Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
40 gün önce ben de bebeğimi kaybettim.. 22 haftalık hamileydim. doktorum poşun geldiğini söylemişti bana da.. doğum sularının gelmesi demekmiş bildiğim kadarıyla

Canım Allah sabırlar versin. Rabbim istediğin zaman hamile kalıp sorunsuz bşr gebelik geçirip yavrunu kucağına almayı nasip etsin.

çok teşekkür ederim mmery cevabın için.. dediklerini yapacağım.. aslında bir an önce yeniden hamile olmak istiyorum.. 4 aylık bir bekleme süresi yeterli olur mu sizce

canım senin için listeyi yeniden yayımladım..

bana 4-5 aylık bir süre yeterli demişti doktorum,rahim kendini tamamen toplasın demişti..
4aydan sonra bir perinatoloğa rahimölçümü de yaptırmıştım normal görünmüştü hersey..
ayrıca rahimfilmi çektirdim doğumdan sonra bir terslik var mı acaba diye..
ünv hastanesine başvurdum tüm hormon tahlillerimi,kan sayımımı,kan da enfeksiyon durumuma baktırdım..
genetik bölümünde kan pıhtılaşması testi yaptırdım ve pıhtılaşmam cıktı bir dahaki hamileliğimde iğne olacağım.
bu kaybım belki pıhtılaşmadan olmadı ama bir dahakinde olmayacağının garantisi yok dedi doktor..
bunları senin de yaptrmanı isterim..

ayrıca maddi durumun nasıl bilmiyorum ama bir de özel sağlık sigortası öneririrm sana..
bir dahaki hamileliğimiz de iyi doktorlara gitmeliyiz,sürekli takipte olmalıyız,serklaj v.s para ile yapılacak işlemler..
bu yüzden ben zaten 5 ay bekleyeceğim diye düşünüp 6 ay hamilelik istemeyen Allianz sigorta yaptırmıştım..
1.500-2.000tl gibi bir rakam düşün senelik..eger maddi imkanın elverirse araştır arkadaşım zaman kaybetmeden..

bunun harici ne istersen sorabilirsin,çok anlıyorum çünkü senin yasadıklarını ben yasadım

canım doktorun medipol mega da senin dimi?

Anadolu sağlık Merkezinde de bir ebru Öztürk var ama o doçent değil..yine de kafam karıstı

40 gün önce ben de bebeğimi kaybettim.. 22 haftalık hamileydim. doktorum poşun geldiğini söylemişti bana da.. doğum sularının gelmesi demekmiş bildiğim kadarıyla

Başın sağ olsun arkadaşım. Ben de 2 tane 8 haftalık bir tane de 25 haftalık bebeğimi kaybettim. Çok acı gerçekten. Şu an 2 oğlum var Allah sizlere de nasip etsin.

Ben yazmaya başladığımda 700 lü sayfalardaydı ve geçmişi okumuştum. Not almıştım bazı şeyleri bilgisayarda dosya aç kopyala işe yarayan şeyleri... Epey çok yazıldı sonradan. Ben epey yazmışım 13. 000 küsürde mesajım çoğu bu sayfada... Kızlar gerekli cevapları yazmışlar. çorlu da sanırım petek balkanlı ismli dr vardı mulbery gitmişti. Yakın mı sana? Birkaç dr ye görün şimdiye dek tüm tetkiklerini dosyala sakla bebeğe ve sana yapılan her şeyi...

dualarınız için teşekürediyorum arkadaşlar..Rabbim hepimizin yüzünü güldürsün inşallah..ben İstanbul halkalıda oturuyorum ve tem hospital e gidiyorum..hastahanenin sahiplerinden biri eşimin arkadaşı olduğu için oldukça ilgililer..yalnız şuan içim hiçde rahat değil..bu civarda önerebileceğiniz doktor varsa onada gitmek isterim..ataşehir oldukça uzak ama ARDA LEMBET e de gitmeyi düşünüyorum..pazartesiyi bekleyip artık ailelerimize söyleyeceğiz..doktor um dün aynı zamanda ağrı testi de yaptı.çok şükür çıkmadı..

