- Konu Sahibi hidennisko
-
- #51.001
ARALIK 2 DE 4. BEBEĞİMİ KAYBETMİŞTİM.. O ZAMAN 2-3 AY GİRDİM SONRA FACEBOOKTA G
SONRA 2.GEBELİK YAŞADIM NASILSA DÜZELDİ DİYE.. BU SEFER 2,5 AYLIKKEN KALBİ DURDU VE MALESEF KÜRTAJ OLDUM...
KAL DEDİ.. ..İŞ İŞTEN GEÇTİ TABİ..MLESEF 4. YÜDE KAYBETTİM 2 ARALIK 2012 DE.... İŞTE O ZAMAN KKYI TANIDIM..
...GÜVENDİM DOKTORA.. SONRA KIZLAR BANU SEN ABDOMİNAL SERKLAJLIKSIN DEDİLER.. ARDA LEMBETE GİT DEDİLER.. ALDIM VALİZİMİ Bİ BAŞIMA HAYATIMDA İLK DEFA İSTANBULA GİTTİM.. paşam ın muayenesiyle çakıştırdım.. tanışalım diye.. ve diğer kızlar topiği açan hiddenisko geldi saftunç geldi.. muayeneden önce oturduk muhabbetler ettik yemek yedik bir yerde felan.. sonra saftunç benle girdi muayeneye..sağolsun beni yalnız bırakmadı.. sanırsınız 10 20 yıllık arkadaşızNİCKİ SAFTUNÇTU DEMİ SAFİYENİN... YANLIŞ HATIRLIYORSAM AFFOLA..
velasıl arda lembet dedi riske atmam yırtılmış rahim ağzın abdominalliksin.. ama histereskopi yapmam lazım... NEDİR BU YA KAÇ PROF YAPTI HİSTERESKOPİYİ YETER.. RAHİMİN İÇİ DÜZGÜN DEĞİL YA PERDEYİ ALIYORLAR... dediği şuydu herkes yapamaz.. riskli allah korusun rahim delinir felan.. içini iyi kesmek kazımak lazım... neyse verdim 7500 tl yi memeorialde oldum haziran 2013de... ve 3 ay sonra gel abdominal yapalım dedi... hamile kalmadan önce...
BEN BU SÜREDE TEKRAR GİTTİM ÖZGÜR DERENE.. AKLIM ÖZGÜRCÜĞÜMDEN YANAYDI HEP.. KARNIMDAN DELİKLER AÇIP AMELİYAT OLMAK İSTEMİYORUM..ONUNDA RİSKLERİ VAR... ALLAH KORUSUN BEBEĞE BİŞEY OLSA ANKARADA KALACAĞIMDAN ÖTÜRÜ ORDA HEMEN SEZERYANLA KESECEKLER ALICAKLAR... HEP KAFAM BUNA GİTTİ.. HOŞ ŞUAN ABDOMİNALLİ OLUP HAMİŞLERİMİZ DE VAR...
.. KAVİTEYLE İLGİLİ SORUNUMUZ KALMAMIŞ SANKİ DEDİ... hemen başla dedi hamile kalmaya...
BEN ÖZGÜRDEN YANA SEÇTİM TERCİHİMİ... YATARAK NORMAL DİKİŞLE HİÇ DENEMEDİM... ANKARADA AİLEM VAR.. BANA BAKICAK ANNEM.. DAHA YENİ BAŞLADIYDIK ÇALIŞMAYA BU AY 3 KERE ANCA YAPTIK FANFİRİ FİNFONVE HAMİLEMİYİM NEDİR ..GÜNÜMÜ YAZMAMIŞTIM.. ÇATLAMAK ÜZEREYİM AMA Bİ TÜRLÜ OLAMIYORUM... DU BAKALIM BEKLEYİM DİYORUM... HAYIRLISI İNŞALLAH...
