Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
ANNE ve BEBEKLERİMİZ
Adı----------------------cinsiyeti----------adı-------------------------doğum tarihi------------serklaj
dibircik-----------------erkek-------------Barış-----------------------...05.2008--------------var
hidennisko-------------erkek--------------Ege------------------------04.07.2008------------var
Saliha06----------------kız---------------ElifBeyza-------------------26.12.2008-------------var
xxnilxx-------------üçüz erkek----metehan&oğuzalp&gökalp---------------2009----------------var
saslan------------------erkek-----------ÇınarDemir------------------09.01.2009-------------var
kelebek 41--------------kız---------------Kalbinur--------------------22.01.2009------------yok
nery--------------------kız---------------NehirDuru------------------05.02.2009-------------var
Melek81---------------erkek-------------AliTuna---------------------07.02.2009-------------yok
rhn---------------------kız---------------BerenEzel------------------14.02.2009-------------var
Tiwiks------------------erkek-------------Çağan---------------------10.03.2009-------------var
Fklic--------------------kız-----------------?-------------------------18.04.2009-------------yok
k-ikbal------------------kız-----------------?-------------------------..05.2009---------------var
hemşin53---------------kız----------------Elif------------------------18.06.2009-------------var
Sezen-----------------erkek----------------?--------------------------01.09.2009------------yok
salihas------------------kız---------------Eylül------------------------06.09.2009------------var
Yağmurcn-------------erkek------------YusufBora--------------------15.10.2009------------yok
Tuğba-ŞEKER----------erkek---------------?--------------------------24.10.2009------------var
el-muallim-------------üçüz kız-------------?-------------------------22.11.2009-------------var
Tuubay--------------kız&kız&erkek-----Elif&Zeynep&Mert-------------.....2009---------------var
nermn---------------------?-----------------?------------------------26.05.2010--------------yok
NarMik---------------kız&erkek------SelinAlmina&SerkanÇınar--------02.06.2010---------------var
Zeyhat------------------?-----------------------?---------------------02.06.2010--------------yok
DEBA----------------kız&erkek------------------?--------------------...06.2010----------------var
sofika-------------------kız---------------Filiz Erin--------------------01.07.2010--------------var
cananur---------------erkek-------------AhmetKaan------------------07.07.2010--------------var
Canzi3445-------------erkek-------------------?----------------------16.07.2010--------------var
DERİSS--------------kız&erkek-----------Ecrin&Barış------------------23.12.2010--------------var
Edamecrin--------------kız----------------Gözde----------------------2010--------------------var
yasnur----------------erkek------------------?------------------------2010---------------------?
sinop-e----------------kız-----------------melis----------------------2010---------------------var
Yaren-----------------kız------------------Sezin----------------------20.02.2011--------------var
nefisem-----------------?--------------------?---------------------------.02.2011---------vajinal pesser
Güldenaz--------------kız--------------------?-----------------------------?-------------------var
pares83---------------kız--------------------?-------------------------21.03.2011-------------var
Tatlışoğlu-------------kız-------------------İlke------------------------03.03.2011-------------var
Nuray-----------------kız------------------Özge-----------------------20.03.2011--------------var
Şafak-----------------kız---------------------?-----------------------------?--------------------var
Ayer82---------------erkek-------------------?-------------------------21.04.2011--------------var
ozlem483-------------kız------------------Deniz-----------------------02.05.2011--------------var
Eylem-----------------kız------------------Duru------------------------16.05.2011--------------yok
Ardatuana------------kız-------------------Esila------------------------13.06.2011--------------var
Elifce-----------------kız-----------------EsmaEla----------------------18.06.2011--------------var
sbl1980--------------kız-------------------Duru------------------------01.07.2011--------------var
nurcan35------------kız-------------------Eylül------------------------07.2011------------------yok
jaluse--------------erkek--------------------?--------------------------15.07.2011---------------var
Mavilinilay----------kız--------------------Ekin-------------------------01.08.2011---------------var
Selen_k-------------kız-------------------Beren------------------------18.08.2011----------------var
minimini------------kız-------------------Beril--------------------------05.09.2011---------------var
samyeli------------erkek-----------------Eymen------------------------09.09.2011---------------var
Crameren----------erkek------------------Mert-------------------------13.09.2011---------------var
melekceren----------kız-------------------Melis------------------------16.09.2011---------------var
gamze81-----------erkek---------------ErsanÇınar---------------------17.09.2011---------------yok
elza81-------------erkek------------------Demir------------------------21.09.2011---------------yok
erdennazlı-----------kız-------------------Beren------------------------22.09.2011---------------var
