- 8 Ocak 2011
- 17.643
- 1.866
- 223
- Konu Sahibi hidennisko
-
- #50.561
Uzun zamandan beri yazmıyordum buraya hatta okumuyordum bile. Uzun bir zaman face grubuna katıldın orada takip ediyordum. Okuduklarım çok etkiliyordu beni durmadan düşünüyordum şöyle olursa böyle olursa diye bayağı kötü duruma gelmiştim psikolojim bozulmuştu malesef o yüzden face grubundan bir anlık kararla ayrıldım. Şimdi tekrar buraya gelince güzel haberler aldım. Sevindim. Özellikle Paşamı merak ediyorum iyi olduğunu okudum gerçekten sevindim. Beni hatırlayan olur mu bilmiyorum ama. İki bebeğini kaybetmiş melek annesiyim ben de. Korunma sürem bitti. Yapılacak tetikler yapıldı. Üzerinden iki ay geçti hala hamile de kalamadım. Şimdi de bunu taktım kafaya. Belki bir çoğunuz iki ay ne olacak ki diyor olabilir ama yüreği yanan anneler beni anlar içindeki ateşi söndürmek için bir an evvel tekrar hamile kalmayı nasıl istediğini. Nasıl bir istek Allahım bu. O süreçten o kadar korktuğum halde deliler gibi istiyorum..
Arkadaşlar... bebeğini kaybedip hamile kalanlar. Ne kadar zamanda kaldınız hamile. Yazarsanız sevinirim. En son doktorum korunmayı bıraktıktan sonra 3 ay hamile kalmazsan gel demişti. O yüzden korkuyorum son aya girdim bu ay da olmazsa doktora gideceğim. Bu kadar şeyin üzerine bir de böyle bir sorun çıkarsa... Düşünmek bile istemiyorumm....
Arkadaşlar bende yeni katıldım aranıza.20 gün oldu bebeklerimi kaybedeli. 17 haftalıktık ikizdi bebeklerim.bundan öncede yine 17 haftalık erken doğum yaptım. Yazarken bile ellerim titriyor allahım sen bu acıyı kimseye yaşatma..tüm hamişlere sağlıkla bebişlerine kucaklarına almayı nasip et. 2 gündür okuyorum buradaki yorumları. Okudukça ümitsizliğim bi nebze olsun geçiyor. Arkadaşlar şimdi ne yapmm lazım nolur yardımcı olun bana istanbulda oturuyorum fakat hamilelikten dolayı antepteydm ve bu talihsiz olay da burada yaşandı.takiplerimi yapan Dr ikiz di taşıyamadın diyo ama ezbere konuşuyo.yol göster diyorum ne yapabilirm diyorum hiç birşey söylemiyoo. Aslında suçluluk hissediyo .çünkü 12 haftadan sonra ben ne zaman gitsek serklajı hatırlatıyor onn için hazr olduğu mu söylüyordm oda gerek olmadığını bebeklerin yerinn ve rahmin iyi olduğunu söylüyordu. Velhasıl kelam serklaj yapılmadı ve suyun gelmesi sebepli erken doğum oldu ne yazıkkii:(yarın burda ( Antep) te bir Prof.a gözükeceğim hangi tahlilleri isteyeym??
Uzun zamandan beri yazmıyordum buraya hatta okumuyordum bile. Uzun bir zaman face grubuna katıldın orada takip ediyordum. Okuduklarım çok etkiliyordu beni durmadan düşünüyordum şöyle olursa böyle olursa diye bayağı kötü duruma gelmiştim psikolojim bozulmuştu malesef o yüzden face grubundan bir anlık kararla ayrıldım. Şimdi tekrar buraya gelince güzel haberler aldım. Sevindim. Özellikle Paşamı merak ediyorum iyi olduğunu okudum gerçekten sevindim. Beni hatırlayan olur mu bilmiyorum ama. İki bebeğini kaybetmiş melek annesiyim ben de. Korunma sürem bitti. Yapılacak tetikler yapıldı. Üzerinden iki ay geçti hala hamile de kalamadım. Şimdi de bunu taktım kafaya. Belki bir çoğunuz iki ay ne olacak ki diyor olabilir ama yüreği yanan anneler beni anlar içindeki ateşi söndürmek için bir an evvel tekrar hamile kalmayı nasıl istediğini. Nasıl bir istek Allahım bu. O süreçten o kadar korktuğum halde deliler gibi istiyorum..