Canım hakkında hayırlısı ne ise o nasip olsun Dr konusunda. Bende Arda hocaya gittim. Izmitten geliyordum. Yolculuklarımı arabanın arka koltuğunda başımın altıma iki yumuşak yastık koyup sol yanıma yatarak yaptım. Evde wc dışında kalmamaya çalış canım.

canm benm dikisimide bagcilar medipol de doc. Dr. Ebru öztürk yapti, ben cok memnun kaldim kendisinden cok ilgili bi doktor..

çok sağol canım..şuan zaten kalkmıyorum..Arda hocaya gitmeyi düşünüyorum ama mesafe çok uzak ve gidip gelirken sarsılmaktan korkuyorum..

Kızlar bugun doktora gitcem hem muayene hemde kan vercem daha kana bile baktirmamistim inanılmaz bı rahatlık var üzerimde emirde adim atmaya korkardim hiç hamile gibi hissetmiyorum kendimi :18:gecen cumatesi testi tekrarladım yine pozitif çıktı insallah hersey yolundadir guzel haberlerle donerim insallah

senlen devre arkadaşı olcaz sanırım desena :)

Hadi canım hayırlı haberle gel. Allah gönlüne göre olanı hayırlı ve nasip etsin.

ARALIK 2 DE 4. BEBEĞİMİ KAYBETMİŞTİM.. O ZAMAN 2-3 AY GİRDİM SONRA FACEBOOKTA GRUBUMUZU KURDUK GİZLİ BİR GRUP ..ORDAN YAZMAYA DEVAM ETTİK... KENDİMCE DEDİMKİ HAMİLE OLDUĞUM ZAMAN KK YA GİRERİM DİYE... HOŞ DAHA HİÇBİŞEY BELLİ DEĞİL... BELİRTİLERİ VAR AMA TAHLİL YAPMADIM... HAYIRLISI NE İSE O OLSUN..

KISACA GEÇMİŞİMİ ANLATAYIM YENİ GELENLER İÇİN.

7 SENELİK EVLİĞİM. 1. GEBELİK İKİ MİYOM VE SEPTUMLA 1 HAFTALIK KENDİLİĞİNDEN DÜŞTÜ ZATEN. SONRA AMELİYAT OLUP SEZERYAN GİBİ MİYOMLARI ALDIRDIM.SONRA SEPTUMU DÜZELTTİRDİM GÖYAAA ali ayhanı bilirsiniz hacettepede..kesmeyi biçmeyi çok sever..milyonlaeca hastası vardır adamın.. yaşlanmış adam gayrı hastane odasında ölmeyi bekliyo NEYSE....

SONRA 2.GEBELİK YAŞADIM NASILSA DÜZELDİ DİYE.. BU SEFER 2,5 AYLIKKEN KALBİ DURDU VE MALESEF KÜRTAJ OLDUM...

SONRA 3. GEBELİKTE HERŞEY YOLUNDA GİDİYORDU 20.HAFTAYA KADAR... 20 HAFTADA TUVALETTE ELİME KESE GELDİ BALON GİBİ ... HASTANEYE GEL DÜŞÜK YAPIYOSUN DEDİLER... ANTREYE ÇIKTIM EVDE BİR PATLADI SU KESESİ SU BOŞALDI VE MALESEF HASTANEDE TEKRAR DOĞUM 20 HAFTADA...

SONRA HACETTEPE PROF LÜTFÜ ÖNDEROĞLUNA GİTTİM.. ARAŞTIRMALAR GENETİK TESTLER YAPILDI VE ADAM BENİ 3 SEFER 1'ER AY ARAYLA HİSTERESKOPİ YAPTI... DEDİKİ HAMİLE KALDIĞINDA CORASPRİN VE GOBEKTEN İĞNE HIBOR KULLANCAKSIN.. HİÇ DEMEDİKİ DİKİŞTE ATICAZ RAY VAR OLABİLİR DİYE.. HİÇ KONUŞMADI...