arzufirdevs----------kız--------------------İnci------------------------- 22.09.2011---------------yok
tuubaaoz-----------erkek-----------------Kıvanç------------------------28.10.2011---------------var
sumeyye25----------kız------------------NisaNur-----------------------29.10.2011---------------var
jLIMBURG1985-----erkek-----------------Ömer Ali-----------------------08.11.2011--------------var
medusa_0403-------kız-------------------ElvinEce-----------------------20.11.2011--------------var
nursin1981-------kız&erkek-----------Elvinİpek&EymenKaan-------------09.12.2011--------------var
ceylinirem----------erkek-------------------Enes------------------------16.12.2011--------------var
kardelen086-------kız&kız--------------Almina&Destina-----------------------?-------------------yok
Boncuk26----------erkek-------------------Kerem-----------------------07.01.2012---------------var
deryak53----------erkek--------------------Kerem-----------------------21.02.2012---------------var
Bermel------------erkek-----------------------?------------------------------?---------------------var
girl85--------------kız-------------------------?-------------------------26.04.2012----------------var
sinannuray-------erkek-------------------Vahap Enes-------------------08.05.2012----------------var
Fadik-------------erkek------------------Yusuf Eymen------------------01.07.2012-----------------var
sinem8484------kız&erkek----------------Arda&Beren-----------------------?----------------------var
melikee------------kız--------------------------?-----------------------13.08.2012-----------------var
sofika--------------kız------------------------İnci----------------------04.09.2012----------------var
arzufirdevs-------erkek-----------------Muhammed Fatih---------------19.09.2012-----------------yok
sevdanehri54------kız-------------------------Rüya---------------------08.10.2012-----------------var
Ayer82-------------kız--------------------------?---------------------------?----------------------yok
mues-----------kız&erkek---------Meryem Hanne&Muhammed Baha------22.10.2012-----------------var
meleğim ve aşkım---kız---------------------Ravza Nisa-----------------17.10.2012-----------------var
chnb---------------erkek-------------------Ahmet Arda----------------14.11.2012----------laparoskopik abdominal serklaj
denizANASI---------kız-------------------------Su---------------------03.11.2012-----------------yok
Prenslerim------erkek&erkek----------------Emre&Erdem--------------15.11.2012-----------------yok
aysetalha----------erkek-------------------------?-------------------------?.2012------------------var
sezen_kayaalp-------?----------------------------?--------------------20.12.2012------------------var
sinemis30----------kız----------------------Yağmur Ada---------------?.12.2012-------------------var
minibebi------------?-----------------------------?--------------------?.01.2013-----------------var(acil)
hidennisko---------kız--------------------------Bade------------------16.01.2013------------------yok
eylulgulu----------erkek------------------------Emir-------------------21.01.2013------------------var
metal41-----------erkek--------------------Hasan Basri---------------21.01.2013-------------------var
yaren58------------kız--------------------------Selin?----------------23.01.2013-------------------var
duyaydin----------erkek-------------------------Meriç----------------19.02.2013---------------------var
happykelebek------erkek-----------------------Muhammed Emin-------20.02.2013---------------------var
lilymeredin---------erkek-------------------------Aren----------------06.03.2013--------------------var
sibel_duru----------kız---------------------------Duru--------------------21.04.2013-------------------var
mulberry--------------kız--------------------------Eslem----------------23.04.2013---------------------var
melek81---------------kız---------------------------?-------------------25.04.2013-----------------------var
kargunesi-------------kız-------------------------Ayşe Ece--------------------07.05.2013--------------------var
merra1----------------kız------------------------Elif Beste--------------13.06.2013--------------------var
ugurum77------------erkek-----------------------?---------------------13.06.2013-----------------var
svly88-----------------erkek------------------------?-----------------17.06.2013----------------------var
gurbetçiiii-------------kız------------------------Esma Asel--------------18.06.2013-----------------var
mlkyyy----------------kız-----------------------Almila Simay------------18.06.2013-------------------var
melek18--------------kız--------------------------Feyza---------------18.06.2013------------------ var
19asos03-------------erkek-----------------------Anıl Efe--------------24.06.2013--------------------var
efulim46--------------kız--------------------Zeynep Mukaddes-------26.06.2013-----------------var
moonsherose84-------kız----------------------Havva Eliz-------------13.07.2013----------------------var
mumudihaba----------kız-----------------------Yüsra----------------05.08.2013--------------------var
deniizzz---------------kız-------------------------Elin-----------------16.08.2013--------------------var
ARES_06--------------kız-------------------------?--------------------03.09.2013-------------------var
kıvırcık0934----------kız---------------------Zeynep Larin-----------16.09.2013-------------------var (hamilelik öncesi)
HAMİLELERİMİZ

