depot iğne. bol sıvı tüketimi önerdi. geceleri bile 1.5 lt su içtim. ard arda nst ye girdim sancılar 3-4 gün içinde geçti. sonrası da istirahatle geçti sürekli yatmadım ama hep evdeydim istirahat ettim. dün yine kontrolümüz vardı. maşallah bebeğimin suyu bile artmış kilo almış. 31+4 üz bugün itibari ile. bugünleri gördük çok şükür. nst de hiç sancı çıkmadı. rahimağzı uzunluğum 3 cm. doğuma kadar götürecek sanırım bizi.
risk geçti çok şükür ama dikkat etmeye devam. hepinize bilgileriniz ve desteğiniz için teşekkürler...

Kızlar yardımınıza ihtiyacım var 18+1 sabah az kan geldi serklaj 12 haftada atıldı rahim açılmış dikiş tutuyor dedi doktorum hastane yatıyorum kaybedilen diye çok korkuyorum dua edin bana bu açıklık kapanmmazmı kaybedermiyim lütfen deneyimli olanlar yardımcı olurmusunnu

kan derken ne kadar geldi :44::44:rengi nasıl agrı sızı varmı ne ilaçlar kullanuyorsun :44::44:

Kızlar yardımınıza ihtiyacım var 18+1 sabah az kan geldi serklaj 12 haftada atıldı rahim açılmış dikiş tutuyor dedi doktorum hastane yatıyorum kaybedilen diye çok korkuyorum dua edin bana bu açıklık kapanmmazmı kaybedermiyim lütfen deneyimli olanlar yardımcı olurmusunnu

Sabah 3-4 damla geldi sımdı hatanedeyım. Proluton deport haftada bır sımdı tekrar yaptılar ve yatıyorum onun dışında vıtamın ılacları kullanıyorum ağrım sızım yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…