Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Doğumdan sonra saçları dökülen varmı benim ilk erken doğumumdada dökülmüştü dr gittim doğumdan demişti şimdi gene çok dökülüyor zaten saçım az artık herhalde hiç kalmayacak sizce ne yapmalıyım dr gitsem gene doğumdandır diyecek.

Hadi hayırlısı dualarım seninle ve bizimgibilerle.

Hayırlısı ne iseo olsun canım.
Peki oluş hanım takip derse Cemil boyamı gideceksin takip de mi kalacaksın.
Cok istiyorum Cemil beye gitmeyi ama biraz zor bu sene bizi asar,ozel sigoratyi yeilettim o da karşılamıyor Cemil beyi kafam net degil bu konuda dikisden sonraki surecde sıkıntılı geçmedi kasilmam bile olmadı biliyorsun bunada güvenerek başka bı doktor dusunuyorum bı yandan da ya pişman olursam diye düşünmüyor değilim olus hanım böyle hastalarım var demişti ama başarısını bilmiyorum hastalarıyla görüşmedim belki serklaj olmus bı hastasiyla konuşsam rahatliyacam simdi kadinada soramassin

Gittiğin doktora ve sigortanin sartlarina bagli eğer sigorta geçiyorsa anlaşmalı hastanelere bı kuruş ödemeden serklajini ve doğumunu yaparsın bazen doçent Prof, farkı alıyorlar yani anlaşmaya bagli,
Bizim Facebook ta cok guzel bı grubumuz vardi dün aksama kadar valla darma duman oldu bugun

Eylülgülü 41 kere maşallah Allah sağlıkla tamamına erdirsin

Canım ilk 4 ay dedi Dr. Benim 9 ay oldu hala devam ediyor

Diren Paşammm. Rabbim her daim yardımcın olsun.
direniyoruz şimdilik bakalım:18::18:
Diren paşam sık dişini güzel güneşli günler yakın
hep beraber işşallah bebgim benim senin ve burdaki kardeşlerimin haberlerini almama az kaldı işşallah kara verdim bende chnb gibi 2 gruptanda ayrılıyorum gene eskisi gibi buraya vatanıma yazıcam maksat burdaki kardeşlerimize umud olmak
canım senin adına çok sevindim şimdiki karnındakiyle bebginle arası ne ka olucek merak ettim

canım faceyi ne yapcen artık facedekilerde buraya glicekler hep ihmal ettik burayı hoş ben bu tırtıl halimdeburaya bile yazabiliyorsam ne mutlu banaartık aranızdayım işşallah açın kollarınızı ben geldim

kızlar benle iletime geçmek isteyenler twelefonumu isteyenler bir zahmet gene yazsınlar sayfaları öne çektim kim kim bnilmiyorum ona göre özellerine telefonumu yazıcam beni duyan varsa ses versin malum yatıyorum kaç zamandır anca girebiliyorum

Canım ne demek beceremedim:)) Öncelikle teşekkür ederim sana. Gerçekten uğraşlı bir iş zaman ayırıyorsun bir de beğenmemek olur mu:))? Burada geçmişte Ayer82 vardı sanırım basitten bir liste yapmıştık 2011 yılında o zaman:)) Sonra diğer arkadaşlarla liste revize edildi. Geçmiş okundu hikayelerden dr isimleri, bebiş isimleri, doğum tarihi vs. yazıldı hatta özelden mesaj bile attık dr isimleri vs için. :)) Tuba, Duyaydın devraldı sonra bayrak sana geçti. İnşallah kızlar bebişten zaman olmuyor bayrağı bir arkadaş devralsın dediğin günler de gelecek dualarım seninle...

Gözün aydın canım aklıma ne geldi bu kadar az ara olacağını bilseydi dikişi aldırır mıydı?

Maşallah değerin çok güzel artmış. Ben de 12. haftaya kadar 200 x2 progestan folbiol kullanmıştım. 6. haftadan itibaren lekeler başlayınca leke gidene dek arka arkaya proluton depot tam doz iğne oldum sonra 5 gün sonra haftaya döndü. 13. haftada serklaj sonrası progestan kesildi yarım doz proluton iğne oldum 34 e dek. Zaman zaman değişik ilaçlar da kullandım...

Maşallah inşallah duyarsın canım maşallah... Kardeş geliyor oğluşuna....

Benim de döküldü dövenin bime saç dökülmelerine karşı bir ürün geldi beyaz küçük plastik şişelerde. 2 güne 1 saç dibine uyguladım sanki işe yaradı...

Canım hani bir arkadaş vardı ya oluş hanıma giden o da hamile yeniden kazara:)) Yine oluş hanıma gidiyor. erken olmuştu hem de kızı 32 haftalık doğduydu galiba ya da 34. Ama serklajlı değildi.

