- 18 Mart 2013
- 152
- 13
- 98
- Konu Sahibi hidennisko
-
- #50.881
bncede baska dr git canim bnmde rahim agzimm 2.0 cm idi, hunilesmwde vardi ayrintilida, sancida kanamada yasamadim, iki gun sonra 1.5 cm olculdu, hep gittigim dr. Onermedi serklaj ve 6 tane dr gezdim, kimisi acil yapalim dedi kimisi daha riskli dedi, ama ben burdaki arkdaslarnda tecrubeleriyle yptirma karari aldim, iyiki yaptirmisim yoksa bebegimmcoktaan gitmişti. Rahim agzim 27. Haftada 10 mm dustu dikis tutuo resmen, bu isi yapan bi dr git cnm, genelde serklaji kendi yapmayn drlar onermedi bana,selma raporda birde açıklık ve hunileşme var yazıyo..sanırım bu yüzde şuan serklaj yapmadılar..pazartesi tekrar gideceğim..çok moralim bozu.
canım ben senin özeline cebimi yazıyım sen beni ara konuşalım hoş kimseye vermem yardım amaçlı sapık olmada
yok yokkk spık olmam bensadece destekk arıyorum
selma raporda birde açıklık ve hunileşme var yazıyo..sanırım bu yüzde şuan serklaj yapm acil adılar..pazartesi tekrar gideceğim..çok moralim bozuk..
kızlar bende 21-6 haftalık hamileyim ve dün doktorumuz ayrıntılı ultrason için doç.dr Ahmet bey den randevu aldı ve gittik..bebek de herşey normal ama vajına kanal boyu 1.4cm olculdu..hemen doktorumu aradı ve bizimde gitmemizi söyledi..raporda alttan muayene sonucu poş görülmüyorsa progesteron eğer poş görülüyorsa serklaj önerilir yazıodu..doktoruma gittim ve alttan muayene yaptı poş u görmedi..progestan a başladık..ve istirahat etmemi soledi..rapor verdi..çok uzuluyorum ve cok korkuyorum..ailelerimizede soleyemedik..eşim yapıyo herşeyi...sürekli yatakta olmak nasıl olacak bilmiyorum..ve birde acaba serklaj yaptırmam gereklimi? doktorum 3 günde bir geleceksin dedi ama ultrason u yapan doçent de gerk yok 3 güne haftada bir gelsin demiş...kafam cok karışık..Allah hepimizin yardımcısı olsun...
bncede baska dr git canim bnmde rahim agzimm 2.0 cm idi, hunilesmwde vardi ayrintilida, sancida kanamada yasamadim, iki gun sonra 1.5 cm olculdu, hep gittigim dr. Onermedi serklaj ve 6 tane dr gezdim, kimisi acil yapalim dedi kimisi daha riskli dedi, ama ben burdaki arkdaslarnda tecrubeleriyle yptirma karari aldim, iyiki yaptirmisim yoksa bebegimmcoktaan gitmişti. Rahim agzim 27. Haftada 10 mm dustu dikis tutuo resmen, bu isi yapan bi dr git cnm, genelde serklaji kendi yapmayn drlar onermedi bana,
canım 2-5 altına düşünce dogum başlıyor 1-6 kanamam oldu dikkat et kesin dikiş attır derim ben 70 gündür yatıyorum ben yatakta herşeyimi görüyorum başka doktora git 1 doktorla kalma çıkmam lazım allah yardımcın oolsun istanbuldaysan benim doktora git arda lembete 3 kayıp yasadım 3 oldu 4 hamileyim önce yardandan sonra arda beyden allah razı olsun bende dikiş yok peser takılıseninki çok kısalmış bebm haberin olsun korkma ama kesin dikiş şart
Pasam mesajım daha 13 taneymiş 50 olması gerekiyormuş o yüzden tel yazamadım sık,sık bir şeyler yazayımda tamamlansın bari.