Adı----------------------cinsiyeti--------------------------beklenen doğum tarihi------serklaj
canommmm---------------kız--------------------------------------24.10.2013----------------------var
elifinie--------------------ikiz kız---------------------------------05.12.2013--------------------------var
minito--------------------kız&erkek-------------------------------15.12.2013-------------------------var
umudum1981-------------erkek-----------------------------------20.12.2013--------------------------var
akreb-----------------------kız-------------------------------------27.12.2013----------------------var
feryal37--------------------kız---------------------------------------27.01.2014-----------------------var
paşam3405-----------sürpriz yumurta------------------------------31.01.2014---------------------pesser takıldı
aryamia--------------------erkek------------------------------------09.02.2014--------------------yok
jeton-------------------------?--------------------------------------22.04.2014--------------------var
sutanesi1982-----------------?--------------------------------------01.05.2014-------------------laparoskopik abdominal serklaj
meryusem--------------------?-------------------------------------------?--------------------------yok
HAMİLELİK HABERİ BEKLEDİKLERİMİZ

Adı-----------------------Müjdeyi vereceği tarih
Regrete----------------------:86:
Mmery----------------------
saftunc---------------------:86:
burcim----------------------:86:
fuzuli83---------------------:86:
bebilem----------------------:86:
mrymyldz--------------------:86:
bade81-----------------------:86:

Son düzenleme:

mmery sağol canım.14+3 günlük hamileyim.dikişim 13+6 da atıldı.doç.dr perinatolog .ali gedikbaşı doktorum.tahmini doğum 22 nisan.

sağol canm.. inşallah..
dilerim seninde herşey gönlünce olur..

başın sağolsun, rabbim tekrarını yaşatmasın..
hakkında hayırlısı olsun canm, dilerim hamilesindir ve sağlıkla kucaklarsın bebeğini:)

Birçok kişiden duydum evet hamilelik öncesi bunun yaşandığını. Stres yapmamak zor gerçekten. Senin adına sevindim 5 ay beklemişsin ama kavuşmuşsun. Rabbim kucağına da aldırsın inşallah. Hepimizi.

Yaa inşallah içinden geldiği gibi olur mmery. Burda güzel haberler veriririm size :) :)

Geçmiş olsun arkadaşım inşlh sağlıklı bir şekilde bebeğini kucaklarsın DRne kadar daha istirahat verdi benim bu zamana kadar yazdıklarım hep boşunamı gitti tüüüüüüh neyse artık yapacak bir şey yok.Herkes inşlh iyidir PASAM senden bir haber çıkmıyor nasılsın bebeğin cinsiyeti bellimi acemi olduğum için yeni alışıyorum bu rahim yetmezliği sayesinde kadınlar kulübünü buldum yoksa hiç haberim bile yoktu insan herşeyi yaşadıkça öğreniyor ALLAH HERKESE ŞİFA,SABIR,GÜÇ,SAĞLIKLI,ÖZÜRSÜZ,KUSURSUZ,HAYIRLI,EVLATLAR NASİP ETSİN AMİN HOŞÇAKALIN

canım siyeye giremiyorum artık sık devamlı yatıgım için adımı tırtıl koydum ayaklarım havada kafam aşagoda zor sürünerekten anca geliyorum pc basına pc yatagın ayak ucunda sandıgımın üstündepc olasabilmem için emekleyen bir bebk düşün öyle geliyorum neyse söylüyüm perşembe gitim elhamdurllak herşey yolundabebgimin saglıgı mavişe sordum peser ne durumda iyi dedi açıklımı kapalımı rahim dedim sesi çıkmadı peser tutuyor bebegi dedirahim boyunu ölçmedi 2 doz orda 2 dozda evinde ciger geliştirici igne vuruldum allah korusun bebk erken dogarsa yasama şansı yüksek olsun dedi şeker yüklemesi yapıldı allahım 3 bebgimde yaptıramaım diye ne aglamıştımgüle oynaya gitim anlıcagın önümüzde kritik 7 ay var dedi ardacık 8 kasıma kadar dayanır işşallah dedihocam peser ne kadar tutar dedigimde gittigi yere kadar dedi allaha kaldı anlıcagın işimiz teyzesi sen neler yapıyorsun anlat bakalım

bebgin cinsiyeti belli degil süprüz yumurta canım malesef dogumda işşallah ögrenicez