Gelelim bana: Ben de 2 haftadır öksürüyorum göğüs hastalıkları dr si yurt dışına gitmiş hamileyken de gittiğim dahileye verdiler sıra. Öksürük için film çektirdi dinledi sırtımı karnıa baktı niye baktı anlamadım:)) Neyse hazır gelmişken pıhtılaşmayı sordum. Dedim ki bende mthfrc677t homozigot, protrombin heterozigot. 2 tane 8 haftalık düşük bir de 25 haftalık kaybım var. erken düşüklerim pıhtılaşmadan mı eşimdeki genetik sorundan mı bilinemedi. o da pıhtılaşmadan olabilir dedi.neyse dedim bazıları doğum sonrası kan sulandırıcı iğne, coraspin kullanıyor. ben de kullanayım mı? dedi ki hareketli yaşam sürdüğün sürece çok sorun olmaz ama hareketsiz olursan iğne şart. şu durumda hep coraspin kullan dedi. yani artık hep coraspin kullanacağım. ayrıca nodülüm büyümüştü yarına yeniden randevu verdiler nodül usg si için. bakalım ne oldu? bir taşla 3 kuş vurdum:))

Geçmiş olsun canım bayramdan beri hastasın biraz bitkisel kürler vitamin gibi bişeylerde al bence ..Coraspin bazı pıhtılaşma vs olmayan insanlar bile alıyor kullanman iyi olur diye düşünüyorum

Geçmiş olsun canım bayramdan beri hastasın biraz bitkisel kürler vitamin gibi bişeylerde al bence ..Coraspin bazı pıhtılaşma vs olmayan insanlar bile alıyor kullanman iyi olur diye düşünüyorum

Sağ ol canım sutanesi de keçiboynuzu pekmezine karabiber demiş. Ders anlatamaz oldum neredeyse... Hayat kalitesini ne çok düşürüyormuş gerçekten. Ben de kullanacağım coraspin... Dr karnıma masaj yapar gibi yaptı niye anlamadım hiç öksürünce dr ye gidince yapmamışlardı?:))

paşammmmm ben istiyorum çok isytiyorummm

Herkese merhaba,
Uzun zamandir okuyordum bu konuyu en sonunda yazmak istedim. Ben de geçtiğimiz Şubat sonunda 19+2 de bebeğimi kaybettim. O zaman pkolu oldugum icin Acıbadem'de tüp bebek doktoruna gidiyordum. Ayrıntılı ultrason icin Arda Bey'e gitmiştim. Hersey yolunda gözüküyordu bebegimi kaybetmeden 4-5 gun oncesinde pembe lekelenmem oldu bende aksam olduğu icin memorialin aciline gittim nöbetçi Dr rahim agzi kapalı plâsenta yukarda hersey yolunda yorulmuşsunuzdur dedi. bende tecrübem ve bilgim olmadigi icin eve dondüm. Sonrasında 4 gun sonra lekelenme sildikce gelmeye başladı ve hemen Arda Bey'e gittim. Hemen hastaneye yatırdı 2 gun kıpırdamadan yattım ama enfeksiyonum bir türlü düşmedi wbc çok yüksekti. Rahimi dikmek mumkun olmadi İki gunün sonunda enfeksiyon düşmeyince Arda bey dogum kaçınılmaz yoksa rahimi almak zorunda kalırız enfeksiyondan dolayı dedi ve bebeğimi kaybettim. Sonrasında Arda Beyle devam ettim. Korunma sürecinden sonra cin1 sebebiyle kriyoterapi yaptı Arda bey bu nedenle biraz daha korundum. Ve su anda Şükürler olsun tekrar hamileyim 15 haftalık. Su anda serklaj icin kesin bir şey söylemiyor Arda bey. Bayram oncesi 3 cmdi rahim ağzım ben de sürekli yattım cumartesi gunü 5 cme yakın çıktı. Ben de yattığımı söyledim. Arda bey de devam dedi. Ama tabiki de icim rahat değil. Çünkü gecen hamileliğimde 1 hafta oncesinde Arda beydeydim ve rahim ağzımda sıkıntı görmemişti Arda bey. Hersey 1 hafta sonrasinda bitti. Yine aynısı olur diye korkuyorum. uzun oldu kusura bakmayın kendimi anlatmak istedim. Ben de konunun neredeyse tamamını okudum herkesi tanıyorum gibi oldu. Paşam ile ilgili bilgileri Arda Bey'den aldım hep zaten. Az kaldı hayirlisiyla dualarımda Paşam ve tabiki bizim gibi olan herkes.

Maşallah inşallah duyarsın canım maşallah... Kardeş geliyor oğluşuna....

Canım tekrar büyük geçmiş olsun tekrar. Rabbim acil şifalar versin.
Şu troidi ihmale gelmiyor doğum sonrası 2 ay düzensiz ilaç kullandım. Hayatımda görmediğim kadar yükselmişti değerim.

Canım Rabbim yar ve yardımcın olsun sağlıkla kuzunu kucağına almayı mevla nasip eylesin.
Enfeksiyon için sık sık kan idrar ve Crp tahlillerini yaptır canım. Sanırım ilk gebeliğini enfeksiyona bağladığı için Arda bey takip demiş. Allah'ın izniyle kısalmaz ve dikişe gerek kalmadan sende kuzuna sağlıkla kavuşursun.

Ben iç hastalıkları uzmanına gittiğimde karın ve üst kısmı parmaklarla kontrol etmişti cnm :))))))))))

Hoş geldiniz arkadaşım kaybınız için çok geçmiş olsun ..sıkı bir takiple inşallah bebeğinize sağlıkla kavuşursunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…