NEYSE BEN TEKRAR HAMİLE KALDIM 4.YE... ADETİM DÜZENSİZLEŞMİŞTİ.. DOKTORA GİTTİYDİM ADET OLABİLMEM İÇİN YUVARLAK Bİ HAP VERDİ SIRAYLA 28 GÜN İÇ DEDİYDİ..ONUDA İÇTİM TABİ ANTİDEPRESANIM KENDİ TİROİD İLAÇLARIMDA VAR... AZCIK KANAMAM OLDU ... AMA MİDE BULANTISI NEYİN NESİ .. TEST YAPAYIM DEDİM KAPKALIN BİRDEN ÇİFT ÇİZGİ ÇIKTI. MEĞER 10 HAFTALIK HAMİLEYMİŞİM.... BEBEK KIPIR KIPIR GELİŞMİŞ FELAN... BİDE KANAMAM OLDU O KADARDA İLAÇ İÇTİYDİM ÜSTELİK...ADAMIN DEDİKLERİNİ HARFİYEN UYGULADIM İLAÇLARI İĞNEYİ FELAN..O ZAMAN KLASTAMONUDAYDIK KÜÇÜK BİR İLÇESİNDE... DEVLET HASTANESİNEDE GİDİYORDUM DOKTORU BEĞENDİM İLGİLİYDİ..BANA DEDİKİ SENİN DİKİŞ ATTIRMAN LAZIM DEDİ HİSTERESKOPİ YAPTIRAN HERKESE UYGULANIR DEDİ.. ÖYLE BENİ AYDINLATTI O MAAN 12. HAFTAMDAYDIM...ANKARAYA GİTTİM ERYAMAN BİLGİDE ATTIRDIM SELÇUK ASLANA... ÇALIŞMAYA DEVAM ETTİM..ÖĞRETMENİM BEN... SALAK GİBİ... YATMADIM ... 20. HAFTAMDA GECE ÇİŞE KALKTIM KANAMALI ÇİŞ YAPTIM ... HEMEN 112 ACİLİ ARADIK 2 SAAT MERKEZ AMBULANSLA HASTANEYE GELDİK KASTAMONUDA ÖZEL HASTANE... BAKTILAR SUYUDA NORMAL BEBEK KIPIR KIPIR..TAŞ KUM DÖKÜYON DEDİ.. AMA YİNEDE HASTANE ODASINDA 1 GECE KAL DEDİ.. SABAH YATTIM İŞTE.. SONRA ÖĞLEN YEMEK YEDİM.. TUVALETE GİTTİM AŞAĞI DOĞRUI İNEN BİŞEY HİSSETTİM SUYU SIZIYOR... NEYSE DİKİŞ ALINDI TEKRAR DOĞUM ETTİLER... BEBEK İYİ SUYU İYİ DEDİKLERİ ZAMAN AHH HEMEN YATIRSALARDI AYAKLARIM HAVADA İLAÇLARLA DOĞUMU ENGELLESELERDİ YA..İŞ İŞTEN GEÇTİ TABİ..MLESEF 4. YÜDE KAYBETTİM 2 ARALIK 2012 DE.... İŞTE O ZAMAN KKYI TANIDIM..

ANKARADA ÖZGÜR DERENE GİTTİM.. MUTHİŞ BİR PROFDUR.. HİKAYEMİ ANLATTIM.. BAKTI RAHİM AĞZIM YIRTILMIŞ..SOL TARAFI AMA DİKİŞ ATILMA PAYI VAR DEDİ..ÖZGÜR DERENLE BEBEĞİNİ KUCAĞINA ALANLAR OLDU...GÜVENDİM DOKTORA.. SONRA KIZLAR BANU SEN ABDOMİNAL SERKLAJLIKSIN DEDİLER.. ARDA LEMBETE GİT DEDİLER.. ALDIM VALİZİMİ Bİ BAŞIMA HAYATIMDA İLK DEFA İSTANBULA GİTTİM.. paşam ın muayenesiyle çakıştırdım.. tanışalım diye.. ve diğer kızlar topiği açan hiddenisko geldi saftunç geldi.. muayeneden önce oturduk muhabbetler ettik yemek yedik bir yerde felan.. sonra saftunç benle girdi muayeneye..sağolsun beni yalnız bırakmadı.. sanırsınız 10 20 yıllık arkadaşız NİCKİ SAFTUNÇTU DEMİ SAFİYENİN... YANLIŞ HATIRLIYORSAM AFFOLA..