Geçmişi tam okuyamadım arkadaşlar İZMİR tavsiyesi isteyen bir arkadaş var sanırım ben prof dr namık demirin hastasıyım kendisi aşırı ilgisiz kesinlikle telefonla ulaşamazsın anca sekreteri veya yardımcı doktorlarıyla görüşebiliyorsun ben şuan 33 haftalık hamileyim ilgisizliği var ama çok tecrübeli bir doktor ben hala ona devam ediyorum ama yanına bir doktor daha koymak şart yoksa insanı çileden çıkartıyor kent hastanesi namık beyin tecrübesini bilmesem bir dk durmam ben doğumuda kendisine yaptırmayı düşünüyorum
bende 7 kasımda ordayım saat 2.30 canım nasıl yapsakta buluşsak:18::18:arada epey saat vardacanlı görüşseydik eyi olucekti hoş ben hep yatıyorum tüp bebk bölümünde arda bey benim için ne söylüyor merak ettim sen beni ne diye sordun ardacıga
sorma hamilelik sendromu
bu arada pc geçtim diye kaynoştan azar yedin sen gene bunun başındamısın bebge birşey olucek son pişmanlık fayda etmicek alet kayıcek bebk aleti çıkarıcekazarıda yedim gider ayak yat yerinden kaklma ben gidiyorum bak dedi beni beklemeyin bundan sonra mavişe gidene kadar tırsıyorum gözümü korkuttu bebe birşey olur yüzdük yüzdük kuyruguna geldik emekleri boşa çıkarmayalım dedi giremezsem merak etmeyin
Geçmişi tam okuyamadım arkadaşlar İZMİR tavsiyesi isteyen bir arkadaş var sanırım ben prof dr namık demirin hastasıyım kendisi aşırı ilgisiz kesinlikle telefonla ulaşamazsın anca sekreteri veya yardımcı doktorlarıyla görüşebiliyorsun ben şuan 33 haftalık hamileyim ilgisizliği var ama çok tecrübeli bir doktor ben hala ona devam ediyorum ama yanına bir doktor daha koymak şart yoksa insanı çileden çıkartıyor kent hastanesi namık beyin tecrübesini bilmesem bir dk durmam ben doğumuda kendisine yaptırmayı düşünüyorum
kızlar eski günlerdeki gibi burdasınız hep böyle olalım herkeze umud olalım gurbetci bana çok umud oldu bende paşm 34305 olaraktan başkalarına umud olabilirim degilmi inanın çok mutluyum rabbim 40 haftaları göstersin olmayanlarda tez zamanda versin işşallah bugünümede şükür bu ayları gördüm oysa hayal gibiydi inanın acaba başarabilirmiydim dedim başardım beni bilmeyenler olur kısaca özet veriyim 3 bebgimi kaybettim 2 oglum 1 kızım cennete gitti kızında diiş atılı dikişim 25 gün dayandı oda cennete gitti
sonra cerrah pasaya çapaya yönlendirildim yemedigim alet kan alınmadık yerim kalmadı sonra ne cerrahpasadan nede çapadan bir sorun çıktı saglıklı bir bireydim ve yeniden hamile kalbilirdim hep dedim rabbim bir sebebi olması lazım yavrularımı 5 ayına getiriyorum ögretmiş gibigene gidiyor
sonra bir telefon geldi regretedenhazırlan seni ardaya götürücem dedi chnbyle kara vermişler ve büyük gün geldi gittik lk bebekte kopmadım ama 2 oglumu anlatırken koptum 3 bebegimi regrete anlattı nasıl dogum oldugunu arda bey beni dinledi muayene etti bana 8 tane test verdi ve ekledi rahiminde şimdilijk birşey görünmüyorum paşam hamile kalınca bakıcaz dedi odasıonda epey konuştuk sonra bana dediki 35 kilo vericeksin yoksa bebgi unut 113 kilodan 78 düştüm 2 seneye yakın 1 sene ilaç tedavisi korunmayı bıraktım 2 ayımda hamile kaldım sonra benim için serüven başladı 