Arkadaşlar... bebeğini kaybedip hamile kalanlar. Ne kadar zamanda kaldınız hamile. Yazarsanız sevinirim. En son doktorum korunmayı bıraktıktan sonra 3 ay hamile kalmazsan gel demişti. O yüzden korkuyorum son aya girdim bu ay da olmazsa doktora gideceğim. Bu kadar şeyin üzerine bir de böyle bir sorun çıkarsa... Düşünmek bile istemiyorumm....
Arkadaşlar bende yeni katıldım aranıza.20 gün oldu bebeklerimi kaybedeli. 17 haftalıktık ikizdi bebeklerim.bundan öncede yine 17 haftalık erken doğum yaptım. Yazarken bile ellerim titriyor allahım sen bu acıyı kimseye yaşatma..tüm hamişlere sağlıkla bebişlerine kucaklarına almayı nasip et. 2 gündür okuyorum buradaki yorumları. Okudukça ümitsizliğim bi nebze olsun geçiyor. Arkadaşlar şimdi ne yapmm lazım nolur yardımcı olun bana istanbulda oturuyorum fakat hamilelikten dolayı antepteydm ve bu talihsiz olay da burada yaşandı.takiplerimi yapan Dr ikiz di taşıyamadın diyo ama ezbere konuşuyo.yol göster diyorum ne yapabilirm diyorum hiç birşey söylemiyoo. Aslında suçluluk hissediyo .çünkü 12 haftadan sonra ben ne zaman gitsek serklajı hatırlatıyor onn için hazr olduğu mu söylüyordm oda gerek olmadığını bebeklerin yerinn ve rahmin iyi olduğunu söylüyordu. Velhasıl kelam serklaj yapılmadı ve suyun gelmesi sebepli erken doğum oldu ne yazıkkii:(yarın burda ( Antep) te bir Prof.a gözükeceğim hangi tahlilleri isteyeym??
İstanbula bayramdan sonra gelicem ozaman inşl daha detaylı görüşürüz. Malesef Antep te de perinatolog yok fakat yarın kadın dün uzmanı bir Prof a randevum var. Dua edin inşllh iyi şeyler söyler . Rabbim kimseye dermansız dert vermesin..
Arkadaşlar merhaba, uzunn zamandır siteyye giremedim. Okuyup, takip edenlere umut olsun
ben 37. Haftamın içinde 10 gün önce kızımı eylül masalımı kucağıma aldım.. Aslında kızım daha duracaktı ama
beni doğum steresi sardı birde eşimle biraz sorun yaşadım.. Bebeğin nabzı 4 gün boyunca karnımda çok yüksek
olduğu için doktor bebeği sezeryanla alalım dedi.. 18 eylülde doğdu kızım..
Arkadaşlar yılmayın sabredin.. Yatın ben yatarak kavuştum bebeğime.. Allahh herkese nasip etsinn
bende 3 melek annesiyim.ilk gebeliğimden sonra 2.ayda hamile kaldım.2 kaybımdan sonra araştırma flan derken 8 ay geçti korunmayı bıraktıktan sonra bende senin gibi kafaya çok takmıştım biran önce hamile kalmak istiyodum kafamda sürekli hamile kalmak olunca 5 ay sonra kaldım.yumurtlama günlerini hesaplayıp ilişkiye giriyodum ama olmuyodu 5. ay eşim ben hesaplayacam dedi ve beni o yönlendirdi anla.o ay çok ilişkiyede girmedik hamile kaldım.kafanda sürekli o olursa hamile kalman zorlaşıyor.eşine söle o takip edsin o belirlesin günleri.bu hamileliğimdede 3. ayda korunmadık nasıl olsa hamile kalmam 5-6 ay sürüyo diye hamile kaldım.kafana takma olur vakti vardır.
kızlar vajinal usg azda olsa kanamaya sebep olurmu?
