Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Orda yabancı bı madde varken iliskiye giremezdim herhalde tamamen psikolojik.
Bulantım daha başlamadı daha cok küçükmüş belki haftaya baslar

Peki canım yatman gerekirse oluşuna kim bakacak çünkü oda tam yürümeye başlayacak hareketli olacaktır. Allah yardımcın olsun.

Peki canım yatman gerekirse oluşuna kim bakacak çünkü oda tam yürümeye başlayacak hareketli olacaktır. Allah yardımcın olsun.
Gecen seferde cok sıkı yatmadım 32 de ayaklandim insallah yine öyle olur,su an yatmıyorum dikisden sonra 2-3 hafta sıkı istirahat yaparım k.validemle aynı apartmandayiz mecbur bakacak oğluma olmazsa annem de gelir,

yeni katılan arkadaşlar hepinizin başı sağolsun, rabbim tekrarını yaşatmasın..
kesinlikle perinatolog doktorlara giderek ve gerekli teşhisleri yaptırınız..
rahim ağzı yetmezliğinin kesin teşhisi maalesef ileri hafta yani ikinci trimester dönemde en az iki yada üç kayıpla konulmakta.
kimi zaman suyunuz gelmemiş, ağrısız, sancısız, kanamasız olurken tam tersi durumlarda da olabilmekte bu belirtiler için kesin bir tanı yok maalesef..
tecrübeli bir perinolog zaten gerekli muayne ve tahliller sonucu teşhisiniz koyabilmekte ve gebelikte döneminde sıkı takiple başarıya ulaşmaktadır. serklaj konusunda ise genellikle doktorların yani perinatalogların tavrı kesin rahim ağzı yetmezliği teşhisini koymuyorlar ise serklaj uygulamayarak sıkı takipten yanalar.. sebebin enfeksiyon olmasıda çok olağan yani yaşanan bir durum olabilmekte.. serklaj tedbir amaclı yapılabilir diye düşünüyoruz ama onunda enfeksiyon riski olduğu için perinatalogların genel tavrı söylemiş olduğum gibi servikal yetmezlik tanısını kesin olarak koyabiliyor ise bir sonraki gebelik sürecinde kesin serklaj uygulamaktalar..
diğer çok önemli bir nokta ise kaybınız olsun yada olmasın eğerki rahim anamolisi sonucunda operasyon geçirmiş iseniz bu durum servikal yetmezliği tetiklemekte ve neden olabilmekte. bu yüzden bir sonraki gebelikte serklaj uygulanması kesinlikle tedbir amaçlı uygulanmalı. tabi kesinlikle demem, şahsi görüşüm yaşadıklarımdan ötürü ve benim bilgisine tecrübesine inandığım perinatologların ortak görüşü..
dilerim, inşallah sağlıkla hepiniz yavrularınızı kucaklarsınız..

Feryal 37
Bende dün seslendim Facebook mesajda yazdım ses yok merak ettim.
Canım nasılsın.

şimdi daha çok merak ettim, iyidir inşallah..
bende iyiyim çok şükür,
dua ediyorum sürekli, rabbime sığınıyorum.. başkada çaresi yok zaten..

sen nasılsın, tatlı yakışıklı oğluşların nasıl:)

oh oh iyi vallahi en iyisini yaptın ben bile diyorum 34 anne olucam allah nasip ederse ikinci bebge korkuyorum inanın bunu sag saglim alıyım kucagıma 10 bebgi almış gibi sevinicem işşaşşah rabbim olmayanlarda nasip etsin eşim diyor 2 sene sonra gene vesile oluruz diyor ama kader kısmet kaza kurşununa gitmezsem tabe
Canım afiyet baş şeker olsun ben yine gönderirim sana Hatay a.
anacım nasıl birşeydi o tatlıyı çok severim

canım maşallah haftaların ilerlemiş rabbim 40 haftaları göstersin işşallah hepimize

annem bugün geliyor gelinle kaynanm gidicek çok üzülüyorum gitmesine çok alıştım kız varlıkgına dün eşim annesine beni demiş anneside çok aglamış ayrılmak çok zor gelicek biri deseydi inanmazdım inanda ben neden böyle oldum anlamış degiilim

Geçmişi tam okuyamadım arkadaşlar İZMİR tavsiyesi isteyen bir arkadaş var sanırım ben prof dr namık demirin hastasıyım kendisi aşırı ilgisiz kesinlikle telefonla ulaşamazsın anca sekreteri veya yardımcı doktorlarıyla görüşebiliyorsun ben şuan 33 haftalık hamileyim ilgisizliği var ama çok tecrübeli bir doktor ben hala ona devam ediyorum ama yanına bir doktor daha koymak şart yoksa insanı çileden çıkartıyor kent hastanesi namık beyin tecrübesini bilmesem bir dk durmam ben doğumuda kendisine yaptırmayı düşünüyorum