16 ayda kanama oldu 4 gün hastanede yattım arda bey çok ugraştı çünkü rahim 1 cm açılmış dogum başlamıştı dogumu durdurdular ve şimdi yatıyorum 72 gün yatalı altıma sürgür vuruuyor bugünümee şükür insan istediketm sonra bu günlere geliniyor inanın önce rabbimin izniyle arda beyin çabalarıyla eşimin kaynanamın emekleriyle benim sabrımla bugünlere geldik çok şükür şişşallah evladımı sag sgalim alırım kucagıma tek temennim o insan istediketmn sonra herşey oluyor ben onu anladım sizlerede tavsiyem direnin yılmayın ben istedim buralara kadar geldim
Selam kızlar,dün baktım ve siteyi tekrardan hareketlenmiş görünce çok mutlu oldum. Ne güzel eski günlerdeki gibi yine insanlara umut olunacak dertler,üzüntüler ve sevinçler paylaşılacak bilgiler kalıcı olacak ve yıllar geçse bile buraya gelen geçmiş ve yeni sayfalarda kendi derdine ortak bulup paylaştıkça rahatlayacak..Tekrar burda olmak çok mutluluk verici hepinize sevgiler
Yok cnm ben kendime de cocuklara da düşünmüyorum şimdilik
Ege için Canan Hanım'a danışacağım
Chnb nasıl yani anlamadım
Sagolun hosbulduk. Chnb size de gecmis olsun. Kasım'ın 7sinde tekrar muayenem var paşam sabah 9.30da.Aynı tarihe muayenemiz denk gelirse çok sevinirim tabiki.Benim de kaybettiğim haftaya yaklaştıkça korkularım artıyor sonra hiç vesvese yapma Rabbimin dilediği olacak diye telkin ediyorum kendimi. Şükürler olsun bugünüme.
Bu arada gecmiste okuyup Arda Bey'e sorduğum iki şeyi söylemek istiyorum. Prolutonu depot erken dogumu %50ye kadar onler bu cok yuksek bir oran dedi Sirkeli suyu yapmaya başladığımı söyledimde bana yapma oranın florasını bozar dedi. Bir de prolutonu yarım değil de tam yapsam dediğimde de ısrar etmeme rağmen izin vermedi. Ama bu bana uygulanan tedavi sekli olabilir. Çünkü sirkeli su kullanıp ya da tam prolutonu vurulup saglikla evlatlarını kucağına aldı herkes. Benim bu yazdığım aklınızı bulandırmasın sadece Arda bey ne dediyse harfiyen yazmak istedim belki birilerine gerekli olur bu bilgiler.
bende 7 kasımda ordayım saat 2.30 canım nasıl yapsakta buluşsak:18::18:arada epey saat vardacanlı görüşseydik eyi olucekti hoş ben hep yatıyorum tüp bebk bölümünde arda bey benim için ne söylüyor merak ettim sen beni ne diye sordun ardacıga
sorma hamilelik sendromu
bu arada pc geçtim diye kaynoştan azar yedin sen gene bunun başındamısın bebge birşey olucek son pişmanlık fayda etmicek alet kayıcek bebk aleti çıkarıcekazarıda yedim gider ayak yat yerinden kaklma ben gidiyorum bak dedi beni beklemeyin bundan sonra mavişe gidene kadar tırsıyorum gözümü korkuttu bebe birşey olur yüzdük yüzdük kuyruguna geldik emekleri boşa çıkarmayalım dedi giremezsem merak etmeyin
yeni katılan arkadaşlar hepinizin başı sağolsun, rabbim tekrarını yaşatmasın..
kesinlikle perinatolog doktorlara giderek ve gerekli teşhisleri yaptırınız..
rahim ağzı yetmezliğinin kesin teşhisi maalesef ileri hafta yani ikinci trimester dönemde en az iki yada üç kayıpla konulmakta.
kimi zaman suyunuz gelmemiş, ağrısız, sancısız, kanamasız olurken tam tersi durumlarda da olabilmekte bu belirtiler için kesin bir tanı yok maalesef..