Kıslar ben yine hamileyim teste çıktı ama daha doktora gitmedim,muhasebeci sende hamilesin bı test yapsana benim adetim iki gun gecti kan geldi regli sandim sabah baktım hiç bisey yok sonra tekrar azar azar keke seklind geldi o zaman şüphelerim çünkü oglumda da aynısı oldu test yaptım pozitif ama kalp atışını duyana kadar rahat edmiyecem

Merhaba kader arkadaşlarım bu gece oğlum ateşlendiği için uyuyamadım hep ateşini ölçtüm 37.7 lerdeydi ilaç içiriyorum soğuk algınlığı şimdi biraz iyi benimle birlikte internette beraber bakıyoruz oğlum Şubatta 9 yaşına girecek nasipse ilk çocuğumda her şey iyidi ne olduysa 2. den sonra her şey ters gitti aklımıza gelmeyen şeyler hep başımıza geldi bebeğimi kaybedeli 56 gün oldu şimdilik dinlenmedeyim sonrasının ne olacağını ALLAH bilir insan 2 defa aynı acıları yaşayınca tabiki umutları istemeden azalıyor EBRU arkadaşımızdan bir haber çıkmıyor neden acaba bebeğini kaybetti bu talihsizlikler neden bizi buldu diye içimden kendime soruyorum buda ALLAHTAN yapacak bir şey yok :79:

Hayirli olsun . Hem tanıdık biri diye çok sevindim hemde çok şaşırdım.
Inşallah sağlıkla kalp atışınida duyarsın.

Birde kendine iğne yapan varsa sadece kolunuzdan değil bacağınızdanda yapabilirsiniz ben öyle yapmıştım 1 hafta kollardan 1 hafta bacaklardan o zaman morarmasını engellemiş olursunuz.

EYLULGULU hakkında hayırlısı olur inşlh tedbirini hemen al sonra bizim gibi üzülme cnm darısı tüm bebek bekleyenlerin başına

Selmacığım öncelikle oğluna geçmiş olsun. Sanırım ilk gebeliğinden oğlun. Sonra 2 kayıp mı yaşadın? Nedeni rahim ağzı yetmezliği miydi? Acın taze başın sağ olsun.Benim de biri 10 yaşında (23 ekim 2004 doğumlu) biri de 14 kasım 2013 te 1 yaşına girecek. Bir 25 haftalık 2 tane de 8 haftalık kaybım var. 25 haftalık ve 8 haftalık ilk oğlumdan 6 yıl sonra oldu( İnşallah sen de benim gibi mutlu sona ulaşırsın...

Çok sevindim canım aynı dönemde hamileydik bu hamileliğini de heyecenla takip edeceğim...

İnşallah hamilesindir gelişmeleri yaz...

Canım gebelikte diyet de zordur ama sonu güzel olacak hedef en az 34:))

Geçmiş olsun canım sağlıkla al bebeişi inşallah...

Bu arada 17 okuyan var14 ziyaretçi 3 üye:))

EYLULGULU hakkında hayırlısı olur inşlh tedbirini hemen al sonra bizim gibi üzülme cnm darısı tüm bebek bekleyenlerin başına

Hayirli olsun . Hem tanıdık biri diye çok sevindim hemde çok şaşırdım.
Inşallah sağlıkla kalp atışınida duyarsın.
Saklın arkadslar derhal haftan cok guzel maşallah darısı tekrar basima olsun
Selman ben kızımı kaybettikten sonra oğlumu dikisle doğurdum simdi 9 aylık insallah bunuda vaktinde sag salim doğururum

Cok gecmis olsun Allah şifa versin kaybın cok yeni insallah yeniden anne olunca hafifliyecek

Daha dün bu haberi verebilir miyim diye sizlerle konuştum paylaştım ve güzel dileklerinizi dualarınızı aldım. Veee bugün test yaptırdım hamileyim. Beta HCG 293. Nasıl mutlu olduğumu nasıl heyecanlandığımı anlatamam. Tahlil sonucunu elime alınca kendimi nasıl hastanenin bahçesine attım ve ağlamak gülmek bağırmak arası birşeylerle hamileyim evet hamileyim diye sayıkladım. Rabbim dileyen herkese nasip etsin inşallah.
Bu mucizeyi yaşamayı nasip eden Rabbim! Sana binlerce kez şükürler olsun...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…