Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Çok teşekkür ederim. Siteye yabacı değilim aslında ama epeydir yoktum. İnşallah bebeklerimizi kucağımıza almayı nasip eder Rabbim.
Cok sevindim Allah tamamına erdirsin inşallah

Oy oy oy heyecana bak
Seni gercekten tebrik ediyorum supersin, sağlıkla geçirirsin inşallah

Normal tatlım, calsiyum yönünden zengin seyler tüketmelisin

Aaa sende tanıştığımız mi?
Bak Allah'ın işine

Cok gecmis olsun canım inşallah nodul ile ilgilide iyi haberlerle gelirsin
Arda nasıl oldu??

Hayırlı olsun yeni hamileliğin
Kaybın icinde basın sag olsun

Arda bey benim en büyük sansimdi
Bu forum özellikle chnb sayesinde arda beyi buldum ve tontis kızıma kavuştum

Enfeksiyon bakımından dikkatli ol
Her ay idrar kültürü ve kan tahlili yaptirabilirsin

Cevap yazan arkadaslara teşekkür ederim. Direk size cevap yazmayi bilmiyorum ortaya yaziyorum o yuzden. Amin diyorum güzel dilekleriniz icin. İnsallah saglikla dunyaya gelir bebeklerimiz. Vajinal kültür, idrar, kan tahlillerim yapılıyor düzenli olarak, su zamana kadar bı sıkıntı çıkmadı çok şükür. Arda bey de diyor ki rahim açıldığı icin de enfeksiyon olabilir yada enfeksiyon olduğu icin de rahim açılabilir. Bu yumurta civciv meselesi gibi yaşayarak görücez diyor. 2 tane de mutasyonum var igne oluyorum. Yani ben elimden geleni yapıyorum. Gerisi Rabbime kaldı tedbirsiz tevekkül olmaz. Kontrollerimden sonra da elimden geldiğince Arda beyin söylediği bilgileri paylaşmaya calisicam okuyanlara yardımcı olur insAllah. Hatta siz Facebook'ta yazarken üzülüyordum burası eskisi gibi olmicak bir daha diye cunku eminimki buranin yazandan cok okuyucusu var Allah isteyen herkese hayirlisiyla evlat sahibi olmayı nasip etsin, olanlara da saglikla mutluluklarını görmeyi nasip etsin insAllah.

öncelikle başın sağ olsun kaybın için. yeni bebeğin de sağlıcakla zamanında gelsin inşallah. Teorik olarak yatmaya gerek yok dense de böyle vakalarda yatmak bence de işe yarıyor. 7. haftadan 36 artı 4 te doğum olana dek hep yattım faydasını gördüm. Eminim şu anda sık takiptesindir Allah korusun bir sıkıntı olduğunda ileri haftalarda da Arda Bey dikiş atacaktır inşallah gerek kalmadan sıkıntısız bir gebelik süreci olur senin için...

Uzun olmamış ayrıca:)) Bugün fark ettim 13 binden fazla mesaj yazmışım ne gevezeymişim ben:)) Burayı okumuşsun zaten tavsiyelerde de bulunmuş kızlar. Allah yardımcın olsun...

Canım tekrar büyük geçmiş olsun tekrar. Rabbim acil şifalar versin.
Şu troidi ihmale gelmiyor doğum sonrası 2 ay düzensiz ilaç kullandım. Hayatımda görmediğim kadar yükselmişti değerim.

Sağ ol canım bu troid bende gebelik sürecinde oluyor sonra düzeliyor son olarak doğum sonrası düzeldiydi yarın bakalım ne çıkacak? Nodülde büyüdüydü daha da büyüdüyse ameliyatla alınıyor mu?