Yok cnm ben kendime de cocuklara da düşünmüyorum şimdilik
Ege için Canan Hanım'a danışacağım

Chnb nasıl yani anlamadım

Gecen seferde cok sıkı yatmadım 32 de ayaklandim insallah yine öyle olur,su an yatmıyorum dikisden sonra 2-3 hafta sıkı istirahat yaparım k.validemle aynı apartmandayiz mecbur bakacak oğluma olmazsa annem de gelir,
Anladım canım hayırlısı olsun. Malesef bizler böyleyiz. Büyük oğlumdan sonra eşim olmaz sen yatarsan dükkanda babam tek kalır sabah hep o açmak gerekir annen nasıl gelip yemek yapacak cocuk ne olacak diye ikinciyi istemedi bir ara. Kimse kusura bakmasın herkes üzerine düşen fedakarlığı yapacakki sonucu güzel olsun. Yok o yorulur ona yük oluruz gibi düşünürsem ben daha çok strese gireim demiştim. Hamd olsun. Zorda olsa herkes elinden geleni yaptı. Hepsinden Allah razı olsun.
Hamd olsun iyiler teyzesi. Genel çocuk hastalıkları. Birde büyük Abi'mizin alerjik reaksiyonları arttı o enfeksiyondan sonra tekrar uzman kontrolüne girdi. Rabbim doğmuş doğacak tüm evlatlarımıza sağlık versin.

Canım hayırlısıyka al kuzunu kucağına. sanada göndeririz Allah'ın izniyle.

Son düzenleme:
Yok cnm ben kendime de cocuklara da düşünmüyorum şimdilik
Ege için Canan Hanım'a danışacağım

Chnb nasıl yani anlamadım

Bende bir sorayım ya. Geçen sene ailecek olduk ben olunca. Hamd olsun. Ufak tefek soğukalğınlığı dışında kimse hasta olmadı.
Hatta eve yemek yapmaya gelen annem ve yengemde yaptırdı sırf bizim için. Allah razı olsun onlardan.

kızlar eski günlerdeki gibi burdasınız hep böyle olalım herkeze umud olalım gurbetci bana çok umud oldu bende paşm 34305 olaraktan başkalarına umud olabilirim degilmi inanın çok mutluyum rabbim 40 haftaları göstersin olmayanlarda tez zamanda versin işşallah bugünümede şükür bu ayları gördüm oysa hayal gibiydi inanın acaba başarabilirmiydim dedim başardım beni bilmeyenler olur kısaca özet veriyim 3 bebgimi kaybettim 2 oglum 1 kızım cennete gitti kızında diiş atılı dikişim 25 gün dayandı oda cennete gitti
sonra cerrah pasaya çapaya yönlendirildim yemedigim alet kan alınmadık yerim kalmadı sonra ne cerrahpasadan nede çapadan bir sorun çıktı saglıklı bir bireydim ve yeniden hamile kalbilirdim hep dedim rabbim bir sebebi olması lazım yavrularımı 5 ayına getiriyorum ögretmiş gibigene gidiyor
sonra bir telefon geldi regretedenhazırlan seni ardaya götürücem dedi chnbyle kara vermişler ve büyük gün geldi gittik lk bebekte kopmadım ama 2 oglumu anlatırken koptum 3 bebegimi regrete anlattı nasıl dogum oldugunuarda bey beni dinledi muayene etti bana 8 tane test verdi ve ekledi rahiminde şimdilijk birşey görünmüyorum paşam hamile kalınca bakıcaz dedi odasıonda epey konuştuk sonra bana dediki 35 kilo vericeksin yoksa bebgi unut113 kilodan 78 düştüm 2 seneye yakın 1 sene ilaç tedavisi korunmayı bıraktım 2 ayımda hamile kaldım sonra benim için serüven başladı 16 ayda kanama oldu 4 gün hastanede yattım arda bey çok ugraştı çünkü rahim 1 cm açılmış dogum başlamıştı dogumu durdurdular ve şimdi yatıyorum 72 gün yatalı altıma sürgür vuruuyor bugünümee şükür insan istediketm sonra bu günlere geliniyor inanın önce rabbimin izniyle arda beyin çabalarıyla eşimin kaynanamın emekleriyle benim sabrımla bugünlere geldik çok şükür şişşallah evladımı sag sgalim alırım kucagıma tek temennim o insan istediketmn sonra herşey oluyor ben onu anladım sizlerede tavsiyem direnin yılmayın ben istedim buralara kadar geldim