canım ben senin özeline cebimi yazıyım sen beni ara konuşalım hoş kimseye vermem yardım amaçlı sapık olmada
yok yokkk spık olmam bensadece destekk arıyorum
sanada yazarım telimi arasın konuşuruk
canım dikiş attıracaksan eğer iyi bi doktor bul çünkü bu haftalarda dikiş tehlikeli dikerken su kesesine zarar verebiliyolar.benimde önceki gebeliğimde böle bişeyle karşılaştım.21 haftalıkken 3 cm açıklığa dikiş atıldı 3 gün sonra su kesem patladı.ama benim açıklığım fazlaydı ve su kesesi gözüküyor dediler sakın böle yzdım diye moralini bozma senin açıklığın yok.hiç kalkmadan yat.her hafta kontrole gidecekmişin nasıl olsa kısalma olmaz inşallah kısalma açılma olmazsa yatarak sonuna kadar getirirsin.bi kaç doktor görüşü al derim ben sana. dua et bende edicem sana
Geçmiş olsun... Öncelikle bilmediğim bir şey sorabilir miyim:)) Poş ne demek. Rahim ağzında kısalık görülenlerde progestan ile ileri haftalara taşınabiliyormuş araştırmalara göre. Bu forumda genelde haftada yarım ya da tam doz proluton depot iğne olduk çoğumuz erken doğumu engellemek için. Haftan ileri. Bu haftada serklaj pek tercih edilmeyebiliyor. Bazı dr ler yatak istirahati önerebiliyor. Bence de birkaç dr den daha fikir al. Ona göre bir yol çiz. Serklaj kararı verilirse de bu haftalarda serklaj yapabilecek dr ler araştır dedikleri gibi bu haftalarda riskleri erken haftalara göre daha fazla oluyor...
teşekürederim canım..bol bol dua et..raporda aynen böyle yazıyo:servikal uzunluk 14mm açıklık ve hunileşme vardır..ilk gebelik servikal yetersizlik için öykü yoktur..spekulum ile değerlendirme sonrası vajinal 2x100 mg progesteron.poş görülüyorsa serklaj önerilir yazıyo raporda..
kendi doktorumun muayenesinde ise poş u göremedi ve progesteron a başladık ve evde yatıyorum..
teşekürederim.proluton depot yaptırdım dün.ve progesteron a başladım..poş ne demek bende tam anlamıyla bilmiyorum.)) su kesesi olabilirmi acaba? pazartesi soracam doktoruma..
kızlar bende 21-6 haftalık hamileyim ve dün doktorumuz ayrıntılı ultrason için doç.dr Ahmet bey den randevu aldı ve gittik..bebek de herşey normal ama vajına kanal boyu 1.4cm olculdu..hemen doktorumu aradı ve bizimde gitmemizi söyledi..raporda alttan muayene sonucu poş görülmüyorsa progesteron eğer poş görülüyorsa serklaj önerilir yazıodu..doktoruma gittim ve alttan muayene yaptı poş u görmedi..progestan a başladık..ve istirahat etmemi soledi..rapor verdi..çok uzuluyorum ve cok korkuyorum..ailelerimizede soleyemedik..eşim yapıyo herşeyi...sürekli yatakta olmak nasıl olacak bilmiyorum..ve birde acaba serklaj yaptırmam gereklimi? doktorum 3 günde bir geleceksin dedi ama ultrason u yapan doçent de gerk yok 3 güne haftada bir gelsin demiş...kafam cok karışık..Allah hepimizin yardımcısı olsun...