velasıl arda lembet dedi riske atmam yırtılmış rahim ağzın abdominalliksin.. ama histereskopi yapmam lazım... NEDİR BU YA KAÇ PROF YAPTI HİSTERESKOPİYİ YETER.. RAHİMİN İÇİ DÜZGÜN DEĞİL YA PERDEYİ ALIYORLAR... dediği şuydu herkes yapamaz.. riskli allah korusun rahim delinir felan.. içini iyi kesmek kazımak lazım... neyse verdim 7500 tl yi memeorialde oldum haziran 2013de... ve 3 ay sonra gel abdominal yapalım dedi... hamile kalmadan önce...

BEN BU SÜREDE TEKRAR GİTTİM ÖZGÜR DERENE.. AKLIM ÖZGÜRCÜĞÜMDEN YANAYDI HEP.. KARNIMDAN DELİKLER AÇIP AMELİYAT OLMAK İSTEMİYORUM..ONUNDA RİSKLERİ VAR... ALLAH KORUSUN BEBEĞE BİŞEY OLSA ANKARADA KALACAĞIMDAN ÖTÜRÜ ORDA HEMEN SEZERYANLA KESECEKLER ALICAKLAR... HEP KAFAM BUNA GİTTİ.. HOŞ ŞUAN ABDOMİNALLİ OLUP HAMİŞLERİMİZ DE VAR...

ÖZGÜRE İLK GİTTİĞİMDE RAHİM İÇİ KAVİTEDEN ŞÜPHE DUYUYORDU.. NEDEN SON İKİSİ HEP 20 HAFTALIK DÜŞTÜ.. BİRİ 20 BİRİ 25 OLSA NEYSE DİCEM... KAVİTE BOZUKLUĞU DARLIĞI DÜŞÜNDÜRÜYOR... 28E KADAR TAŞIRIZ BEBEĞİ AMA SONRASINI Bİ,LEMEM DEMİŞTİ... ARDA LEMBETİN AMELİYAT CDSİNİ GÖTÜRDÜM ... OO BAYA KESMİŞLER.. GÜZEL YAPMIŞLAR.. ŞİMDİ ŞANSI ÇOK YÜKSEK GÖRÜYORUM.. KAVİTEYLE İLGİLİ SORUNUMUZ KALMAMIŞ SANKİ DEDİ... hemen başla dedi hamile kalmaya...

BEN ÖZGÜRDEN YANA SEÇTİM TERCİHİMİ... YATARAK NORMAL DİKİŞLE HİÇ DENEMEDİM... ANKARADA AİLEM VAR.. BANA BAKICAK ANNEM.. DAHA YENİ BAŞLADIYDIK ÇALIŞMAYA BU AY 3 KERE ANCA YAPTIK FANFİRİ FİNFON VE HAMİLEMİYİM NEDİR ..GÜNÜMÜ YAZMAMIŞTIM.. ÇATLAMAK ÜZEREYİM AMA Bİ TÜRLÜ OLAMIYORUM... DU BAKALIM BEKLEYİM DİYORUM... HAYIRLISI İNŞALLAH...

Rica ederim ne demek , bu topic bunun için var, farkında olmadan biraz boşladık diyeceğim ama iki çocuklu olunca ve Facebook kolayımıza gelince sanırım tembellik yaptık

İnşallah bebeğini kucağına alırsın
Fakat şehir dışı bir doktor çok zor oluyor, umarım öyle olmaz ama yatman gerekebilir , ben de Sakarya'dan istanbula gittim geldim Arda lembet e ama çok zor oluyor , yaşadığın şehirde de bir doktor bulmanı tavsiye ederim

İlk bebeğimde Hüseyin mutluya gitmiştim, Gaziosmanpaşa da özel gop ta tüp bebek kliniği vardı, Mecidiyeköy'de maya klinik diye bir kliniği var, tavsiye ederim ama Arda lembet e gitme şansın varsa ona git derim
Hadi canım iyi haberlerle gel

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…