tecrübeli bir perinolog zaten gerekli muayne ve tahliller sonucu teşhisiniz koyabilmekte ve gebelikte döneminde sıkı takiple başarıya ulaşmaktadır. serklaj konusunda ise genellikle doktorların yani perinatalogların tavrı kesin rahim ağzı yetmezliği teşhisini koymuyorlar ise serklaj uygulamayarak sıkı takipten yanalar.. sebebin enfeksiyon olmasıda çok olağan yani yaşanan bir durum olabilmekte.. serklaj tedbir amaclı yapılabilir diye düşünüyoruz ama onunda enfeksiyon riski olduğu için perinatalogların genel tavrı söylemiş olduğum gibi servikal yetmezlik tanısını kesin olarak koyabiliyor ise bir sonraki gebelik sürecinde kesin serklaj uygulamaktalar..
diğer çok önemli bir nokta ise kaybınız olsun yada olmasın eğerki rahim anamolisi sonucunda operasyon geçirmiş iseniz bu durum servikal yetmezliği tetiklemekte ve neden olabilmekte. bu yüzden bir sonraki gebelikte serklaj uygulanması kesinlikle tedbir amaçlı uygulanmalı. tabi kesinlikle demem, şahsi görüşüm yaşadıklarımdan ötürü ve benim bilgisine tecrübesine inandığım perinatologların ortak görüşü..
dilerim, inşallah sağlıkla hepiniz yavrularınızı kucaklarsınız..
hoş geldin yuvana canım benim seni çok seviyorum bunu bil rabbime çok dua ediyorum dualrımın başındasın senle regreteSelam kızlar,dün baktım ve siteyi tekrardan hareketlenmiş görünce çok mutlu oldum. Ne güzel eski günlerdeki gibi yine insanlara umut olunacak dertler,üzüntüler ve sevinçler paylaşılacak bilgiler kalıcı olacak ve yıllar geçse bile buraya gelen geçmiş ve yeni sayfalarda kendi derdine ortak bulup paylaştıkça rahatlayacak..Tekrar burda olmak çok mutluluk verici hepinize sevgiler
canım benim kullandigim ilaçları yazayım fikrin olsunPaşam senin bu mucize bebek inşlh sağlıkla doğarda görmeyi çok isterim adını mucize dersinsenin şimdi kullandığın kasılmaları engelleyici ilacın vs varmı bencede hareketlerini yavaşça yap aman ha yolu epeyce ilerlettin hayırlısıyla ALLAHIM BU GÜNLERİNİ BİR DAHA YAŞATMASIN AMİN
Canım ya hamileliğinin başından beri bir sürü sorunla uğraştın birde üstüne doktorun sıkıntısını çekiyorsun neyse yüzdün yüzdün kuyruğuna geldin sağlıkla bebeğini kucağına alacağın günler yakın inşallah
Evet çok güzel heyecanlanıyorum ben rumuzlarınızı gördükçe..Ayrıca paşa bu hamilelik sana kesin çok yaradı emin oldum artık sende geçmişi bu kadar kısa özetledin ya daha mutluluk verici ne olabilir eski paşa olsa bir sayfa dolardı
Evet canım bende çok mutlu oldum..İnşallah hep güzel haberler verir mutluluklarımızı paylaşırız
Canım o arkadaş hamile ya onun için yazdı yoksa bende bebiş yok:))
Teşekkür ederim. Kaybedilen haftalarda korku artıyor gerçekten. İnşallah kolay atlatırsın haftaları 34 e gelince rahatlıyor tamamen insan...Ben de Arda beyin hastasıydım:)) Ama hiç sirkeli suyu sormamıştım nil hanıma sormuştum ve antakyadaki dr m hülya hanıma. Nil ve Hülya hanım kullanabilirsin demişti. Florayı bozar diyen dr ler de olmuştu arkadaşların dr lerinden...Tam konusunda ben de ısrar etmiştim bana da yarım demişti ben korkumdan bir dönem tam oldum gizli...Çünkü kasılama önleyici kozum yoktu. Ama bilimsel araştırmalar 250 mg haftalık yeter diyormuş. İnsan kayıp yaşayınca bazen dr leri dinlemiyor.
sen bir yolunu bulur yazarsın.