kızlar eski günlerdeki gibi burdasınız hep böyle olalım herkeze umud olalım gurbetci bana çok umud oldu bende paşm 34305 olaraktan başkalarına umud olabilirim degilmi inanın çok mutluyum rabbim 40 haftaları göstersin olmayanlarda tez zamanda versin işşallah bugünümede şükür bu ayları gördüm oysa hayal gibiydi inanın acaba başarabilirmiydim dedim başardım beni bilmeyenler olur kısaca özet veriyim 3 bebgimi kaybettim 2 oglum 1 kızım cennete gitti kızında diiş atılı dikişim 25 gün dayandı oda cennete gitti
sonra cerrah pasaya çapaya yönlendirildim yemedigim alet kan alınmadık yerim kalmadı sonra ne cerrahpasadan nede çapadan bir sorun çıktı saglıklı bir bireydim ve yeniden hamile kalbilirdim hep dedim rabbim bir sebebi olması lazım yavrularımı 5 ayına getiriyorum ögretmiş gibigene gidiyor
sonra bir telefon geldi regretedenhazırlan seni ardaya götürücem dedi chnbyle kara vermişler ve büyük gün geldi gittik lk bebekte kopmadım ama 2 oglumu anlatırken koptum 3 bebegimi regrete anlattı nasıl dogum oldugunuarda bey beni dinledi muayene etti bana 8 tane test verdi ve ekledi rahiminde şimdilijk birşey görünmüyorum paşam hamile kalınca bakıcaz dedi odasıonda epey konuştuk sonra bana dediki 35 kilo vericeksin yoksa bebgi unut113 kilodan 78 düştüm 2 seneye yakın 1 sene ilaç tedavisi korunmayı bıraktım 2 ayımda hamile kaldım sonra benim için serüven başladı 16 ayda kanama oldu 4 gün hastanede yattım arda bey çok ugraştı çünkü rahim 1 cm açılmış dogum başlamıştı dogumu durdurdular ve şimdi yatıyorum 72 gün yatalı altıma sürgür vuruuyor bugünümee şükür insan istediketm sonra bu günlere geliniyor inanın önce rabbimin izniyle arda beyin çabalarıyla eşimin kaynanamın emekleriyle benim sabrımla bugünlere geldik çok şükür şişşallah evladımı sag sgalim alırım kucagıma tek temennim o insan istediketmn sonra herşey oluyor ben onu anladım sizlerede tavsiyem direnin yılmayın ben istedim buralara kadar geldim

Mcty, mastermarmara ve Eylülgulu hosgeldiniz. Bu zorlu yolda kolaylık diliyorum hepinize. Allah yardımcınız olsun.

Sagolun hosbulduk. Chnb size de gecmis olsun. Kasım'ın 7sinde tekrar muayenem var paşam sabah 9.30da.Aynı tarihe muayenemiz denk gelirse çok sevinirim tabiki.Benim de kaybettiğim haftaya yaklaştıkça korkularım artıyor sonra hiç vesvese yapma Rabbimin dilediği olacak diye telkin ediyorum kendimi. Şükürler olsun bugünüme.
Bu arada gecmiste okuyup Arda Bey'e sorduğum iki şeyi söylemek istiyorum. Prolutonu depot erken dogumu %50ye kadar onler bu cok yuksek bir oran dedi Sirkeli suyu yapmaya başladığımı söyledimde bana yapma oranın florasını bozar dedi. Bir de prolutonu yarım değil de tam yapsam dediğimde de ısrar etmeme rağmen izin vermedi. Ama bu bana uygulanan tedavi sekli olabilir. Çünkü sirkeli su kullanıp ya da tam prolutonu vurulup saglikla evlatlarını kucağına aldı herkes. Benim bu yazdığım aklınızı bulandırmasın sadece Arda bey ne dediyse harfiyen yazmak istedim belki birilerine gerekli olur bu bilgiler.

Sen nasıl bir insansın kız annem annem dedin bu sefer annen geldi kayınvalide gidiyor diye üzülüyorsun Hamilelik böyle bişey işte insanı paşam gibi yapıyor

Ay canım seninde eskilere götürdüm kusura bakma ya

Yazdım canım bende.

Canım olur mu temizlemiş oldum sayende :) ..Ama şimdi kızlara pozitif olun vs hep olumlu konuşuyorum ama özel mesajlara bakınca dünyam ne kadar karanlıkmış ne kadar umutsuzmuşum onu anladım ama herkese söylüyorum zaman herşeyin ilacı

bende 7 kasımda ordayım saat 2.30 canım nasıl yapsakta buluşsak:18::18:arada epey saat vardacanlı görüşseydik eyi olucekti hoş ben hep yatıyorum tüp bebk bölümündearda bey benim için ne söylüyor merak ettim sen beni ne diye sordun ardacıga
sorma hamilelik sendromu
bu arada pc geçtim diye kaynoştan azar yedin sen gene bunun başındamısın bebge birşey olucek son pişmanlık fayda etmicek alet kayıcek bebk aleti çıkarıcekazarıda yedim gider ayak yat yerinden kaklma ben gidiyorum bak dedibeni beklemeyin bundan sonra mavişe gidene kadar tırsıyorum gözümü korkuttu bebe birşey olur yüzdük yüzdük kuyruguna geldik emekleri boşa çıkarmayalım dedi giremezsem merak etmeyin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…