40 gün önce ben de bebeğimi kaybettim.. 22 haftalık hamileydim. doktorum poşun geldiğini söylemişti bana da.. doğum sularının gelmesi demekmiş bildiğim kadarıyla
Chnb de yazmış , genelde ileri haftalarda Serklaj yapılmıyor , metal arkadaşımız vardı ilk bebeğinde ileri hafta serklajlı yazar o dakızlar bende 21-6 haftalık hamileyim ve dün doktorumuz ayrıntılı ultrason için doç.dr Ahmet bey den randevu aldı ve gittik..bebek de herşey normal ama vajına kanal boyu 1.4cm olculdu..hemen doktorumu aradı ve bizimde gitmemizi söyledi..raporda alttan muayene sonucu poş görülmüyorsa progesteron eğer poş görülüyorsa serklaj önerilir yazıodu..doktoruma gittim ve alttan muayene yaptı poş u görmedi..progestan a başladık..ve istirahat etmemi soledi..rapor verdi..çok uzuluyorum ve cok korkuyorum..ailelerimizede soleyemedik..eşim yapıyo herşeyi...sürekli yatakta olmak nasıl olacak bilmiyorum..ve birde acaba serklaj yaptırmam gereklimi? doktorum 3 günde bir geleceksin dedi ama ultrason u yapan doçent de gerk yok 3 güne haftada bir gelsin demiş...kafam cok karışık..Allah hepimizin yardımcısı olsun...
böyle tek tek yazıyorum ama kusura bakmayın yeniyim.. gerçi 1 aydır takip ediyorum.. ilk 500 sayfayı okudum..
kısaca hikayemi paylaşmak istiyorum.. 27 yaşındayım ve bu benim ilk gebeliğimdi.. hiçbir problemim yoktu.. ya da ben öyle sanmışım. 22. haftamda çok sık idrara gitmeye başladım.. ama çok su içtiğimden normal diye düşündüm.. bir de ben de aşırı terleme rahatsızlığı var.. çamaşırım hep ıslaktır yani..çok sık değiştirim normalde de.. cumartesi günü her idrarımı yaptıktan sonra kahverengi bir akıntı geliyordu.. doktorumu aradık.. normal olduğunu, kanama olmadıkça bir sorun olmadığını söyledi. biraz rahatladık ama akşam yine de bir kontrole gitmek istedik.. işte orda kanama başladı.. ve artık yapılacak bir şey yok dendi.. pazar günü doğum yaptım..
erken doğum yaptığım için servikal yetmezlik deniyor.. doğumdan 10 gün kadar sonra 2 tane doktora gittim.. detaylı bir tarama yapmadılar.. hamile kaldığında gel diyorlar.. 13. haftada dikiş atılacakmış. ama içim rahat değil.. ya başka bir şey varsa..
canım doğrudur..ekleyeyim sürekli hata veriyorum bende..beceremiyormuyum nedirCanım sutanesi yok bu listede...
40 gün önce ben de bebeğimi kaybettim.. 22 haftalık hamileydim. doktorum poşun geldiğini söylemişti bana da.. doğum sularının gelmesi demekmiş bildiğim kadarıyla
böyle tek tek yazıyorum ama kusura bakmayın yeniyim.. gerçi 1 aydır takip ediyorum.. ilk 500 sayfayı okudum..
kısaca hikayemi paylaşmak istiyorum.. 27 yaşındayım ve bu benim ilk gebeliğimdi.. hiçbir problemim yoktu.. ya da ben öyle sanmışım. 22. haftamda çok sık idrara gitmeye başladım.. ama çok su içtiğimden normal diye düşündüm.. bir de ben de aşırı terleme rahatsızlığı var.. çamaşırım hep ıslaktır yani..çok sık değiştirim normalde de.. cumartesi günü her idrarımı yaptıktan sonra kahverengi bir akıntı geliyordu.. doktorumu aradık.. normal olduğunu, kanama olmadıkça bir sorun olmadığını söyledi. biraz rahatladık ama akşam yine de bir kontrole gitmek istedik.. işte orda kanama başladı.. ve artık yapılacak bir şey yok dendi.. pazar günü doğum yaptım..
erken doğum yaptığım için servikal yetmezlik deniyor.. doğumdan 10 gün kadar sonra 2 tane doktora gittim.. detaylı bir tarama yapmadılar.. hamile kaldığında gel diyorlar.. 13. haftada dikiş atılacakmış. ama içim rahat değil.. ya başka bir şey varsa..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?