Benim nodüller büyümemiş en az 6 ay sonra gel dedi dahiliye. Öksürük mahfetti beni.keçiboynuzlu karabiberli pekmez içtim bakalım ne zaman iyileşeceğim...
Hosgeldin cnm evet burada olmak gercekten guzelSelam kızlar,dün baktım ve siteyi tekrardan hareketlenmiş görünce çok mutlu oldum. Ne güzel eski günlerdeki gibi yine insanlara umut olunacak dertler,üzüntüler ve sevinçler paylaşılacak bilgiler kalıcı olacak ve yıllar geçse bile buraya gelen geçmiş ve yeni sayfalarda kendi derdine ortak bulup paylaştıkça rahatlayacak..Tekrar burda olmak çok mutluluk verici hepinize sevgiler
Kızlar bende gittim geldim doktora cok sukur keseyi gördük cok küçükmüş 10 günlük felanmis geç dollenme olabilir dedi doktor sanırım reglime yakın hamile kaldım,belkide bu yuzden kendimi hamile gibi hissetmiyordum,kan verdim sonucları esım alcak kese göründünüz göre deger kucuk çıkmaz herhalde,10 gun sonra tekrar çağırdı insallah duyarız kalp atışlarını
Bende geldim kizlarr bundan sonra buradayim...gecmisi okuyacagim simdi...opuyorum hepinizi
Evet canım pozitif pozitif düşünüyorum hep iyi değişen bişey yok acaba tarz mı değiştirsem
hayırlı olsun eylülgülü..senle beraber ocak annelerindeydik çok duygulandım simdi..Kızlar bende gittim geldim doktora cok sukur keseyi gördük cok küçükmüş 10 günlük felanmis geç dollenme olabilir dedi doktor sanırım reglime yakın hamile kaldım,belkide bu yuzden kendimi hamile gibi hissetmiyordum,kan verdim sonucları esım alcak kese göründünüz göre deger kucuk çıkmaz herhalde,10 gun sonra tekrar çağırdı insallah duyarız kalp atışlarını
Canım ne demek beceremedim:)) Öncelikle teşekkür ederim sana. Gerçekten uğraşlı bir iş zaman ayırıyorsun bir de beğenmemek olur mu:))? Burada geçmişte Ayer82 vardı sanırım basitten bir liste yapmıştık 2011 yılında o zaman:)) Sonra diğer arkadaşlarla liste revize edildi. Geçmiş okundu hikayelerden dr isimleri, bebiş isimleri, doğum tarihi vs. yazıldı hatta özelden mesaj bile attık dr isimleri vs için. :)) Tuba, Duyaydın devraldı sonra bayrak sana geçti. İnşallah kızlar bebişten zaman olmuyor bayrağı bir arkadaş devralsın dediğin günler de gelecek dualarım seninle...