Anladım:))) Düşündüm üşüttüysem nasıl anlaşılır öyle:))

Sağda alıntı ile cevapla butonunun yanında artı işareti var oraya tıkla. Mesela 3 kişiye yazacaksın o üç kişinin mesajı altındaki artıya tıkla. cevapla yazıyor bas. herkesin mesajı gelir . Parantez içinde (/QUOTE) yazıyor onun altına yazarsan mesajlar da karışmaz...
Ben de iğne olmuştum zor her gün ama değer...Burayı da yeni arkadaşlar için ihmal etmemek gerek...

merhaba canım ben 7 ordayım senle bir bakmışsın buluşmuşuz canlı kanlı görüşmüşüzarda bey çok şekerseviyorum kendilerini allah için rabim hepimize 40 hafta göstersin işşallah kardeşim darısı olmayanlarıon başına işşallah
paşammmmm ben istiyorum çok isytiyorummm
telefonu veriyoreözeline bak
telde konuşmuştuk eme genede geçmiş olsun canım

kızlar acı biber yedim amAnın yandım ayran içtim anacım gene çare olmadı bebgim işşallah zor durumda kalmıyordurkarnımda bir tuaf hareket var sanki bebk dönüyor karnımda bu haftalarda olurmu acep:44::44:

Canım evet o arkadaş:)) Kızına kardeş geliyor sağlıkla gelsin inşallah onda translokasyon vardı yani 46 tane olan kromozomlar sıralı ya. Onun arada 2 kromozom yer değiştirmiş. 3-4 düşük yaptıydı. Sağlıkla gelsin inşallah...

Arda bana göre daha iyi. Ben atlatamadım ama ciğerim temiz çıktı niye öksürüyorum anlamadım bu kadar?
siz nasılsınız grip aşısı oldunuz mu? Hamileler olsun hemen paşam sen de ol...

sağ ol canım... aman yeme fazla hem barsaklara da zarar...

Bilmiyorum ama doktorlar o kısmı bazen elleriyle kontrol ediyorlar sorayım bir dahaki sefere anlayalım olayı

Ben eskiden sürekli oluyordum grip aşısı ama 2 senedir aşı da olmuyorum gripte olmuyorum ama nerdeyse her sene bir kere bronşit olurdum şimdi sigarayı bıraktığım için olmam diye tahmin ediyorum

Grip aşısı olmak konusunda kararsız kaldım belki yaptırırım ama

ben hastayım ya geçince yaptırabilir miyim artık? Bence ol. Hamiş olunca başlarda zor olur kışa gelirse sıkıntı olur:)

ben hastayım ya geçince yaptırabilir miyim artık? Bence ol. Hamiş olunca başlarda zor olur kışa gelirse sıkıntı olur:)

Evet canım tamamen geçince yaptırabilirsin diye biliyorum Eczacılar biliyor ne zaman kullanılır..Ay yaptırayım o zaman kışa gelecek İnşallah

sağ ol canım... aman yeme fazla hem barsaklara da zarar...
canım töbe bir daha yemem

bebgim nasılsınn

Evet canım tamamen geçince yaptırabilirsin diye biliyorum Eczacılar biliyor ne zaman kullanılır..Ay yaptırayım o zaman kışa gelecek İnşallah

biri sabahlar olmasınmı didiah ah neydi o eski günlersenden çok umudluyum canım ha gayret seni yavrumla görmeye gelicem işşallah teyzesi

ses soluk yopk neyse eşim boga gibi bakmaya başladıben çıkıyore önemli gelişme olursa telefonu çaldırıyore

Evet chnb canım senden bu akşamda birşey öğrendim. Bende birtürlü toplu alıntıyı cevap yaşamıyordum. Başka bir sayfa açıp kes yapmıştır yapıyordum. Sormayı da sanki sizleri başka şeylerle mesgül ederim sanmıştım ilk zamanlar sonrada olmadı. Canım. Hep burda ol bak neler daha öğreniyorum senden.

ben de buradan kaç kere anlattılar da öyle öğrendiydim...
Ben buradayım zaten hep buradaydım... aMA YAZILINCA yazıyordum özlemişim burayı.

Cok saklın arkadaslar bakalım 10 gun sonra duyabilcekmkyiz kalp atışlarını

Chnb demek yine aynı donemde doguracaz belki bu sefer karşılaşırız aslında dikiş konusunda kafamdaki isim net degil bilemiyorum,
Dikişi aldirmasaydim orda dikiş varken bebek yapamazdim :26:Korkardim

Paşam oğlum 9. Ayını yeni bitirdi Allah nasip ederse araları 1.5 yas olcak

inşallah canım...
belki karşılaşırsınız...
neden korkardın canım hamile kalmak zor olabilir diye mi?
bulantı var mı?

Alttaki nefis meyve buketleri reklamını görünce metalciğim senin doğumumda gönderdiğin afiyetle yediğimiz buket geldi aklıma..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…