Gunduz muaynemizde kalp atışlarını duyduk bebegimizn.
Gece ise kanamam oldu, hemen acile gittik cok şükür hiçbirşeyi yoktu, acildeki dr.ye sorunca vajinal usg nin sebep olabilecegini söyledi.
bugun kendi dr.mi arayip durumumu konustum, idrarimla gelmişti pihtili kanamam fakat çamaşırim batmamis ve hic olmadi bidaha. o yuzden vajinal bir kanama olarak yorumlamadi. Zaten geceki muaynedede hic kanama alani gorunmedi cok şükür.
idrarda yanmam olmadigi icin enfeksiyon diyede pek yorumlamadi.
Enterasan bir durumdu yasadigim.
kizlar nasıl yorumlarsiniz yasadigimi.
chnb hic baglanmaz oldun buralara..yorumunu merak ediyorum.
topikde yeni arkadaşlara faydali olsun diye face pek yazmak istemiyorum
umarım azda olsa eski hareketini kazanir topik.
kızlar rahim ağzı boyu 33 mm çıktı.25 ve altına kısa dikişlik diyo gittiğim perinatolog.benim en sonuncu kayıpta suyum gelmşti 18.haftada.su gelmesini enfeksiyon olmuştur diyo.iyide rahim ağzı yetmezliğinde de su gelmiyormu.kısalırsa dikiş atarım diyor 2 hafta sonra ölçecekmiş 14 hafta oluyor size kaçıncı haftada dikiş atldı.14. hafta geç değil demi.
Chnb sana özelden mesaj atmam için kutudan bir kaç mesaj silmen gerekir silebilirsen sevinirim.Kanama alanı görülmemiş dediği gibi vajinal ultrasondan olmuş olabilir bence de. Yine de progestan iç istersen... Enfeksiyon için de yanma yoksa bile bence tahlil yaptır kesin olsun sonuç bence...
Canım bağlanmaz oldun yazmışsın bir önceki sayfaya yazmışım...:)bugün 4 e dek okuldaydım...Yorgun oluyorum ders hazırlığı çocuklar derken fırsat bulamadım. 9 ve 12. sınıflar var eşit ağırlık sınıfım var 2 tane çok yoğun oluyorum...
0
Chnb arkadaşım özelden mesaj atmak îstedim sana ama kutun doluymuş silebilirsen bir iki bîr şey sormak istiyorum...
Başın sağ olsun canım. 20 gün olmuş acın yeni( Genelde 40 çıkınca çağırıyor dr ler rahime bakıyorlar erken gibi geldi dr ye gitme tarihin. Bu gebeliğinde progestan kullandın mı peki? Progestan erken doğumu engellemede çok etkili. İkiz demişsin tüp bebek mi? Tüp bebkler zaten riskli gebelik gurubunda artı ikizmiş bir de... Suyun gelmesinin çeşitli nedeni var. rahim ağzı yetmezliği de olabilir. şayet rahim boyu kısaldığında enfeksiyon olma ihtimali artıyor zaten bu da enfeksiyona neden olmuş ve suyun gelmiş olabilir. kızlar da yazmış perinatoloğa git bence de. İstanbulda oturuyorum demişsin. İstanbula döndüğünde istanbulda gidebilirsin. Bir önceki sayfada dr tavsiyeleri var sana da fikir olur sanırım anteptede dr tavsiyesi vardı. bu arada bebeklerin eşi incelemeye gitseydi enfeksiyondan mı anlaşılırdı ( doğum öncesi sana kanda crp idrarda ve vajinada enfeksiyona bakıldı mı?
14 geç bir hafta değil. 33mm den azıcık da kısalsa attır bence. Bir de şayet 18 sonrası kısaldı diyelim dr bu durumda serklaj yapar mıymış sor canım... benim 13 artı 4 te atılmıştı serklajım...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?