Herkese merhaba,
Uzun zamandir okuyordum bu konuyu en sonunda yazmak istedim. Ben de geçtiğimiz Şubat sonunda 19+2 de bebeğimi kaybettim. O zaman pkolu oldugum icin Acıbadem'de tüp bebek doktoruna gidiyordum. Ayrıntılı ultrason icin Arda Bey'e gitmiştim. Hersey yolunda gözüküyordu bebegimi kaybetmeden 4-5 gun oncesinde pembe lekelenmem oldu bende aksam olduğu icin memorialin aciline gittim nöbetçi Dr rahim agzi kapalı plâsenta yukarda hersey yolunda yorulmuşsunuzdur dedi. bende tecrübem ve bilgim olmadigi icin eve dondüm. Sonrasında 4 gun sonra lekelenme sildikce gelmeye başladı ve hemen Arda Bey'e gittim. Hemen hastaneye yatırdı 2 gun kıpırdamadan yattım ama enfeksiyonum bir türlü düşmedi wbc çok yüksekti. Rahimi dikmek mumkun olmadi İki gunün sonunda enfeksiyon düşmeyince Arda bey dogum kaçınılmaz yoksa rahimi almak zorunda kalırız enfeksiyondan dolayı dedi ve bebeğimi kaybettim. Sonrasında Arda Beyle devam ettim. Korunma sürecinden sonra cin1 sebebiyle kriyoterapi yaptı Arda bey bu nedenle biraz daha korundum. Ve su anda Şükürler olsun tekrar hamileyim 15 haftalık. Su anda serklaj icin kesin bir şey söylemiyor Arda bey. Bayram oncesi 3 cmdi rahim ağzım ben de sürekli yattım cumartesi gunü 5 cme yakın çıktı. Ben de yattığımı söyledim. Arda bey de devam dedi. Ama tabiki de icim rahat değil. Çünkü gecen hamileliğimde 1 hafta oncesinde Arda beydeydim ve rahim ağzımda sıkıntı görmemişti Arda bey. Hersey 1 hafta sonrasinda bitti. Yine aynısı olur diye korkuyorum. uzun oldu kusura bakmayın kendimi anlatmak istedim. Ben de konunun neredeyse tamamını okudum herkesi tanıyorum gibi oldu. Paşam ile ilgili bilgileri Arda Bey'den aldım hep zaten. Az kaldı hayirlisiyla dualarımda Paşam ve tabiki bizim gibi olan herkes.
Cevap yazan arkadaslara teşekkür ederim. Direk size cevap yazmayi bilmiyorum ortaya yaziyorum o yuzden. Amin diyorum güzel dilekleriniz icin. İnsallah saglikla dunyaya gelir bebeklerimiz. Vajinal kültür, idrar, kan tahlillerim yapılıyor düzenli olarak, su zamana kadar bı sıkıntı çıkmadı çok şükür. Arda bey de diyor ki rahim açıldığı icin de enfeksiyon olabilir yada enfeksiyon olduğu icin de rahim açılabilir. Bu yumurta civciv meselesi gibi yaşayarak görücez diyor. 2 tane de mutasyonum var igne oluyorum. Yani ben elimden geleni yapıyorum. Gerisi Rabbime kaldı tedbirsiz tevekkül olmaz. Kontrollerimden sonra da elimden geldiğince Arda beyin söylediği bilgileri paylaşmaya calisicam okuyanlara yardımcı olur insAllah. Hatta siz Facebook'ta yazarken üzülüyordum burası eskisi gibi olmicak bir daha diye cunku eminimki buranin yazandan cok okuyucusu var Allah isteyen herkese hayirlisiyla evlat sahibi olmayı nasip etsin, olanlara da saglikla mutluluklarını görmeyi nasip etsin insAllah.
Selam kızlar,dün baktım ve siteyi tekrardan hareketlenmiş görünce çok mutlu oldum. Ne güzel eski günlerdeki gibi yine insanlara umut olunacak dertler,üzüntüler ve sevinçler paylaşılacak bilgiler kalıcı olacak ve yıllar geçse bile buraya gelen geçmiş ve yeni sayfalarda kendi derdine ortak bulup paylaştıkça rahatlayacak..Tekrar burda olmak çok mutluluk verici hepinize sevgiler
hoşgeldinnnn kankiiimmBende geldim kizlarr bundan sonra buradayim...gecmisi okuyacagim simdi...opuyorum hepinizi
kızlar 6-7 aydır uğrşıyorum olmuyor olmuyor. hamile kalamadım. adetin 19. günündeyim nerdeyse 40-43 günde bir oluyor.
bu ay son kez klomenle deniycem bizim mahalledeki özel hastanede olmazsa öbür ay aşılama istiyorum. tabi aşılama nerde olcak karar vermedim...(( buraya giremiyorum okudukça kafama çok takıyorum. hamile olursam her gün burdyım...
paşama maşallah güzel örneksin... vallahi senin için buraya girdiğim oluyor.
en son kaybımdan sonra 18 ay geçti...inşallah bu sefer olur :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?